Dieťa mi tlačí na kŕčok
ahojte,v stredu som bola konecne na sone po troch mesiacoch,maly je v poriadku,mal 2,2kg a 35cm.od zaciatku tehotenstva mam brucho velmi nizko,doteraz mi to moc problemy nerobilo,ale posledne tyzdne som zazivala dost stresu,maly sme problemy s byvanim,mali sme sa stahovat do svojeho ale nevyslo to a zostali sme bez vlastneho byvania takto pred vianocami,teraz na rychlo hladame dlhodobejsi najom aby som konecne mala klud.veci su pobalene,zatial sme u rodicov len s parom najnutnejsich veci aj s muzom.doktor povedal ze mam viac lezat a malo chodit lebo maly mi tlaci na krcok,ze krcok ma 3,2 cm a mal by mat 3,4cm,ale po chvili ako som tam lezala sa maly pohol a uz bol krcok ok.myslite ze je to vazne?uz som od 27tt na PNke kvoli tomu bruchu ze je tak nizko a tvrdlo mi.od 32tt som na materskej,teraz mi zacina 35tt.co mam teraz robit ked sa mame znova stahovat a vybalovat?jasne ze nebudem nosit tazke veci ale vybalit a ulozit podla svojeho si to chcem.postielku aj kocik mame,aj vybavicku,uz to len niekam ulozit.mate s tym niektora skusenost?
Ten krcok je v poriadku, pod 2cm je dovod lezat... ale 3,2 cm... by som sa nebala... ved si uz v 34.tyzdni...postupne sa skracovat bude.
@ewka0012 ahoj mne mala oslova lezala na krcku od cca 20tt ked som chodila akoby ma zospodu puichali nozom a v 34tt som lezala na urziavacke a som mala krcok 1cm a dotiahli sme to az do planovanej sekcie aj ekd som mala bolesti cele tehu co mi vraveli ze je kvoli tomu ze je mala tam jak je takze neboj vsetko bude ok nadopuj sa magne B6 .............a to ja mam doma 12kiloveho certa ktoreho som aj nosila na rukach takze nesmies sa hlavne stresovat musis verit e to bude ok 😉 ja som si vravela ze rodia sa deti aj v skorsom tyzdni a su zive a zdrave to ma tak vnutorne ukludnovalo 😉 drzim palceky
Temu uzamykam z dovodu duplicity. Prosim prejdite do odporucanej temy.
Asmira Team

podľa mňa krčok 3,2 je ok.ja som mala krčok od začiatku 2,5 a behom 3 týždňov 1,5cm a nemám kludový režim.sú baby v nemocnici ktoré majú ako prvorodičky krčok 2-2,5cm.normálny krčok u prvorodičky má byť 4 cm.