Je normálna veľkosť hlavičky bábätka v 36. týždni?

7. mar 2025

Ahpjtr, na ultrazvuku v 35t6d vysli hodnoty
BPD - 8,93cm = 36t1d
HC - 30,87cm = 34t3d
AC - 33,06cm = 37t0d
FL - 7,54cm = 38t4d
Odhadovana vaha plodu - 2984g,su tie miery v poriadku?Hlavne to HC - neni to malo?Doktor povedal ze vsetko je v poriadku,prietoky,placenta aj mnozstvo plodovej vody,dakujem

cyberk
7. mar 2025

Doktor povedal, ze je to v poriadku a ty sa pytas MK zien? 🫣 to dieta uz teraz lutujem… bude to mat tazke s tebou

deti95060810
7. mar 2025

tak keď povedal lekár že je všetko ok tak bude všetko Ok
čo my tu od počítača ... bez lekárskeho vzdelania.

anonymes
7. mar 2025

@cyberk ako môžeš taketo niečo napísať ?

cyberk
7. mar 2025

@anonymes prstami, bazinga

pribinak
7. mar 2025

Keď ti tu nejaká kadernicka napíše, že nie, nie je všetko v poriadku, tak komu budeš veriť? Kadernícke, alebo lekárovi?

Povedal, ze všetko v poriadku, tak prečo hľadáš problém kde nie je?

dadka1997
7. mar 2025

V živote ziadne sono neodmerá plod presne, cize podľa vahy 2984g moze mat kludne tvoje babo 3700g
A ked raz dr povie, že je vsetko ok, tak mu ver

autor
7. mar 2025

@cyberk ty si co dovolujes,lutovat moje dieta,dalsia super zienka na mk

autor
7. mar 2025

@dadka1997 ďakujem

dotka04
7. mar 2025

môjho malého posledný mesiac tehotenstva odhadovali na neprospievajúci plod, iugr, ešte v deň pôrodu mi hovorili, že tak do 2,5 kg bude mať. Mala som rizikové tehotenstvo, takže ho meralo za ten mesiac niekoľko dr na poradniach, v nemocnici, na pohotovostiach. Ale že to nič, že možno len bude maličký (neevdeli sme po kom, obaja s mužom sme vysokí), lebo má aj malilinkú stehennú kostičku (tá bola tuším o 5 týždňov menšia než mala byť). Narodil sa 3,5 kilový a 53 centimetrový chlapec 🙂 Dr. pri pôrode skoro oči vypadli, že toto by teda nečakala B-)
Takže mohli aj len blbo odmerať. Niekoľkí a niekoľko razy 🙂

lenka188
7. mar 2025

Rozdiel je jeden tyzden, to je uz v tomto vysokom stadiu maly rozdiel, naozaj meranie mohlo byt trosku nepresnejsie a uz je tam odchylka. A ja ti rozumiem, ja som pri prvom tiez pozerala vsetky miery a odchylky.. tiez mala raz malu hlavu, potom zasa velku, potom mala male brusko a tiez som stresovala aj ked lekarka povedala, ze je to ok. Inak, moja dcera je samozrejme uplne zdrava aj napriek raz vacsej a raz mensej hlavy 🙂

autor
7. mar 2025

@dotka04 dakujem,presne zato som pisala ci nahodou niekto nema podobnu skusenost

autor
7. mar 2025

@lenka188 dakujem za odpoved,ukludnila si ma,lebo mne islo len o to ci ma niekto podobnu skusenost,a citim sa lepsie🙂

kiki68
27. mar 2025

Je to oki, ved ma este cca mesiac cas. Cize to dorastie na nejako 33-35cm. Nas mal 34 obvod hlavicky, mala bude mat podobne podla merani.

autor
27. mar 2025

@kiki68 ďakujem,uz sa aj narodil a bolo to v poriadku🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre