icon

Je šoférovanie v 9. mesiaci tehotenstva podľa vás nezodpovedné?

29. jan 2023

Šoférovali ste vo vysokom stadiu tehotenstva? Som v 9m termín 10.3 minuly týžden som bola ba-ke na víkendovú otočku a dostalo sa mi do usi, že to je uz z mojej strany nezodpovedne(bola som na pohrebe mne veľmi blízkej osobe) . Nič mi nieje, prvého syna som prenášala 8dni, aj keby má chytili kontrakcie dokazem zastaviť na odpočívadle, veď kým sa porodí rozbehne nieje to zi sekundy na sekundu. Moja rodina to nevie pochopiť 🤯 aký máte názor vy. Vo februári by som mala ísť na východ opäť a popravde stále si trúfam, no tie reci… 😩

Strana
z3
h2
29. jan 2023

Šoferovala som ešte dva dni pred pôrodom. Ale teda na trasu BA-KE by som si asi už netrúfla.

petamich
29. jan 2023

ty sama najlepsie vies, na co sa citis a na co nie 🙂 ak ti nevadi pripadne rodit v porodnici, kde nahodou zastanes, tak si hod pre istotu do kufra veci do porodnice a vybavene

ja by som si veru netrufla takto a tiez som ako prvorodicka chcela rodit v porodnici x a porodnikom y :D

sissy27
29. jan 2023

Zalezi ako sa citis, ci ti je este pohodlne za volantom, ci v pohode dociahnes na pedale, volant, paku… su baby, ktore nemaju problem a su baby, ktore by sa uz do toho auta poriadne nezmestili, nie este soferovat.
A ci je to riskantne? No presne tak, ako keby ta viezol niekto iny…

sundew
29. jan 2023

Ved to mas este vyse mesiaca do termínu 🤷🏻‍♀️ size taku dlhu trasu nesoferujem ale termin mam buduci tyzden a stale jazdím

vmiri
29. jan 2023

Šoférovala som až do pôrodu, síce nie také dlhé trasy ako ty ale predsa. Keď sa na to cítiš tak prečo nie. Čo je na tom nezodpovedné? Stať sa môže hocikde a hocičo, nie len za volantom takže by som si tie reči nebrala k srdcu.

cervenaruza123
29. jan 2023

To je velmi individualne. Jasne, ze pred porodom uz je vela veci rizikovejsich. Teoreticky sa moze porod spustit extremne rychlo, stava sa. Jasne, ze dlhsia jazda so sebou prinasa rizika, ale to bez ohladu na to ci si sofer ci nie. Pred porodom viacero zien ma pomalsie reflexy, su unavenejsie a kadeco ine. Ale to kazda inak.
Vseobecne sa to berie, ze zena pred porodom by sa mala uz setrit, byt hlavne doma, byt pripravena na porod, aj na to, keby sa zacal predcasne, aby to prebehlo co najhladsie. Trochu to prameni aj v minulosti, ked porody aj zdravotne problemy okolo nich boli velakrat komplikovane a zena sa musela co najviac setrit.
Nemyslim, ze ti nebudu vytykat, ak nebudes sama soferovat, to ti budu potom vycitat, ze naco vobec niekde ides a podobne.
Rozhodni sa podla mna na zaklade svojej dusevnej pohody. Ak sa ti nechce pocuvat tie reci, tak nikam nechod, ak to nie je surne. A budes mat klud. Ak ta tie reci az tak nestvu, tak nemusis na to brat ohlad a rozhodni sa len podla seba.

anjelicek26
29. jan 2023

Soferovala som vzdy doslova do dna porodu, nechapem, kde by sa mala nejaka drama stat... rupne ti voda ooook, zastavime... zacnu kontrakcie? Zasa neporodis do 5 minut... bud to otocis do porodnice, alebo presadne za volant niekto iny...drviva vacsina porodov zacina aj tak v noci alebo nadranom...

miskamicha
29. jan 2023

Pozeram si pravidelne poradnu gynekologa a tam sa dr vyjadril,ze nedoporucuje uz trasy dlhsie ako 30 minut

miadi
30. jan 2023

Tak tam chod az v aprili a mas pokoj 😊

bluka2
30. jan 2023

Tak ja som tiež v poslednom mesiaci uvažovala o dlhšej ceste, pri druhom dieťati. Aj keď som za každú srandu, som rada, že som nešla. Od prvých kontrakcií sa narodil za necelé 2 hodiny a keďže som mala takých poslickov každý deň, ani som na začiatku nevedela, že to bude ono. Takže asi za max. hodinu sa narodil, odkedy som pochopila. A to bolo také, že niekedy max. 2 minúty, a niekedy kontrakcie s pár sekundovou prestávkou, rovno po sebe, ani na nadýchnutie nevyslo času, telefonovať - na to by som sa sotva už zmohla. By som ho mala asi na diaľnici v tom prípade. Prvý pôrod trval pre zmenu 14 hodín.

lucy_ms
30. jan 2023

Ja som sa sama vozila na potermínové poradne, mala som to vždy 45 minút do nemocnice a 45 minút domov. Z poradne som sa vždy ešte zastavila v nákupnom stredisku, dala kávu, obed, nakúpila.. síce mi vždy gynekologička šomrala, prečo šoferujem sama, ale ja som sa cítilia v pohode a nemala som problém so šoférovaním. Takže záleží od teba, ako sa ty cítiš

julie19
30. jan 2023

Šoférovala dom ešte aj v deň kedy mi praskla voda 🤷‍♀️ Ale teda ja vtedy už len o meste … osobne nevidím na tom nič zle, šoférovanie a tehotenstvo SŠ nevylučuje …len by som mala skôr obavy pri takej dlhšej ceste o rýchlosť pôrodu, druhý pôrod bol teda oveľa oveľa rýchlejší ako prvý 🙈 ja som aj muža z pôrodnice poslala domov keď ma doviezol po prasknutí vody že mame čas že vrak aj prvý krát mi praskla voda s mala sa narodila až po 21 hodinách … tak šiel muž domov že sa vyspí a za 2 hodiny som jo volala späť že nech maká lebo nás nestihne 😅…takže byt tebou možno si na trase tvojej cesty pozriem kde sú najbližšie pôrodnice aby si to v prípade núdze vedela rýchlo vyhodnotiť a rýchlo prísť do porodnice

vroni
30. jan 2023

Obidva krát som sa odviezla do pôrodnice (nechali si ma tam, nesoferovala som v kontrakciach). Moj muz sa chechtal, ze viac nez odvoz manželky mu robil starosti odvoz jej auta (po 24 hodinach by ho nemilosrdne odtiahli). Ale dlhé cesty som už nedávala- ale to ani ako spolujazdec

veronika729
30. jan 2023

Šoférovala som aj v deň pôrodu... ty vieš ako sa cítiš🙂

martinka13
30. jan 2023

Šoférovala som až do pôrodu. Akože som mala chodiť taxikom, ci ako, keď bol muž v práci....?

tanyan
30. jan 2023

Toto je ideálna príležitosť spacifikovať všetkých, aby sa ti nestarali do rozhodnutí okolo teba aj dieťaťa po pôrode. Treba im pripomenúť, že sama sa poznáš najlepšie a si schopná robiť rozhodnutia. 😉
Skôr od nich je nezodpovedné, že ťa odsudzujú a stresujú...

dankanka
30. jan 2023

Odviezla som sa do porodnice ked som sa otvarala. Nemala som kontrakcie, citila som sa dobre. Ved je to o tom ako sa citis..stat sa ti moze vzdy hocico..

gabika0825
30. jan 2023

Veď ale termín máš až o mesiac a pár dni… nechápem prečo by to malo byt nezodpovedné, jasne že nebudem cestovať takú trasu sama keď viem že o deň alebo dva rodím a mám kontrakcie a bolesti každú chvíľu. Ale veď ty chodíš na kontroly k lekárovi ty musíš vedieť či to je pre teba Ok. Ako si na tom my nemáme odkial vedieť ale pokial nemáš ťažkosti a vieš že najbližší týždeň alebo dva určite neporodis tak prečo by si nemohla šoférovať? 😀 celkom som tomu nepochopila

sonica
30. jan 2023

ja som sa doviezla sama do porodnice 😀

ninka123
30. jan 2023

Aj ja som šoférovala úplne do pôrodu, aj keď pri dvojkách som mala brucho, akoby som mala porodiť do 5min 😆. Ale je to o pocite, ak si nemala žiadne problémy, nevidím v dlhšom šoférovaní problém… stále existujú odpočívadla, môžeš každú hodku zastaviť, prejsť sa…
@miskamicha poznám kopec mamičiek, ktoré cestovali viac ako hodinu v kontrakciach alebo s tečúcou vodou do zvolenej pôrodnice.. myslím, že aj ako spolujazdec je to na zváženie…

norikasirotka
30. jan 2023

2tyzdne pred pôrodom som robila skúšky z autoškoli.vsetci sa báli aby som neporodila v aute bola som riadne v strese aby som to zvládla.

guiseppinka
30. jan 2023

Tyzden pred porodom som bola v nemocke na kontrole, 25 km tam a 25 spat. Na to, ze mi bolo cele tehu zle, tak soferovanie mi nevadilo a aj som musela... Pri prvej som bola, ale nie ako sofer, uz po termine vo viedni po mamu na stanici a spravili sme si tam vylet... Nikto nechapal, ze co robim, ze keby zacnem rodit, tak co... No vo viedni kvantum porodnic a cestou domov kazdych 25 km tiez... Mala sa narodila aj tak az 3 dni na to... Ale pri poslednom tehu som uz 2 dni po porode sedela zase v aute😂

jaond19
30. jan 2023

V den porodu (a vlastne cele tehotenstvo/kazde tehotenstvo) som este bola na nakup, viezla deti zo skoly/skolky... pokial nemas nariadene lekarom lezat, nie je to nezodpovedne, ale normalne fungovanie... nemame okolo seba sluzobnictvo aby zariadilo za nas potrebne veci, tí, co ti nieco vycitaju nech nabehnu a obskakuju teda.

annnna18
30. jan 2023

Ja neviem, a ked ti zeny na modrom konikovi povedia ze je to ok tak s tym budes ok? Nechapem, ved vies ako sa citis ci to zvladas, ci je pre teba v pohode popripade odrodit inde v porodnici. Na reci by som sa zvysoka vyprdla 🙄

senta_sofia
30. jan 2023

Soferovala som vzdy az do porodu a raz to vypadalo uz tak, ze odsoferujem aj do porodnice 😀 Neries vobec hentake reci

simonecka008
30. jan 2023

Zajtra nastupujem do nemocnici v stredu sekcia.. akurwt som sa vratila autom domov .. nevien si predstavit ze by som chodila po meste peso 😃 a cez vikend som bola asi 40km na aute a este aj druhe dieta v aute.. pokial zvladas tak preco nie 🙂

bu1bu
30. jan 2023

Je to len na tebe, ako sa cítiš… Len ti napíšem svoj príbeh, tiez som bola hrdinka, že prvoridickam trvá pôrod dlho, mala som 20 dni do termínu a sla som do BA ( bývam na východe), dcéra sa narodila neplánovane v BA akútnym cisárskym … Pred cestou som taktiež tvrdila že veď vsetko ok, po príchode k príbuzným som sa začala cítiť cudne, pripisovala som to dlhej ceste… o hodinu bola dcéra na svete… ak uz cestujes tak ďaleko zober si aspon veci do pôrodnice, nie ako ja 🙈 dnes to hodnotím ako strašnú blbosť z mojej strany…
Pri druhom som uz od 7 mesiaca nesoferovala, nebolo mi pohodlne… aké taktiež cisársky…tak to asi neovplyvnis, bude ako ma byt ☺️

btus
30. jan 2023

@miskamicha tak to keby som nemala šoférovať viac ako 30 min, tak ani ku gynekológovi na kontrolu neprídem. 🙂

lenkadenisa
30. jan 2023

Ja som deň pred pôrodom jazdila celý deň hore dole, sama

libiku
30. jan 2023

Pozri, keď si ty v pohode a cítiš sa na to, pokojne šoféruj. Ja už som to v poslednom mesiaci nedávala, ale je to každej osobná vec. Nevidím väčšie riziko ako v skoršom štádiu tehotenstva...

Strana
z3