Je zápach v rozkroku v tehotenstve prirodzený?

miriama41
6. feb 2014

Som v 35 tt a čoraz viac mi zapácha v rozkroku, mám pocit, akoby som sa tam potila. Môžem sa aj niekoľkokrát denne umývať s mydlom na intímnu hygienu a vždy sa to vracia. Používam aj intímky, pretože mám skoro stále výtok. Neviete prečo to môže byť? Stretli ste sa s tým niektorá? Nikdy som takéto problémy nemala v tehotenstve, ani mimo neho

monhla
6. feb 2014

zápach je zvyčajne pri nejakých chorobách. Sestrička u môjho gynekológa nám vždy na začiatku tehu dávala všeobecné informácie a vraj zápach môže znamenať nejakú chorobu, pleseň, ... /presne už neviem/
Na Tvojom mieste sa spýtam gynekológa a nie mamičiek na mk. Lebo to buď nemusí byť nič, alebo to môže byť veľmi nebezpečné. Nechcem Ťa zbytočne vystrašiť, ale ak si v 35tt, tak aby Ti to nespôsobilo problémy a predčasný pôrod.
Bež lekárovi na vyšetrenie!

barbora59
6. feb 2014

jasne ze zapach a vytok nieje normalny tehotna- netehotna.

macakova
6. feb 2014

Pravdepodobne to budu kvasinky...neni to nic vazne ale treba ist k dr.

tanickaskorokubikova
6. feb 2014

Výtok v tehu je ok pokiaľ nezapácha a nesvrbí, ak zapácha chod ku gynekológovi, nemusí to byť nič hrozné, ja som celé tehu bojovala s výtokom, síce nezapáchal ale bolo ho vela a bolo mi to veľmi nepríjemné, tiež som musela používat skoro celé tehu intimky 😠 Najviac mi pomáhali kapsule gynocaps, je to len niečo ako probiotikum na upravenie mikroflóry 😉 Chvala bohu sa pôrodom všetko vrátilo do pôvodného stavu 😀 😀 😀

afrika
6. feb 2014

nie, zapáchajúci výtok v tehu ani mimo tehu nieje v poriadku..

bosoriak
6. feb 2014

Urcite sa treba dat vysetrit, pre istotu vylucit mozne ochorenie. Ale je aj mozne, ze kvoli hormonalnym zmenam zena inak "vonia". Je napr. uplne prirodzene, ze v tehotenstve na zene inak vonia napr. parfem. Zapach potu znamena, ze sa rozkladaju bakterie na povrchu koze. A kedze si tehotna, hormony mozu sposobit ine prostredie pre rozne bakterie, takze je mozne, ze sa prirodzeny pach tela zmeni. Aj na vyraznejsi. Neviem to inak decentne napisat, tak sa ospravedlnujem za naturalnost 😀
A netreba to prehanat s intimnou hygienou, ta castokrat veci akurat zhorsi, lebo meni Ph pokozky, zmyva jej prirodzenu ochrannu vrstvu a este mozes lapnut aj volaky ekzem.

iwesska
6. feb 2014

Ja som tiez tehu a nesmrdim si 😀 A umyvam sa len cistou vodou, kadejake mydla mi len zle robili, ani intimky nepouzivam, to radsej castejsie menim spodne - bavlnene pradlo. Prave ta prilis casta hygiena a nepristu vzduchu z vloziek mozu sposobit premnozenie bakterii.

kofoluska
6. feb 2014

Ja som si cele tehotenstvo tiez inak "vonala". Vylozene mi to vadilo. Ale sprchovala som sa len raz do dna, len Lactacydom, nijake mydlo. A nijake intimky som nepouzivala - neprepustia vzduch a to moze sposobit premnozenie bakterii, ako vyssie pise @iwesska . Prilisna hygiena je skor na skodu ako na osoh. Vsade na tele mame prirodzenu ochrannu vrstvu pokozky, ktoru prilisnou hygienou nicime a tym pripravujeme zivnu podu pre rozne bakterie a ine svinstva. Urcite sa chod pre istotu dat vysetrit, zmier sa s inym oderom nez na aky si bola zvyknuta, nepouzivaj intimky a sprchuj sa maximalne raz za den. Mydlo vymen radsej za pripravok urceny na intimnu hygienu. Napriklad za spominany lactacyd.

natas4
6. feb 2014

no dobru chut 😝 tato temicka mi chybala k obedu
nerozumiem, preco tvoj zapach a rozkrok neriesis so svojim lekarom 😕 to aj v reali rozpravas kazdemu na pockanie?

luba28
6. feb 2014

skoda,ze je to otazka,.....ale dalsia tema na pobavenie,...... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 @natas4 zabila si,... 😀 😀 😀 😀 😀

anjelca
6. feb 2014

Ahoj miriama41. Tam treba jednoznacne navstivit ihned lekara. Vytok spojeny zo zapachom znamena jednoznacne nejaku infekciu.

radkax
28. feb 2014

Zapach ( to je taka zvlastna vona) a potenie ( predstav si velke brusko v lete) v tehu.... 😀 hmmm, moj manzel to nazyval: Vonias ako maminka..

mimi3706
1. mar 2014

mrzi ma že niektore zeny si tu z toho, ze sa niekto jednoducho a jasne opyta urobia srandu a ponizuju cloveka. nic si z toho nerob. chapem ta ako si to s tvojou otazkou myslela. ja mam podobny problem, nenazvala by som to zapachom, je to proste ina vona, tiez sa viac potim aj sa sprchujem a vkuse prezliekam, toto som mala aj pri prvom tehotenstve a potom to preslo. jednoznacne, pokial vytok nie je podozrivy, nesvrbi a nepali nemyslim si ze to treba nejako riesit. je to momentalny stav, ked si s nami nase telo robi co si zachce a my s tym nemozme moc robit. potom sa to vrati do normalu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre