Je potrebná masáž hrádze a Aniball v 34. týždni?

mia_142x
5. feb 2022

Ahojte chcem sa opýtať je potrebná masáž hradze a anibal.som 34 tyzdni a neviem čo mám robiť rádia mi kamošky že to treba druhé zasa povedia že nič takéto nikdy nerobili ani necvicili a pôrod bol fajn poraďte mi

petamich
5. feb 2022

vzdy to tak je, niekto povie cvicit a iny nie, jeden lekar si mysli, ze aniball je prospesny a iny si mysli, ze nie 🙂 masazou hradze isto nic nepokazis, mozno len pre ten mentalny pocit, ze nejako si sa pripravovala, ja osobne som si na aniball netrufla 🤷‍♀️ urob ako sama citis, pripadne sa porad s lekarom, faktom je, ze ked aj nenatrenujes s tym aniballom nejake extra objemy, tak aspon zistis ako tlacit (s tymto ja som mala trochu problem)

a odporuca sa tusim az od ukonceneho 36tt alebo tak nejako

miskamicha
5. feb 2022

@mia_142x aniball az od ukonceneho 36tt

nerya
5. feb 2022

Ja som sa chystala na tú masáž, ale kým som sa dochystala, tak som aj porodila. Bez masáže aj bez balónika 🤷 a veľa žien predo mnou isto tiež. Rob ako ty chces, aký máš ty z toho pocit 😉 ale určite porodis aj bez toho.

evica17
5. feb 2022

Ja som mala v plane sa pripravovat, aspon mentalne by mi to pomohlo. Aspon tu masaz hradze som chcela, a ak by slo tak.aj anibal. Ale ja nie som ten typ, co to akosi zvlada, ze sa systematicky na nieco pripravuje a tak.uz mam po TP a masaz hradze som robila raz a anibal ani raz. Tak som zvedava aky bude porod.
Aj.pri.prvom som to nerobila, ale chcela som a porodila som.v pohode.

kataka10
5. feb 2022

@mia_142x ja som robila masaz aj cvicila s Aniballom a pomohlo mi to porodit bez nastrihu. Ale robila som to preto, ze som ja sama chcela, nie preto ze mi niekto povedal. Ak mas o tom pochybnosti, tak to nerob, lebo by si s tym asi aj tak rychlo sekla. Cvicenie s Aniballom, nie je zrovna najprijemnejsia zalezitost. Porodis samozrejme aj bez toho. To je logicke.

domiklik
5. feb 2022

@mia_142x keď nič iné, aniball ta naučí tlačiť 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre