Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
No tak kolo tých 140/90..... a stále sa mi tak drží, ale teraz, keď som bola v nemocke, tak som mala nesolenú diétu a ten tlak mi normálne klesol na 130/80 tak sa snažím teraz moc nesoliť, nekoreniť a pijem len magnesiu minerálku - jemne perlivú, dúfam, že sa mi ten tlak bude držať dokonca.......... 😉
baby a to magnezko je teda na znizenie tlaku?? no to sa potom mozem divit, ze preco ho mam este nizsi ako zvycajne 😠
no magnezko je skoro na všetko v tehotenstve....aj pri tvrdnuti bruška ho dávajú, od krčov a tlaku a tak....
Baby tak ja som doma,,
vraj to už pojde halvicka je uplne dole,,
a ked to nepojde samo tak v Pondelok na príjem,,ale ja ncchem ist len tak ležať nenavidim nemcoky,, ☹ 😢
doki ze mozeme tomu dopomocť,,s mm,alebo daco roobiť chodiť po schodoch a tak,,
a dam dnes aj kupel vanu ,,
a co vy ostatne co nove nieste este doma,,??
Adelka89...no ja som v 30tt mala Cs : 0 ,,
matulienka to je dobre že to tak dobre vyzera aspon nebudes stresovať s prenasanim ako my,,,
adelka vitaj.
ja mam CS v knizke este stale poznacene 0, aj ked mi lekar slubil porod tento tyzden.
ako ste vcera prezili Valentina? Ja som mala vcera s mm tutu-mutu 😀 trochu ma to sice bolelo, ale potom sme zmenili polohu, sice som ho skoro pridusila ale bolo dobre. Myslela som ze to nejak zaberie, sice mi celu noc tvrdlo brucho ale ziadne bolesti, nic. A dnes zase pohoda.
inac viete ze vcera porodila Puskarova? cisarskym rezom, keby som rodila teraz niekedy tak ju mozno aj stretnem v nemocnici 😀
barbi to mas super ze ma maly uz hlavicku dole, ja sa kazdy den pozorujem v zrkadle a raz mam pocit ze mi brusko kleslo, potom zase ze nie... a tie schody - ked chces chodit po schodoch tak je ucinnejsie ked ides po schodoch hore, ja chodim uz teraz castejsie dole po schodoch peso a nezabera, minuly tyzden ked som isla peso hore na to 8-me tak mi zmakol krcok... sice som fucala ako lokomotiva, manzel si z toho robil srandu ze dycham ako po nejakom vrcholovom sporte 😀
a inac magnezko ja uz mam zakazane aby sme vedeli porodit, ale ja som sa prave docitala, ze aj v mandliach je vela magnezia a aj v orechoch, ktore jem na kvanta.
ja mam poradnu zajtra pred obedom, som zvedava ako sme pokrocili, snad som trochu viac otvorena.
no vy ste vsetky este tu?...noo dalsie telenovely zacinaju...nielen zomna ste mali telenovelu ale aj z vas sa zacinaju 😀 ale vsetkym vam prajem fakt co najskor mat drobcov pri sebe...barbi neboj ked nepomozu vyvolavacky pojdes cisarskym
kati mna by to ani tak nestvalo, aj ked je to nepohodlne s tym bruchom, teoreticky ja mam este na porod cas, len ma to stve z toho dovodu ze maly je uz obrik a nechcem aby mal nejake problemy kvoli tej mojej cukrovke, preto to chceme riesit skorsim porodom.
babulky co dnes budete robit? my sme s mm doma, ale nudim sa :-/ ja som na notebooku, on na pc a ked nie na pc tak pozera olympiadu. O piatej sa chystame na palacinky, ale co dovtedy... dajte nejaky tip na zabitie casu. Asi idem umyt okna.
Reni ani mi nehovor vies ako sa nudim ja. vsetko mam porobene a to lezanie a pozeranie telky ma vobec nebavi a vonku je tak krasne 🙂 a ja trcim doma
dnes som konecne vybavila pediatricku malemu, lebo ju budem musiet nahlasit v porodnici.
Idem ja teda uz od pc, na prechadzku a potom na tie palacinky alebo horuce maliny, a potom zase schody 🙂
okna pockaju, sa mi nechce.
jaaaj len ma este napadlo, nevideli ste v nejakej predajni prasok Ariel Kids? Ja som to zatial nevidela, neviem kde to predavaju, v Tescu to nemaju, ani v Hypernove, mozno Carefour, Billa, Jednota... keby ste to videli v nejakej sieti predajni dajte mi vediet, chcem ten praci prasok vyskusat 🙂
diky holky za info 🙂 snad se CS zlepsi a nebudu muset do nemocnice, ten mesic jeste musime vydrzet 2v1 🙂
Danula sa neozyva tak žeby si ju už nechali..?
ja mam ist pondelok na prijem a ti kedy Renatka..?
adelka tak radsej trosku sa pošetri a vydrž este,,ale ja by som rada bola keby som porodila o trosku skor ako neskor,,
a aj ja sa nudim mm je v praci a doma až o 23hod.. 😒
Idem dať kupeľ,,a urobiť domacu pizzu mnam.. 😀
už som po kupeli ale bol len 5minutový...Zajtra dám 10minutový,, 😀
ale už ked sa utieram tak mam take tmavsie na papiery take sv hnede co to moze byť žeby zatka pomaly..?
barbi nooo zeby si rodila uz dnes?
kati neviem,,ako ma vyzerat ta zatka ci hnedsia ci cervensia,,??
noo moze byt aj aj u kazdej babenky ina..ja som mala cervenu
Ahojteee...
Dani -tak ty už si asi tam... 😵 držím palčeky
Barbi - hmm, pred pôrodom môže byť aj krv, len nesmie byť jasne červená a nesmie jej byť veľa. A tá zátka by mala byť taká(sory za výraz)sopľavá 😝
Mňa tiež dr. nepotešil, vraj rodiť už môžem, ale na pôrod to zatiaľ nevyzerá. Hlavička už je síce celkom dole, ale krčok je tuhý, CS: 4-5 takže nič moc. Vraj o týždeň sa ešte stretneme 😠 ma picne, že som to mg dávno nevysadila ☹
Ja mám dneska narodky, som myslela, že si spravíme s mm pekný večer, ale je chorý, tak asi nič 😒
Janyka všeeetko najlepšie veľa lásky,zdravia,štastia a zdrave babetko... 🙂
a rano som mala take sv.soplave ale len troššilinku,,a teraz nič,,a krčok mam už mäkky,,a do nemocky ma supol doki vraj pondelokkkkkkkk,,niee
Barbi - k nám neprídeš spraviť pizzu? Šunkovú so syrom a kukuricou? 😉 ....prečo 5 min. kúpeľ? Si sa bála viac?
Renatka - tie okná si nechaj radšej po pôrode. V tehu by sa nemali umývať a hlavne nie ku koncu. Ale prečo neviem, možno je to len povera 😅
Adelka - hlavne nestresuj, stres tomu nepomáha. Buď v klude. Ani jedna čo sme tu napriek prognózam neporodila skôr a budem držať palce, aby ste to aj vy tak pekne spolu vydržali. Uvidíš, že vydržíte 😉
Barbi, vážne??? Tak to bola zátka! 🙂 je jedno akú má farbu, ale keď bola soplavá, tak to bolo ono. Tak už môžeš čakať 😵
A ďakujem za gratuláciu Barbinka 🙂
no bola soplava a trosku s ruzovkastim,,ale co nastane po zatke..?bolesti alebo co..??? 😕
pizza sa my vydarila,,sme mali so sunkou paradajkov,paprickou a syrom .. 😵
janyka a co cakať,,?netusim idem daco pocitať
Barbi, no veď pôrod 😉 zátkou sa uvoľnia cesty a pôrod môže prísť o pár hodín, až dní. Mne odišla ráno a večer som išla. Kamoške tak isto. Ráno odišla zátka a večer utekali do pôrodnice s bolesťami. Mne najskôr odtiekla voda a do 3 hodín nastúpili kontrakcie. Snáď som ti to vysvetlila, ak nerozumieš, kľudne sa pýtaj 😉
ale mne sa ta zatka neuvolnila vo velkom množsteve,iba take celkom nepatrne soplave a trosku s krvou,,a tebe ake mnozstvo asi odislo..?vela,, 😖
Ak nastúpia bolesti, sleduj intenzitu(jedna kontrakcia trvá od 40-60sek, tie falošné trvajú omnoho kratšie)a odstup. Ak sú časté, aspoň každých 5-8 min. treba ísť do pôrodnice. Ak odtečie voda, tam sa nečaká, treba odísť do pôrodnice hneď. Júúúj, Barbi, veď ty už možno pôjdeš 🙂
zatial nemam žiadne bolesti,,bojim sa ze to nespoznam ale to sa asi neda prehliadnuť však,,
janyka přeji všechno nejlepší k narozeninám, hlavně zdravíčko... 🙂
já byla dneska na poradně a čípek mám pořád tuhý a vůbec se neotevírá. ☹ hlavička naléhá na rodidla,ale ten čípek je nějaký špatný, ale ozvy máme v pořádku a placenta stále vyživuje prcka,tak aspoň nějaká dobrá zpráva.
Jinak ve středu máme jet zase do poradny, a pokud se ten stav čípku nezmění,tak se domluvíme už na vyvolání porodu. ☹ No,snad se umoudří a spustí se to samo. uvidíme,uvidíme...
Nie veľa, to bol len taký kúsok a odišlo to jednorazovo. Malo by to vyjsť naraz, ale niekomu to išlo aj po častiach.

matulienka a aky mavas tlak??