Končím 35 týždeň a mám málo plodovej vody
☹
@mimka19 zadusit sa nemoze urcite, ved dycha pupocnou snurou, moja mamka s mojim bratom pribrala iba 5 kilo a brat mal 3600g, takze fakt cez liter vody, a narodil sa upne zdravy, nestresuj sa oddychuj a davaj na seba pozor, nenamahaj sa, aby babetku bolo pohodlne 😉 maju ta pod kontrolou, keby bolo nieco zle, uz by ta riesili,,,, 😉
@mimka19 hlavne klud- stres tiez neprospieva. Ja som mala od 32tt malo vody (od 2.5 cm do 7.5cm- merane pocas utz) a od 36tt takmer ziadnu. Ale prietoky boli dobre,placenta tiez zdrava, ditko sa tiez malo dobre. Nakoniec ma este nechali prenasat, ale "len" tyzden. Narodilo sa zdrave babo- apgar 9- 10-10. Tiez zalezi od mometnu odmerania- babo sa tej vodicky aj napije, potom sa vycika. Mimochodom, ja som pila vzdy dost, ale podla dr. to na plodovu vodu vo vyssom stadiu tehu az taky vplyv nema. vygoogli si ( ale len ak mas odvahu) oligohydramnion- odborny nazov pre malo plod. vody. Dost casto sa spomyna, ze deti mozu mat zizsi svalovy tonus, ze mozu byt mensie, zaostavat. V nasom pripade- ditko je mensie, ale mm ma tiez len 176cm, ja mam 170cm. Drobec je sikovny.
@mimka19 pokial su prietoky v poriadku tak nevadi ze je menej plodovej vody.prietoky su prvorade.neboj urcite je vsetko v poriadku.ku koncu tehotenstva je to uz normalne.vela oddychovat a uz len vydrzat do finale,drzim palce 🙂
@dasulik123 dakujem pekne 🙂
@mimka19 Ahoj,ja som mala málo plodovej vody od 25.týždňa, v 27.týždni mi dokonca odtiekla trochu plodová voda,ale vydržali sme až do konca a malá sa narodila v 39tt.
Neboj, už ste skoro u konca,určite to zvládnete,hlavne byť v kľude a nestresovať sa, a samozrejme pri každom UTZ by Ti mali skontrolovať množstvo PV.

@mimka19 mne poveali to iste, ze kludovy rezim, a pri porode som tolko vody mala, ze nestihali za mnou behat s handrami, vsade som jazierka robila, :D plodova voda sa pravidele obniena, vela pij a oddychuj a vsetko bude ok 😉