Dalo by mi telo vedieť, ak by bábo bolo choré?
Ahojky chcela by som sa spítať ak by niečo bolo s bábom telo by mi to dalo nakavo či nie napr bolesti brucha či krvácanie a podobne ?? Keby sa náhodou baby zle vyvyjalo alebo bolo niejako choré alebo hoci čo iné kto má skúsenosti ?
na niektoré anomálie sa príde až po pôrode resp. v najbližších mesiacoch dieťaťa
Nie neda ti vediet, preto su vysetrenia, sona, odbery atd...
Neda ti telo vediet, ved vsetko robis namiesto dietatka - napr ma nejaky defekt na srdiecku, oblickach, crievkach - kym je v tebe, tak tvoje telo pracuje za neho, preco by ta z toho malo boliet brucho napriklad?
Tvoje telo ti može dať vedieť, ale aj nemusí. Ale poradím ti, zbytočne sa nestresuj dopredu, všetky vady sa nedajú aj tak zistiť. Ked chceš byť kludnejšia, chod na morfologické sono alebo 3D.
Nie, nemusi. Ak ma funkcne srdce a zije a tehotenstvo sa drzi po gyn.stranke v poriadku, nemusis nic vediet.
nestresuj zbytocne, to babatku nerobi dobre.. vsetko bude tak, ako ma byt..
Fyzicke zmeny sa daju zistit morfolog.sonom, alebo odberom plodovej vody. Psychicke, napr.autizmus, sa prejavi najskor okolo 2-3r dietata.

Ak by mal plod nejakú veľmi vážnu chybu, zvykne žena potratit, ale aj nemusí, telo ženy zväčša nereaguje na nejaku vývojovú vadu, preto sú k dispozícii rôzne skriningove vyšetrenia, ale niekedy sa ani tam nezistí úplne všetko, organizmus je zložitý mechanizmus a často sa na nejakú poruchu príde až po narodení alebo aj neskôr pri neprospievani dieťaťa,