Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
dobre ranko...pekne zasnezene ranko,aspon u nas v po
barbi my take nieco s poistovnamy ako je v cz nemame,ja som sa uz o tom informovala,jedine ak si v unione poistena ty aj manzel dostanes na pol roka zdarma monitor dychu...ja mam vzp takze nam nepreplacaju nic...a zasa moja sestra byva v plzni a tam jej preplacali aj predporodne pripravy,teraz chodi s dcerkou do detskeho centra a vsetko im preplatia...proste toto je slovensko
a ak ti mozem ja napisat o kozmetike alebo o tom co mam pre bejby tak ja mam len krem na ritku,olejcek a vsetko dokupim potom,este neviem ako bude reagovat pokozka dietatka tak zbytocne nekupujem a potom vecicky do porodnice co mi treba
dnes neviem ci sa tu este stavim,idem s mamkou do dracika kupit bratovemu malemu nieco pod stromcek a poobede mame doma mansiu oslavu,lebo mamka bude mat v utorok 50tku,dam si deco cerveneho vinka a bude mi dobre 🙂
katka, uzij si oslavu 😵 😵 😵
jo a k te kosmetice, ja jsem toho na Tobika mela hrozne moc a skoro vsechno jsem pak vyhazovala... ze zacatku uplne staci tuba Bepanthenu (na zadecek a taky na tvoje bradavky) a nejaky detsky mydlo na koupani...a na Tobika mam zimni krem, tak ho tim asi taky maznu kdyz pujdeme ven...jinak nic nekupuju 😝
dobré ráno aj u nas je pekne zasnežene... 😉
...kati daj si vínka ja by som si dala tiež.. 😀 ..minule som dostala takú chuť na šampanské..že normalne som si aj otvorila..ešťeže sme mali po ruke...a to ti bola 23hod..a ja take chute..ale nevipila som vela len dc...
..a poistovnu mam tiež vzp..take nič moc.ale je ta dôvera či jaka co davali poukazky 500sk nakupu dačoho neviem presne 😠 ...
a kupim aj ja nejake tel.mliecko,olejcek a ostatne potom...
idem ešte poležať...tak zatiaľ 😎
jeje dakujem...este som na nete,ale poviem vam nemame odhrnute chodniky ta som chodila jak medvedica,brusko predomnou a tak ja 😀
no s tymi poistovnamy u nas nic moc a netreba s tymi vecamy prehanat zbytocne pre male ja az po porode ved mam manzela tak moze chodit nakupovat alebo on s malou a ja raz dva na nakupy lebo ked budem mat aj take nalady po porode tak urcite mi nieco nebude vyhovovat 😉
okik kocky tak popiste daco nech mam co k veceru citat,a ak sa tu neobjavim tak zajtra na nas myslite ideme na ctg aj na poradnu..ja idem oslavovat 😀
kočlky tak kde ste???
...ja už davno napapana..a prisla som mnakuknuť ale ako vidim nikoho tu niet.... ☹
mama pečie perník tak sa teším že si dnes pomaškrtím.. 😀
nohy ma už nebolia akosi dnes mi to prešlo...a baby robi v brusku vlny jak rybicka..a segra včera ma 15r.že a to ta nebolí 😀 😀 😀 hovorim jej nie..je to milé že sa tak pohybuje bambulka moja jediná 😲 ...
tu na sk je to take s tymi poist.nic tu nemame žiadnu vyhodu,a aj to porodne hm...slabe inde v inych kraj.maju viac a rozne veci zadarmo...a my...
a vobec aj materska neviem kolko sa perie 5tis.?ci 8tis.?minule o tom boli debaty v tv...
Vcera posledná a dnes prvá...?
kde ste tehulky...už by aj treba sem nahodiť miery... 😉 😀
ahojko ja som akurat dosla z nemocky...ctg dopadlo fajn,dnes sme mali ukazkove ctg 🙂 ale o 12 ideme este na ultrazvuk konecne budem vediet ako je mala otocena,kolko vazi a ci vsetko oki,drzte palce 😉
no ale tu v po dnes kosa jak v rusku...viete jak fuka?esteze ma mm vzal do nemocky aj ked domou som musela ist na buse,som myslela ze zmrznem,hnusne mrazivo-studeny vietor,na poobede som si vybavila svagrinku nech ma hodi do nemocky aj nech pomna pride.... 🙂
barbi no co aky bol pernik?my sme vcera robili len plnene oblatkove rezy zo salkom..mnam,fajne boli,skoro vsetky som spapala ja 😀
katka tak som rada ze ctg bolo ok... u nas v BB cely den snezi... dufam ale ze sa to umudri... lebo tu kde byvam neposypaju cesty a je tu riadny kopcovity teren.. a to sa sem ani sanitka nedostane keby daco 😅 dnes k nam ani taxikar nevysiel.. takze som tu ako princezna uvaznena na hrade 🙂
ja idem dnes robit griláž. dufam ze nie zbytocne..lebo ako sa poznam.. stvrtok je este daleko.. .musim ju niekam skryt!! 😎
noo tak u nas ta grilaz by dlho nevydrzala a uz vobec nie primne 😀 no u nas nesnezi len ten strasny vietor,dala som prat ale ani nebudem vesat na balkon len hned na susiak do izby,lebo by som zavesila a o par minut vsetko zmrznute....a ja este na ten ultr.dam vediet ako sme dopadli,ale verim ze mala chce prist na svet az na termin 🙂
boze baby vy uz chodite kadetade.. a ja stale az pondelok na poslednu kontrolu u gynekologa :( sa mi to zda dako neskoro 🙄
nikush a uz ti robili ctg?a od jakeho tyzdna sa chodi u vas na poradne do nemocky kde budes rodit?lebo u nas od 35 az 36tt nic idem ja ozvem sa ked dojdem srzkaj pal 😉 ceky
no baby mne ctg este nerobil vobec može byť že až od 35tt ci ako... 😒 😒
..kati...pernik bol supeeer my sme ho papali pri superstar...vyhral chodur...a som bola na nervi lebo mne sa nepačí...ja som tipovala mira.. 😀 😀
a co je to grilaž???neviem daký zákusok 😀 😀 😀
...nikush aj ja mam tak neskoro kontroly v tehu knižke piše žeby som mala teraz každe 2tyž a on tima objedna o 4tyž.som z toho na nervi,,ale babo citim hybe sa a chvalabohu mam sa okeej...a už mi prešli aj tie výtoky co som mala a to som nepoužila ani ten gelík...lebo tam napisane je ze nieje to velmi overene na teh.zenach tak neviem prečo mi to predpísal..asi je daky divný... 😖 😖 ..
No a aj ja som dnes upratovala cely dom ešte zajtra ma čakaju zrkadla vyleštiť a trosku povysavať a dosť... 😀 ..a začinam piecť kolačiky mam na plane:
medvedie labky,vanilkove rohličky,a medove rezy to dufam stačí nie..?
a mojemimi po tom perníky šantilo 😀 😀 ..jake zlateee... 😲
akurat dnes som ho necitila...asi spinka..
Ahojte, ja ležkám u svokrovcov, papám koláčiky a je mi dobre 😀 😉
Barbi - to máš skoro na všetkých liekoch, že sa nesmú v tehotenstve, veď dr. vedia, čo môžeš a čo nie 😉
ahoj janyka a ti sa co neozyvaš? 😉 ako sa mas co mas nove?
to je dobre že mas takych svokrovcou ze ti kolaciky napiekli a papkas...dobrú chuť 😉 😉
barbina.. ja furt chodim dako o tyzden dva neskor na tie kontroly..a j teraz mi to vychadza ta kze do nemocky sa u nas chodi okolo 36 tyzdna..a ja idem az zacinajuci 38tt a az tam mi budu robit ctg..jedno mi uz robili..ale aj to len pretoze.. som bola na pohotovosti kvoli niecomu inemu tak preistotu.inak by ho nerobili. a on sa robi tusim az ked zacnes chodit do nemocky.
grilaz..to su take karamelove rezy s oplatkami... ja by som toho jedla na tony
teraz som vsetko doroboila..ale poviem vam.. ze vas obdivujem..minuly tyzdne som este upratovala len tak.. ako keby sa nechumelilo.. a tento tyzden uz aj dneska..som chvilu stala v kuchyni a citim sa ako po trojhodinovom treningu... vobec si nedokazem predstavit nejake vianocne upratovanie 😔 uz to ze chodim hore dole po schodoch len na wc.. tak z toho som unavena ako po maratone.
ja zase taham tri dni s bolestami panvi ak okeby ma niekto kopol medzi nohy 😀 to sa mi tak strieda s bolestami chrbitce.. raz to raz to aby som nezabudla ze som tehotna nahodou 😉
nikush,nemysli ze ja niesom unavena ked upratujem to aj ja som...
ja upratujem na prestávky.. 😀 a ostalo mi dačo aj na zajtra ..požehliť...
a tie bolesti no ja som také ešte nemala..chvalabohu,a tie schody...to aj my mame tak ze dole wc..a hore telka mame 10schody...a to vybehnem po nich aj 10krat..ale rozcvička... 😀
ja som mala zas ine problemy teraz posledne dni..ale je to zatial..dobré 😠
a to ako robia to ctg?, 😅 😅 😅
jj to upratovanie na prestavky..a este popritom sedenie pri pc... to aspon cely den akoze upratujem 😀
ja uz zajtra nemam co robit, stromcek som tento raz nechala na muza, lebo 10 rokov som ho ja zdobila ale teraz som uorbila mensi protest... hadam nechcu aby sa tehotna sa po stromceku vesala 😠
... no najradsej som mala tie schody ten 5,6,7 mesiac ked som chodila 5 krat v noci na wc , to sa cudujem ze som estev tom polospanku dole schodmi nezrubala... ale keby nebolo tych schodov.. tak nemam tolko pohybu..mas pravdu dobra rozvicka je to 😀
a mala sa ti velmi hybe?? lebo mne posledny tyzden.. (asi nabrala plno sily 😅 ) vystrkuje tie ruky nohy a vrti sa... nasilu ze to az boli.. nieze by som jej nechcela dopriat trochu pohybu, ale niekedy to uz prehana 😠
ak sa možem spytat ti si už 10rokov vydata?? 😉 a cakas prve babo?..ja som vydata len pol roka..a stromcek zdobim ja ako každy rok ja to lubim ho parádiť 😀 😀 poobjedam salonky 😀 ..
no a ja nemusim v spanku chodit cez schody len cez den...ja spim dole a wc mam blizko ...a tiez tolkokrat na wc ze ten prerusovany spanok...onicom...
..a neviem ci mala alebo maly... 😀 ..ale hybe sa a tie pohyby ma bolia..a tiež vidim jak sa natahuje rucku nozku 😲 ...a prave sa ozvalo od rana silnym kopancom 😖
kocky a sme doma...mala je otocena dole hlavickou,miery ma dobre a vazi 3000g termin nam dala na 8.1.2010 som rada ze sme dopadli tak ako sme dopadli,ale povedala nam ze moze to prist aj na novy rok alebo este toho roku?
al enie.. mam len 19 rokov..takze nemozem byt 10 rokov vydata..my 😀 sme svoji len od leta..ale byvame stale u nasich v dome..a tam som stale od malicka zdobila stromcek a chceli to odomna aj teno rok.ale kedze do rodiny pribudoĺ moj muz..tak to bude tento rok robit on 😎
uz na wc nechodim ale aj tak nespim, vzdy ked si nejak lahnem tak sa to tej malickej nepaci napravo nalavo ani na chrbte, tak dostavam kopance a tvrdne mi brucho.. 😠 podla mna ona uz velmi chce ist von.. len tak dalej 😀
katka.. no mne to povedal doktoro uz pred dvoma tyzdnami ked som bola ze mozem ratat aj na novy rok alebo este tohto roku.. tak ktovie.. kto bude skorej 😝 ale na novy rok to by nebolo zle.. to take deti dostavaju premie od statu 😅
nikush tak uvidime mozno budeme rodit naraz a tak uz tu len napiseme 😀
no mna medzi nozkamy boli pravidelne ale to je tym ze mala este stale tlaci na organy a kolko vazi tvoj anjelik nikush a ostatnych?
k tym pohybom tak ja som sa dnes pytala na nich na poradni ze su bolestive a ona povedala ze ku koncu to uz tak,ale plodovej vody je akurat takze je vsetko oki.. 🙂
barbi to ctg to je len ti daju taky pas okolo bruska taky monitorik a pocuvas ozvy malickeho u nas to robia cca 20 min dnes sme mali ukazkove ako som spominala....ja idem opat v pondelok na ctg no u nas je to kazdy tyzden ak neporodim 😀 😀
a na wc ja chodim pravidelne v noci 2x no ak sa bude mala budit o pol 1 a o pol 4 aj ked bude na svete tak super,vraj to tak je ako sa v noci budi v brusku tak to bude aj po porode....
a stromcek ja stavam zajtra keby som to mala nechat na mm tak sa ho nedockam 😀 ale nie zeby bol lenivy ale on pracuje do stredy a az v stvrtok ma volno a to ja uz chcem mat postaveny
noo kocky kde ste?vy tu vtedy ked ja uz spinkam alebo lezkam v posteli so svojim muckom 😀 tak ale aj tak dobru nockuu
..nikush,..tak to sme na tom rovnako ja som mala ten rok 20..a s mm sme svoji len od leta...ja som ťa zle pochopila...sorry moja... 😀 preto lebo na foto taka mladucka 🙂 ...mas pekne meno pre tvoju kočku..aj mne sa pačilo ale už ma jedna z rodiny take tak nechcem rovnake... 😒 😒
....hej baby nezabudnite tu sem potom napisať info...že ako sa mate ako babo..aky bol porod..aspon nas pripravite..a poučite 😉
kati tak ja to mam akosy skoro tie bolestive kopance..ja mam este cas na porod..myslim 😖 ...a ctg mi nerobili aj ja chcemmmm a tebe to robia uz v poradni ci v ambulancii u dokiho..?
a tvoja malinka je šikulka ma uz dost... 🙂
moj mm ma volno od stredy...a stromcek budeme zdobit traja ja sestra a manželik..a vlasne aj babo v brusku 😀 😀 😀
...prave pre pol hodkou som sa vratila z nakupu taka zima vonku boli sme autom ale take zle cesty som sa bala uz nebudem cestovat po takom lade a snehu....dobre akcie su v tescu 50%zlava na tovar...na malinkych tam su supiš veci.. 😉 ...no a vlasne ešte zajtra musim isť dokupiť salonky bo som pojedla.. 😀 😝 a vyzdvihnuť Oriflame vyrobky lebo s tym robime zo sestrou..
a dnes moj mm prideneskoro až o 4rano bude v praci..tak mu daco idem pripraviť do microvl.a idem konečne spať ..
Aj ja prajem Dobrú nocku.. 🙂
no a ja som si troska pospala..a uz som znova hore.. katka mne ho vazili naposledy v 30tt vtedy mal okolo 1370g teraz neviem.. uvidim v pondelok ak sa dockam 🙂
ak to je s tym budenim tak..tak sa potom tesim na prebdene noci :D ale mozno sa len bude aj ona ked zmenim polohu..vsak sa jej to tam musi vsetko otriast... ktovie 😅
barbina dakujem.. meno som dlho vyberala nevedeli sme sa na nicom zhodnut..ale nakoniec ostalo toto...a bude sa hodit aj k priezvisku tak dufam ze ho po porode nezmenim... uz som vela krat pocula ze aj mali nachystane mena..a ked uvideli to babo tak im to nan vobec nehodilo a dali uplne ine.. 😨
nikush..tak vam zavidim ze viete kolko vaše babetka važia...ja to vôbecnetusim..ked som mala v 30tt ultr.tak som sa pytala na cm..tak doki povedal ze asi 30cm ze to nieje presne a o vahe ani slovko...ved som o tom už pisala myslim ze ako nanič som dopadla.. ☹
...a na budenie sa tešim aj ja..aj vase babetka maju stale štikutku moje aj 3x..za den.. 😒
a ja mam tiež vybrane mena na chlapca na 100% a na dievča neviem sa rozhodnuť...ale nevravim že to nemôžem zmeniť všetko sa stáva.. 😉
...a teraz už ozaj idem spať... 😀
dobre ranko kocky.....noo nikush som zvedava kolko ma tvoja sikulka,moja v 30tt mala len 1208g a za 8 tyzdnov nam tak pribrala a ja ani poriadne nejem,len kvoli malej 🙂 akosi do mna nic neide...
moja ma stikutku tak raz za den ale barbi to je dobre ze ju ma...ja niekedy mam nervy ked dlho ju ma 😀
..Už som hore...
Kati mne je luto mojho drobca ked ju má ,ani neviem prečo..si predstavujem jak sa chuda trasie 😔 ...
Dnes napadal sneh ešte viac...
Idem si dať teplé Granko na povzbudenie 😀 😀 ...ja mam is na kontrolu k dokimu az 8.januara..to tak dlhoo treba čakať... 😖

barbi, to zalezi jakou mas pojistovnu, vetsina tehulkam neco prispiva na vitaminy, cviceni a tak.. 😉
to ze skyta je normalni...