Aké sú prejavy tvrdnutia bruška?

andrea1010
5. apr 2016

Ahoj baby, možno sa Vám to bude zdať divné, ale ako sa prejavuje tvrdnutie bruška, prípadne je možné,aby si to žena nevšimla alebo to počas tehotenstva ani nezažije. Ďakujem 🙂

tobnuf
5. apr 2016

Ja som to pocas tehotenstva vobec nezazila .. a dokonca ani pri porode 😂 tak neviem aky je to pocit

zuzi0911
5. apr 2016

Cele brusko sa ti stiahne a je tvrde ako kamen..po chvilke sa uvolni..to si vsimnes ten tlak ze sa nieco deje

ludka140281
5. apr 2016

mne tvrdlo od piateho mesiaca a citila som to ako bolest-slabšia v podbrušku a akoby slabe krče aj medzi nohami ...hned som dostala magnezium

andelok
5. apr 2016

Mne tvrdne od 17.tt, teraz uz som tesne pred terminom porodu...je to nebolestive, ale relativne neprijemne, cele sa akoby "stiahne", naozaj stvrdne, citis to aj rukou aj pocit napnutia. Po par sekundach to povoli, mne je vtedy lepsie sa nehybat a pockat na uvolnenie.

mirkaaa80
5. apr 2016

Áno, ja som si to nevšimla. Resp. som nevedela že to je ono. Od 15.tt mi tvrdlo, ani nie celé brucho alebo niekedy len akoby polka, ja som si myslela že to sa dieťatko pohlo, že citim chrbatik 😉. No ako prvorodička som si myslela hocičo, len teda dr. má vyviedol z omylu že to ešte nemôžem tak cítiť. A postupne sa to stupňovalo, a ja som furt myslela že to sa mi len to brucho natahuje...až som mavala také stavy, že má to brucho brytalne ťahalo dole, mala som pocit, že mi spadne a vtedy som sa nevedela ani narovnať, len som sa krcila a čakala kedy to prejde. Az riaditeľka v práci si ma všimla čo robím, a presne mi opísala moje pocity lebo mala v tehu to isté. Takze som hneď isla k dr. a do práce som sa už nevratjla, bola som PN až do materskej pretože som sa v 25.tt začala otvárať a hrozil predčasný pôrod. No a nakoniec som rodila v 40+0 tt sekciou, lebo sa tam malemu zapacilo 😉.

seahorse27
5. apr 2016

Mne tiez tvrdlo v druhom tehotenstve. Trvalo mi par dni, kym som to identifikovala, ze je to tvrdnutie, lebo pri prvom som cosi take vôbec nezazila...alebo mozno len den pred pôrodom, takze som si to velmi nepamatala. Je to presne take ako popisuju baby - pocit tazkeho, napnutého brucha, akoby som tam vtedy mala kamen, brucho aj na dotyk tvrde, nebolo to bolestive, len neprijemne, trvajuce u mna aj pol minuty. Mne zacalo tvrdnut od 28.tt, asi po 2 dnoch som s tym isla k lekarovi, kedze sa to stupnovalo a lekar zistil otvoreny krcok na 1cm, takze som si isla polezat do nemocky na tyzden - tam mi nasadili infuzie s magneziom a Ventolin. Tieto lieky som uz brala az do ukonceneho 36. tt, rodila som v ukoncenom 37.tt. Keby som tie lieky nebrala, tak asi porodim vtedy v tom 28.tt, lebo mne tvrdlo brucho aj 50x za den, mozno aj viac...Nezistili pricinu, ze preco sa to deje, ziadna infekcia ani nic a predsa....Zaujimave, ze v prvom tehu som nemala ani naznak tvrdnutia.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre