icon

Deviaty mesiac - naozaj hrôza

15. nov 2022

Ahojte baby … chcem sa s vami poradiť požalovat povzbudiť možno ? Moje prve tehotenstvo … od začiatku sa to celkom dalo … no trosku s tlakom problémy … a zlý spánok … ale co sa mne deje už cca týždeň ? Termín mám 13. Decembra . Ale ja teda už minimálne týždeň absolútne nespím , ak zaspim maximálne na trIstvrte hodinu až hodinu , aj v noci , tým pádom sa ráno “budím” absolútne nevyspata - další dôvod prečo som nevyspata - strašne neuveriteľne chrapem . Ja som sa musela nahrať lebo som priateľovi neverila . Je to otras , cely život som spávala na bruchu zrazu len na boku ale dobre . Toto je najmenej co sa samozrejme môžem sťažovať , alw tento posledný týždeň ako sa cítim už stále horšie a horšie - v živote má neboleli kolena kĺby ja sa neviem už poriadne postaviť , cítim sa ako pri chrípke ako dobity pes , začínajú mi opuchat členky a prsty na rukách . Vlasy mastné vyhadzana tvar tiež najmenší problém , ale mám potrebujem počuť , prečítať , že je to normálne že to zvládnem ? Ja samozrejme urobím kvôli bábätku všetko ale trpela niektorá z vás takto extrémne ? Ja som dnes bola len v poradni a v obchode , bola som preč z domu necelé dve hodiny ale prišla som domov a myslela som že zomriem . Hneď som musela ísť si ľahnúť zaspala som na tu trištvrte hodinu a keď som sa zobudila cítila som sa ešte horšie . Do toho stále ten tlak ledva ho liekmi udržím do 140 … ja si neviem predstaviť takto fungovať ešte mesiac a do toho ak má nebodaj nechajú prenášať ? V mojej nemocnicu nechajú ženu do 41+2,3 … ak samozrejme nie sú komplikácie . Ženy ja len potrebujem poradiť pomôcť povzbudiť . Som sama celé dni , partner v robote alebo maká na dome … takze sa možno viac pozorujem a ľutujem . Pred tehotenstvom som bola človek akcny , práca koníčky … domov som chodila na pár hodín len sa prespať . Ďakujem vopred a želám všetkým ešte pekný vecer 🥺

lenka_777
15. nov 2022

Ahoj ja som skoro cele svoje tehotenstvo prespala 🙂 neskutočná únava...so spánkom som mala veľký problém ale vyriešil to tehotenský vankúš, určite je to v poriadku tvoje telo pracuje teraz na 200 percent a pripravuje sa na porod...po 6nedeli som bola opäť vo svojej koží🙂 ak sa necítiš dobre skús sa opýtať Dr ci ti nahodou nespraví testy na anemiu (u mňa to vyriešili až 4 tbl zeleza denne)

ada12345
15. nov 2022

Opuchanie nôh/ruk a vysoky krvny tlak treba riesit s lekarom a na kazdej poradni to s nim prekonzultovat. Ostatne, no ano, je tu uz vyssia vaha, panva sa ti rozsiruje. Treba len vydrzat, po porode sa to zlepsi.

andreatytler
15. nov 2022

Moj zlata, hlavne sa setri. Ak vybavis denne iba jednu vec, nevadi.
Viem ze sa to zda neuveritelne ze este mesiac, ale vydrzis. A vies co, po porode to bude horsie. Je mi luto ze namam dobre spravy, ale ten nedostatok spanku co je v prvych mesiacoch po porode nedokaze ziadna zena pochopit kym to nezazije. A vies co, prezijes aj to.
Potrebujes prejst do fazy "Prezitia". Proste si musis najst cokolvek aby si prezila tento den, tuto noc, tento mesiac. Vzdy si najdes nieco co ti ako tak pomoze a ked to uz fungovat nebude, najdes nieco ine.
Ja som sa v noci presuvala z postele na gauc a spat do postele niekolko krat, lebo som nemohla spat koli bolestiam. Kazdy ked len 4 hodiny spanku ale po porode som spatne na ten cas myslela ako na pohodicku. Nohy od clenkov dole som mala ako hurky od 20 tyzdna tehotenstva a jedinne co som obula boli drevaky lebo som ich vedela rozsirit. Nosila som ich na vonka este aj v decembri s hrubimi ponozkami a bolo mi jedno ci je to otras. Proste nastartuj ten mod prezitia a zvladnes to.

kiki68
15. nov 2022

Ja som takto bola a este hadam horsie skrz opuchy. No ked uz mas opuchy a nesedi tlak, tak svihom na poradne, dohodni sa ze na termin vyvolavat. Ja som sa bez problemov dohodla vo Viedni. Co oni nechavaju do 42tt ked si ok. Ale na som nebola ok a maleho uz budili na ctg vselijako. Dobre ze sa vyvolavalo, potom to islo rychlo a bol vonku. Mne este par dni drzal hore tlak, potom to uz islo dole. Rodila som s tlakom cez 150/94. Pri namahe to islo na 160 a 170, co uz tam clovek narobi. Ja uz som nedala topanky na seba vobec, muzove Sandale som mala 😂🙈 este bolo leto, aspon mas zimu no 😀 viem co prezivas. Neboj uz to je na konci.

vinkel
15. nov 2022

Ja som aj celé úvodné kontrakcie prespala 🙂. Aspoň tak lekár tvrdil. Zobudila som sa na silne bolesti o 2:00 a 3:50 bola mala tu.

lienka.7
15. nov 2022

Ked mas taky tlak, prečo nenavrhli hospitalizáciu? Ja viem, ze jednu poradňu všetky baby predo mnou do nemocnice. Dovod? Tlak... podla mna 140 je uz veľa. Doktor nic???
Inak s tým spaním ta chápem, tiez som cely život spavala vylucne na bruchu. Kupila som si vynikajuci tehu vankúš, dodnes ho používam 👌

oblecenie99
15. nov 2022

Jesuš, ja som normálne musela skontrolovať dátum, či som to nepísala je v takomto čase pred troma rokmi (mala som rodiť 24.12). Bolo to presne takéto hrozne. Veľký pozor na tlak! Ja som mala celý čas problém s nízkym, a takto ku koncu sa začal dosť zvyšovať, lekár mi kázal to kontrolovať, že ak vyskočí nad neviem už akú hodnotu, mne utekať do nemocnice. Napokon som v noci z 22. na 23. december bola hospitalizovaná práve kvôli tlaku, prišlo mi neskutočne zle, bol vysoký, utekali sme do nemocnice a aj si ma už tam ponechali.
Naozaj sa šetri, ako sa len dá, je to náročné obdobie, ale určite to skončí, už to nepotrvá dlho. Drž sa.

nevenka
16. nov 2022

Ak mas aj bielkovinu v moci a tie opuchy, to je nebezpecne. Ja som nemala ani jedno, len vysoky tlak, liekmi do 140/90, doma aj menej, ale pri zatazi (rozumej, prejst do kuchyne a spravit detom jest), tak to slo hore. Nebrala som az tak vela Dopegytu, mozno by to pomohlo, ale ja som mala termin pred 2 rokmi presne na Vianoce, moj doktor neriesil, v nemocnici na poradni mi hned dali Dopegyt a pokyny, ak by to slo na 150/100, okamzite do nemocnice.
Kolky tt. si? Mne nakoniec vyvolavali porod 9 dni pred terminom, doktor chcel hned na prvej poradni v nemocnici, ale nechcela som, prislo mi to skoro a chcela som skor skusit lieky. Mne to ale stuplo az tak ku koncu, okolo 36tt...
Maly sa narodil skor, par dni pred Vianocami, hoci to bol ukonceny 39tt., bol podla novor. lekarky ltt. donoseny, tak 37tt.-zaciatok 38 tt., mal silnu zltacku, ale inak bol v poriadku uplne.

chouette0157
17. dec 2022

Som v deviatom mesiaci a teda pocitovo nič moc, celé tehotenstvo som extrémne unavená, ja mám zase skôr nižší tlak, teraz ku koncu som spravidla od druhej do piatej v noci hore, bolia ma bedrové kĺby a lonová spona či ako sa to tam volá, ledva chodím, len sa tak plazím svetom 😀