Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
tak ta štikutka netrva dlho..len par minut...no ti mas vtedy termin?jee to budem aspon na teba myslieť..nech všetko vide ako má.. 😉 😉
...a na obed ešte neviem uvidím musim porozmyšlať...ale dnes sa chystam piecť vianočne kolače tak dufam že sa vidaria 😀 😀 ...lebo prvykrat ich idem robiť...
..a ja sa inak velmi tešim na kaputnicu ja juuuuu zbožnujeeeeem 😲
s tymi buchtamina pare chutky si mi narobila... 😀
😉 hej ne moja???viem ja ale dat napad na obed 😀 a na jusku sa tesim aj ja a uz mam aj nospu kupenu lebo mi urcite bude po nej tazko
dobre ranko...
tak ja som sa zase super vyspala... bola som o snad do dakej tretej rano 😠
barbina stikutku ma moja mala tiez niekedy aj niekolkokrat denne.. ale pravidelne ked idem spat a trva aspon pol hodku.. a ja ju uz prosim ze chcem buvat ale ona nie 😅
parene buchty...keby som nemala tak daleko obchod tak hned som uz tam lebo ja veeelmi lubim parene buchty a teraz mi cely den budu behat po rozume 😠 Inak neviem co idem varit este... mozno nic.. lebo ma muz vcera riadne nahneval tak si nezasluzi dobru veceru 😎
joj baby a mama ma tiez nahnevala dneska... nechala som ten kolac.. tu grilaz stuhnut.. to musi tuhnut zatazene niecim tazsim aspon par hodin.. tak som to nechala do rana.. a ze to dnes polejem cokoladovou polevou nejak este ozdobim..a pridem do kuchyne.. a to ta grilaz este neupravena (co je na vrch len obycajna skareda oplatka) tak mama mi ju pokrajala do misky a este ako skaredo 🙄 tak cela moja robota vysla nazmar.. lebo da sa ibe jest ale pozerat sa na nu teda neda 😒
inak ako vy pocitate tie tt.. ze ste v "prebiehajucom" 37tt alebo ste v 36 tt +3 dni?? viem ze doktori to pocitaju tym druhym ale podla toho prveho fakt pojdeme na poslednu kontrolu v 39tt a este nebudem mat za sebou ani jednu kontrolu v nemocke 😖
tak sa nepozeraj a papaj takto 😀 noo ty nasi manzelickovia co blizsie k porodu su akysi divny ale ja si zo svojho uz nic nerobim 🙂 nema to zmysel a este viac ho naserie ked mu na to nic nepoviem 😀
Pekné ránko, aj môj malý mal v noci štikutku 😀 aj cez deň často máva. Barbi, to detičky mávajú a nemusíš to riešiť, to odoznieva samé 😉 ...aj keď som nepochopila Katku, prečo by malo byť dobré, že ju má 😕 😉
Barbi, pýtala si sa, ako sa mám. No mňa vždy sestrička u dr. pochváli, že som príjemná, spokojná tehuľka, že sa nikdy nesťažujem. Čo sa budem, keď to patrí k tomu. Pri druhom to berieš už tak inak 😉 ale fakt je ten, že od toľkého ležania ma veeeľmi bolia bedrové kosti. Už nech je vonku, nech mu tie malé nohy, čo ma tak okopávajú vybozkávam 🙂
Grilážky milujem aj ja, ale ja robím také iné, plnené vareným salkom, kroré vymiešam s maslom. Aj sa to nejak inak volá, ale to mi je jedno, hlavne že chutííí, len škoda že to u nás nevydrží ani 2 dni 😅
Aj vy sa tak tešíte na Vianoce? Ja už sa neviem dočkať, myslím že malá dostane tento rok všetko, čo si želala. Veď veľa toho neni, lebo ona je skromná, ale už sa teším na tú atmošku 😵
Nikus, juuuuj, tieto veci vytáčajú aj mňa 😖 a nedá sa to dozdobiť dodatočne? 😅 ...keď si 36+3tt, tak dr. to počítajú ako prebiehajúci 37tt, dobre to počítaš. U nás posielajú do nemocky len keď sú nejaké ťažkosti. Inak sa chodí normálne k svojmu. Nestresuj sa 😉
janyka.. no neviem.. to by som sa s tym riadne prplala 🙂 take male kusky samostatne kazdy dozodbit.. heh.
no a nam tiez tie grilaze nevydrzia dlho... ale takto aspon nevyzeraju tak lakavo 😀
katka ten moj miesto toho aby bol cim dalej tym milší ku mne teraz ked by sa to najviac zislo tak kazdym dnom mu viac zasibava... bohvie cim to bude...ale verim ze ked uz porodim tak sa trochu situacia ukludni, lebo on je z toho porodu nervoznejsi stokrat viac ako ja.. 😎
a ja sa tesim na vianoce ale hlavne na ten salat co som tu uz dakde spominala 😝
baby aj vas u ztak tlaci babo..ze mate pocit ze vas pycha az v plucach.. take pichanie az palenie.. uz sa to neda vydrzat 🙄
Nikus, tak ich aspoň tak rýchlo nepojete 😀
A drahý ide aj k pôrodu? A ostatné baby?
Ja mám skôr pocit, že zo mňa vypadne, ja mám bruško veľmi nízko, tak mňa zase tlačí všetko odspodu 😅
nikush4 mna uz babo picha viac dole ako hore pri rebrach
tam ma niekedy trosku iba kopne aby som nezabudla
janyka.. lenze mna strasne tlaci aj od spodu aj z vrchu...tak uz by bolo hadam aj na case ist von 😀
mne drahy asi pojde k porodu..ale neviem este... nechali sme totak.. ze pokial sa bude na to stale citit.. este aj vtedy tak ostane..ale ak ma mat dozivotnu traumu tak ze tam byt nemusi .. myslim uz pri tej finalnej casti 🙂
inka..mna ani nie ze kope..ale stale ma to tam pali pri rebrach.. aj ke dje pravda ze ja mam dost zle drzanie tela..a hrbim sa.. a ked sa vystrem tak ma to prejde..ale aj v noci ked sa prevalim na bok..tak na tom boku kde lezim tam ma to zacne zase 😖
Nikus, ja osobne som také nikdy nezažila, ani pri prvom, lebo aj vtedy som mala bruško dosť nízko. Ale poznám veľa báb, čo s tým mali problémy. Dokonca plakali od bolesti 😖 veď už to máš len za pár a teoreticky by už mohlo o týždeň von a bolo by to dokonca v termíne 😉 veď dieťa narodené od 38tt-42tt sa považuje za dieťa narodené v termíne 😉 😵 🤐
ja dufam ze nebudem cakat do 42tt... lebo ma porazi 🙂 doktor mi vravel ze by so mohla aj teno rok stihnut alebo na novy rok ...a tak uz dako sa to vydrzat da.. to nie je uz dlho.. len to cakanie 😖
tak nikusha len cakajme...ja mm pri porode mat nebudem lebo neviem kto by viac trpel ci ja ci on...ale asi on lebo on vobec nemusi ziadne nemocnice ani dokt...ale som aj rada ze tam nebude 😉 pri mne bude svagrinka...uci sa za dokt.takze chce byt no a ja pokial budem oki premna zamna nech tam bude....
baby koľko ste pribrali zatiaľ? ja mam na sebe zatim len 8kg a to ma sestrička zjazdila že máááálo priberam 😠 ale lepšei ako pribrať 20kg hoci komu ako ja som pred tehu bola guľa 😕
no ja mam 10kg hore ale s toho viem ze mala ma 3kg🙂)a mne nikdy nic na vahu nepovedali..takze si myslim ze v pohode a garonka s toho co ti sestricka vravi si nic nerob a ak by si pribrala vela tak by zasa nebola spokojna
kati no veru lebo veľa kíl pribrať zaťažuje srdce a cievy v tehu i vysoky tlak je a ja som pribrala do bruška a trocha do bokov, citím sa tak lepšie, lebo od začiatku tehu ma potrapil vysoky tlak tak som sa snažila zdravo stravovať aby som nedajbože nachytala tie 20kg 😅 a ťapa sestrička mi povie, že pribrala som máááááááálo, či to ja vôbec jem 😠 a bruško mam guľate až až 😀
garonka ja som pribrala 18kg ale nejako to na sebe ani nevidim , mozno trosku stehna a zadok mi pribrali ale inak mam vsetko v brusku a to nemam vobec slaninku.len kozu a hned sa mi da nahmatat babo. 🙂
garonka ja som tiez pribrala 20kg a to mozem zodpovedne vyhlasit.. ze som cele tehotnestvo jedla menej este ako prd tehotenstvom... ja som od piateho mesiaca kazdy mesiac 4-5kg a v deviatom sa to zastavilo ako tak.. ale nemusia byt vzdy kila aj tuk.. ja mam napr. aj velmi vela vody v sebe. ale mas pravdu.. nie je to bohvieco nosit 20kg na sebe.. ja citim ako velku zataz
ja keby som bola štíhla mne by tie kila nevadili ako rada by som ich mala keďže ja som pred tehu bola guľa som sa modlila nech nepriberiem veľmi veľa 😒 švagrina bola zas tenučka ako prutik pribral 27 kg z toho mal maly 4kg a zvyšok bola naliata vodou, a teraz je ako modelka,
nikush a pokym maš tlak v poho tak kilečka nevadia, mne doki od začiatku hrozil nech priberiem optimalne lebo bude zle, na začiatku som mala tlak 160/100 teraz sa znormalizoval no snažím sa ho udržať v norme 🙂
no tlak som mala vysoky..ale doktor mi dal na to tabletky a tie mi dost pomohli... lebo keby nie tak spital... 🙄
ja sa zase tesim ako zhodim tu vahu zo seba.. na ten pocit slobody 😉
kocky ja sa tesim ako si lahnem na brusko a vselijako ako sa len bude dat,a ze opadne zomna ta tazoba....myslim spanie na chrbte,na boku a tak...ako sa natiahnem a mm mi povedal ze mi da pernamentku na amsaze plus plavanie tak sa velmi tesim ale to az tak po pol roku 😉 ja mam zasa nizky tlak ja mam stale 100/60 a minule som mala 95/45 ale pokial zijem 😉
Garonka, ja myslím, že tých 8kg je tak akurát. Čím má žena menej kg pred tehu, tým viac môže pribrať a naopak 😉 ja som doteraz pribrala 14kg, ale pred tehu som bola chudučká, takže to nieje taká tragédia. Aj keď môj dr. si myslí, že je to dosť, síce mi to nepovedal, ale len naznačil. Veď čo ti dr. môže?
Baby a nezabúdajte, že okrem bába robí váhu aj plodová voda, zväčšená maternica, zvýšený objem krvy, zadržiavaná voda, zväčšené prsníky, veď toho je dosť 😉
noo tak na masaze sa aj ja tesim.. ja mam jedneho skveleho ku ktoremu som chodila.. a ten mi masiroval cely chrbat...a velmi sa mi vzdy ulavilo pri mojich problemoch s chrbticou.. tak prva vec co urobim ked uz budem moct tak pojdem na masaz 😅
inak to kolko percent tuku a ostatne casti ako sa podielaju na prirastku vahy sa da vypocitat tu..je to len priblizne..
super stranka je ta nikush nic kocky idem ja sa napapat ozdobit stromcek a kusa pospat....tak zatial pekny dnik a ak sa tu neukazem jeden cely den znamena ze sme v porodnici oki? 😀
Katka, som sa pousmiala pri tvojom príspevku 🙂 presne na toto som sa tešila ja po pôrode, ale po pôrode to ešte dllhooo nešlo, kvôli naliatym prsníkom. A potom som si tak odvykla, že už som nevedela spať na bruchu, ani keď som mohla. Ostatným to šlo, len ja som nejaká divná 😠 😒 ...a ty máš ozaj nízky tlak 😕
Garonka, aj ja som pri prvom pribrala 27kg 😅 ale všetko išlo dole, aj keď nie hneď, samozrejme

noo super termin kontroly mas...ja snad vtedy budem rodit 😀 ...ale nebojaj sa ono sa netrasie ale bude ckat aj ked sa narodi,aj mojej sestry mala sa tolko nackala v brusku a ked vysla tak na druhy den ckala strasne vela 🙂 ale male deticky oni tak krasne stikutaju...inak skus este suchy rozok ked sa jej cka alebo saprejdi malo by to troska pomoct aspon mojej malej to pomaha,....a s tymi poradnamy si nerob starosti mna tiez objednaval kazde 4 tyzdne az som mala nervy ze tak neskoro ale od 35tt od kedy chodim na ctg mam poradnu kazdy tyzden 🙂 ja mam na ranajky vianocku a k tomu kakauko mnam.....aj u nas napadol sneh a co mate na obedik?my zeleninovu polievku a buchty na pare....mnaaaaam lebo teraz najblizsie dni nic nebudem vidiet len ryby,maso a podobne....v sobotu ideme na 50tku juuj sa tesim este musim dat nabit fotak