Čo znamená, keď mám placentu vpredu?
Som v 31 tt
aj ja som mala a nemala som problemy.,cele tehotenstvo bolo ok.
aj ja som mala a znamenalo to len to, ze som obcas necitila pohyby. Ale inak vsetko v poriadku.
Ja som mala a akurát bolo na ultrazvuku horšie vidieť malú, bolo to celé také rozmazané. Inak nič. 🙂
@adka0506 - nic zleho, len kde je ulozena placenta. Treba byt trosku opatrnejsi a neudriet ci nepadnut na brusko, pozor na ostre hrany, aby nezakrvacala placenta, je to chlp rizikovejsie ako ked je vzadu, ale uuuplne normalne. Neboj nic.
Ja som mala prve tehotenstvo placentu vzadu a mala som placentu preavia centralis. Maly sa narodil velmi skoro. Druhe tehotenstvo v predu placenta a malemu sa nechcelo ist von. Lekar mi povedal ze je nomalne mat placentu vpredu, pretoze som sa ho pytala koli obavam z prveho tehotenstva.
ahojte, ja som mala tiež placentu vpredu a mala som si len dávať pozor na to, aby som si neudrela bruško.
ahoj a ja som mala vpredu placentu a ako baby píšu, tak tie pohyby sú také slabšie, sú tlmené brušnou stenou, teda nie je ich tak intenzívne cítiť. a tiež, keď sme boli na 3D a 4D ultrazvuku tak ako píše natali.83 tak bol obraz rozmazaný 🙂 a ano dávať si pozor na burušenko 🙂 nič sa neboj je to ok.
ahojte, a čo znamená keď je placenta nízko?
ja mam placentu v predu, prve pohyby som citila v 19tt a intenzivne citim az dodnes 🙂 zo zaciatku som ju mala nizko polozenu, mala som davat pozor, vela nechodit a ziaden sex, ale okolo 26tt sa mi vytiahla krasne dohora...rastom babatka sa vydvihne, maloktorej ostava nizko az do porodu...je to uplne normalne, niekto ju ma vzdadu, niekto v predu, zalezi, kde sa uhniezdilo...kym nie je vcestna placenta, tak riziko nehrozi a ak aj by bola, lekari daju pozor a odporucia, co sa moze a co nie a ako znizit rizika...

nic to neznamena , vpredu či vzadu , pokial nie je nizko tak problem nie je
akurat ze su inak citit pohyby , resp.zena ich citi neskor ako ked je placenta vzadu