icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

barbina182
autor
15. jan 2010

Baby ja sa sem uz asi nedostanem..takže potom si vas docitam...
idem si dat sprchu..a lahnuť....
tak dobrú 😉

matulienka.d
15. jan 2010

akú zmluvu do pôrodnice si fotila?
aké doklady tam treba vlastne??? občiansky, tehotenský preukaz, kartičku poistenca a sobášny list....ešte niečo????
😨

matulienka.d
15. jan 2010

renatkas,
No práveže ja som bola odjakživa obdarená väčším poprsím....síce teraz mi prsia až tak nenabrali, ešte oblečiem aj svoju podprdu, ale ma trošku tlačí pod prsiami.....Noooo, tak uvidím. Jasnačka, že je lepšie väčšiu ako by ťa to malo potom tlačiť...........
mne sa inak tiež pozdávajú tie športové podprdy........ 😉

renatkas
15. jan 2010

barbi dobru noc, ty chodis tusim spavat so sliepkami 😀 ale aspon si oddychnes 😎

matulienka mala som na mysli Zmluvu o vybere lekara - porodnika, musela som to mat v 3 vyhotoveniach - to je ked si chces vybrat nejakeho konkretneho lekara k porodu.
Inak v mojej porodnici neni napisane ze potrebujem sobasny list, len obciansky, karticku poistenca a tehotensku knizku - http://www.nspr.sk/Nemocnica-Ruzinov/ruzinov/ru...

matulienka.d
15. jan 2010

No tak to hej, neviem prečo mi kamarátka povedala, že aj to si mám vziať - kopiu. Hmmm, no tak radšej si to aj tak vezmem pre istotu, ak to nebudú pýtať, tak v pohodke, pre prípad núdze.
Aha, no tak to hej. Ja mám svoju pôrodničku aj gynekologičku v jednom, pracuje aj v nemocnici, ale nejdem si nikoho vybavovať....vraj je tam super personál. Tak sa na to spolieham a možno budem mať šťastie a natrafím práve na moju doktorku, že bude mať službu... 😎

barbi, ty sa máš,............ja zaspím najskôr tak o polnoci....... ☹ a manžel je v práci, tak som sama doma a nudím sa straaaaaaaaaaaašne

barbina182
autor
16. jan 2010

Ahojte babule... 😉

No,ja pisem ze idem spať ale neberte to do slovne..ja idem len lahnuť do postielky a kukať telku,ale zapim až okolo 22hod..a uz ani nevravim to budenie cca.kazdu hodinuuu,,,no ale tak pri pc sa mi nechce sediet ked je mm doma 😀 iba ked je na nocnej tak tu sedim lebo sa nudim..na buduci tyzden bude mat nocne tak tu budem asi trčať,, 😀 😀 😀

Ja som mala pred tehu male prsia a teraz sa my zväčšili možno aj o 2čisla...a tiež sa my pozdava ta sport.podprda..baby ved to este tolko veci treba,,mne este chybaju dufam ze to ten tyzden postiham dokupiť aby som potom na poslednu chvilu nebehala...

A tiež chcem si v lekarni kupiť čaj na podporu dojcenia,vraj je dobry a vytvara sa mliecko,tak to este...co si o tom myslite..?

Matulienka a renatkas....jasne ze treba aj sobasny list,ved to vsade spominaju... 😀

Tak idem dačo upratať,ranajky mam za sebou (prazenicu,cajik)a potom sa tu stavím..
Zmeram obvod bruska a dam sem miery.. 😉 😉 Nahodte aj vy baby.. 😕

matulienka.d
16. jan 2010

AAAAAAAAAAAaa dobré ránko barbinka. Vyspinkaná do ružova???? Ja aj celkom hej, túto noc sa mi dobre spalo, ani na wc som nebola, ale šla som spať o pol 1......

No mne sa prsia práveže až tak strašne nezväčšili, veď už aj predtým boli dosť veľké, tak asi stačí zatiaľ toľko miesta koľko tam mám...hehe..... Mne sa skôr zväčšuje zadok a brucho.

Aj mne sa to zdá, že je toho strašne veľa. Ja idem tento týždeň začať nakupovať vo veľkom všetko do pôrodnice a nadoma, aby som mala pochystané. Nemám rada potom tie naháňačky, hlavne, keď sa hneď zafučím, musím chodiť pomaly, tlak mi vyskočí na 150/90 a srdce mám všade.... 😉

No a s tým sobášnym, mi to hovorila kamarátka, že mám mať kopiu, ale čo mi poslala renatkas link, tak jej to tam fakt nepíšu, že ho má mať pri sebe, tak možno každá nemocka má svoje potrebné doklady určené.

Nooo, idem sa teda aj ja skúsiť pomerať, len musím nájsť ten môj meter.....Som radšej keď ho ani nevidím... 🙂 🙂

katka22r
16. jan 2010

ahojte kocky tak ctg oki,ale ma kusa dr.nazlostil lebo ked siom sa spytala ako na pondelok na prijem tak on sa spytal ci sme priamo s po a ja ze ano a on no tak to mate do porodnice blizko keby nieco ale tak pre istotu si tasku v pondelok doneste...chapete?...mam dost ze prenasam a este mam cakat aj doma na spustenie kontrakcii...ono je to po jednej stranke dobre ze budem doma ale tak by som bola pod dohladom...nic idem ja kocky pozerat svadbu kamosky...tak sa majte

katka22r
16. jan 2010

matulienka no u nas je potrebna kopia sobasneho listu to asi vsade inak

barbina182
autor
16. jan 2010

matulienka aj tebe dobré..ja som si urobila kavicku k pc vies tu 3v1..sme minule o nej basnili s renatkou.. 😀

A ja mam pokupene veci pre male akurat este mne daco chyba,a tie plienky a obrusky do nemocky...a inak asi vsetko...s kocikom som to nechala po porode,,tu vanicku si poziaciam od sesterky ...na tu hodinku.. 😵

no a vyspinkana som ale nie do ruzova zle sa mi spalo...citim take mierne pichanie,asi som prechladlaa ☹ ☹
Mati a postielku už mas?aj kociarik?

Kati ja by som brala tak ze doma pockat ja to mam od nemocky tiež takych 15km..tak uvidime a ved pondelok bude 18-teho tak to vela neprenasas...a dobre ze cakaju ze ti porod nevyvolavaju,ale cakaju kym sa mala sama vypyta...
😉

tintiniacik
16. jan 2010

Kati aj ja som pocula od vela báb ktore uz rodili ze je lepsie tie prve kontrakcie vydrzat doma a nestresovat hned a utekat do porodnice.Vraj ked tam hned utekas tak aj tak si ta tam nik nevsima kym mas este slabe kontrakcie.Dokonca toto vravel kamoske aj gynekolog ze netreba stresovat

katka22r
16. jan 2010

asi za tym cakaju ale niseu povolene ani navstevy koli chripke tak som aspon doma

barbina182
autor
16. jan 2010

no ved ja celu zimu ani nachladena nebola vseci kolo mna kychali kasleli,aj mm a janic...
asi preto ze papam vela ovocia..alebo co...aj citron musim mat stale vytlaceny vo vode a ten ma vela vitaminu C 😀

barbina182
autor
16. jan 2010

aaaa baby to aj vy mate take opuchnute tvare,,ja som tusim do tvare pribrala.. ☹

katka22r
16. jan 2010

tintiniacik mas pravdu len sa troska bojim kedze som mala dva potraty mam strasny strach,ale hlavu mam zatim hore tak myslim len pozitivne

danula.ch
16. jan 2010

Caute baby, neozvala som sa tusim 3 tyzdne, no ale hadam 10 stran ste tu stihli popisat 😀 , je to praca na niekolko hodin vas stihat citat

Vaha mi krasne stupa, 71kg, to je +13 kg a este nekoncim, chudnut budem potom, hadam aj kojenie mi pomoze 😉 . Dnes mame napriklad sisky s ovocnou penou, mnam, fantasticke boli. A obvod pasa uz 101 cm, nejak sa to rozbehlo......

a pozeram, ze sa pribudla dalsia nitranka 🙂 . Jahnatkovu aj ja odporucam, straasne zlata pani, chodim k nej na taky rychlokurz, lebo som sa neskoro spametala.
Povedala nam aj to, ze do porodnice mame ist, ked nam odtecie voda-vtedy okamzite, aby sa neprepadol pupocnik. Potom ked je krvacanie, alebo dalsia moznost su kontrakcie, ked su aspon 1,5h v kratsich ako 8min intervaloch

Kati, drzim palce, ja by som uz teraz najradsej uz porodila, dufam ze do 40tt sa to tahat nebude. Uz teraz sa citim ako slonik

Pleny mam Pampers Newborn a potom chcem pokracovat s fialovymi Tesco, hadam sadnu 🙂

katka22r
16. jan 2010

danka ahojko dnes asi kazdy oddychuje 😀 no drzim palce aby si porodila skor lebo to cakanie je strasne

katka22r
16. jan 2010

tehotenstvo.estranky celkom dobra stranka a mate tam aj vahu a vysku dietatka podla tyzdna tehotenstva 😉

danula.ch
16. jan 2010

Kati, dobra stranka, podla nej by nas malinky mal mat 2600g a vraj ma uz 3100g, no bude to obrik, 2 tyzdne dopredu je, aj preto nechcem aby cakal az do terminu, ved ten porod potom......eeeee

katka22r
16. jan 2010

noo moja mala mala tiez v 36tt 3000g a teraz prenasame takze ti napisem nic moc

barbina182
autor
16. jan 2010

babule ta kde ste...
ja som sa vratila z mesta bola som z manzelikom na pizzu v restike...
jedna striga mi tak skaredo tamkukala na brusko jak keby som jej veceru zjedla,,asi jej drbe,, 😨

katka22r
16. jan 2010

🙂 barbi ja som tu ale letim s manzelickom na dzusika....tak pekny vecer prajem

danula.ch
16. jan 2010

Barbi, ked uz pises o strigach, tak neuverite moj vcerajsi zazitok z nitrianskeho tesca.
su tam uzke ulicky, chcela som prejst, ale na jednej strane si jedna pani vyberala v regaloch a hned vedla nej stala cez ulicku taka zenska a len tam tak stala a pozerala do blba. tak som ju poprosila ci ma necha prejst a ona ze: preco by som sa mala prave ja uhybat? tak som jej povedala: no neviem, chcela by som prejst..... . nakoniec uhla a ked prechadzala okolo mna, tak povedala ze: no a co ma byt, ja nie som siroka kurva!!!!!!!!! no poviem vam, padla mi sanka a nezmohla som sa na slovo 😖 . Potom ma napadlo milion odpovedi ako som jej mohla odpapulovat, ale uz bolo neskoro. Vsetci ludia co to poculi na nu hned pozerali, potom sucitne na mna, citila som sa dost divne.
A musim povedat, ze aj ked nebola tehotna, bola sirsia ako ja !!!!!!!!! 😀
Ked prechadzala okolo mna, tak som si vsimla ze za sebou vliekla nejake mentalne postihnute decko, mozno z toho bola frustrovana alebo co, no ale nemusi si predsa svoje depky z posraneho zivota vybijat na mne. Ved to dieta normalne chodilo.

janyka
16. jan 2010

ahojky babenky, my sme dnes boli u svokrovcov.

Danula, si tu dávno nebola 😉 nič si nerob z týchto ženských, ono to viac mrzí v tehu(hormóny pracujú), ale takých idiotov behá po svete veľa a netreba si z nich nič robiť.

Barbi - aj ja mám pocit, že som nejaká spuchnutá v tvári. Cítim sa ako buchta 😖

Katka - nemaj obavy, veď potrat ti už nehrozí, len pôrod 😉 aj keď chápem, že máš strach. Ja mám tiež obavy z prenášania. Lebo vraj vyvolávaný pôrod bolí viac 😒 Keď ten môj je taký lenivec, ale skôr to odhadujem na sekciu(ktorej sa bojím ako čerta), keďže sa mu nechce ani otočiť. Snaž sa myslieť pozitívne, my tu tiež na teba myslíme, tak už určite pôjdeš. Budem na teba silno myslieť a ty zatiaľ pekne prehováraj malú, nech sa posnaží 😉

barbina182
autor
17. jan 2010

dobre ranko,
uz som hore,,danula no ved ja som si aj tak tu strigu nevsimala nech sa kuka... 😠

Janyka...no ved aj ja sa citim s tou tvarou jak buchta,,dufam ze po pôrode odpuchne do pôvodneho stavu...
😀

Tuto noc som mala taky cudny pocit citila som take jemne bodanie a pichanie,,a dosť divne mi bolo,,som myslela ze co ked sa mi spustia kontrakcie a moze mi zacať pôrod,,ale nezacal,,maly sa tak divne cely prekotulal v bruchu a neviem ci sa nejako zle neotocil ked uz je hlavou dole,, 😒 bola som sama hore a len tak lezala,muzik spal,,ale nadranom sa mi podarilo zaspať...a som rada ze este je maly v brusku,,

Ja uz ranajkujem,,cajik a kakaove venceky,,a co vy?a co budete mať na obedik..?

Inak obvod v pase mam stale tych 95cm...akosy stale rovnaky...

katka22r
17. jan 2010

ahojte kocky vyspate?ja som vstala o pol 6 a znova lahla o pol 8 a spala do teraz...o chvilu ide skareda betty tak idem pozerat 😉 poobede kusa na prechadzku,okupkat sa ,umyt vlasky a zajtra na ctg som zvedava ci si nas uz necha kedze som priamo s po 🙂 tak ak sa tu neukazem tak pekne nedelne poobede...ale vecer kusa este pocitam

my mame madarsky gulas mnam 😉

barbina182
autor
17. jan 2010

Chcem sa spytať ci sa može piť urologicky caj,teraz v tehotenstve...???????

My mame rezne a zemiaky... 😀

vefi89
17. jan 2010

barbi, nepíše sa to na škatuľke?

garonka
17. jan 2010

barbi mne ho primar neodporučal piť nesmie sa ale zas niektory iny povie, že sa môže tak ťažko z toho vyjsť, no ja by som nepila

danula.ch
17. jan 2010

Barbi, asi ti ta striga brusko zavidela 😉
Ten urologicky caj by som nepila, mozu tam byt kadejake byliny, ale odporuca sa pit zihlavu, aj ta je v uroligickom caji urcite. Je v tehu povolena, je mocopudna a aj odvodnuje, ma vela zeleza. Takze vsetko co potrebujeme teraz 🙂
A po tej dnesnej noci ides este stale skusat malinkovy cajik?