icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

majatob
9. dec 2009

barbi, trefa 😀

renatkas
9. dec 2009

janyka moj lekar je skvely 😀 trochu mozno zaspal dobu, ale nemozem na neho povedat krive slovo 😀
ved uvidime ktoremu tt zodpoveda maly, uz nech je 17-teho aby som ho zase videla 🙂

ja som sa dnes nemerala, mam tu kolegynu ale snura od telefonu uz caka 😀
ja dnes na obed zelenina a mandarinka.

od kedy sa zvykne chodit na tu predporodnu pripravu? ja to stihnem asi az ked zostanem na materskej.

barbi treba sa trochu hybat, ani ja sa nehybem a dietar mi to vyslovene nakazal, tak som si dnes v praci dala aspon par schodov, lebo nemam kedy sportovat.

barbina182
autor
9. dec 2009

katka tak mna stale pozera..ten krcok mam asi dobry ked nikdy nic nepovie.a ta pre.porodna priprava je fakt dobra zišla by sa aj mne,,a tvoja mala ma tolko 1208g je to je malinka 😲 dufam že aj moj ma aspon tolko lebo ja mam male bruskooo

majatob
9. dec 2009

barbi, podle briska velikost miminka neodhadnes 🙂

miska333
9. dec 2009

to vobec nezalezi vaha od bruska, ja ho tiez nemam velke a bola som riadne prekvapena tou vahou. ale vzdy vam pise cervix skore po kazdom vysetreni zospodu, ze? ja mam na to individualny papier

renatkas
9. dec 2009

ta vaha na 30tt je nejak vela, nie?

kuk priemerne velkosti v tyzdnoch:
http://www.alinka.sk/c/priemerna-dlzka-a-vaha-p...

janyka
9. dec 2009

No, mne pomeral malého, v 29tt mal cca 1500g 😀 ale meral ho preto, lebo chcel vedieť, že keby sa narodí, či má dostatočnú váhu, ale nemá. Tak mám nariadený prísny kľud.režim, lebo sa mi skracuje krčok. A dneska je tak kráááásne a ja musím ležať ☹ ale tak je to pre malého...

katka22r
9. dec 2009

nooo moja je malinka ale halvne ze k nej ide krv a vsetko oki ne?kolko bude mat tolko bude ale v 33tt mi povedal ze je baculka tak neviem uz teraz tak skoro ultr.robit nebude ktovie az kedy lebo od pondelka idem uz do porodnice na poradnu a ta predporodna priprava to je jedno kedy zacnes chodit jedna ma termin na januar a zacala az teraz a dalsia je v 8tt a uz chodi cim skor tym lepsie

barbina182
autor
9. dec 2009

miska333 no tak ja mam tolko kremov že až a nič..už radsej ten jonson neskušam tolko penazi za kremi som dala..a tvoje babo ma 1928 tak ma viac nez babo katky..ja neviem kolko ma moje ale napisem ked budem vedieť..a babo domov odnesiem v perinke a vanicke od kocika ci jak sa to voláá 😀 😀

majatob-- no supiš ja mam 20...

renatkas--no tie schody mam doma denne ich prejdem aj 50krat ...tak aspon to a chodim sem tam na prechadzky aj to nestacim s dychom 😀 a aj ja papkam mandarinky tu pri pc uz asi pol kila som zjedla 😀

majatob
9. dec 2009

barbi, jj taky jsem mela sladkych 20 kdyz jsem cekla Tudlika 😵 😵 😵 ted uz su starena 😀 😀 😀

barbina182
autor
9. dec 2009

miska333
ja nemam nato žiaden papier ba to skore ani mi ho neoznami a nikdy nikde nazapiseee..

majatob---ja bysom ho tak chcela vediet ake je velke a ci je vsetko o.k..minule som sa objednala na kardiologiu lebo som mala v 17stke šelest na srdci..tak som sa bala a objednala sa ci je vsetko dobre tak ano mam vserko dobre a pozerala aj srdiecko babetka tak som bola c cela nadšena jak mu bilo vraj aj ono ho ma zdravééé tesim sa

barbina182
autor
9. dec 2009

katka tvoja malicka uz urcite nabrala na vahe neboj

majatob
9. dec 2009

barbi a v prukazce to nemas napsany? CS a cislo? 😉

miska333
9. dec 2009

aj ja som chcela ale v tej prenosnej taske co byva ku kocikom, ale nakoniec pojdeme domov v autosedacke. tie strie to je podla mna dedicne a je to jedno ci sa zena kremuje akurat tie strie trosku zmierni. je to dost ta vaha ale vsetko je v poriadku, tak som spokojna.
janyka aj ti dal doktor nejake lieky na ten krcok? lebo aj mne sa skracuje

janyka
9. dec 2009

Vraj najlepšie je ísť na tú prípravu od 20tt. Ale ja som začala chodiť až po 30.tom tt a bolo super, lebo som chodila každý týždeň. Keď ideš skoro, tak ti to rozložia tak, aby si chodila celé tehu, možno každé 3 týždne, či ako to vychádza.
Renatka, to ja mám potom tučňáka? Veď tie deti tak rôzne rastú. Ani na veľkosti bruška nezáleží 😉 neznamená, že keď je bruško malé, tak je malé aj dieťa...

majatob
9. dec 2009

jo a z porodky jedem v autosedacce, prece jen to mame pekne z ruky 😀

barbina182
autor
9. dec 2009

majatob - nemam tam nic napisane mam to tam udane ale nic tam nemam..neviem prečo..
miska333- ja som tiež myslela tu tašku 😀

miska333
9. dec 2009

barbina ty mas 20? aj ja mam tolko a kazdy sa mi cuduje ze co tak skoro... a to este aj na vs chodim

majatob
9. dec 2009

hehe, jsme se tu sesly 😀
misi, co studujes? delas dalkove nebo prezencne? 🙂

barbina182
autor
9. dec 2009

miska,no hej mam 20 tak minule leto som sa vydavala skoncila som skolu a hned svadba.. 😠 ..no a babooo...a čo že tak skoro ved je lepšie v mladom veku 😀 ja na vs nechodim mozno ked bude maly mat viac a zacnem na bud.rok od septemb.

janyka
9. dec 2009

Majatob, ja som mala tiež sladkých 20, keď som čakala Eriku....
ja ešte neviem, ako odnesieme bábo domov...
Na ten krčok som dostala len magnézium a ležať s vyvýšenými nohami a panvou. CS mám 4

renatkas
9. dec 2009

a to ste planovali v takom veku? alebo sa pritrafilo? 🙂 ja mam 27.

barbi ja mam ultrazvuk v kazdej poradni, ale velkost maleho mi nikdy nemeria, merali ho v 20tt na morfologickom a teraz co pojdem v 30tt (alebo 31tt) k jednemu lekarovi co bude kontrolovat uz aj prietoky.

miska333
9. dec 2009

studujem dialkovo socialnu pracu, a nechcem to ani prerusit to by mi bolo luto. uz som v druhom rocniku tak dufam ze to budem zvladat.

majatob
9. dec 2009

holky a planovaly jste mimca nebo se proste zadarilo?
my jsme teda planovali obe deti 😵 😵 😵

barbina182
autor
9. dec 2009

renatkas,mne ten ultrazvuk robil iba v 13tt,20tt,a teraz v 30tt takže nič moc..a prietoky mi nekontroloval a teraz bude možno... a babetko som planovala ja som chcela hned po svadbe babo..

barbina182
autor
9. dec 2009

my sme babo tiež planovali 😵

majatob
9. dec 2009

miska to vis, ze budes, ja jsem mela Tobika v pataku na stredni a soucasne zacla jeste aj vysku, stredni jsem koncila loni zase tehotna a letos me cekaji statnice na vysce uz se dvema 😀 😀 😀 a taky to zvladam 😀 😀 😀
akorat me teda vsichni prudi jak se chodi ptat jestli hodlam zmaknout do konce skoly jeste treti 😀 😀 😀 to ze jo jim ale vykladat nemuzu 😀 😀 😀

janyka
9. dec 2009

Ale prečo mi ukazuje, že Erika má 3 roky? Veď o mesiac ma 4! A aj termín mi ukazuje zle. Má byť 23.2 a nie 2.3. hmm. Ja mám o za 2 mesiace 25. A ešte teraz som pre mnohých veľmi mladá mamina 😠 ale veď ja som aj chcela byť 😅

barbina182
autor
9. dec 2009

Dam foto zo SVADBY možete kuknuť ale až o 16tej hod.sem pridem bo ma tlači maly ked dlho sedim pri pc tak idem odychnuť...a o 16.00som tu dufam ze tu bude daktoo

renatkas
9. dec 2009

miska333 aj ja studujem socialnu pracu a tiez som druhacka 🙂 nechodis nahodou do BA? Kolko mas este skusok?

barbi a na ten morfologicky ultrazvuk si bola u svojho gynekologa, tam co kontrolovali tie vsetky organy?