Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
reni aj ja ti radim tu laktacnu poradkynu u nas v po nam boli ukazat v porodnici v jeden den nas ucili
ahojte kocky, stanka dnes porodila dceru Anetku 😵
Reni, no to je mi lluuto to vsetko s cim mas problemy, ja som sa krmeniu z flasky branila, preve preto, aby nezacal odmietat prsnik, vraj to byva casty problem. no ale keby som mliecko nemala vobec, tak na cajiku by dlho navydrzal a musela by som aj ja krmit z flasky
ale vraj sa da aj tak, ze zo striekacky ale nie vstrekovat, ale babo si same ma vycucnut, vraj je to podobne ako ked pije z prsnika. ale ked som tak davidkovi skusala davat cajik, tak to nevedel a nakoniec som aj ja vstrekovala
ak mas taky problem s hojenim, tak chod za svojim doktorom, nie je to sranda. ja som si myslela ako pomaly sa hojim, ked som videla ine baby v porodnici, ako si den po porode sadkli k obedu a ja az po tyzdni, ale su to uz 3 tyzdne co si rodila a ak stale nie si zahojena, tak je to podla mna problem ☹
Jeeej, Stanka blahozelam, Anetka je krasne meno, aj baba co bola so mnou v porodnici na izbe mala Anetku, hned sa mi to meno pacilo. no tak sa cim skor zotavte a tesim sa na fotky 🙂
jeheeej stani moooc gratulujem ku Anetke, tak už to máte obe za sebou... Super, rýchlo dojdi nech môžeš opísať ako to všetko prebehlo 😉
Stanka no super uz to mas za sebou blahozelam 🙂
tak kocky a dalsia????
prajem vam dobru noc,najprv som napisala dobru chut 😀 😀 😀
Baby, ja vás obdivujem, ako stíhate ešte aj net? Ja sa pri dvoch deťoch nestíham ani najesť a to mám doma muža. Ale normálne sa bojím, keď pôjde do práce, že ako to ja s nimi zvládnem, hlavne to večerné obriaďovanie 😠
Stani - gratulujeeeeem!!! Tak už to máte za sebou. Želáme skoré zotavenie a skorý návrat domov 😉
Reni - vám prajem skoré uzdravenie. A ako to, že malý nepije zadné mliečko a predné mu ide v pohode? A neskúšala si tie silikónové klobúčiky?
Katka - no ale mňa to bolí odkedy mi to vytiahli stále...no skúsim aj ja tú trojkombináciu. Kamoška mi radila aj urologický čaj, ale neviem či môžem 😒
dobre ranko...janyka tak ja stiham preto lebo my byvame u nasich a ony sa s malou bavia radi 😀 ale zasa nenechavam ju pri nich dlho lebo mi ju rozmaznavaju 🙂 no skus tu trojkombinaciu...vyskusaj a uvidis mne to pomohlo a mozes to brat aj ked kojis....a ten caj niesom si ista 😒
dala som dalsie nove foto velmi nemam naladu sa s nimi hrat tak len take vselijake
aj ja to stiham len preto, ze dieta mam zatial len jedno a aj to som s rodicmi, alebo svokrou a ti sa velmi radi s malym zabavia, bez nich by som sa nenajedla ani ja
ta veru ze tak
inak babenky ak sa cka vasim drobcom hned im davate prsnik???
vy kde ste vsetky?
ja peciem a som chora 😔 teda len obycajna nadcha. a s tym ckanim ti veru nepomozem, nam sa cka len v brusku stale 😅
baby mam krce v bruchu... co to znamena?
magic zeby si isla rodit???daj vediet ako si dopadla
Ahojte babule,
Máááám to za sebouuuuuuuuuuuuu............ Sofia sa narodila 9.3. o 17.18 hod s mierami 3360g a 50 cm.....a vraj som mala mať malééééééééé dieťa... 😉 😉 😉 Včera sme prišli domov.... 😀
Museli mi dať vyvolávačku - presne mi ju dali o 13.30 hod....takže som nerodila dlho, ale dosť ťažko....Našťastie som to rozdýchala.
Mám však problém s mliečkom....Strašne sa mi ho tvorí veľa, nestíham odstrekovať a kojiť.... Bolia ma prsia, mám stále zvyšenú teplotu..... Poraďte mi prosiiiiiiiiiiiiiim nejaký trik..............Problém mám najmä s jedným prsníkom..... ☹ ☹ ☹
aj keď táto noc bol horor, dúfam,že sa to už nebude opakovať...................Našťastie teraz malá spinka.... 😉
ajooj matka blahozelam k sofii 🙂 no vidis takze si rodila prirodzene juujky sa tesim s tebou...potom ak uz budes mat troska casu cakame foto 😉
moja ja som tiez mala vela mliecka tak naraz a ja som s jedneho kojila a pri druhom mi manzel drzal poharik a tieklo to samo....pokial ta prsia bolia daj si pred kojenim aj po kojeni obklady mne to tak preslo..ono to potom bude dobre neboj sa kusa musis vydrzat...drzim prsteky 🙂
ahojte,
stani aj ja gratulujem k Anetke.
matulienka aj tebe strasne moc gratulujem, cakame fotecky a ako si rodila? Klasicky? A ako sa citis? je tu jedna kocka co sa strasne vyzna v kojeni, neviem ci aj neni laktacna poradkyna, vola sa Annag a je tu tusim v babatkach aj tema o nej tak jej tam skus napisat ze co s tym mlieckom. musis si to mliecko odsavat, inak sa ti moze zapalit prsnik, ale zase cim viac odsavas, tym viac mliecka sa tvori, takze neviem poradit...
a dnes mi konecne vypadol aj posledny stych 🙂
babulky ja vam zavidim ze mate pri sebe rodicov, ja som tu mala cez vikend maminu lebo som potrebovala povarovat maleho lebo som mala skusku a je to pomoc na nezaplatenie. okrem toho ze som mala navarene, oprate, ozehlene, tak hned ako maly zamrnkal ani som nemusela vstat uz tam bola pri nom 😀 a rano o siestej si ho vzdy zobrala aby sme sa s manzelom mohli vyspat. Ale teraz sme zase sami s mm tak iba na seba vzdy pozerame ze kto tentokrat pojde za malym ked place 😀
matulienka vééélka gratulácia ku maličkej, krásne miery 😵 Už som bola netrpezlivá že kedy sa ozveš 😅 S tým mliečkom a prsníkmi ti ja neporadím... No ale snad mamičky čo su tu ti budu vedieť viac povedať... A už sa teším na info o nemocke ako to tam prebiehalo či si spokojná, akého dokiho si mala pri pôrode???
ahojte maminky a buduce maminky, matulienka pripajam sa ku gratulaciam k dcerke. 😵
Matulienka, gratulujeeem! 😵
Katka, ja nedávam hneď prsník. Často prejde za chvíľu sama. Len keď sa hnevá, tak dám, inak nie. Neviem prečo, ale niekedy ho stačí len prikriť. Moja svokra tvrdí, že deti ju mávajú aj od chladu. Neviem či tomu veriť, ale zaberá to 😉
hej no vidis musim vyskusat 🙂
Kati, vraj na ckanie to pomaha, prilozit prsnik, alebo dat cajik, ale Dadovi to nikdy nezabralo. Prevencia je dat odgrgnut, lebo to ckanie je kvoli bublinkam ktore tlacia na branicu, tak nam to vysvetlila pediatricka. u nas zvykne zabrat ked malemu zmenim polohu. cka sa mu praveze takmer po kazdom krmeni, to by bol zacarovany kruh kebyze ho pri ckani hned zase prilozim 😉
a tiez som pocula o tom, ze aj z chladu je to ckanie
martulienka, blahozelam, mas to za sebou 🙂
s naliatymi a bolavymi prsnikami som aj ja mala problem, ale este v porodnici. nahrievala som si ich infracervenou lampou, pomahaju teple obklady pred krmenim na spustenie mliecka a medzi krmeniami zase studene. a stale som si ich masirovala, potom pekne zmakli a aj tie hrcky treba rozmasirovat dokladne, aby sa neupchali mliekovody a nezapalili sa prsniky
tymto prejde asi kazda mamicka co dojci, treba to vydrzat, trva to vraj najviac 2-3 dni
Ahojte babulky hlasim sa z porodnice veces som nemala sil vam oznamit ze o 22.40 sa nam narodil Lukàsko s mierami 3630g a 51cm. Trapil mamimu od osmej a bol to tazky porod no o tom vam napisem ked budeme domka
tintiniacik jeje krasne miery 🙂 blahozelame k Lukaskovi juupi dalsi chlap medzi 2 babenkamy 😀
a kto nam este ostal s tehuliek???
juuj babenky dnes Laure budu prepichovat uska o 12tej drzte palceky
tintiniacik, krasna sprava, blahozelam a prajem vsetko najlepsie 🙂 🙂 ja som myslela, ze uz aj my pojdeme v noci, ale nic ☹ napodiv som aj dobre spala a to co sa dialo vcera vecer, preslo, takze cakame dalej co sa bude diat 😉 katka22r, drzim palceky, ak jej budu nastrelovat, tak to je zevraj v pohode, len sekunda a ma nausnicky 🙂 vydrzte to, bude velka fesanda 😀 😀
Ahoj holky - občas vám sem nakouknu a tak gratuluju všem, co už mají dárečky doma a přeju všem těm, které to čeká ať je vše bez problému a rychlé🙂
Chtěla jsem se vás zeptat, zda jste měly (nebo máte) problémy s křečeme do lýtek (v noci) - beru na to šumivý hořčík a už moc nepomáhá a v 37 už ho musím vysadit, tak se děsím, co bude následovat..:-/ Měly jste taky tenhle problém a jak jste to řešily? Jo a ještě jsem se chtěla zeptat na poslíčky - tuhle v noci mě probudila menstruační bolest, která trvala skoro 10minut a pak ráze přešla a za několik hodin se to opakovalo - jsou to poslíčci? nebo něco jiného? původně jsem myslela, že poslíčci jsou nebolestivé tvrdnutí bříška, ale nenapadá mě nic jiného, co by to mohlo být...
Ahojte kočky, chcem sa vás spýtať mala ste nietorá výter na streptokoka pozitívny???? LEbo ja ho mám, a som z toho trochu vystrašená 😖
sedula nebojaj aj na teba pride 😀 no ideme prepichovat
crawler vitaj s tymi krcamy ti nepomozem a to co si citila v noci boli urcite poslickovia je to taka bolest ako pri menstruacii ale prave kontrakcie to urcite niesu
vejula ´mne ani vyter nebrali ale kocky co ho mali tak si s toho nerob tazku hlavu to len aby ti potom nezabudli pri sponntanom porode dat atb aby sa male nenakazilo
Takže v prvom rade blahoželám tintiniacik aj stanike k uzlíčkom šťastia..... 😉 😉 😉
Čo sa týka tých naliatých prsníkov, tak už by to bolo vpohodke, len mám teraz asi trošku zapálené bradavky, lebo mi stúpla teplota na 37,3 a obávam sa, aby to nejak nevyskočilo hore. Myslíte, že mi pomôžu repíkové obklady???????? Idem ich vyskúšať...... ☹
Malá Sofi sa mi v noci zobudila dvakrát, tak som rada, že som sa aj vyspala..... Musím si pre istotu zaklopať klop, klop, klop.... 😉
vejula, no tak k tej nemocke.....Nemám výhrady k ničomu vpodstate....Prišla som napríjimové, bol tam zástupca primára dr. Kyška, je strašne príjemný a milý, aj sme sa trošku zasmiali....Ja som ležala na B-čku a nie na novorodeneckom, tam boli sestričky príjemné, akurát tie sanitárky sú také harpie, no ale tak každý sme nejaký, no nie????? Keď nám vozili bábätka, tak niektoré tie sestry z novorodenenckého boli odmerané, len mi ju tam fukli na postel a nezaujímali sa o to, ako sa prisaje, keď som sa pýtala o radu, tak odpovedali len tak rýchlo, aby sa so mnou dlho nezapodievali. Aaaale, keď som ani na 4-ty deň nedostala mliečko, tak som mala šťastie, že nastúpila do služby jedna straaaaaaaaaaaaaaaašne milá sestrička /staršia/ a ona mi pomohla s malou, všetko vysvetlila, ukázala a poradila........No a potom na 5-ty deň tak isto milá staršia sestra.....Tiež nás chodila kontrolovať............Strava tam bola OK, aj dosť jej bolo, takže ja som bola v celku spokojná......Ak ťa niečo konkrétne zaujíma, tak sa spýtaj, neviem, čo by si chcela vedieť........... 😉
A neboj sa, že máš bacila, dajú ti antibiotiká a bude to v pohodičke.....Ma to každá druhá tehotná.... 😉
Katka, držím palce 😉
matka skus len tie obklady teply na zaciatok studene po kojeni....mne to pomohlo...
aj my krasne spinkame klopi klp

renatkas, ja som Daniela a budem rodit v Ruzinove, aj teba som tusim videla pri maminach, co rodili v ruzinove,ze? 🙂 Kamoska musela kvoli skole odchdzat od maleho, tak si tiez musela odstriekat mliecko a tak ho pocas jej nepritomnosti prikrmovala babka, aj ked maly pekne papal z prsnika, ale inac to neslo kym bola prec. To bola len jedorazova zalezitost, mozno 2-3 x takto dostal.. Ale dost na to, aby si to zapamatal, ked ho chcela znova z prsnika, tak rev. Vsak z flasky to ide lahsie 😖 Tak preco mu nedaju zase ako predtym.Tie decka su uz po par tyzdnoch spekulanti, ale vydrzali, potrapili sa, aj ked reval, inak ako z prsnika nedosta a teraz sa znova naplno v pohode koja.. 😀 Ja viem, mne sa to lahko opisuje, nie je to az take jednoduche ako to vyzera, o chvilu sa budem aj ja takto trapit a zufat, ze to nejde.. len kazda kamoska, ktora kojila mi vravela, ze len trpezlivost, trpezlivost... ze tie zaciatky kym sa prisava su asi u kazdeho zle, ale potom to je najpohodlnejsie na svete, vytiahnut prsnik a male papa 🙂 Renatkas, tak to je vsetko teoria, k tomu ked sa pridruzia zdravotne problemy, tak to nie fakt med lizat, ale verim, ze ked mas mliecko, tak ta poradkyna ti ukaze, poradi len maly trik a pojde to lepsie. daj potom vediet, som zvedava ako vam to pojde. drzim palce 😅