Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
Ahojte,máme 22 dní do termínu,minulý týden jsem měla tři dny kontrakce,ale dostala jsem horčík na zastavení kontrakcí,nejhorší tři dny v mém životě 😖 Musíme vydržet ještě min týden,jinak váha a výška odpovídá 37 tt,k vysokým jaterním testům,ledvině¨,se mi přidal zánět močových cest ☹ Tak že beru 3 druhý léku,esenciály na játru,horčík na kontrakce a antibiotika na zánět,no malý sa musí mít skvěle 😖tohle těh.je nejhorší ☹ A taky poslední,po porodu musím na podvaz vaj.nemůžu už další mimi,můj organismus by to už prý nemusel vydržet 😢 To Daneček můj první syn,16 dubna oslavil 3 ročky a už se nemůžeme dočkat brášky,nejhůř to prožívá tatínek 😀 Přibrala jsem nějakých 25kg,jsem jak matrona,to bude zhazování,snad to vyběhám,při prvním jsem přibrala jen 3kg a zhodila hned po porodu 12gk 😀
ahoj petulinec - no mojko mas to riadne skomplikovane, no neuvazujes o nejakej inej alternative ako zabranit dalsiemu tehotenstvu ? Toto je predsa len definitivne a nezvratne a tvoj stav sa casom moze zlepsit. Mozno by si za par rockov este raz privitala maly batoztek. Noa co sa tyka vahy - ja som pribrala uz 17 kilov ale k tomu by som mala pripocitat dalsich 9 kilov co som pribrala za posledny rok pred otehotnenim lebo som brala kadejake hormony na otehotnenie, takze uz mam plus 26 od mojej idealnej vahy - tiez sa riadne zapotim kym to dam dole - ale co narobime ? Budeme behat a cvicit.
ahojte , kde ste sa vsetky stratili ?
Inak poslusne hlasim ze za posledne dva tyzdne som ozaj nic nepribrala a obvod bruska sa tiez nezmenil. A som aj rada ze som uz v 36tt a este sa neobjavili ziadne strie, kiezby to tak aj ostalo
Ještě 13 dní,já už to nevydržím :(
Petulinec, a co mam ja povedat, ked mam pred sebou viac ako 50 😒 A uz teraz sa len vleciem...
no já už měla kontrakce v 36 týdnu,ale prý to musím vydržet do 38 týdne,tak jsem dostala tabletky na zastavení kontrakcí a už je 39 týden,skoro finišuju a nic :D jak se mu chtělo na svět,tak te´d to bude protahovat :D
No lebo cakas nadpriemerne inteligentne babatko. Ono vie, ze vonku sa nebude mat az tak dobre ako v brusku, tak sa neponahla 😉 A navyse si teraz cela len a len jeho. Vidis, ako Ta lubi 😉
A dává to hodně najevo,ruša se až to bolí 😀 hlavně když se obrací,ojojoj 😖 už má málo místečka
petulinec a vies ako ma ten moj krpec vie dobre trafit ? Niekedy ma tak nakopne pod rebra alebo do bajecnikov, ze az zjojknem a mm je vzdy v strese ze co uz rodim ? 😀 Ale ono tie tabletky co si brala mozu este par dni posobit, nie ? Mne kazali v 36tt prestat brat magnezko aby sa mi to prave nepredlzovalo
baby mne sa posledne moznoi dva - tri tyzdne stava ze drobcek sa tak nejak myká - asi je to ckanie, ale neviem to isto. Je to taky kratky nie silny pohyb, take trhnutie a je to pomerne rychlo za sebou - tak po sekundach a trva to aj niekolko minut. Stava sa vam to ? Je to ckanie ?
ahojte brušká 🙂
@petulinec och to ti teda nezávidím, máš toho na pleciach dosť, ale neboooj, už to dlho nepotrvá, už to máš len za pár 😉 onedlho už budeš mať malinkého pri sebe 😵 a u nás to tak tiež bolo, pri prvom, najskôr od 22tt hrozil predčasný pôrod bo sa mi krčok skracoval a nakoniec som 6dni prenášala 😝 tie malé potvorky si s nami robia čo chcú 😝 😉
@romy01 to bude to čkanie, ja to cítim presne tak isto ako to popisuješ 😉 naša malinká štikúta dooosť často, hlavne keď spapám niečo sladké 😅 vraj je to preto ked sú miminká moc pahltné a prehltnú vela plodovej vody, že z toho štikútajú a vraj je to pre ne dobré bo si trénujú dýchanie či čo 😕 😉 aj pri malom som to cítila veeelmi často, až mi ho lúto bolo, ja neviem ale podla mňa ich to musí dosť aj otravovať 😝 bo to naše krpaté potom vyvádza ostošesť 😝 tiež už mi kopance dávajú riadne zabrať, najmä keď sa tak fajne triafa pod rebrá alebo boxuje ručičkami do vaječníkov alebo mechúra 😝 ale aj tak ma vždy poteší každý jeden jej pohyb bo viem že je v poriadku ked dá o sebe vedieť 🙂 neviem sa dočkať kedy už bude vonku, už to začína byť dooosť náročné, ledva fučím, ťažko sa mi chodí, chrbát si už ani necítim, v noci zle spávam resp. neviem si nájsť tú správnu polohu, malinká ma tlačí kde len môže, ale jedno pozitívum je že v posledných dňoch sa mi dáko lepšie dýcha, sa mi zdá že sa malinká posunula viac dolu ale zase ma tlačííí, každú chvílu behám na wcko 😝 ale už vydržííím, aj tak je to krásne obdobie 😵 pozitíva prevládajú nad negatívami 😉 ale ešte nie som na konci 😝
ahoj any, veru asi je to ta stikutka. AJ moj krpec sa stale hmyri - ale uz nie ako predtym, teraz su to take pomale presuny z jednej strany na druhu. Tiez mi niekedy strka labku pod rebra az to zaboli ale fest to milujem, tesim sa z kazdeho jeho pohybu a vzdy sa s nim zhovaram - ze ako sa drobciatko vyspinkalo a pod 😀 Na jednej strane sa tesim na maleho na druhej strane si to ani neviem predstavit, ze budem mat take male stvorenie stale pri mne, ze to uz nebude len dieta niekoho ale moje
je to hrozný,jsem protivná sama sobě,už to chci mít za sebou a přitom mám bobky až za ušima 😖 😢 Malej má málo místečka,tak každý pohybje už pro mě utrpení ,hlavně když se obrací ouvej 😖
mna vcera trosku bolelo brusko Ale asi tym ze som vcera neodolala a dala si kavu. Potom podvecer bol krpec taky aktivny, stale sa vrtel az ma vecer fakt bolelo brucho. AJ som si mylsela ze ci sa nezacne rodit aj skor. Ale dnes je to v pohode, aj ked teda od rana len vylihujem a aj maly je kludnejsi
Už mám skoro vstřebaný čípek,příští pátek mám termín a ještě jednu naplánovanou kontrolu kdyby to náhodou ještě nepřišlo 😀 Jinak na podvaz nemusím,antikoncepci jako takovou nesmím kvůli játry,tak prej nějaký nitroděložní tělísko,a pan doktor při prohlídce podotkl,no to bude rychlý,tak doufám,že když rychlý,tak rychlý 😀 Už se nemůžu dočka,jak malého,tak konečně toho,že se budu moct normálně hýbat a nefunět u toho jak stádo slonů ☹ Synátor je ze mě na prášky,jdeme na procházku a mamka funí celou cestu a stěžuje si že už nemůže ,že jí bolí nožičky 😒 Jsem vážně né jak těhotná,ale nemocná 😀 Zajímavé ale je,že před porodem odchází ta "hlenová zátka" to jsem měla asi cca před 3 týdny,jak je to možné?Je to normální,že odcházela a nerodila jsem ještě
petulinec, neboj nic. Poznam viacero bab, co im odisla ta zatka aj dva tri tyzdne pred porodom a nic sa nedialo. Doktori im povedali ze pokial neodide plodova voda tak sa nic nedeje. Mne este stale srzi a v stredu idem do poradne, tak som zvedava co bude noveho.
Inak ja celkom vladzem ale ked dlhsie pobeham - teda viac ako pol hodina tak ma bolia nohy. No a vcera sme boli na zahrade a dost som behala cele poobedie, tak som mal nohy vecer ako slon - tak som ich este napuchnute nemala ako vcera. Ale dnes rano to bolo zas OK. Celkom sme to vymakli ze je stale chhladnejsie, keby bolo teplo tak mame nohy furt napuchnute- teda aspon ja . 🙂
No dneska co mi malý dělá v bříšku,au strašně to bolí,hýbe se tak moc a tak moc rychle,že mě jde urvat celý spodek,je to normální???Až mi to chvýlemi připadá,že by se chtěl hlavičkou procpat ven ☹ Udělal to dneska asi třikrát,trvalo to cca půl hodiny,ale stálo to teda za to 😖
petulinec no neviem ,ale maly si asi hladal spravnu polohu. Pokial sa hybe tak je urcite vsetko ok, neboj
No doufám 🙂 Jsem zvědavá kdy to příjde,do termínu zbívájí 4 dny 😀 zatím se cítím až moc dobře,že by klid před bouří ? 😕
@petulinec no hovori sa to tak😀juuuj ty uz onedlho budes mat svoje babo pri sebe😵brala by som aj ja uz...ja este 39dni...nasa malinka vcera tiez hrozne vyvadzala,som mala pocit ze sa cez rebra prekope von...rucickami zas sermovala tam dolu au au au...zda sa mi ze sa posunula dolu nizsie,citim ju dooost nizko,aj sa mi lepsie dycha a netlaci ma tak na zaludok,ale zase tlaci ma dolu,ked chodim mam pocit ze uz uz vypadne,ach jo,ale my mame este casuuu,este aspon dva tt musime vydrzat,ale je to uz narocne...o tyzden mame poradnu,som zvedava ako je na tom krcok,minule bol skrateny na 2,5cm ale branka zavreta,kludovy rezim dodrziavam tak snad bude vse ok...
No mě čeká poradna ještě v den remínu 😀 Ale prej to bude rychlý,čípek je už skoro vstřebaný,tak se nechám překvapit,malej se na brášku vůbec netěší ☹ Ale ho to přejde,prd to mu ještě rozumí 😀 Jen jestly to nebude do termínu,tak mi budou vyvolávat kvůli játry,au prej to bolí daleko víc,jak přirozeně 😢
no nezávidím ti,protže jestly začnou pařáky tak boroku,mě už vadí víc jak 17°C 😀
petulinec ja som citala ze ked mas starsie dietatko, tak aby neziarlilo tak je vraj dobre dat malemu babatku do postielky nejaku hracku a povedat tomu starsiemu ze tu hracku mu donieslo to babatko. Vraj najlepsie je urobit to este v nemocnici ed ta pride s tatinom pozriet. Pisali to v casaku " mama a ja." a mne to pripada ako celkom mily a dobry napad
jj tohle nějak bylo i v přešlapech 😀
ajooj kocky len tak som sem nakukla pozeram ze tato tema nadalej pokracuje...drzkam vam prsteky 🙂
ahoj katuš, aj ty si tu kukla???? no ja som tiež prekvapená, že ešte to tu pokračuje.....snáď aj bude naďalej..... 😵
baby, držkajte sa, nech vám to všetko dobre a rýchlo dopadne...... 😉
hi ženské, som tu nova, som v 31 tt, je to moje prvé a bojím sa ako to zvládnem - teda to potom ten život s babatkom 😝 Som si prečítala vaše príspevky - som rada že nie som sama čo mám teraz navyše už 15 kg a to ešte mam 2 mesiace pred porodom -termin 1.10.2010 - dúfam že vyjade. Chodím aj do posilovni zavše - tak na 20 minút ale nepomáha - tak začnem plávať tu som našla pre tehotné niečo zaujímavé http://www.snop.sk/?IDe=43685 - ak tam niektorá z vás chodí pls. napíšte aké to tam je. A ktorá z vas bude rodiť v Ružinove? držím vám place - sa mi páči aky optimizums tú beží v diskusii na tému tučnoty - v tehotenstve 😀 😅 Ste mi dodali odhahu chodiť po vonku 😵

my sme to tak aj chceli, tak 2 maximalne 3 roky medzi detickami, tretie uz neplanujeme, lebo chceme stavat domcek a troska aj podovolenkovat