icon

Končím 35 týždeň a mám málo plodovej vody

mimka19
15. okt 2012

zigzag
15. okt 2012

@mimka19 mne poveali to iste, ze kludovy rezim, a pri porode som tolko vody mala, ze nestihali za mnou behat s handrami, vsade som jazierka robila, :D plodova voda sa pravidele obniena, vela pij a oddychuj a vsetko bude ok 😉

mimka19
autor
15. okt 2012

@zigzag prave, ze ja lezim stale, lebo som na rizikovom, tak dneska som bola u dr. a v stredu mam ist zase...dufam, ze to bude dobre , ale ze som vzdy mala menej vody tak sa bojim ...nemoze to nejako uskodit malej ? alebo sa zadusit ?

zigzag
15. okt 2012

@mimka19 zadusit sa nemoze urcite, ved dycha pupocnou snurou, moja mamka s mojim bratom pribrala iba 5 kilo a brat mal 3600g, takze fakt cez liter vody, a narodil sa upne zdravy, nestresuj sa oddychuj a davaj na seba pozor, nenamahaj sa, aby babetku bolo pohodlne 😉 maju ta pod kontrolou, keby bolo nieco zle, uz by ta riesili,,,, 😉

mimka19
autor
15. okt 2012

@zigzag dakujem si zlata, hned som kludnesia

zigzag
15. okt 2012

@mimka19 drzim palce 😵

ervenka
15. okt 2012

@mimka19 hlavne klud- stres tiez neprospieva. Ja som mala od 32tt malo vody (od 2.5 cm do 7.5cm- merane pocas utz) a od 36tt takmer ziadnu. Ale prietoky boli dobre,placenta tiez zdrava, ditko sa tiez malo dobre. Nakoniec ma este nechali prenasat, ale "len" tyzden. Narodilo sa zdrave babo- apgar 9- 10-10. Tiez zalezi od mometnu odmerania- babo sa tej vodicky aj napije, potom sa vycika. Mimochodom, ja som pila vzdy dost, ale podla dr. to na plodovu vodu vo vyssom stadiu tehu az taky vplyv nema. vygoogli si ( ale len ak mas odvahu) oligohydramnion- odborny nazov pre malo plod. vody. Dost casto sa spomyna, ze deti mozu mat zizsi svalovy tonus, ze mozu byt mensie, zaostavat. V nasom pripade- ditko je mensie, ale mm ma tiez len 176cm, ja mam 170cm. Drobec je sikovny.

mimka19
autor
15. okt 2012

@ervenka ja mam tiez dobre prietoky aj placentu , len ta plod voda

dasulik123
15. okt 2012

@mimka19 pokial su prietoky v poriadku tak nevadi ze je menej plodovej vody.prietoky su prvorade.neboj urcite je vsetko v poriadku.ku koncu tehotenstva je to uz normalne.vela oddychovat a uz len vydrzat do finale,drzim palce 🙂

ervenka
15. okt 2012

@mimka19 takze klud. Uvidis, vsetko bude ok. Ber to tak, ze plodova voda jedna z troch dolezitych veci. Prietoky, placenta su tiez dolezite- a mozo este dolezitejsie ako samotna voda.

mimka19
autor
15. okt 2012

@dasulik123 dakujem pekne 🙂

kapokapo
17. jan 2013

@mimka19 ahoj, ako si ti nakoniec riesili tu plodivu vodu? ja mam ten isty Problem, som sa uplne vystrasila...som v 36 tt, Termin mam 17.02. Dakujem.

moon1979
17. jan 2013

@mimka19 nemaj obavy, plodová voda sa neustále obnovuje a doplňa 🙂 veľmi dôležité sú prietoky, tie musia byť v norme ...

moon1979
17. jan 2013

@kapokapo nemaj obavy, plodová voda sa neustále obnovuje a doplňa 🙂 veľmi dôležité sú prietoky, tie musia byť v norme ...

kapokapo
17. jan 2013

@moon1979 ahoj, dakujem prietoky mam vraj dobre aj monitory co mi robili, tak aspon ze tak....len sa tvarili tak vazne, ze som tam takmer odpadla, som 4 tyzdne pred porodom, zajtra budu este vysledky z krvi a mocu, tak uvidia, ci ma nechaju v nemocnici....

moon1979
17. jan 2013

@kapokapo neboj, ak by bol najmenší problém, tak tehotenstvo ukončia ... hlavne sa pokús upokojiť

trti
17. jan 2013

@mimka19 Ahoj,ja som mala málo plodovej vody od 25.týždňa, v 27.týždni mi dokonca odtiekla trochu plodová voda,ale vydržali sme až do konca a malá sa narodila v 39tt.
Neboj, už ste skoro u konca,určite to zvládnete,hlavne byť v kľude a nestresovať sa, a samozrejme pri každom UTZ by Ti mali skontrolovať množstvo PV.

kapokapo
17. jan 2013

@moon1979 dakujem za podporu

moon1979
17. jan 2013

@trti no mimka už porodila 🙂

trti
17. jan 2013

@moon1979 Aha,som si nevšimla :D :D

mimka19
autor
17. jan 2013