icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

lutsine
9. apr 2010

Kolko ste pribrali pocas 3 trimestra?

crawler
9. apr 2010

lut: já dost 🙂 prakticky co týden to půlkilo

lenocka84
9. apr 2010

ahojte
ja len ze vejula dnes porodila Dominika, ma 53cm a 3800g. vsetkych pozdravuje

nika23t
9. apr 2010

Ahojte, tak sa mozem uz aj delit s Vami o skusenosti v stave 2v1 🙂 Dnes sa mi zacal 27 tt, tak to sa zacina treti trim, nie?

Takze vaha 55 kg, (co je o 6 kg viac ako pred tehu), citim sa uzasne, len som unavena a vsetko ma boli. Kosti, krk, krize.... Chute mam normalne ako predtym, vobec sa nezmenili. A pohyby drobceka su cim dalej tym silnejsie, co je tiez nadherne. Sice sa v noci nevyspim, ale nevadi.

romy01
9. apr 2010

Vejule gratulujem a posielam malemu Dominikovi pusinku na líčko 😀 😀 😀

ahoj nika - tak to si take stíhliatko - ja som uz ako slon mam plus 14 kilo - hlavne som nabrala za posledne dva tyzdne az tri kila , neviem co sa stalo ale nejak sa neviem ovladat ked si nakladam na tanier 😀

crawler - no ja praveze patrim medzi rizikove - v 8 tt som mala hematom a spinila som a aby som to udrzala, musela som byt nonstop v posteli. Do 14 tt som brala kopu liekov a udrzanie a vtedy mi dr prave povedala ze sa do mna nebude rypat, aby sa to este viac nepokaslalo. Asi preto ma vobec nepozera - teda pozrela ma iba raz, no v prvom trimestri som bola kazdu chvilu na utz. Tak neviem, ale myslim ze teraz uz v 3tom trimestri ma bude pozerat castejse.

bronula26
9. apr 2010

lutsine ja za 3 trimester skoro tolko ako za prvych 6 mesiacov - 8 kg a dokopy za cele tehu 17 kg 😀

romy tak to sme na tom rovnako, niekedy (skoro vzdy) som zjedla viac ako manzel, hihi 😀 niekedy sa nestacil cudovat, kam sa to do mna vsetko zmestiiiiiiiiiiiii 😅

jeeeeeeej vejula uz porodila? vejula gratulujem a prajem obom veeeeeeeeeeela zdravia 😉
poriadny chlapisko 😉 😀
tak ta to nakoniec chytilo? a v pondelok sa budem trapit sama? 😅

nika, ty take tintítko, mozes jeeeeeeeeest a jest 😀

nika23t
9. apr 2010

No dnes sa cinim 😀 Od rana som este neprestala zut a uz nevladzem ani sediet. Neviem, co sa so mnou dnes deje...... ALe ked to takto pojde dalej, tak za posledne tri mesiace aj 10 kg mozem veselo nabrat 🙂

bronula26
10. apr 2010

no co je baby, kde ste vsetky? nejako nam to tu zamrza? 😀

romy01
11. apr 2010

nika - ja mam depky za posledne dva tyzdne, Davala som si bacha a v 5 tom mesiaci som nabrala 2 kila, v 6 tom mesiaci tiez iba dve kila a za poslednych 10 dni uz mam plus 3,5 ila. Ak to pojde takto dalej, tak sa ani do porodnice nedogulam. Uz si ani na gauš neviem sadnut co ma z kazden strany tlaci slanina

lenocka84
11. apr 2010

romy a teda spolu mas kolko?

aj si niektora meriate obvod bruska?

romy01
11. apr 2010

no lenocka mam teraz v 30 tt plus 15 kilov a obvod bruska mam uz 109 cm a ty ?

lenocka84
11. apr 2010

tak teraz podla vahy co sa na vecer nemame vazit, mam +10kg
a obvod som naposledy mala 110cm, teraz mozno aj par navyse, ked najdem meter odmeram 😉

romy01
11. apr 2010

no som zvedava kam az do dotiahnem, dufam ze sa nejak spamatam lebo ma to privadza k depkam ako sa to rozbehlo

lenocka84
11. apr 2010

romy netreba stresovat, mne vela robi ze mam tehu cukrovku, takze mam ovplyvneny jedalnicek, keby som nemala tak neviem neviem
a nasla som meter, tak mam 113cm teraz
takze za tyzden co som merala 3cm hore 😅

romy01
11. apr 2010

mne na poslednej poradni brali krv a mam mierne zvyseny cukor, ale sestricka to okomentovala tak ze je to tesne nad normu ze akoro v norme. Najblizsiu poradnu s lekarkou mam az 21.4 tak dufam ze to tak povie aj doktorka. Bola som trosku prekvapena ze ked je to nad normu ze mi nedali zoadne pokyny ze ci treba nieco robit. Dufam ze to nepodcenili Ty si mala tu cukrovku ako zvysenu ?

lenocka84
11. apr 2010

po tych glukozovych testoch som mala vyssie
odvtedy beham ku diabetologicke kazde 2-3tt, ale vysledky su uz ok, tak snad to bude dobre
teraz mam zvyseny cukor, lebo som zistila ze v magneziu co beriem je ryzovy skrob ktory nesmiem
tak zajtra na jej poradni uvidim co mi povie

romy01
11. apr 2010

lenocka a mas aj nejaky specialny rezim, alebo len bezne opatrenia ako ze nejest sladke a podobne ?

flamenga
11. apr 2010

ahojte, neviete o nejakej stránke, kde by som sa dopátrala k info, koľko má byť spona (fundus) v jednotlivých týždňoch? 🙂

lenocka84
11. apr 2010

flam malo by to zodpovedat tt tehotenstva
max + - 1cm

romy no mam dietu, diabeticku, to nie je len o obmedzeni cukru
ziadna biela muka, ziadne skroby, ryza, zemiaky, aj sunku len taku co je vhodna pre bezleokovu dietu
a ano ziadne sladke, len ze dia

flamenga
11. apr 2010

lenocka a v 31-32tt by to malo byť koľko cm cca?

lenocka84
11. apr 2010

flam 31-32cm

flamenga
11. apr 2010

jaj už chápem 😀 tak to "približne" sedí.... mám 28cm....

lenocka84
11. apr 2010

flam ja sa to snad dozviem vo stvrtok u dr.
a aj ine veci ktore som doteraz nevedela

vejula
11. apr 2010

Ahojte babeny... konecne som sa dostal k pc, Vejula mi povedala, aby som tu napisal nejake novinky... mame krasneho synceka.. Dominik sa narodil 9.4. o 10.03 Vejka bohuzial nemohla rodit prirodzenou cestou, nebola dost otvorena na takeho statneho junaka, ma 53cm a 3800g, tak sa lekari rozhodli radsej pre cisara. Tomu som bol aj rad, kedze tie bolesti, ktore mala, boli pre mna na nevydrzanie /pre nu nevnimajuc/ a mali trvat este tak 8 hodin... Nemohol som byt tak pri porode, zato vsak slo vsetko rychle a malo to hladky priebeh.. Vejka sa nam krasne rychlo zotavuje, o par dni bude doma aj s drobcom a urcite vam napise o vsetkom podrobnejsie... cavees

romy01
12. apr 2010

dobre ranko
vejulin manzelik - moc gratulujem k vonavemu batôžteku. A prajem nech sa naša vejula ryxhlo zotavi, pozdrav ju. 😀

lenocka84
12. apr 2010

ahoj romy
ako sa mas?
mna chyta depka z pocasia

renatkas
12. apr 2010

Ahojte babulky, tak este ste cele? Drzim palce aby to dopadlo vsetko ok a odporucam epiduralku 🙂
A s tehu cukrovkou som mala problem aj ja, mala som doma glukomer a merala kazdy den... dietu som bohvie ako nedodrziavala, pila som strasne vela citronovej vody a maly je zdravucky a obrovsky silak, asi z toho citronu 😀

vejula gratulujem, sup k nam do trimestracok v babatkach...

broni a ty ako, priznaky este ziadne?

romy01
12. apr 2010

ahoj lenocka

pocasie je dnes na fihu - fest kosa ani nos som dnes nevystrcila z bytu- Ale zas ma potesilo, ze som sa dnes vobec neprejedala a teda mam ciste svedomie 😀 ako malo staci ku stastiu, ze ?

renatkas - ja uvazujem tak ze si epiduralku nedam - resp upozornim lekara ze nech su pripraveni v pripade ze to nebudem zvladat tak si ju dam. Ale tak asi uvazuje vacsina zien. Štastie je ze v MT su pripravení ju podat aj ked ju dopredu neziadas.

lenocka84
12. apr 2010

joooj a mna cely den trapi palenie z ahy, a uz som z toho zufala
ani mliekco nezabera co bezne ano,

flamenga
12. apr 2010

lenocka mne zaberá Fatra.... a ešte mi baby radili pukance, burizóny....