icon

Bábätko v 30. týždni meria toľko ako v 29. týždni

lucka010
24. jún 2021

Dobrý deň,poprosím Vás viete mi poradiť...Som v 30 týždni a gynekológ mi povedal ze bábätko je veľké na 29 týždeň. Stalo sa Vam to niektorej? Znamená to,že bude menšia alebo dobehne ešte tie chýbajúce cm?
Dakujem

31silvia12
24. jún 2021

@lucka010 ahoj..prosim Ta len sa nestresuj..je to uplne v pohode..moja mala bola pozadu o 2 tyzdne..potom ma zacali strasit, ze bude malinka a bla bla..premeriavali ju kazdy tyzden..nakoniec sa narodila 49cm a 2980g..takze v pohode..bola "drobnejsie"babätko oproti tym "4kilovym valibukom"..no nezaostava v nicom..dobre to bude, neboj❤

lucjja
24. jún 2021

@lucka010 akoze uprimne si myslim ze je to uplne jedno 😅 mne kazdu poradnu povie inak, raz je popredu s vahou raz pozadu raz tak akurat 🤷🏼‍♀️ mne to skor pride ako take odhady, urcite by som sa toho vobec nebala a neriesila to ☺️ hlavne nech je vsetko v poriadku ☺️

petamich
24. jún 2021

je to uplne bezne, ze podla merani su vacsie/mensie - jednak presne nevies kedy prislo k oplodneniu a hlavne meraju to podla tehennej kosticky, obvodu bruska atd. a nemaju uplne moznost si drobca "vybrat" poriadne zmerat a vratit spat 😃 kym lekar nic nevravi, vsetko je v poriadku - na buducom merani uz moze byt vsetko inak 🤷‍♀️ alebo skratka bude mensia, pri dievcatkach sa to stava

viestta
Odpoveď bola odstránená
tara42
24. jún 2021

@lucka010 moja dcerka mala rozdiel az 3 tyzdne. Je krasna a zdravucka rocna slecna. Narodila sa sice s mierami 2600g a 48cm ale vsetko dobehla aj vahovo aj vyskovo (9600g a 74 cm). Podla pediatricky ma idealnu vahu aj vysku na svoj vek. To je len orientacne. Neboj sa, tyzden je nic. 🙂

eriksonka1234
24. jún 2021

@lucka010 týždeň je nič, môj bol o 3 týždne väčší, narodil sa o 3 týždne skôr, ale mal len 2700g,takze im to vôbec nevyšlo 🤷‍♀️

leuska15leuska15
24. jún 2021

@lucka010 ja som bola vždy menšia. Narodila som sa mala, v škole som bola menšia, menštruáciu s dostala v 9 triede, posledná a ešte v 9 triede mi vypadol mliečny zub :D . A tu som, zdravá, všetko som dobehla tak v 20 rokoch :D teraz mam 170 cm... chcem tým povedat, kazdy sme iný, naozaj nerieš 1 týždeň,raduj sa z bábätka

deti95060810
25. jún 2021

bežne mi to tak rozprávali. raz bolo bábo menšie, raz väčšie.... kto vie aké majú presné prístroje...

martinka13
25. jún 2021

Cca 2 hodiny pred narodením mi bolo povedané, že syn bude menší. 51 cm a rovné 4 kg. Toľko k presnosti určenia váhy a rozmerov pred narodením 😀. Neboj sa, bábätko je určite v poriadku.

marvin1234
25. jún 2021

@lucka010 netrap sa, pri mojom prvom sa sekli v odhade o CELE KILO. Traja rozni lekari vratane primara 🤣 Toľko k tomu ake je to presne. Po porode dosiel primár ze nejako sa ten vas syncek zmensil. 🤦

julie19
25. jún 2021

:D :D ách tie merania, aj ja som mala podľa doktorky "menšie" dieťa a povedala mi že snáď tie 3 kg pri pôrode bude mať... prišla som rodiť a tam na kontrolnom sone že 4010g :O ... a narodila sa malá mala 3490g a 51 cm... to sú tak nepresné čísla kludne rátaj pol kila hore dole :D

jazula
25. jún 2021

Ten gestačný vek (velkost/“vek”bábätka) sa môže líšiť od týždňa v ktorom si (podľa dátumu menzesu) aj ak máš kratší/dlhší cyklus ako 28 dní. Ja mám cyklus kratší a celé tehotenstvo mi hovorili, že je malá popredu až skoro dva týždne…narodila sa dva dni pred termínom ako totálne štatisticky priemerné bábo 50cm a 3500g 😉

judit47
25. jún 2021

Staci,ze lekar pohne miskou 1mm a uz to vyjde inak-mne v den porodu hovorili vahu 3880g a velkost 41+0 maly sa narodil s 3550g a 50cm a bol 41+2 a teda posledne 2 mesiace vsetci ake velke babo bude,ze teda nebude najmensi a bla bla a to vzdy ma iny dr pozeral…

maciatkolulu
25. jún 2021

@lucka010 ty si ako dajme tomu ako 10 ročná merala a vážila presne podľa tabuľky??? Keď zapneš zdravý rozum, myslím, že odpoveď nájdeš.

maciatkolulu
25. jún 2021

@lucka010 okre toho, že sa tu sa jedna o meranie nie úplne presne vsakze, si v nemocnici na infuziach? Povedal doktor niečo o neprospievani? Keď nie, tak reálne neviem, čo riešiš

judit47
25. jún 2021

@maciatkolulu ty si velmi empaticky clovek a vies sa vzit do strachu tehotnej zeny🤦‍♀️

maciatkolulu
25. jún 2021

@judit47 prepáč, strach z čoho??? Doktor jej povedal, že je problém? A keď ju alicka487 ubezpeči, že je to ôk, je to OK? No ja neviem. Strach a stresovanie je horšie ako pozerať doma fotku z utz a papiere čítať aj od zadu a potom sa stresovať. Normálne som napísala a to také nununu pri tehotných mi tiež príde uletené. Véd zdravý rozum snáď v tehotenstve ostáva a aj schopnosť s Dr komunikovať. Kebyže je menšie o dobrých pár týždňov atď, ok,to by už Dr ale riesil ale preboha jeden týždeň?

judit47
25. jún 2021

@maciatkolulu vsetko sa da napisat s citom ,,ked zapnes zdravy rozum….,, nieje odpoved v ziadnej situcii vhodna😂😂ale kludne sa tak bav s ludmi urcite si v okoli s tymto pristupom oblubena😂

Pekny den.

maciatkolulu
25. jún 2021

@judit47 vieš ono niekedy je lepšie napísať "keď zapneš zdravý rozum" ako sa maznat. Ver tomu.

lucka010
autor
25. jún 2021

@maciatkolulu veľmi inteligentná žena 🙈 radšej nekomentujte ak chcete takto písať! Nununu nemusíte písať,stačí normálne chovanie a normálne písanie!!

lucka010
autor
25. jún 2021

Ďakujem všetkým za odpovede 😊