Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
barbi aj nove vecičky je dobre vyprať, ja mam lovelu ale kupim ten Persil sensitive lebo od Lovely mam veci nejake tvrde, aj plienky su trocha tvrde a avivaž som davala len na deky a fusak, v avivaži nieje dobre prať veci pre babo
barbi vsetko treba vyprat a vzdy ci nove alebo stare....ja domou tak ako do porodnice...
Jasne Barbi, ako baby píšu, všetko vyprať. Ja som prala v Persil sensitive(periem doteraz, aj naše prádlo)a do cca pol roka som nedávala aviváž a dvojité plákanie...
A čo do pôrodnice je najlepšie informovať sa v tej nemocnici, v ktorej budete rodiť, lebo všade je to inak. Ale myslím, že vo väčšine nemocníc sa dáva erárne oblečko, t.j. košielka a zavinovačka. Dupačky sa nedávajú. Preto kážu zobrať deku. Ak by bola zima, tak bábo prikriť. Aj čiapočku treba len ak by ste išli bábo ukázať, tak na chodbách býva prievan, záleží od nemocnice.
A neviem ktorá to tu písala o pohyboch. Nevadí, že sú slabé, hlavne že sú, ako už písala Barbi 😉
A tiež beriem veľkú cestovnú tašku 😉
ja periem aj v avivazi ale je to senzitiv takze by to vadit nemalo, aspon tie veci pekne vonaju
miri v ktorej nemocnici budes rodit? Ja som si este nezistovala nic, ale budem rodit v Ruzinove, nevies ci aj tam davaju zupan a kosele a dupacky?
tintiniacik a aky kocik ste kupovali?
a ja tiez citim presne take iste pohyby ako ste opisovali vy, kopance na pravej strane, alebo skor take to vydutie, ale az tak silne ze mi maly vzdy zavali pluca a neviem ani len dychat. Alebo ma picha odspudu ked si asi dava rucicky pod hlavu. A dnes co vyvadzal, bola som u sefky na pokec a maly sa rozhodol ze si zacne natahovat nohy a asi aj kolienka, tak ma bolel cely pupok a stahovalo sa mi brucho z jednej strany do druhej, som si len vsimla ako sa moja sefova zadivala na brucho 😀 maly sa nezapre a bude to sportovec po tatinkovi.
avivaz nedavam ani ja pre maleho.
mala by som sa ucit, ale nedokazem, nejak mi je divne, som cela nesvoja, akoby som mala dostat zapal mocovych ciest tam ma to boli odspodu 😒
miri prave som si precitala v inej diskusii ze chodis do Gynaexu 🙂 na prietoky si chodila k Janekovi alebo k Drobnemu? Chodila si tam tiez ako na klavir kazdy tyzden, alebo mna objednavaju lebo mam tie hodnoty hranicne?
Takze asi budes tiez rodit v Ruzinove, podaj potom info ako to prebehlo 😀
Ja by som mala rodit 18.2. s Divekym.
renatka, ja idem tiez rodit do Ruzinova...
http://www.nspr.sk/Nemocnica-Ruzinov/ruzinov/ru...
tam mas napisane co ti treba..a tiez som to citala tu niede na konikovi pod nejakou temou o porode v Ruzinove, kde maminy potvrdili, ze dostanes pre babatko oblecko okrem tej ciapocky a rukaviciek a dostanes aj hned erarnu koselu na porod aj potom na neskor..vlozky su tam vzdy a tiez 4-5 plienok pre dietatko denne..zvysok si treba doniest...problemy ako som citala mozu byt len cez vikend, ked nemaju vyprate veci, tak sa moze stat ze im kosela neostane ked prides rodit cez vikend.,..ale ze vsetobecne nemaju radi vobec ak si nosia mamicky svoje veci, kvoli hygiene..tak ja si balim jednu koselu ak by to vyslo na vikend, ale vraj pre babatko tam vsetko dostanes..len deka ako pisala janyka..ak by nahodou bolo treba prikryt..
mate pravdu s tou avivazou, ze netreba davat vobec..ja ale to Batole davam..je to speci pre baby..a ja chcem aby mi vsetko vonalo..bez tej avivaze je to take mdle 😒 a skodit by to nemalo. ked je to pre babatka...ved uvidime, ked sa mi maly vysype..tak budem patrat po pricinach 😝
ano renatka...chodim k Janekovi do Gynaexu..a nie, nechodila som kazdy tyzden...na zaciatku iba..lebo som mala zial jeden abort za sebou..tak ma na zaciatku sledoval trosku viac..ale to tak kazdy druhy tyzden..ze som bola v 8tt, v 10tt, 12tt..stale na ultrazvuk a vsetky kontroly, aby sme si boli isti, ze vsetko je ok..potom uz normalne raz za mesiac som chodila...az doteraz...a ja mam termin 8.2. takze len par dni pred tebou..a ano v Ruznove, len Janek bude prec, tak budem u doc Krizka..mam ist k nemu az na buduci tyzden..takze este neviem povedat co je to zac, ale pocula som pozitivne reakcie....tak uvidim..a Diveky je vraj tiez super, aj k nemu chodia moje kamosky...a si chvalia..takz iste pohoda..
miri a tu epiduralku to sa tam len stavis ked na to maju vycleneni cas a absolvujes tu prednasku, alebo sa tam budes aj objednavat? Dakujem za link, maju to tam napisane celkom podrobne 😀 To si potom ani zupan nebudem musiet zo sebou nosit? Parada 😎
uz si musim kupit len nejake papucky a dojcensku podprsenku, uvidim ci nejaku zozeniem lebo prsia sa mi nejak extra nezvacsili a tie moje lentilky v nevystuzenej podprsenke si predstavit neviem 😀
reni kupili sme baby smile ciernej farby s bielimi kvietkami 🙂
Hm,nemozem akosy spať už som aj spala od 20hod do teraz a som sa zobudila,a nemozem spať maly ma stikutku kope a mna to boli... 😒 😒 ale musim vydrzat...
No a operem potom aj nove veci...ale musim kupit ten persil sensitive...
a..titinacik nemas foto kocika rada by som videla.. 😵 😵
neviem ako zaspim...zapijam to vodou...citim sa zle 😖
tintiniacik viem ktory je to kocik, videla som ho v niektorom albume a pacil sa mi 😀
barbi ja este cakam manzela, zase ma trening a pride okolo 23-tej. ale uz zaspavam, lezim na sedacke, mam zapnutu telku, pri sebe notebook a tukam 🙂 a z ucenia zase nic nebolo. Maly sa tiez prekruca a boli to.
barbi ja som nespala tuto noc vôbec o pol piatej rano som si puding varila, čítala časopisy a kukala telku, a som zvedava na tuto noc, ňufak mam stale upchaty a začalo mi z nosa tiecť 😒
ešte ma aj zaha bude paliť o chvíľu lebo som vypila čaj 😕
barbi skus sa prejst po byte, mne to pomaha. Ked je maly taky aktivny tak sa vzdy postavim, aj tak pri tom lezat neviem a potom sa vzdy ukludni.
garonka na zahu mi pomahaju mandle, skus vyskusat mozno zaberu aj tebe.
No ved skusam...aj s cistou vodou...a myslim ze pojdem aj tak lahnuť,lebo nevladzem som unavena...aa garonka ja tiež moj mm pride tiež okolo 23hod..cely tyzden tak robí... 😠
Mna ta zaha palila hrozne vcera ja si na to davam pohar Bonaqi s citonom.. 😒
uz nech pride manzel, bez neho neviem zaspat. a zajtra sa konecne vyspim, je volno 😀
renatka sme na tom rovnako...ani ja nemozem spať sama
barbi tu je link na ten kocik
http://shop.aladdin-kociky.sk/index.php?main_pa...
ja sa ani nesnazim zaspat bez neho, lebo keby som nahodou zaspala a on ma zobudil tak by som bola strasne zla na neho a to si nezasluzi 😀
takto zalahneme spolu, prituli sa ku mne a bude ma hladkat po brusku aby sa maly ukludnil 😀
barbi mineralku s citronom na palenie zahy??? mna prave z toho pali zaha, z bubliniek a kysleho.
barbi nedavaj si citron od kysleho a sladkeho pali zaha najviac, tak ako radi Renatka skus mandle, alebo mlieko, mne sa osvedčila čista voda ale aj mandle
baby normalne vam spanok zavidím, ja bojujem so spankom každu noc 😕
garonka ja som toto mala asi prvych 6 mesiacov, nevedela som sa poriadne vyspat, teraz je to ako tak ok, budim sa v noci ale uz je to lepsie. Mna upozornovali na to ze ked nahodou je aj maly hore, tak ze si moze zvyknut na ten rezim a ked sa narodi tak po nociach nebude chciet spavat, dufam ze to tak ale nie je.
dobre ranko kocky tak vy tak dlho boli hore?ja som sa uz prevracala na 5 stranu 😀
reni to ze ta boli zo spodu nieje ziadny zapal,to ta bude tak boliet lebo male ti tlaci na vsetky organy...
barbi tie kopance ja sa uz ani nevyjadrujem moja ma asi dajaku sparkatiadu,ja uz ani neviem ci mi dajake organy v tele ostali 😀
a k tej zahe skuste bud pohar mlieka alebo mentolovy cukrik,mne minule pomohol co som nevedela co od nervoch robit
ahojky...no ja si davam tu bonaqu a citron asi zato mi je este horsie 😅 😔 ....ale vcera som lahla a podatilo sa zaspať maly sa ukludnil...
Co papkate na ranajky..?
Ja buchticku cokoladovu a Granko inak rano mam 1pohar mlieka stale... 😉
inak titinacik peknucky kociarik...ja ani neviem aky chcem a kupim ho az ked sa maly narodi...ale ziadnu predstavu nemam ani aky typ,farba...absolut.nic... 😖
ja som mala salatik,slaninku a klobasku mm mi tak nakrajal 😀
zajtra poradna aj ctg drzte palce aj ked nas zasa poslu domou ako vzdy podla mna my este po 14nastom aj ten porod budu vyvolavat
Kati držim palce zajtra a daj vedieť... 🙂
Pekné ránko, ja mám dnes malú doma a bačujeme samé 😝 ešte že sa sama zahrá. Ponaťahuje sa do šiat, na nohy gumáky, gorálov na krk som jej pokupovala kopec, ale najradšej sa aj tak ovešá mojimi 😀 ...a hrá sa na princeznú 🙂
Fíha, takto vás trápi záha? Mne to nejak prešlo, ale asi preto, že málo jem. Keď len ležím, tak mi neberie. A aj tak priberám 😕 ...ale najlepšie aj tak pomáhajú mandle, mlieko, alebo kúsok suchého chlebíka. A po jedení neležať, alebo mať hlavu vyššie podloženú.
Tie kočiariky of Baby smile sa páčia aj mne. Tiež som nad ním uvažovala ,ale ja by som ho využila len ako hlboký a potom kúpila zvlášť športiak. Tak som si kúpila rovno športiak a naň len vaničku 😉
Barbi, ja keď som čakala prvé, tiež som nemala tušenia, aký kočík. Pre mňa bol kočík, ako kočík. Časom zistíš pri používaní, čo ti vyhovuje. My sme mali športový, ako má Katka. Bol fajn, bábo sa zmestilo aj v roku, v pohode, ale ťažký, nemotorný tank to bol. To sú kočíky vhodné na nerovné terény. Tento krát som bola náročná a vyberala som dlho, ale vedela som, že rozhodne chcem mestský kočík, s otočnými kolieskami, s veľkou sedacou plochou, lebo športiak(bugynku)sme využívali najdlhšie a hlavne nech je lahký, nech si pri dvíhaní do schodov v baráku celkom nezničím chrbticu 😉

Kati hej aj my potrebujeme oblecko jak budeme ist domou ja si dam na seba dake pohodlne nohavice a teply svetrik a tak...uvidim este zoberem zo sebou a ked budem chciet daco ine tak mi nasi alebo mm donesie-...a ty co mas pripravene..? 😵
A to aj ja si zo sebou do nemocky zoberiem perinku žeby babo bolo v teple... 😉 😲
Prasky a avivaze sa maju pouzivat specialne tie co pisete su ok persil sensitiv myslim ze ho mame uvedene aj v prirucke ze najle.je kupovať ten lebo je pre male deti...
A to vecicky ktore kupite prepierate ci oblecko z domu ...?Ja som mala kosielky co mama mala a su uz poprane...a nove veci mam tiez prať..????
Tasku do nemocky mam obycajnu cestovnu a tam sa pobalim ale este niesom..ale uz sa chystam... 😀
S upratovanim som to ja zas prehnala vcera...som bola taka nesvoja krize boleli...
A bola som teraz v tescu a kupila podbradnik za 40centov taky peknucky cheeroke..a papkam bielu cokoladu mnam... 😀