Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
zuzzi bud rada ze ta zaha nepali, co by ine za to dali 😀
janyka, no blahozelam ze sa malinky konecne otocil, ja som si myslela ze to uz ani mozne nie je, no a to potom nebudes mat cisarak? uz to asi nema vyznam 🙂
inak moja kamoska tiez citila len take tlaky ako ked musis na zachod, tak teda uspesne sla, tlaky neprestavali, tak potom do nemocky a o chvilu bola mala Alexia na svete 😎 . a bezbolestne, zasivanie vraj viac bolelo ako porod
keby nam tak niekto vedel dat presny navod na to, co je uz porod a co len poplach
michelle - ak máš len bolesti, to mám aj ja. Ako pri ms. Kontrakcie majú rozostupy medzi sebou, niekoľkominútové a jedna kontrakcia trvá 40-60 sekúnd. Snáď som ti pomohla 😉
janyka, dakujem, tak to este nebude ono, toto trvalo dlhsie a nebolo to pravidelne. Ale na druhej strane skoda, celkom som sa potesila, ze uz budem drzat drobca konecne ☹.
Danula a ja už som myslela, že rodíš. Veď to, ja som druhorodička a tiež neviem, čo očakávať. Pri prvom mi odtiekla voda a keby mi v nemocke na pásoch nepovedali, že mi začali kontrakcie, tak ani neviem. Ale to boli len prvé, tie pár hodín pred pôrodom, to sa už nedalo prehliadnuť 🤐
Zuzzy - inak mňa tiež nepáli záha. Len pár krát ma pálila 😉 a ešte k tým pohybom, ja som tiež malého veľmi necítila, pohyby áno, ale kopance nie. Zato teraz, keď sa otočil, tak si tie miesta musím chytať, lebo keď kopne, tak je to šupa, že to až páli na tom mieste. Tak sa neboj a buď rada, ja som veru bola 😉
janyka, aj ja som si to myslela, prave ma pustili z nemocky, plany poplach ☹
Dani, veď ty už to máš za pár 😵 ....ja mám na ďalší pondelok narodky, muž po mne v nedeľu, ale vôbec tým nežijeme. Sa sústredíme na príchod malého. Muž sa už chystá, že si vybaví dovču, kvôli malej, len keby vedel kedy, však? Snáď mu ju dajú aj na poslednú chvíľu, lebo kolega už má na koniec februára nahlásenú dovolenku, tak aby mal kto robiť 😝
janyka, 3 rohliky, malo ci vela? 🙂
asi vela ze? 😅 ale ked ja som taky velky hlados teraz... 😖
vstavam o 5.30 a prve ranajky mam medzi 7-8 hod, a potom obed o 12 tej a to sa uz neviem dockat lebo mi uz skrka v bruchu a potom jem ked pridem domov z prace, okolo 16-17 tej veceru a popri tom ovocie a tak
tešim sa s tebou že sa drobcek otocil, aj si to citila? 😵
Čo si mala kontrakcie?
michele, tak to ti nikto nepovie, ze co je uz zaciatok porodu, najistejsie mas ked ti odtecie voda, vtedy uz musis porodit aj bez kontrakcii, v najhorsom cisarak
mne v nedelu pred polnocou zacali silne kontrakcie, trochu boleli, no ale krc v nohe ma boli viac 😀 . ale boli pravidelne, najprv po 8 minutach, potom sa skratili na 3 minuty, tak som zobudila manzelika a o druhej rano sme bezali do porodnice. urobili mi CTG, vysetril ma doki a ani som sa nespametala a mala som klistir v zadku, tak som sa jej opytala ze to idem fakt rodit? v Nitre sa neopytas - nevies, doki predtym bez slova odisiel, no trapny
😖
tak som si do vizity polezala na vzdycharni, stale som bola na pasoch, potom kontrakcie prestali a na obed ma primar poslal na oddelenie lezat, ze ked do dnesneho rana nic, tak ma pustia domou
a sme sa s mm uz aj tak strasne tesili a nic z toho, musime cakat dalej, tuto sobotu mam uz termin porodu ☹
Broni, veľa! Ja som tiež taký hladoš, len sa musím krotiť, lebo by ma na pôrod fúrikom viezli 😀 aj tak už mám na sebe +20kg! Nooo, cítila, veľmi to bolelo. Začal sa pretáčať večer, robil to nemotorne a dlho, však taký junák v 37tt už má málo miesta 😉 muž ma lutoval, som aukala, jajkala, ale nevedela, čo sa robí, len keď som si večer lahla, tak už som ho cítila inak, tak som si len myslela, že sa otočil a ráno mi to na sone potvrdili 😵
...juuuj Broni, ja som mala raňajky o ôsmej a tiež už ledva čakám, kedy bude obed 😠 chodíš ešte do práce?
jani aj moj si berie dovolenku aspon 2 dni ked uz budeme doma, ved nech si to aj on "uzije" 😀
3 rohliky zjem kedykolvek, niekedy zjem viac ako mm a potom sa hanbim 😅
danula, v BB je to uplne to iste, tvaria sa, ako by bol clovek nesvojpravny a aj ked sa spytas, odpovede sa dockas len malokedy 😠 . Mne uz pred tyzdnom vybrali pesar a doki vtedy tvrdila, ze je to na spadnutie a odvtedy nic, uz ani len brusko netvrdne, tak upenlivo cakam na vsetko, co by mohlo znamenat porod 😀 .
aj ja som vyrazne citila ked sa malinky otacal, len ma tak skrucalo na posteli a to bolo uz v 27tt 😉
najnovsie ho bavi kopat mi pod rebra, dnes rano som mu pod rebrami drzala nozicky, potom si ich konecne pokrcil a kope do boku, to je podstatne mejej bolestive 😉 . kto to tu tuzi po kopancoch pod rebra? 😀 😉
michele naco si mala pesar?
Zacal sa mi krcok velmi rychlo skracovat okolo 25tt, uz bol len 1,5 cm dlhy tusim, a celkovo je velmi makky, zasivat to nechceli, neviem preco. Ale nemozem nanho dopustit, pomohol mi donosit babo az doteraz.
hmmm, však už aj ja čakám na pôrod ako kura na sopeľ. Behám, fučím po meste(musím dobehnúť, čo som zameškala), škoricu už dávam aj do polievky a horúce kúpeľe tomu tiež nepomáhajú. Inak niekde som čítala mýty o týchto veciach a všetko je vraj blbosť. Odskúšaný a osvedčený je len sexík 😀 ostatné je viac-menej náhoda.
Ja som vyupratovala cely dom, navarila na mesiac dopredu, skoricu alebo chilli mame vo kazdom jedle a tiez nic. A ani posledna zbran, koniec niekolkomesacnej abstinencie 😀, nezabrala.
janyka kura na sopel? 😀 😀 😀
inak ja zacinam mat pocit, ze tie nase maternice na to aj tak kaslu a urobia si po svojom 😉
ale ten sexik - v nedelu vecer sme sa na to prave chystali a ja potom ze nie, ze mam blbe pocity a chvilu na to zacali kontrakcie......tak mozno staci len na sexik mysliet 😀
michele, aj ja som mala taky isty problem ako ty, ale mna zase dopovali magnezkom, dva tyzdne som bola v nemocke s hadickou napichnutou v ruke, niekedy aj 3x denne. zasivanie je vraj zastarala metoda a o pesari som nikde nepocula, ako to funguje? neviem si to predstavit
ale vdaka tomu magnezku budem teraz mozno prenasat 😒
michele, tému nám uzamkli, tak odpisujem sem: .... veru, do tretice všetko dobré 😉 len o prvú sme sa snažili takmer rok 😕
nooo, ja som dnes začala 38tt, ale koník mi tu za chvíľu šupne 39tt a ty už asi končíš 38tt a začínaš 39tt, nie?
Nám sexík pri prvom nepomohol tiež. Len mi začali falošné kontrakcie a inak sa nič nedialo. Skúšali sme tak 2x a potom sme sa na to vykašlali, o falošné som nestála. Teraz sa o to nesnažím, aj keď mm by sa potešil 😀
Dani, Michele - pridávam sa do klubu. Až včera mi dr. vraví, že môžem mg vysadiť, keby vedel, že už som ho vysadila 😝 toľko mi hrozili predčasným pôrodom a teraz sa mu nechce von. A nakoniec budem prenášať 😠
danula, u nas tiez, dva tyzdne v nemocnici, magnerot 3x1 a len lezat. Pesar je taky plastovy "klobucik", detailne som ho nevidela, nasunie sa na krcok maternice, aby ju podoprel zospodu. Cize by mal pomahat udrzat dieta, aj ked krcok uz bude z vacsej casti spotrebovany. U nas teda pomohol, ale mam pocit, ze az prilis 😀 , lebo odlahcil krcku a ten betar je teraz 2,5 cm.
Dani, to nepoznáš? U nás sa to bežne používa, aj keď mi to moc dokopy nejde, kura na sopel, hmmm....
no ja by som si mohla ísť aj niečo na obed uvariť, keď chcem obedovať....polievka je, len čo vymislieť druhé. Chcela som zemiaky s kvas. kapustou, ale som si ju včera zabudla kúpiť a kvôli tomu sa mi teraz do obchodu nechce 😒 idem poňúriť, čo máme doma...
janyka, my sme si vzdy davali pozor a potom len jedneho dna, ze uz by sme chceli dietatko a ze hura skusat to 😀. A bolo 😀. Ani som neverila, ze sme mali take velke stastie, ked viem, kolke roky na to mnohe cakaju... A presne, o predcasom porode som pocuvala na kazdej poradni, ze to nevyzera dobre a teraz naposledy zrazu ze ako super to vyzera a ze vydrzime v pohode do konca. A ako dlho si brala magnezko?
michele a ja som si myslela za ked sa krcok raz skrati tak sa uz naspat nepredlzi a ze pesar sa pouziva ako antikoncepcia, tak to mi tu vyvracias vsetko v co som doteraz verila 😀
janyka, ale dufam ze to magnezko si uz davno vysadila 😉
danula, ja som bola tiez prekvapena a doki asi este viac, ale moje telo si robi, co chce 😀 😀 😀. Vysledky mam lepsie ako kedykolvek predtym... Pesar ako antikoncepcia neviem, ja som ho prvykrat zazila len teraz, ale ako by to fungovalo? Mne sa zdalo, ze v nom bol nejaky otvor uprostred. Asi idem vygooglit obrazok, nech viem.
Michele - aj my sme tak, že veď len vyskúšame. No ale 2x sa síce podarilo na +. krát, len som nedonosila, tak si vravím, že na 3.krát sa to nemôže podariť hneď, veď to by už bol zázrak a podarilo! 😵 mg som brala od 29tt a vysadila som ho asi v 36tt? nepamätám len chvíľu predtým som ho brala aj nebrala, už som na to viac-menej kašlala.
Dani - hmmm, mohla som aj skôr, však? 😅
Michele, ja som tiež myslela, že pesar je druh antikoncepcie. A tiež som myslela, že skrátaný krčok sa nemôže zlepšiť. Teda...zase viem niečo nové
Ja som postupne znizila davkovanie, namiesto celej len polka tabletky. No lebo prenasanie je riadny strasiak, nikto tym nie je nadseny, hlavne teraz, ked uz sme "za vodou". Janyka, to mi je luto, ze ste sa tak vytrapili, ale mas to teraz ako odmenu za tie predchadzajuce razy, maly zazrak v brusku 🙂 .
S tym skratenym krckom je to zvlastne, ale mozno zalezi aj od toho, kto ho ako meria, lebo v jeden den mi ho merali 3 rozni doktori a kazdy nameral nieco uplne ine.

Barbinka, to žartuješ? Že každých 5 hodín, však to by som hladovala 😀 ja mám okolo 8:00h raňajky(1grah. rohlík alebo krajec chleba), okolo 10:00h kávička, mliečko alebo keksík, okolo 12:00h obedík, okolo15:00 - 16:00 ovocie(jablká, bánán a väčšinou aj 3-4 pomaranče 😀 ) a okolo 19-tej večera.
Bronula, že 3 rohlíky 😀
Reni, aspoň si si oddýchla 🙂
Zuzzy - mne sa malý otočil len minulý týždeň v 37tt 🙂 a sestrička mi vraví, že ,,no vidíte, ste jasný príklad toho, ako sa môže bábätko otočiť tak neskoro." Ale mali veľa prípadov, že sa bábo otočilo deň pred, alebo dokonca v deň pôrodu. Nieje to raritné 😉
Mne včera dr. na poradni povedal, že ak do pondelka neporodím, tak mám v pondelok prísť 😅 že placenta už je zrelá, môžem porodiť kedykoľvek
Danula - ty už rodíš?