icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

janyka
9. jan 2010

Garonka, Miri, súhlas. Ja papám tiež všetko 😀 veď potom sa budeme obmedzovať dosť. Teraz ládujem šošovicu a kapustu, koľko sa dá, lebo to milujem a po pôrode to jesť nebudem. Až po pol roku bábätka. A rozhodne vylúčim med a exotické ovocie( mám alergiu, takže taký grep, či ananás nehrozí ani teraz). A hlavne, bábo tú alergriu v sebe buď má, alebo nemá. Tým, že sa mu alergén podá skôr spôsobí len to, že sa to skôr prejaví

renatkas
9. jan 2010

Ahojte,

tak ja som tuto noc vobec nespala, ani maly, stale len kopkal, asi mu chybal tatinku 🙂 Tak som sa o stvrtej prechadzala po byte, pozerala telku, bola na facebooku a popisala s kamaratmi co mali nocnu a ked prisiel mm asi o 6:30 tak sme spolu zalahli a spali az do 11:30 😀
a teraz beham s handrou po byte, za chvilu nam pride navsteva.
na obed som narychlo spravila palacinky, mnam, nastriekala na ne aj kopec slahacky 😀

barbi moj mm hra futbal a je aj trener saloveho futbalu v extralige. Takze po zapasoch behaju po celom Slovensku.

a inac ako som ukladala maleho vecicky, tak som si vsimla ze vsetky bodynka a dupky ktore su znacky Disney su o dost mensie ako ostatne, mam jedno body, strasne zlatucke, velkost 56 od Disney a vyzera to byt este mensie ako 50-tka, tak tie veci ani malemu neobleciem, jedine ze by sa narodil skor.

A co je vlastne to CTG? Tam sa kontroluje krcok maternice? alebo co tym zistuju?

janyka
9. jan 2010

Garonka, hej, ja ani neviem, koľko krát mi robil dr. UZV a prietoky, lebo je to skoro na každej poradni, krorú mám snáď od začiatku každé 2 týždne. Tuším len 4.,5.mesiac som bola len raz do mesiaca. Nikdy sa nepýtam, čo pozerá a kontroluje, buď mi to povie sám a keď nie, tak mi stačí skonštatovanie, že je všetko ok. Aj váhu mi povedal len raz, ale tá ma netrápi, lebo aj tak je to nepresné(veď keď sa dokážu seknúť o kilo, ako som tu na koníku čítala)

janyka
9. jan 2010

Renatka, to ťa pripnú na také pásy a zisťujú sa, či sú prítomné kontrakcie a počúva sa srdiečko bábätka, tak laicky vysvetlené 😅

janyka
9. jan 2010

Ja vám tu vypisujem, že mňa záha nepáli a už druhý deň 😠

katka22r
9. jan 2010

aj my sme akurat vyprevadili navstevu---prisla sesterka so 4 mesac.chrustikom malou luckou 🙂 juuj ako som si ju popestovala 😀

bronula26
9. jan 2010

caute kocky, dakujem za odpovede, takze uz som zase o nieco mudrejsia 🙂
uz viem co su to tie prietoky a aj stikutanie babatka....
tak to citim aj ja 🙂 ako ste pisali, take pulzovanie, alebo ako tlkot srdiecka v pravidelnych intervaloch 🙂 jeeeeej, to sa mu stikuta? ake zlate 😵

ja som dnes spala ako zarezana, az do pol 10 😀 zobudil ma drobcek 🙂

bronula26
9. jan 2010

pisali ste ze si treba umyvat ovocioe teplou vodou.
umyvate si aj take ovocie ako pomarance, mandarinky, banan,....??? 😅

garonka
9. jan 2010

bronula mandarinky by sa mali umyvať aj pomaranče všetko je nastriekane chemiou

bronula26
9. jan 2010

garonka fuuuuha, a ja som teraz cez sviatky toho pojedla, ale som to neumyvala ☹
supka sa dava dole, a ak je ta chemia v ovoci, tou vodou sa to aj tak nevymyje, ci nie? 😨

garonka
9. jan 2010

broni to je v pohooooooooooo, len treba umyvať ovocie lebo je nastriekane tou chemiou a aj mne sa stalo že sa mi umyvať mandarinky nechcelo šak čo ma šupky nie? ale bol u nas na navšteve znamy a je primar ten ma zjazdil poriadne 😅

bronula26
9. jan 2010

niekedy som si aj taketo ovocie umyvala, ale teraz cez sviatky nie a zjedla som toho dost.... dufam ze som tym nijako neuskodila drobcekovi.... ☹

ostatne ovocie ako jablka, hrusky....to umyvam...

ale taketo "supkate" nie, ved ked ho aj umyjem, umyjem supku a ta ide dole

odteraz to budem drhnut 😀

barbina182
autor
9. jan 2010

som tu len na skok a zajtra si vas docitam..len chcem sa s vami podeliť ze konecne mamme postielku boli sme na ukrajine taka sv zlta jemna s baldachynom..neskor dam foto...stala nas 115eura..a je tam uz aj vankusik a perinka...je pekna taku som stale chcela.aa.. 🙂

katka22r
10. jan 2010

dobre ranko kocky...ako ste sa vyspinkali?...my do pol 2 a tak do pol 4 sa mala zacala asi prehadzovat v brusku tak aj ja a teraz si spinka akokeby sa nic nedialo..no ak tak bude aj ked sa narodi tak budeme mat vymenene dni a noci

my tu v po mame strasne pocasie celu noc prsi a prsi....ach strasne takze dnesny den bude o nicom

barbi sa tesim s tebou s postielky...ja uz mam svoju foto len som ju nehodila do albumu musim dat zmansit renatke ak sa mi nepodari 😉 ale je este nieje cela dokoncena to bude mm ak ja budem v porodnici

dnes idem dat do postielky veci ktore mi ma moja laska doniest do porodnice mm ked pre nas pride pre istotu dam aj oblecko pre chlapceka ved clovek nikdy nevie 😀 a ako ma moj gynek.upozornil do 19.1 musi byt mala vonku takze ak nepojde sama pomozu jej pri najblizsiom cisarak 😒 ale akosi mi to jedno ako hoci by som radsej rodila sponntane ja sa strasne tesim na svoj porod 🙂

a co mate dnes na obed?my kuraciu polievku ako kazdu nedelu a kurca s tarhonou...a k tomu niejake zavarene broskyne 😉 tak peknu nedelu a dobru chut k obedu ja potom este nakuknem co tu nove 🙂

barbina182
autor
10. jan 2010

ahojky...

ja som isla spať až okolo pol 12 kukali sme s mm telku...ja neustale len odbehujem na wc uz ma to nebaví niekdy aj 5x cez noc...a hore som uz od pol9... 😵

ja do nemocky mam kupenu jednu celu supravičku co mama mi kupila..a je v nej vsetko co obleciem je taka jemna sv.zltá tak je tak aj pre dievca aj pre chlapca clovek nikdy nevie... 😀 😀 ...
ale dufam ze 22.1budeme z dalsieho ultr.mudrejšii... 😅

A ovocie tiež neumyvam,..a jablka skoro nejem možno za cele tehotenstvo som zjedla dve...radsej jem mandarinky,pomarance,banany,kiwi,..a tak..

a na obed mame Hovädziu polievku...a Rezne zo zemiakmy a priloha...možno kys.uhorka 😀 ..

a som si vsimla už aj vanicku...maju ju tam za 10e...vy uz mate vanicku...
a kocik som si tam vyhliadla ale chcem kupiť po pôrode jak bude babo doma..ale možno si to rozmyslim este ze pojdem kupiť skor.. 😵

bronula26
10. jan 2010

ahojte

barbi tesim sa s tebou, potom pozriem foto 🙂 aj mne sa pacia take s baldachynom, s hniezdockom, su take mile 😵

my mame na obed slepaciu polievku, klasika 🙂 ale vzdy sa na nu tesim, ja som taky polievkovy kral 😀 a druhe, kuracie masko s ryzou a nejaky kompotik, mnam 🙂 uz aby bolo

dobru chut vsetkym 😉

janyka
10. jan 2010

Ahojte
Barbi, chce to foto 😉 aj my máme žltý baldachýn s hniezdom, sú na tom mackovia a obláčiky. Ale skladať sa bude až pred pôrodom, prípadne manžel poskladá, keď budem v pôrodke 😉
Vidím, že všetky máte tradičný, nedeľný obed...my máme zeleninkovú polievočku a zapekané zemiaky s mletým mäsom, príp. lokše, alebo pizzu. Kto nám čo poposiela, lebo ja teraz varím, keď už naozaj nemáme čo jesť 😅 našťastie to moji jedáci chápu. Keď ležať, tak ležať 🤐

janyka
10. jan 2010

A ešte som chcela, že u nás sa celé moje tehu kura nepieklo, lebo mne to teraz smrdí. Ešte že mm má obedy v práci a malá v škôlke 😀

garonka
10. jan 2010

barbiiiiiiiiiii nahoď foto rozkošnej postieľky 😉 aj ja cvaknem neskôr kym pekne ju naaranžujem a tiež mame taku do žlta 😵

take fajnoviny mate na obed? my mame jednoduchu polievku, struhana mrkva a petržlen a zemiaky uplne jednoducha, rychla a mňamkova 😵 a druhe jedlo je kare na zelenine a tarhoňa a hruškovy kompot 😝

janyka nerob chuťky na lokše 😅 😅 😅 😅 lebo si ich cez týždeň asi urobím 😅 fajne plnene makom alebo len tak pocukrovane 😵

katka22r
10. jan 2010

barbi my mame vanicku v prebalovacom pulte od mojej sestry takze to som kupovat nemusela 😉 a kocik som mala aj ja tak na plane ale kedze nas stale plasili ze uz teraz a bla bla tak mm bol kupit pred silvestrom 🙂

tak ako vidim kazdy ma do zlta my tiez...ale mm taktiez posklada baldachyn az ked budeme v porodnici

a este mame upeceny makovnik a kakaovnik 🙂 mnam mnam

garonka
10. jan 2010

Kati žlta neutralna nie? kebyže namiesto chlapca bola baba a opačne 😀

garonka
10. jan 2010

fuha, to ešte vaničku nam treba na tom som uplne zabudla a ešte kozmetiku pre babo 😅

katka22r
10. jan 2010

no garonka asi prto ale my mame aj izbu taku zlto zelenu farbu tak preto sme aj zvolili zltu

garonka teraz kupis vanicku skoro vsade a cenovo dobre takze pohoda ale mne sa paci aj to take okruhle ako lavor 😉

garonka
10. jan 2010

mne sa aj vedierka na kupanie pačia ale troška neprakticke mi pripadaju len babo take zlate v tom je 🙂

tintiniacik
10. jan 2010

my sme uz tiez kupovali vanicku stala nejakych 13eur a je uz aj s teplomerom

janyka
10. jan 2010

Ja som na žltú pri deťoch zaťažená 😀 ...a žltá postieľka je taká jemná 😉
Garonka, lokše s makom? To som ešte nejedla.Je to dobré? My len omastené a na slano 😉
...tu robíte chute s koláčmi! Aj nám by mohol niekto napiecť 😝

...ja mám vaničku po Erike,,,ale v pôrodnici majú vedierka,,,v tom ja kúpať nebudem 😠

garonka
10. jan 2010

jany no jasne lokše omastene a ja si posypem makom, drahy len take čiste a mamina so cukrom a oco chce na slano no každý mame ine chute 😀

tak si ich urobím cez týždeň neskutočnu chuť som na ne dostala mňam

ani ja nebudem babo vo vedre kupať vanička je pohodlnejšia 😉

m.i.r.i
10. jan 2010

ja mam tiez do zlta postielku...prave sme ju dnes pristavili k mojej a idem si to tam poobliekat a prichystat...huraa.
A vanicku som kupila v IKEA...za 8 EUR myslim...jednoducha, protismikova..a prakticka..tiez sa mi tie vedierka moc nezdaju..aj ked som videla videa, ze babatka to maju velmi radi...ale neviem si predstavit ako v tom kupat..a vanicka sa da dlhsie vyuzivat...aj ked je dietatko vasie, tak sa tam moze clapkat...

katka22r
10. jan 2010

presne tak mne sa tiez len paci ako v tom deticky sedia ale predstavit si aby som v tom kupala si neviem 🙂

ach kocky ak nic nebude tak si s vami popisem uz len do nedele buducej lebo potom na pondelok 18.1 my uz porod vyvolaju

vefi89
10. jan 2010

katka a čo sa malej nechce??