ahojky vsetci,
zaujimalo by ma ze kedy sa vam otocili deticky dole hlavickou?ja som v 34tt+4dni a mne sa malicky este neotocil ☹
uz sa zacinam obavat ze ci to stihne do konca tehu 😒
@kate1616 - nas sa ototcil v 34.tyzdni, trochu to bolelo, ale co uz, chvilu lezal dokonca napriec... ale nakoniec siel dolu von hlavickou ako väcsina inych deti. Inak kamoske sa mala otocila v porodnici, ked jej mali robit cisarak kvoli polohe koncom panvovym, asi sa zlakla mala 😅 A to bola v 39.tyzdni...takze mozne je vsetko.
No dúfam že sa mi bábätko pretočí, nechcela by som cisársky proces. Bojím sa ho a chcem po porode svoje bábätko vidieť. A pri cisárskom by som asi nevedela byť pri vedomí a ešte im narobiť komplikácie... tak to nie. Bojím sa ako to všetko dopadne
@kate1616 ahoj, hlavne sa nestresuj, bábätko sa môže kedykoľvek otočiť. Mám kamarátku, ktorej sa otočilo v deň vypočítaného pôrodu a porodila o desať dní neskôr 😉 . Môžeš mu trochu pomôcť nenáročnými a bezpečnými cvikmi: ľahni si na chrbát , zdvihni panvu a pod zadok si daj vankúš, skús vydržať v takej polohe niekoľko minút, opakuj počas dňa niekoľko krát. Alebo si kľakni na štyri, polož predlaktia a hlavu na zem, zadok bude vypučený dohora. Tiež niekoľkokrát denne opakuj pár minút. Niekedy pomáha chlad- vypi studené alebo zjedz veľa zmrzliny, studený žalúdok bude chladiť bábo na hlavu a radšej sa otočí. 🙂
Ak nič nepomôže, aj deti koncom panvovým sa môžu narodiť prirodzene, nemusia ísť cisárskym. Ty si druhorodička, panva je dosť široká, tak ak nebude dieťa priveľké, v pohode porodíš aj KP.
Držím palce.
Dakujem baby ste ma trošku upokojili no doky mi dnes vravel že je už zafixované a je malá pravdepodobnosť že by sa už otočilo :(
takže ked sa mi nepretočí tak môžem kludne požiadať o cisársky?
My sme sa otocili v 30tt a citili sme to 🙂
mne v 30 tt na sone doktor povedal, že sa už malá neotočí a aj tak bolo. Neotočila sa. Nakoniec som kvôli KP mala sekciu. Ale mám dve kamošky, ktorým sa bábo otočilo do správnej polohy cca 2 dni pred pôrodom
Ja som tiez v 34 tt a je uplne naopak ako ma byt
aj náš malý je uložený priečne,tak uvidíme,ale je akrobat,.... rýchlo mení polohy v brušku tak uvdiíme 🙂
Mne sa mala otocila presne v plnom 23.tyzdni.Odvtedy som ju mala napikovanu hlavou v porodnych cestach a skoro som porodila.
tak náš poklad sa pretočil presne dnes, začiatkom 40 tt 🙂
ja som v 27 týždni a melého mám otočeného dole hlavičkou už tretí týždeň,je to des,lebo keď sa pohne,tak mám pocit,že sa vždy počurám🙂)
@ditka1 ahoj ditka ja som bola dnes v poradni som v 24 týždni a tiež mi lekár povedal že už má drobček hlavičku dole, dúfam, že to bude v pohode ale dám si radšej pozor nato aby som viac ležala ako ty aj ked mi doktor nekázal. Porodila si v termíne potom? lebo sa bojím aby som neporodila predčasne ked je takto zvrtnutý
Mne sa otocila malinka v 28
@duratlicka
@janka7744 Ahojte maminky !
Ja som mala prvého syna dolu hlavičkou od 28tt a od 32tt som sa otvárala a i tak som rodila až v41tt a teraz som mala druhého dolu hlavičkou od 20tt a pretočil sa teraz v sobotu na začiatku 30tt hore hlavičkou hrozne ma to bolelo,nuž lenže problém je že či sa mu bude dať ešte otočiť naspäť poradňu budem mať až v 34tt ,vtedy mi ho aj skontroluje lekár,už teraz má 1530g ☹ a za mesiac bude mať aj vyše 2kg.ach jaj,ja nechcem cisársky,to si neviem predstaviť ako by som sa denne starala o dve deti a o seba.
moje sa otocilo v 34tt, dovtedy bolo priecne
my sme v 35tt a stale hlavickou hore tak uvidime.. cakame co bude.. ale mne tlaci aj na klby a na zadnu kostrc strasne bolesti.. takze hrozi cisarak ..mozno.. pockame uvidime..
@zora256 ehm, no to si na tom este dobre, ja koncim 33 t, maly je pekne v sede a ma teraz 2,5 kg
tiez nechcem cr a ktovie preco sa neotaca
@kate1616 nemaj žiadny strach...mne sa malá nechcela tiež otočiť...prijali ma do nemocnice...prenášala som 5 dní a vtedy sa otočila... 🙂 no pôrod prišiel až na trinásty deň prenášania...nepomohli ani dve vyvolávačky...malá sa vypýtala na svet sama... 😉 a nebol žiadny cisársky rez, ako mi celý čas predpovedali... 😉
@dusanasabolova
cr planuju v tomto pripade najma pri vacsom dietatku + u nas chlapec, ked vychadza porodna hmotnost nad 4 kg a je predpoklad, ze sa narodi skor, tam ti to naplanuju a hotovo, ani cakat nebudem moct
a stve ma to
@celasapremenim mne ho plánovali kvôli tomu, že bola otočená KP a plus k tomu som dlho prenášala...no ako som písala...prijali ma so nemocnice v pondelok, v utorok oxytocín, nepomohlo...v utorok pauza...v stredu prostin, ani ten nepomohol...v štvrtok pauza...v piatok to nikto neriešil, lebo bolo pred víkendom...no a v sobotu pred pol jedenástou večer mi začala odtekať plodová voda...a takto to bolo až do pôrodu...mimochodom, porodila som AŽ v pondelok na obed...trinásty deň prenášania...verím ti, že ani v tvojom prípade to nie je jednoduché...veľa síl prajem... 😉
ahoj mi sme sa otocili az na zaciatku 9teho mesiaca
@dusanasabolova no panajana, ze od soboty do pondelka rana, ...dufam, ze si nemala cely cas bolesti :(
ja mavam tie porody rychle, len vacsie deti a to nevies nikdy ako to dopadne
no len tento somarcek sa nie a nie otocit
super ti to dopadlo, ze prirodzeny z toho bol, dufam, ze aj my pojdeme pekne, ved do tretice cisarak, ked je to vzdy prirodzeny, fakt no naco :D
@celasapremenim áno, fakt to tak dlho trvalo...bolesti som našťastie nemala od začiatku, tie prišli až z nedele na pondelok o pol tretej ráno...a pri rannej vizite som sa ami nenazdala a bola som na polceste... 🙂 no najhoršie bolo vidieť počas tých dní a nocí tie ženy v bolestiach...a počuť pôrody... 😒 nič príjemné, na pohode mi to nepridalo...držím ti prsty, prajem krásny pôrod... 🙂 nech je podľa tvojich predstáv...a aby si ty aj tvoj drobec boli v poriadku... 😉
@celasapremenim Ďakujem ale ja už budúci týždeň budem mať 3 mesačného synčeka 🙂A ostal otočený dolu hlavičkou 🙂
@zora256 ej sorry, ja si to nepozeram a tusim uz aj datumy prehliadam :D:D:D
a kolko mal kileckov nakoniec? 🙂 ...teda na zaciatok 🙂))
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kate1616 neboj sa je to tak, zacnu ti poslickovia, vacsie tlaky a ani sa nenazdas a pri dalsej kontrole ti povie ze dietatko nalieha hlavickou dole 😉 a vsetko je OK bud rada ze si tam sedkalo doposial takto, lebo cim skor sa otoci tym skor robi neplechy na krcku 😔