Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
noo babenky tak mna tak bolestivo kope ze az nechapem a manzel mi stale vravi vidis to mas zato ze namna kricis,,,akosi ma v poslednom case vsetko vytaca...idem teraz akurat s mamkou vybrat jedlo do restiky na jej 50tky tak aspon troska pridem na ine myslienky ako je porod 🙂 ...a mozno sa zo slov aj najem 😀 tak nic kocky drzte sa a pridajte foto strasne brusko mam ne??? ☹
katka, no to máš riadne tie strie
vidím, že máte zaujímavú tému 😀 mňa pri prvom holil manžel, ale v pôrodnici povedali že nie dobre 😅 a kamoška sa holila sama, len po pamäti a tú pochválili. Tak tento krát vyskúšam aj ja 😀 vefi, aj mne to vadilo, ale už som si zvykla 😉
Barbie, ak môžem poradiť, čajíky pre tehotné kupuj radšej v lekárni. Tam ti aj poradia a v obchode sa nachádzajú síce pre tehotné, ale v niektorých sú byliny, ktoré sa nemôžu. Toľko info od gyn.sestičky. Ale určite môžeš čajík Rooibos, ten pijem aj ja 🙂
janyka, ja si na to nezvyknem, určite nie. ale ešte to zvládam a tiež veľa krát po pamäti 😀 😀 jednou holím a drhou skúmam, kde ešte trčí nejaky 😀 😀 😀
Juuuj Katka, to máš riadne strie. Ja som na brušku nemala vôbec, ale natieraj, natieraj, natieraj. Aj keď nepomôže, ale aspoň zmierni. A po pôrode to vybledne, ony nebudú takéto tmavé 😉
Vefi a zrkadielko?
Ja tie kopance do rebier nepoznám, bruško mám nízko a malý mi skôr tlačí na mechúr, čo tiež nieje zrovna príjemné 😖
janyka - ten čaj rooibos mi poradila tiež kamoška ale lekarnik mi to vyslovene zakazal...taky mladý..asi neskuseny 😀
A tieee kopane maam aj ja ..teraz rano to bolo doslova boxovanie,mna to aj boli,a mal aj štikutku rano som ho lutovala malinkeho..a teraz hp zase necitim asi buvaaa a nech aspon ja odychujem,lebo moj maly mi neda vydychnut...a s močením mate tiež problemy?ja za noc aj 5x musim stavať na wc 😢
juj mne je zle z voňi mama varí to zeleninové kura a mňe je z toho pachu zlé bléé--- 🙄 ..
vefi89
ta ako si robila tie foto čo ti vyslo že ako babo bude vyzerať?sranda 😅
barbi ano este pracujem, materska mi vychadza nejak od 7.1. ked pocitam tych 6 tyzdnov pred porodom, potom ked sa podari tak este tych 6 tyzdnov budem pracovat na dohodu a zaroven budem aj na materskej, nieze by som bola nejaky workoholik, ale potrebujeme peniazky.
kopance do rebra tiez poznam, ale teraz uz je maly taky nejaky kludnejsi a skor citim ako sa pretaca a vystrkuje jednotlive casti tela, nikdy neviem ci hlavicku alebo zadocek tak sa mi vyduva von 🙂 ale horsie je ked ho citim uplne dole, jak keby ma kopal do mechura alebo do krcka maternice, teda tam citim tu bolest, to sa vzdy od bolesti az skrcim..
a holenie, no u mna je to kapitola sama o sebe 😀 som prosikala manzela aby ma oholil, bal sa ze ma poreze, tak som to ako vzdy musela zvladnut sama. Teraz uz na to nemam nervy viac ako 2-3x mesacne, takze obcas ked sa vidim v zrkadle tak sa tam zacina tvorit bobor, ale no a co, k lekarovi idem vzdy hladka 😀 A moj posledny pokus, bola som vo vani, napustena voda len na spodok aby mi zadok neprimrzol a pred sebou zrkadlo, ale aj tak som si nedovidela, zrkadlo odnasala ta voda a stale padalo, tak som si ho dala medzi kolena. Ale to uz som nevidela vobec nic, takze som isla po pameti. A potom zavolala manzela a strasne sme sa smiali, aspon to skontroloval, ale pred porodom ho holenie neminie, to ho donutim aj keby nechcel.
Počuvaj kati ale zo zakona sa da takto až do porodu robiť že na dohodu ?? viem aj my tie peniažky potrebujeme zatial byvame u našich tak je to ešte ako tak dobre.Keby sme mali byvať sami a platiť učty tak dovi...
Holenie ako tak zvladam ešte sama tak uvidime ako dalej... 😀
barbi roibos v tehu mozes, je tam vela mineralov a uvolnuje to organizmus. To mas tak, ked som bola chora tak som MM nahnala do lekarne nech mi kupi caj ktory sa moze v tehotenstve, lekarnik tiez mlady mu dal detsky caj na prechladnutie a chripku, ked som si precitala zlozenie tak ma skoro prekotilo ake bylinky tam boli. Asi nevie ze je rozdiel medzi dietatom a tehotnou.
katka ja sa natieram kazdy vecer kremom od Elastiq, je tam napisane ze to zmiernuje aj uz vzniknute strie, skus vyskusat. Kazda koza je ina, poznam baby ktore sa natierali pravidelne a pred porodom im tie strie aj tak vznikli.
baby a nemavate taky divny pocit v pupku? Mna moj pupok niekedy neskutocne boli, akoby mi ho maly z vnutra tahal.
Katka
i ja mam strie a myslím že viac ako ty, uplnou nahodou som si ich všímla keď som prišla po 3 týždňoch z nemocky domov a odvtedy sa natieram ako zmyslov zbavena ale figu borovu pomaha 😠 a môžem si kupiť aj zlaty krem strie tam budu furt 😠
renatkas
tak to su mudry ludi co robia v lekarni,neskutocné..ja kupim asi ten co si pisalaa alebo Apothekee tiež uvidime ja cele tehot.pijem ovocný čaj.
garonka tie strie nezmiznu, ale po case mozu vyblednut 😉
dievcata a mate velke brucha? ja ho mam velke, tak cakam ze aj mne zachvilu vzniknu
renatka no veď prave že nezmiznu ale boh vie či vôbec vyblednu hoci mne to neveľmi vadí lebo ja nenosím trička kde mi vidieť hole brucho ale vyzeraju príšerne tie červene potvory 😠 a aj na stehnach sa mi urobili
ahojte, delam ukoly do skoly, tak tu nemuzu dneska sedet 🙂 me teda holeni nedela vubec problem, proste se nahnu a vidim a to uz mam brisko pekny 🙂 strie jsou mrchy, ja jich mam asi tak 100x vic nez katka, ale uz vybledly a doufam, ze se dalsi uz neobjevi 😒
musim jit pokracovat, zase nakouknu..
garonka ja tak viem ze po niekolkych rokoch by mali byt bledo ruzove, ci to nie su tie klasicke strie ktore su napr. na stehnach? ja mam strie z boku stehien ale este z puberty ako som rastla.
no tie mam i ja take svetle biele presne z puberty ale tie mi krasne zakryli tie tehu strie červene, no ma šľahne ak nezmiznu lebo to ani do plaviek nevleziem 😅
ale kocky oni vyblednu a su poriadne ale co uz mne vznikli z jedneho dna na druhy taze tak...ale co uz teraz ma vobec netrapia skor ma zaujima babenko 🙂ale olejujem brusko nadalej
Strie,potvory ako vidim kažna z nás s nimi ma Boj. 😀 ..ja ich mam na prsiach ale len take malicke,ale aj tie ma trapia na brušku nemam,ja natieram prsia staaale dookola,rano si dam sprsku a potom natieram a striedam kemy,a mam kupeny Bonella z lekarne za 4eura..ale zatial ziadna zmenaa a natieram sa uz od zaciatku od takeho 20tt .
no tak to mas super ja som tiez nic nemala a zrazu jeden den slabulinke a vcera rano vstanem a do piiiiiiip ☹ ale co uz
hm,no verim ti ja by som tiež bola zhrozena...na nete som o tom počitala člankyy 😒 ..no ale nic moc radia tam olivovy olej.skus..Idem si zaliať čaj
tak ja mam momentalne olej s aloe vera takze najprv ten a tak uvidim asi idem lahnut dnes ma strasne boli chrbat akosi tak pekny den kocky
no a ja tiež vzorku kremu nivea baby výživne mlieko s omega-6 mastnymi kyselinami z časopisu mamina čo som si kupila..tak potom sa natrem ja 😀 😀
ahoj katiii
pozeram do pc a odrazu všetky foto zmazane mam z albumy v pc...jooooooooooj zlak sa mi zdviha z nervov stare fotky pamiatka do ... 🤐 ..este že mam par v mobile ale nechapem jak mi to mohlo vymazať... 😢
Ahojte babulky ja som v 26tt s tým že som pribrala nejakých 10kg s tým že sa mi zdá že mam malinke bruško ked si meriam tak 104cm. Neviem či sa ten rast bruška rozbehne ale stale mam taký strach ci je vsetko ok, ale možno si len namýšlam.
tintinacik- si precitaj mna ja som v 30tt pribrala som nejakych 7kg a obvod bruska mam 90cm...no dnes rano len 89cm...tak kto sa ma bať ja či ti???

hmmm, niekedy mi je až do plaču, ale včera bol dobrý a netrafil ani raz 😀 😀