Kontrakcie pri natáčaní CTG

27. aug 2022

Stalo sa niekomu ze Vam CTG monitor ukazoval silne kontrakcie , a necitili ste takmer nic? Ak ano zmenilo sa to pokrocenim porodu a zacalo to boliet? Ďakujem krásne za každú odpoveď.

avocmada2
28. aug 2022

Ano stalo. V 26 tt som prisla do nemocnice. Keby mi nepovedali ze mam rozbehnuty porod a kontrakcie ako pri porode nevsimla by som si to. Iba som tam tak lezala a chodili sa ma pytat ci to fakt necitim. Porod nastastie zastavili a vydrzala som fo 36 tt. Ale uz som musela len lezat.

Citit som ich zacala az ked mi pustili plodovu vodu.

radussska999
28. aug 2022

Mne sa to stalo , aj pri prvom aj pri druhom pôrode a obe skončili akútnou sekciou. 🙂

nikpa
28. aug 2022

Mne sa to stávalo keď som chodila na CTG počas dňa viackrát pri hospitalizácii na rizikovom, to bolo obdobie medzi 30+35tt potom som musela mať urobenú sekciu a do pôrodu sa to nezmenilo. Že mám silné kontrakcie som sa vždy dozvedela až od sestričky zo záznamu po vyšetrení.

autor
28. aug 2022

@radussska999
@nikpa ale kôli comu ste mali tie sekcie? ze to nepostupovalo? ja som to tak mala pri prvej dcere.. bola kp a na jednej z poslednych poradni pri kontrole krcka mi tam doktor nieco zaniesol, dam ruku do ohna zato.. lebo vecer som sa citila uz ako na teplotu, triaska zimnica a v nemocnici zistili ze som na 3 cm a tyzden som lezala na infuziach aby preliecili zapal.. ale nepostupovalo to inak, a tiez chodili sestricky okolo mna a pozerali jedna na druhu ze ake uz mam bolesti.. nakoniec to bola sekcia ale to pre to ze bola zle otocena.. teraz mam tesne pred terminom a chcem rodit prirodzene

nikpa
28. aug 2022

Prvý pôrod som mala tie silné kontrakcie, ktoré som necítila ale sekcia musela byť robená kvôli niečomu inému. Druhý pôrod som chcela rodiť prirodzene, týždeň pred termínom mi odtiekla voda ale mala som len slabé kontrakcie a neotvárala som sa, nakoniec preto aj z toho bola sekcia.

radussska999
28. aug 2022

No pri prvom kvôli tomu, že som mala tie kontrakcie a maly mal zle ozvy ,tak rýchlo robili sekciu....druhé som chcela sekciou ale aj tak sa zopakovalo to,že kontrakcie síce boli ale bolesť žiadna.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre