Ako ďalej? Rodičia ho odlákali a on ma nechal tehotnú

sabin6
19. apr 2019

Ahoj. S priatelom sme boli spolu 5 mesiacov kedy ho rodicia vyhodili z domu zato ze travi po praci cas so mnou a nie stale snimi ,dali mu na vyber bud ja alebo oni a tak sa ku mne nastahoval a ja som neplanovane otehotnela. Byvali sme u mojich rodicov 7 mesiacov a kvoli babu si zobral pozicku na byt kde sme sa prestahovali a vtedy to zacalo. Kazdy den mu volali nech pride a ja som bola vkuse sama v byte. Dosiahlili to az do bodu ze ma nechal vo 8 mesiaci tehotnu a ja som sa vratila byvat k rodicom.Jeho rodicov vobec nezaujima ze cakame spolu dieta jeho otec sa vyjadril ze noaco ved nebudem prva ani posledna..Bude to teraz 4ty tyzden odvtedy ako sa to stalo a on sa nema k cinu aby to napravil , stale mi iba hovori nech na neho netlacim a mam tomu dat volny priebeh ale v tom ja nevidim vyznam len je vkuse snimi a je stale vsetko rovnake..neviem co mam dalej robit, je to strasne tazke mam len 19 a on bude mat 27,ak len pomyslim nato ze by sme mali byt navzdy bez neho mi je hrozne 😔. Ako by ste posrupovali na mojom mieste?

mariannamk
19. apr 2019

@sabin6 zjavne nie je zrely ani na vazny vztah ani na otcovstvo. nechaj to teraz tak, aj ked to musi byt urcite velmi tazke. snaz sa o kludny rozhovor, ale netlac. on sa teraz urcite citi ako medzi dvoma mlynskymi kolesami. ak bol dlhodobo pred vasim vztahom sam a je na rodicov tak silne naviazany, odputavat sa mu bude iba tazko. davaj mu vediet, ako sa s drobcom mate, co nove na kontrolach, vrav mu, ze ho lubis, no chvilu sa zdrz natlaku, aby sa k vam vratil.
zaroven ale uvazuj, kedze ho poznas najlepsie, ci je dostatocne zodpovedny postarat sa o teba aj o maleho. ak je teraz ovplyvnitelny tak lahko rodicmi, si si ista, ze po narodeni drobca to bude lepsie? prichodom deti sa to casto zhorsi. je tu nova zodpovednost, nove povinnosti.

miadi
20. apr 2019

@sabin6 on ma 27 rokov nie 17 aby mohli rodicia rozhodovat o nom. Proste si musis zratat fakty. Otehotnela si neplanovane po 5m znamosti ,cize este ste sa skutocne nepoznali.Keby chcel mohol stebou ostat zit starat sa o rodinku. Ze mu par vyvolavani od rodicov sposobi to ze sa vykasle na lasku a dieta neverim. Ak ho vyhodili z domu mohol aj nedvihat telefon a nedat sa zmanipulovat. Proste ta opustil.. podla neho tlacis a mas tomu nechat volny priebeh? ?? Opustil ta a neplanuje sa vratit. A aky volny priebeh? ty mas cakat ci sa mu niekedy uraci vratit sa?
Na tvojom mieste by som postupovala tak ,ze by som si zariadila sudom , aby platil vyzivne na dieta. Potom sa venovala len babatku da ti vsetku lasku co potrebujes a ty jemu. Potom v 3r pojde do skolky ty do prace a zas zacnes trochu zit socialnejsim zivotom niekoho stretnes no tento krat si naplanujes najprv ze sa ti zaviaze -idealne slubom manzelskym.. a potom dalsie dietatko ked uz bude vsetko vyriesene moze kludne prist tiez neplanovane (ale s ujasnenim si od muza ze obaja by ste spolocne dieta chceli) mas 19 rokov nic nie je stratene proste to budes mat chvilku tazke lebo single mama to asi ziadna neplanuje byt ,ale nic co by si nezvladla. Teraz je to tazke aj chvilku bude ale o par rokov moze byt tvoj zivot uplne iny s niekym co ta bude milovat a bude tvojmu prvorodenemu dobrym nahradnym otcom. Proste taketo sa stava zivot ide dalej najdes stastie lasku rodinu ...len nie stymto chlapom proste nanho zabudni. Aj ked ti toto teraz znie ako rozpravka a ty este zijes v iluzii ze tento je jediny ktoreho chces ktoreho milujes.. uvidis casom budes este rada ze to takto zariadil...lebo uvolnil cestu niekomu lepsiemu.

vendulka80
20. apr 2019

Poloz si otázku ci potrebujes vo vztahu s nim bojovať s jeho rodinou. Ci radsej nie je lepsie prenechať mamickinho miláčika mamičke a ocinkovi a venovať sa bábätku a v tehu byt bez stresov. Lebo chlap, ktorý nechá tehotnú zenu je chuj a nezaslúži si ani zenu ani dieta. A jeho úžasná rodina teda ma byt na koho pyšná. Ty dakuj Bohu, ze si prisla na to relatívne zavčasu a ano, nebudes prvá ani posledná. Ale v tom, ze nájdeš skutočného muza, ktorý bude mat rad teba a tvoje dieta. Hento je paródia na chlapa. A v žiadnom prípade ho neuvadzaj ako otca. Lebo stáva sa všeličo, mozes si najst novú známosť a zvyčajne sa potom takéto indivídua spamätajú a začnú byt zrazu otcami. Užívaj si tehotenstvo, nestojí ti za to on ani jeho rodina aby si vdaka stresom porodila uzlik nervov.

lavender273
20. apr 2019

@sabin6

Ako dalej? Tam nieco nie je v poriadku, to nie je normalny vztah. Ze dospely chlap si vyberie rodinu (ako nechapem ze co mu rodicia nedaju pokoj) a teba necha tehotnu?
S rodinou jeb*utych by som nechcela mat nic spolocne. Si predstav ze si zacnu narokovat na vnuca. Chudak dieta. Chran si ho.mamlas nech sedi mame pri zadku.

lavender273
20. apr 2019

@vendulka80
A ked by ho neudala ako otca do rodneho listu (co by som urobila aj ja aby rodinka uzasnych nemala ziadne prava) tak 'partner roka' si nemoze poziadat o test otcovstva a v zapis do RL? Ja si myslim ze autorka si s nimi este uzije.

vendulka80
20. apr 2019

@lavender273 neviem presne ako to je ale ako vravíš...este si s nim užije. A prave preto si nezaslúži aby bol otcom a dieta si nezaslúži takych starých rodicov. Po tomto co urobil by mala byt zakladateľka ta, ktorá určí, ci jej je on aj s jeho familiou hoden. A nie naopak aby sa ona podkladala ako chudera a čakala kedy sa jemu uráči.

veronikaszabova
20. apr 2019

@lavender273 jasne, ze moze ziadat testy otcovstva

lindusss2016
20. apr 2019

@vendulka80
@lavender273 a kto jej bude platiti vyzivne, ked ho ako otca neuda? Z coho ma 19 rocna baba financovat seba a babatko? On si na sude o testy moze poziadat kedykolvek a este z toho moze mat problemy ona, ze otcovstvo zatajila. Zeny, neradte taketo pravne kroky, ked o tom nic neviete. Vsetko ma svoje pre a proti. Ake problemy jej mozu robit? Ak sa ona bude o dieta normalne starat, ziaden sud jej ho nezoberie a neda otcovi, ktory ju opustil v tehotenstve kvoli svojim chorym rodicom.

nika898
20. apr 2019

@sabin6 uf silna kava. Ty teraz potrebujes klud. Babatko sa este vyvija a urcite mu stres neprospieva. Viem o com hovorim. Chapem ze ta to trapi a boli a chces aby bol pri tebe. Urcite si sa o tom rozpravala aj s rodicmi a tiez ti urcite odporucili netlacit. Nic tym nedosiahnes. Len bude este vo vacsom strese aj on aj ty a este sa to zhorsi. Ako nechapem postoj jeho rodicov. Vacsina rodicov sa chce svojich deti v jeho veku "zbavit" aby boli samostatne a zalozili si vlasne rodiny. Jemu sa to podarilo aj ked neplanovane a jeho rodicia by mali byt stasny. Nepises preco maju k nemu taky postoj. Ci sa im ako nevesta nepacis alebo je tam tak silne putu co mi moc do hlavy nejde. Drzim palce aby si to vsetko zvladla a aby tvoj priatel dostal rozum a rodicov povedal ze je dospely a zivot si zariadi po svojom.

vendulka80
20. apr 2019

@lindusss2016 jasne ze nezoberie ale tu ide o to, ze zacne vydierať psychicky. Začnú si morálne nárokovať na dieta. Ja som to zažila v rodine a bolo to peklo. Chlap sa nestaral, neplatil a akonáhle si nasla sestrenka normálneho chlapa tak zacal si nárokovať na maleho, vláčil ju po sudoch aj ked vedel ze ho nedostane ale islo mu len o to vyštavit ju psychicky a finančne. A druha vec... ked ju teraz opustil, kolko jej bude platiť výživné? 30 evri? Stoji to za to?

barbi_modrykonik
20. apr 2019

Na tvojom mieste by som dietatu nasla noveho otca. Chvalabohu, ze mas 19, mas sancu novu rodinu.

asia83
20. apr 2019

@sabin6 Bože, niektorí rodičia sú brutálne sebeckí. Tak by som im vynadala, na vašom mieste. Z neho už i tak nič nebudete mať, keďže ich poslúcha. To je mi rodina. Ach.

sabin6
autor
20. apr 2019

@asia83 mamina sa im to pokúšala vysvetliť či im nevadi že trápia vlastné vnúča a jeho otec nato povedal že ty drž hubu..vraj jemu bude lepšie keď ma nechá dokonca mu už natlačili do hlavy že ako slobodna matka dostanem nejaký prispevok či čo..

sabin6
autor
20. apr 2019

@lavender273 aj si budem najviac ako budem vedieť🙂

veronikaszabova
20. apr 2019

@sabin6 ziadny prispevok pre slobodne mamicky nie je.
Budes dostavat RP + rod.pridavky. ( neviem kolko to je teraz, okolo 230€ )
Plus jednorazovy prispevok pri narodeni ( ked sa dieta dozije 28 dni ) - nieco cez 800€

sabin6
autor
20. apr 2019

@veronikaszabova neviem ani som sa nezaújimala o to len mi to povedal on že mu to povedali rodičia že mi bude takto dobre slobodnej

veronikaszabova
20. apr 2019

@sabin6 plus este alimenty ;) Zabudla som.

sabin6
autor
20. apr 2019

@veronikaszabova niesom si ista či ho udať ako otca keď to olutuje čo spravil bude ma vydierať cez maleho aj s jeho rodičmi...

lindusss2016
20. apr 2019

@veronikaszabova alimenty len v pripade, ze otca zapise. Inak dostane od statu len nahradne vyzivne a to je asi minimalne, ci?
@sabin6

lavender273
20. apr 2019

@lindusss2016

Kde som autorke radila pravny krok / neudat otca do RL? Je mi jasne ze zo vzduchu zit nebude.
A ak sa aj bude riadne starat o deti problemy jej mozu robit tak ci tak. Verim ze autorka si to poriesi.

lavender273
20. apr 2019

@vendulka80

Kamoska nedala otca do RL lebo cele tehu na nu sral, aj teraz sem tam sporadicky vidi malu. Nezasluzi si. No ten je taky mamlas ze prikyvne ba vsetko a neriesi nic.
Druha kamoska sa stara o deti prikladne a jej byvaly muz s pomocou rodicov vkuse do niecoho rypu. Naposledy ju udal na policii lebo mu nechcela dat chore dieta (vysoke teploty) vkuse nieco riesi na polici, staznosti dava kade tade.
Ona ma zo zivota peklo.

veronikaszabova
20. apr 2019

@lindusss2016 na nahradne vyzivne nema narok, pokial nie je uvedeny otec v RL

veronikaszabova
20. apr 2019

@sabin6 ak poziada sudne o testy otcovstva, tak budes musiet dolozit vzorku od dietata. A nepomozes si, ze nechces ho dat do RL

michelle567
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
20. apr 2019

@sabin6 vyser sa naňho, nech sa drží maminej sukne. Ak ho vychovali takí ľudia, pre ktorých sú normálne praktiky a správanie ako popisuješ, tak naozaj ti bude lepšie bez neho.
Čo sa týka príspevkov - ako osamelý rodič (výraz slobodná matka nie je úplne správny, to je každá, ktorá nie je vydatá ale môže žiť s partnerom) máš nárok len na dlhšiu materskú ak si zamestnaná a máš na ňu nárok. Inak žiadne ďalšie príspevky navyše nie sú. Budeš mať nárok na rodičovský príspevok, cca 200€ a prídavky na dieťa okolo 26€, plus jednorazový príspevok tzv. kočíkové, cca 800€ (dieťa sa musí dožiť 28dní).
No a potom si rozmysli, či ho uvedieš ako otca do rodného listu. Jeho súhlas nepotrebuješ, buď s tebou pôjde dobrovoľne na matriku podpísať papier, alebo to vyriešiš súdnou cestou. Druhá možnosť je samozrejme väčšia otrava, takže ak nie je úplne padnutý na hlavu, tak pôjde dobrovoľne na matriku. Keď bude zapísaný v RL, tak treba podať žiadosť o zverenie dieťaťa do tvojej opatery, určenie výživného a stretávanie s otcom. Vzhľadom k tomu, že to bude novorodenec, tak to bude za tvojej prítomnosti. Jeho ctení rodičia si v prípade záujmu môžu podať žiadosť o stretávanie s malým samostatne.
Ak ho zapísať nedáš, tak samozrejme on nebude mať žiadne povinnosti ani práva, samozrejme žiadne výživné pre dieťa a nemáš tým pádom nárok ani na náhradné výživné od štátu. On si samozrejme môže dať kedykoľvek žiadosť na súd o určenie otcovstva.
Keď už tam raz zapísaný bude, tak sa to nedá len tak vymazať, už jedine len cez osvojenie prípadným novým partnerom.

zuzinapipina
20. apr 2019

@sabin6 mas to naozaj takže teraz, zlomené srdce, sama na babatko, ale vieš, my ženy sme proste 🔝 💜. Zvladneme všetko, ak mas dobrých rodičov a pomôžu ti, mas velku výhodu(ja by som to tiez bez nich nedala). No a k tomu otcovstvu ti takto poviem. Jeho rodičia ta môžu strašiť alebo lepšie zavádzať aby sa jednoducho zbavilu zodpovednosti a takisto aj aby nemuseli platiť. Na druhej strane, ak ho udas ako otca, jemu sa zachvilku(aj ked teraz momentálne nema záujem) moze zvrtnut v hlave, ze dietatko chce a bude trvať na spolocnej výchove, bude si ju chodiť bravat a sudiac podla jeho uz teraz neprijemnych rrodicov, moze sa stat, ze dietatko budu huckat proti tebe, atd. Nechcem ta tymto strašiť, len pisem podla toho co z toho vyplyva. Aj ked to tam nemusi byt. Ved to nikto nevie len ten 🔝. No ale ak by si sa rozhodla udat ho do rod listu ako otca, tak bude musieť platit vyzivne, ktoré aj ked len bude mozno malo, ako slobodna mamicka ti bude kazde euro dobre. Ak sa rozhodnes, ze ho neudas ako otca, budes sice na vychovu sama a bude to kus tazsie, no nebudeš musieť riesit kedy si pridu po dieta, ci ho tam spravne vychovavaju, atd. Vychadzam len z tohoto popisu co si o nich napisala a z ich spravania, zial mi nic ine nevychadza z toho, ale samozrejme môžem sa mýliť a moze to byt cele inak. Rozhodni sa vsak triezvou hlavou a ak by si potrebovala akúkoľvek pomoc, rada pomôžem. Vsade sa najde kopu dobryvh ludi, aj oblecko by sa zohnalo, urcite aj hracky. Na fb vediem jednu stranku pre slobodne maminy, tak by sme zohnali nieco neboj. Myslim na teba drzte sa 💜💜💜 a keby nieco, kludne napis

kittykat22
20. apr 2019

@sabin6 veľmi pekne napísané vyššie. Ja len dodám, že v 27 rokoch človek vie veľmi dobre čo robí. Tvoj partner to robí cielene, a keď sa nevie situácií postaviť čelom a povedať pravdu, tak nahodí rozprávkovú platňu s pesničkou, Ale moji rodičia ... Nezaslúži si teba ani miminko. Nájdeš lepšieho partnera, skvelého otca pre dieťa, nič sa neboj.

sabin6
autor
20. apr 2019

@zuzinapipina dakujem velmi si to vazim,rodicia stoja pri mne uz teraz nam pokupili všetky vecičky pre maleho bez nich by som to už teraz nezvládla 😔

lindusss2016
20. apr 2019

@vendulka80 preco by jej platil 30e? ved o vyske snad rozhodne sud a ak by jej chcel robit peoblemy, bude, aj ked ho neuda

zuzinapipina
20. apr 2019

@sabin6 tak to je super, milujuci rodicia a stari rodicia su dar 💜 27 ročný chlap, ktory zial nevie odísť od rodičov , opusti tehotnu priatelku, vzda sa lasky, da na reci druhych, nech sa prosiť???? NIE dievča, ty máš NAVIAC! Ovela viac! mas 19, dieťa z teba spravi uplne ineho človeka,lepsieho💜 a onedlho stretnes niekoho, pre koho budete cely 🌏. Ked citam nejakr pribehy o ženách, ktoré niečo dokazali a stali sa vzorom pre mnohe ďalšie ženy, velmi často su to práve tie, ktoré si prešli podobnými situáciami. Tak hlavu hore, mas krásnych 19, dotiahnes to daleko 💜

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre