Bábätko váži podľa ultrazvuku 4 kg: Je to veľa?
Ahojte. O týždeň mám termín sekcie , robili mi dnes sono a zistili že dcérka má 4065g. Bude to moje tretie bábo, dve predošlé.boli drobci, 3100 najviac. Všetci sú zhrození, keď to niekom poviem tak ma utesuju že snáď to tak veľa nebude, chudiatko bábo a snáď mu to už neostane a podobne, a ešte k tomu dievcatko...To je vážne tak veľa ? Som z toho smutná , bábätko je v poriadku to jediné zaujímalo mňa , doktorka povedala že sa mu u mňa darí, ozvy sú super, pohyby tiež , proste nič zle tam nenašla... Všetci ale riešia že ako bude vyzerať to dievčatko keď ma 4 kila, že to proste nebude taký roztomilý oriešok malinký ako boli naše prvé dve deti. Tie čo ste mali dievčatka 4 kila , bolo to ,,také hrozne ,, ? Myslím tým reakcie od okolia? Ako vyzerali vaše dievčatka bol to pre vás šok keď ste ich videli po narodení ?bojím sa že jej budú dávať najavo aká je ☹ ešte aj svokra dnes lamentovala že bude mať 4 kilovu vnučku , že čo toto bude...zapichlo ma na ❤️😔al budete chcieť niektoré , budem vďačná aj za fotky vašich pokladov. Ja sa snažím sústrediť aby hlavne operácia dobre dopadla.pre malú aj mňa ale neviem čo mám čakať potom , och...🫣
Mne to príde, že dnes sa rodia väčšie detičky ako sa rodili za našim mamám a babkám, preto tak reagujú, vtedy sa deti rodili okolo 3kg a keď sa narodilo dieťa okolo 4kg, tak na neho zízala celá nemocnica. Moja prvá dcérka mala 3720g a svokra tiež lamentovala, že aká veľká baba sa nám narodila. Mne prišla maličká. Novorodenec. Normálne mala oblečenú veľkosť 50 asi prvé dva týždne. Áno...keď som ju videla vedľa dievčatka, ktoré sa narodilo v pôrodnici "susedke", tak bola 2x taká, lebo jej sa narodila dcérka a mala 2390g, hlavičku mala ako päsť, celkovo bola veľmi maličká. Na druhú stranu v susednej izbe z druhej strany sa narodilo dievčatko a malo 5,5kg. Tak to už bolo fakt celkom dosť, oproti ostatným deťom bola ako trojmesačná, ale to je proste tak, mamina ju ľúbila a mojkala rovnako ako ja moju, alebo tá ďalšia mamina tu malinkú.
Ale dnes sú deti okolo 4kg úplne bežné. Nič nenormálne. Kolegyňa má dcérky, jedna malá 4300g a druhá 4700g. Obe sú krásne, vysoké a štíhle mladé ženy. Tiež celá rodina riešila, že aké má veľké deti. Vôbec by som sa nebála.
Moje obe deti mali 4 kg keď sa narodili a áno, boli väčší, ako ostatné deti, ale zas až taký zavratny rozdiel to nebol. a na blbé reči sa vykašli ... Hlavne, nech ste zdraví 🙂
Moja mladsia mala pri porode cca 4kg. V roku necelych 8, v dvoch necelych 9. Do 2.triedy isla vo velkosti 104. Vzdy bola taka etericka vila. Teraz ma 18 rokov a 158cm.
Moja dcera mala 4820g a 54 cm o chvilu ma osem je vysoka velmi a pevna,nie tucna.
Moj treti mal 4300, a to den predtym namerali 3500.Riadne sa sekli.A rodila som prirodzene, tak som si vravela,ze aj dobre,ze som nevedela dopredu.Zbytocne by som bola v strese. Dcery predtym mali obe 3200.A bol to fakt rozdiel.On bol uz taky vyspelejsi fyzicky.Uz mal uplne ine pohyby, nebol uz take maciatko pomale.Proste mi prisiel uz po narodeni ako baby 2,3 mesacne.Ale inak ziadny rozdiel.Konecne sme zazili babatkovske faldiky,lebo dcery boli modelky, ploche brucha,ziadny tuk od narodenia.Teraz ma 3 roky a je uplne ako rovesnici.Este je aj nizsi a chudsi ako vacsina.
Prosím ťa, ukľudni sa. V prvom rade tie odhady niesu až také presne. U mna sa napríklad sekli o 480g. Nosíš pod srdcom zdravé dievčatko ktoré sa v tvojom brušku zrejme ma veľmi dobre. Obavy by som skor mala ak by bábätko nepriberalo. Na všetky blbe keci sa vykašli a užívaj si posledné dni tehotenstva. ❤️
Ale prosim ta, mne sa narodilo dievcatko a mala presne 4000g a taka krasna bola 🥰 a to najprv nevedeli, ze bude taka velka. Teraz pribera menej a vobec z nej nie je nejaka velka ozruta 😁 ja som mala pri narodeni tiez tolko a teraz som mala zena s nizkou vahou. Takze pokoj, bude krasna a zdrava 😊
Hmmm syn 5 kg,dcéra 4680gr......a boli kočkoši 😉....a lamentovala akú bude mať vnučku??? Preboha môže ruky nohy dvíhať že ma zdravú vnučku!!!zdravie zdravie a ešte raz zdravie najdôležitejšie na svete......pohlavie váha nie je problém ani chyba
Nuž, čo ti poviem. Mne týždeň pred pôrodom odhadoval gynekológ váhu dcérky sotva 2500 g a čuduj sa svete neviem akým zázrakom som vytlačila 4200 g dievčatko 😁 doteraz nechápem 😁 a áno, oproti iným novorodencom bola obrovská, nikdy som sa však nestretla s tým, že by na ňu niekto škaredo pozeral alebo mal pripomienky, skôr presne naopak, všetky sestričky okolo nej chodili ako okolo maľovaného vajíčka, lebo to bola baba ako sa patrí 😁 keď ukazovali kúpanie, tak na nej, lebo sa s ňou dobre manipulovalo, než s tými drobatkami 😁 a okolie bolo na ňu pyšne, že je taká silná, aj mňa ako matku chválili, že sa musela mať pri mne dobre a podobne. Určite sa netráp s nejakými sprostými rečami, aj tak z toho vyrastie. Moja Hanka má už 9 mesiacov a je špagetka, ani by ju človek nepoznal 🙂
"Pozdravujem svokru", ktorá si absolútne nezaslúži vnučku, keď sa tak hrozne vyjadruje na ňu a to ešte nieje maličká na svete! Moja dcérka mala cez 4kg, keď sa narodila a teraz má 17 rokov a je štíhla ako prútik..A synček mal dokonca 4950g a 55cm (prirodzený a ťažký pôrod to bol, synček bol zavodneny, do týždňa krásne odpuchol, síce viac papkal, ale nebolo to na ňom vôbec vidno) a teraz má 6 rôčkov a je veľmi chudučký, dokonca viac ako deti, čo sa narodili s nižšou váhou. A to papá, čo mu chutí. Nikto preto neverí, že ked sa narodil, tak mal takú váhu 🙂 Takže je absolútne choré si myslieť, že keď sa narodí dieťa s vyššou váhou, že bude aj obézne. Takých ľudí, čo si to myslia odstrihni zo svojho života a zameraj sa len na svoju rodinku a dcérku, čo sa ti čoskoro narodí.
Moc ti držím palce a prajem veľa lásky 🙏❤️
To aj toto niekoho trápi? Veď to bude novorodenec a zase ono to tak nevidno, tie deti sú ajtak maličké.
Kilá sa riešia u detí ak to ohrozuje ich zdravie z nevhodnej stravy a nie u dieťaťa v bruchu.
To sú problémy toto fakt.
Absolutne sa s blbymi recami netrap. Ja som pri narodeni mala skoro 4kg, bola som krasne babo, fotku davat nebudem 🤭 Moja spolubyvajuca na intraku mala takmer 4,5 kg. Nikdy by som to na nu nepovedala, 😃 Uplne normalne pekne a mile dievca. Vysoka ccca 170 cm a vaha neviem ale bola chuducka.
Tretia dcéra mala 4250 a bola nádherná 🙂 (v lete jude mat 2 roky a je asi o polovicu lahsia ako rovesnici, taka babika) druhy syn mal 4420g
@simsalabim ako keby si o našej písala. Narodila sa 4250 a o mesiac ma 2 roky a je ako taká snehová vločka. Má niečo cez 9 kg
Z muzovej strany sa vsetky deti rodia nad 4kg, iba nas syn mal 3,8, lebo sa narodil o 3 tyzdne skor😁ak by isiel v termine, ked posledny mesiac deti priberaju tuk, tak ma cez 4,5. A ano, mas okolo seba blbcov! Normalni ludia sa s tebou budu tesit a priat ti hlavne zdrave dieta! Prosim, nepocuvaj ich a tes sa na malinku.
Pekne ich uprac radšej hneď teraz,lebo ak majú teraz takéto reči,tak neskôr,keď bude väčšia jej môžu peknú traumu spôsobiť. A teda, moja mala 4,5 kg a ani to na nej nebolo vidieť, žiadne veľké dieťa. Moja mama pár krát skúsila, že aké stehienka má (podobné reči mala aj pri neteri, že aký je kus baby, aj ja si z detstva pamätám ako bol pre ňu vzhľad, váha dôležitá), tak som jej hneď vysvetlila, že už nás žiadne komentovanie vzhľadu nefunguje a že to proste mojej dcéra robiť nebude. Dáva si už pozor.
Ja som mala výpočet 4,5 kg deň pred pôrodom....no aké stresy som mala- 1. Bábo. Nakoniec mal 3750/51 CM. Úplná pohoda. To je len odhad a môže byť zlý .
Moje deti 4 kg a 3860 (dievčatko).. Teraz majú 15 a 9, sú chudí ako štiab. Bola som šťastná, že sa narodili takí veľkí a mohla som s nimi jednoducho manipulovať. V rodine máš ozaj ľudí so zvláštnymi názormi. ..... BTW v deň synovho narodenia mu podľa UTZ odhadovali 2,5 kg . Takže toľko k odhadom na sone.
Koli tej váhe mas sekciu či koli niečomu inému? No a tieto odhady niesu presne je to cca +-700g takze môže mát menej.. mne 8 dni pred sekciou namerali 3765g, v deň sekcie 3800g a keďže mala 51cm tak nevyzerala velka.
No ja neviem, oni sa boja, ze bude obezna alebo co?Moje vsetky 4 deti boli velke, mne sa to teda viac pacilo ako tie mini krehucke babatka. Aj tak moje vyzerali velkostou ako babyborn. Chlapci su teraz velkostou priemer (maju 5 a 9 rokov), 12 rocna dcera je dlhodobo najnizsia a najchudsia v triede - mala skoro 4kg a narodila sa 2 tyzdne pred terminom. Dcera mojej kamaratky trpi nadvahou a to sa narodila presne na termin ako 2,5 kilova.
Ja som sice mala tak.velkeho syna mal 4300 a tiež sekcia cca 8-9 dni pre termínom. Mne zase tvrdili že bude mať 3800g. A nie nie je to šok. Sú to taký malý bucloši. Teraz má 5 rokov a ani nie je poznať že bol taký veľký. Ono už okolo roka a pol bol podobný ako ostatný . Len to že je vysoký má 120cm v 5 rokoch. Ale to aj naša 9 ročná má 150cm. Takže máme.vyaoke deti. Nemusíš sa báť že to že je veliká. A vždy je tam odchýlka 500 g takže váhu ti povedali aj s odchýlkou. A ľudí okolo nepocuvaj . Akurát nachystaj si radšej veci 62 keď pôjdete z pôrodnice..nášmu 56tka bola malá.
4 kila vôbec nie je tak veľa, máš vedľa seba primitívnych ľudí, podstatne je, aby bolo bábätko zdrave 😳 a hlavne vôbec toľko mat nemusí.. Mne pred pôrodom na sone povedali, ze mala ma cca 3700g a keď sa narodila tak mala 3150g 😂
🤣 lepšie tak ako keby ti povedali týždeň pred že má cca 3,5 a porodis a že aha 4,3kg 🤣🤣🤣
Vieš čo.. Máme v rodine v termíne narodené dieťa vyše 4kg mal, nepamätám si presne.. Môj sa narodil o 2 mesiace na to ale v 32tt s váhou 1400g.. Čiže je medzi nimi bio rozdiel 2 mesiace... Už majú okolo 1,5 r a môj je väčší ako ten 4 kilový.. Aj na výšku a tak celkovo je väčší.. Nie o veľa ale je.. Takže nevidím dôvod sa nad týmto pozastavovať.. Na blbé komentáre tvojho okolia sa vykašli..
Moja dcéra mala 4610 g keď sa narodila, teraz má 6 rokov 17,5 kg, je chudá , od mala bola veľmi pohyblivá,motoricky veľmi šikovná, chodila už v 10. mesiacoch , a u nás sa nekonalo žiadne priberanie na trojnásobok pôrodnej váhy v prvom roku života , ak si dobre pamätám mala možno 9 kg.
Naša buchta mala 4059 kg najkrajšia v porodnici bola 😁🫶🫶ma 9 rokov vyzerá ako špageta
Moja dcéra mala 4370 g. Jasné že to nebolo drobunké bábätko.Bola tučko.No a čo? Teraz má 6 a je to krásne dievčatko..syn sa narodil mal 4310 ale nepríde mi nejaký veľký. má dva mesiace a niektoré deti v tomto veku sú väčšie ako on.
A ja som mala 2400 a nechcite vedieť koľko mám teraz po 50. rokoch.🤪
U nás sme boli zhrození z váhy dieťaťa asi všetci,ale len preto,že deň pred pôrodom ,,malo" 2,500g....a hups na druhý deň rovných 4000g a 54cm...a otázka ako bude novorodenec vyzerať?no normálne 🤦žasnem,nad čím všetkým sa dokáže človek zamýšľať 🤷🤦

Moja dcéra mala pri narodení 4050g, dnes má 9 mesiacov a týždeň, na poslenej poradni pred mesiacom mala váhu 8550g a je úplne zdravá a normálne sa vyvíja… máš okolo seba bandu primitívov, kašli na ich reči, najdôležitejšie je, aby si ty aj dcérka boli zdravé a v poriadku ♥️