Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
reni tak sa s tebou vymenim 😀
bronula, myslim, ze ako tehotna by si si normalny pas nemala zapinat, ale pouzit taky mechanizmus, ktorym si upevnis pas pomedzi nohy, takze ide cez stehno a nie spodkom bruska. Ale ked ta nahodou zastavia policajti, vypuc brusko co najviac a vytiahni tehotensku knizku, pomaha to, potom su na teba zlati a odpustia aj smerovku alebo podobne veci 😀 😀
Baby vy sa tu vsetky chystate do porodnice a ja si s kym budem pisat??? ☹
aj ja mam take mensie pichanie ked sa to v noci zvysi tak pojdem do nemocky,,,ale ja sa rano urcite ozvem,,, 😀
reni ty ma chces predbehnuť..? 😀 ty až pomne nooo 😀 😀 😀
tak sa ozvi zajtra alebo napis cez sms infosky.. 😉
natalia777...plnu vanu..?asi by som plnu neriskovala staci kusok do pol...a pol hodka tiež staci,,a ked nepomoze tak posluchnem teba,,na renatke to odskusame,,, 😅
a uz to pichanie preslo mna to nebaviiii,., 😖
ale aspon si uzijem maleho v brusku uz mam az zmodrali pupok a okolo neho...co mi tam nozky vypachava... 😲
na veceru sme mali špagety s domacou omackou z mäska a cesnaaak...a este som to zajedla sladkymi piškotami tak uz len spinkať ale to moje spanie kazdu hod.na wc,,ale uz to musim vydržať...
zajtra som mala isť k dokimu a nejdem az pondelok tak som sa tesila a zaroven obavala co mi povie.. 😕
barbi co som ja testovaci panak? 😀 ja sa budem kupat az ked pride mm z treningu, niekedy o desiatej, keby nahodou aby bol poruke 🙂
o osmej mi pojde ordinacia, konecne ze to zacali davat 😀
vyskusam aj ja rano tu horucu vanu 🙂 ale plnu asi nie, ved co ak ma to tam chyti a nebudem sa vladat vyhrabat odtial? 😕
renatka a ty uz budes rodit ak sa otvaras? preco tak skoro, to uz mas termn? nakoniec ma vsetky predbehnete, ved ja mam termin uz pozajtra a stale nic ☹
reni tie recepty poslem buduci tyz, zajtra mam dovol, lebo tie receptiky mam v praci v pocitaci 😉
michele tak to som rada, ze cesta autom dopadla dobre. a diky za radu, vyskusam to s tym bruskom ak ma nahodou zastavia policajti 😀
tintiniacik ja sa este nechystam do pôrodnice, prave som aj ja pozerala ze uz skoro vsetky babky sú v 39-40 tt, ja som v 32 tt, budeme si pisat dve 😀
aj ja pozeram ordinaciu, konecne to zacali davat, moj oblubeny serial 😝
zajtra mam dovolenku, tak dufam ze si trosku dlhsie pospim, lebo na dnes to bohvieco nebolo 😅
caute tretotrimestracky 😎
my sme po poslednej poradni u dr. vsetko ok, az na tlak (4 razy err... na piaty 90/50) 🙂 uz nech to preficim ten mesiac 😔
tak vanu mam za sebou, mala som ju doplna na pol hodinu, ale nic necitim...
danula ja sa este neotvaram, ale mam uplne makky krcok tak mi v utorok lekar povedal aby som v piatok pre istotu prisla a uz aj s taskou, ked nic tak ma posle domov a ked som sa zacala otvarat tak tam aj ostanem. Bal sa ze do dalsieho utorka to mozno nestihneme poriesit a nechcel nieco zanedbat. Ale urcite je to preto, ze ja si za neho platim a asi mu je pohodlnejsie rodit cez den ked ma sluzbu ako by som ho v noci o tretej budila a musel by frcat za mnou do nemocnice 😀
baby mne sa ta mykoza uplne totalne rozbehla, mala som doteraz len vytok taky normalny a nic ma nesvrbelo a teraz ked sa uz druhy tyzden liecim tak ma to svrbi uplne neskutocne 😒 keby som nahodou rodila, myslite ze sa to moze preniest na maleho? asi to musim povedat lekarovi.
zajaciq teeeda to je pekne nizky tlak, ja som mala tiez nedavno tak nizky a to mi nakazali moju milovanu kavu a veeela pit 🙂
baby drzte mi zajtra palce, ja tam uz chcem ostat a aj porodit aj ked este nemam termin. ja mam proste panicky strach z toho ze keby som cakala do terminu, ze bude mat viac ako 4 kila 😒
a zajtra vstavam o siestej, aby som sa stihla este najest, nachystat a dopravit do nemocnice, ale tipujem ze sa zase nevyspim, ked budem mysliet na porod.
dobre ranko kocky az dnes pisem lebo mala mi to nikdy nedovoli a teraz este mm doma tak vyuzivam ze je s nou 😀 ...spinkali sme zasa do pol 4 a tak sme boli hore ale akosi som si na to zvykla...aj v brusku bola vzdy taka akcna,ale pokial doobeda mozem vzdy s nou spinkam 🙂 uz mame aj prve dve vychadzky za sebou,krstinky robime 28.2 tak snad bude vsetko dobre s malou...dnes namna hodila grcku taku poriadnu ale to ma preto ze rychlo papala akokeby sa dakde ponahlala...ale nic strasne kocky,s toho vas nenapne este to je len stale mliecko...ale musim sa pochvalit ze uz nam neplace pri kupkani...asi som prisla na to ako to male telicko okupkat 😀
no danula tak mne davali vyvolavacky aj oxytocin aj dajaky cipok a nic vobec som sa neotvarala len take mierne kontrakcie mi naskakovali a na pasoch mi ukazovalo ako keby som ich mala neviem ake bolestive a silne...ked som sa neotvarala ani po tom zastupca primara rozhodol ze musi cisarsky ved uz som mala dva dni pred ukoncenim 42tt...ale kolko som sa v nemocnici naplakala ze zomnou stale nic nerobia ☹
reni no tak ja som aj rada ze som sa nemusela natrapit ako ostatne kocky pri porode a isla som cisarskym...ja som si par porodov vypocula ked som lezala na cakatelskej izbe...no a napisem ti ze mne uz nic nieje ja sa citim fajn...sem tam ked sa este pretacam na posteli citim bolest ale inak pohoda 🙂
takze tak kocky prajem zatial pekny dnik mozno mi mala umozni prist na net tak vas precitam a dopisem nieco 😀
inak renatka drzim prsty a daj vediet ak nieco budes mat..juuuj sa tesim s tebou
tak ja som sa uz vyspinkala aj ked som sa uz o piatej zobudila ale potom som este na nejaku tu hodku zaspala.Reni tak drzim palceky, keby nieco tak sa hned ozvi aby sme vedeli
ahojte...
no ja som ste cela.. 😀 reni tak ta vana pomohla.?asi nie na každu to pôsobí...
tak ti držim palce,a ozvi sa ... 😉
ja som sa vcera tiež bohvieako nevyspala a to už asi každa noc je divoká u mna... 😅
kati ja mam asi tienocne najazdy na wc ako rozcvicku na maleho...a tiež som si zvykla nespať tak tvrdo ako predtym som lahla vecer a rano vstala,,ale co pre mimi neobetujem 😅
danulka aj ti skusas vanu..??daj vedieť ja zase davam len sprchu dnes..akosy sa bojím...a možno že dámm vanu..?no potom napisem co vyhralo ci moj strach,alebo babske rady,,
Nedavno som mala ranajky parky a uz rozmyslam nad obedom,,ach já 😀
idem upratať dačo o chvilku som späť 😵
Babulky kde ste ja som uz aj upratala izbu,,a sprsku si nakoniec dala a sedim s malinikov.čajíkom.. 😝
Aj ja uz mam uporatane a aj v obchodiku som bola uz si len fajne navarit a oddychovat. Dnes to bude zeleninkova polievocka a palacinky so slahackou mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam 😝 😝
Kati to ta fak nebolelo ked ti dali vyvolavacky? ja som citala take hororove pribehy, ze bez epi sa to ani zvladnut hadam neda a tu ja mat nebudem 😒
ale dnes mi mm donesie tie homeopatika, tak zacnem hned s kurou, hadam ten moj krcok presvedcim aby zmakol
Renatka drzim palce, nech to mame uz vsetky rychlo za sebou a pri sebe nasich drobcov 🙂
Barbinka vanu si nakoniec nerobim, na poslednu chvilu som sa zlakla, lebu som sama a tu ju mame dost vysoko, ze by som sa z nej nevyhrabala keby sa nieco stalo 😕 . no ale dala by som si ju, straaaasne zboznujem kupele, aj v domceku budem mat vanu rovno pod velkym oknom a budem tam krasne relaxovat....jedneho dna 😉
a mam na sebe dalsie kilecko, takze +14kg, sa mi to nabaluje pomaly, no ale stale pohoda 🙂
tak ja som bola v tescu na nakup,,,
tak som si kupila korneto dufam ze ma hrdlo nerozbolí...a aj taku fajnu oskvarkovu masť na chlebik...
dani tu vanu som si ani ja nedala,,a tiež lubim kupele,,ja si aj sviečky vonave zapalim a odychujem ale uz skoro 9mesiacov nic len sprchaaaa... 😅
Renatka sa neozyva zeby si ju nechali,,??kde si Reni..???
Titinacik...my mae na obed vypražany syr a zemiaky...a na veceru si dam tu oskvarkovu masť...a mam aj cerealie..
😀
Dani mne po vyvolavacke nic nebolo a to doky povedal ze do pol hodiny by to malo zabrat. A potom asi po hodine od vyvolavacky mi nastupili kontrakcie a pustili mi plodovku a uz to islo. Kontrakcie po 1 minute ale do pol hodky bol maly na svete. Ja si myslim ze lekari vedia co robia a ked to inak nepojde tak ani sekcia nieje az taka katastrofa. Aspon si budes moct normalne sadnut 😀
noo ziadne kontrakcie ani naznak bolesti hmm asi som ina 😀
no teda baby, prestanem sa tej vyvolavacky asi tak bat 😉
baby som taka unavenaaa ☹
chod si pospat barbinka, po tom vyprazanom syre sa ani necudujem ze si unavena, to da zabrat 😀
a mozno barbi priznak porodu 😀 nic kocky idem obliect malu a letime na faru nahlasit krstinky
jeeeeee ahoj Danulka 😅
Ty cakas na mna? Si zlata, aspon niekoho tam budem poznat, hoci sa priznam, ze ja si tvare vobec nepamatam a v stredu bola so mnou na ctg jedna a ja som si nebola ista, ci si to ty alebo nie. Bola si v stredu na ctg?
Ja do nemocnice nastupujem v utorok, nestretneme sa?
Teuska 🙂 , jasne ze na teba cakam 😉
neuveris, bola som v stredu na CTG 😀 ale hned o siedmej rano, kedy si tam bola ty?
v nedelu idem zase a potom ma uz doki asi vypise do rizikovky. ale budem kazdy den chodit na kontroly, v nemocnici sa mi cakat nechce
a ty uz nastupujes do nemocnice? mas na konikovi zly termin alebo preco?
baby ako sa to pocita ta materska? prislo mi kolko dostanem na den, ale pocitaju sa do toho len pracovne dni? som z toho jelen
ahojte, tak my sme este stale 2v1 😒 od pol osmej rana som cakala na lekara, stale odbehoval na same porody tak ma vysetril az pred obedom a povedal ze to nechce silit, ze rodit by som mohla ale ze by som sa strasne natrapila aj 12-13 hodin a to on nechce, som otvorena na jeden prst, krcok zmaknuty. Tak v utorok klasicky poradna a v stredu alebo stvrtok rodime - mam od neho prislub aj keby sa robilo cokolvek ze rodime 😀
A v pondelok mi naordinoval sexik s manzelom, ze preventivne 😀 a zase som dostala nejaku vaginalny krem ktory sa aplikuje uplne dovnutra, uz som jak testovaci panak. Ale ukludnil ma ze keby mi to aj nepreslo, ze by sa to na babo pri porode neprenieslo lebo by mi to nejak vydezinfikovali ci co 🙂
domov som sa dostala az teraz, sme sa boli este najest, u svokri na kavicke...

garonka moj tlak sa zvysit neda 🙂 som rada ked sa mi zvysi na 110/65 🙂
keby som sa zajtra rano neozvala, tak si ma uz nechali v nemocnici, k lekarovi idem na 7:30 a ked sa zacnem otvarat tak mi slubil porod 😀 takze hor sa na horucu vanu 😀