icon

Kontrakcie v 34. týždni

mamulik10
4. dec 2022

Ahojte mamičky som.v 34tt a začalo mi fest tvrdnut brucho tak si to meriam v aplikácii. Poprosím Vás o Vas nazor. Lebo v aplikácii mi ukazuje ze mam ist lekárovi a nechcem zbytocne strašiť doma a vyvolávať poplach ...

Kontrakcie v 34. týždniKontrakcie v 34. týždni
viestta
4. dec 2022

Aplikacia ma pravdu, uz si mala byt v cakarni na porodnici

bucko555
4. dec 2022

Podľa mňa ísť

liloastitch
4. dec 2022

Šla by som. Mne pri takejto intenzite už tiekli infuzky na zastavenie pôrodu. Ja som to síce pociťovala ako tvrdnutie,ale na monitore mi skákali 100vky ako nič.

mamamasama
4. dec 2022

Ako dlho to už trvá?

mamulik10
autor
4. dec 2022

@mamamasama hodinu cca

lenkakravcova
4. dec 2022

@mamulik10 pri takých kontrakciach som porodila do 2 hodín. Bež do nemocnice.
Ak porodí bude treba ešte bábätku pomôcť v inkubátore.

viestta
4. dec 2022

@mamulik10 a modli sa aby dokazali zastavit porod. Preventivne volaj do porodnice, nech ta uz cakaju

mamamasama
4. dec 2022

@mamulik10 Prvorodička? Ja som mala takéto kontrakcie až po 2 dňoch "rodenia", tak aby to nebol prekotný pôrod. Nemáš nemocnicu príliš ďaleko? Každopádne treba ísť čím skôr! Ak je nemocnica ďaleko, tak sa neboj zavolať 112, nech ťa usmernia, čo bude pre vás najlepšie.

lienka.7
4. dec 2022

@mamulik10 preco si uz dávno nesla, aby ta minimalne skontrolovali?
Utekaj com skôr....

dzejsik
4. dec 2022

@mamulik10 urcite chod

jjanulienka
4. dec 2022

Určite chod🙏Držím palce. Daj vedieť ako si dopadla 🙏

aknamorka22
4. dec 2022

Treba zmeniť polohu, poprechádzať sa, dať sprchu. Ak bude brucho tvrdnut naďalej, išla by som sa dať skontrolovať. Ja som mala tvrdnutie brucha pri oboch tehotenstvach od 30 tt. Mne sa však aj skracoval krcok a bola som si aj pár krát polezat v nemocnici. Bolo to hrozne na nervy lebo som nikdy nevedela, či už to ide. Druhé dieťa som nakoniec rodila po termíne 🤷

amelie2017
4. dec 2022

Pri prvom porode- dcera, uz som bola 40+3 zacali kontrakcie po 10 minutach. Mala som 3, sla som do sprchy a skocili na kazde 3 minuty. Leteli sme do porodnice. Mali sme ju hodinu cesty. Porodila som az po 8 hodinach. Dovtedy ziadny poslickovia.
Pri synovi som mala mega silnych poslickov od cca 34. tyzdna. Kazde rano od 5. do 6. som sa chystala do porodnice. Po sprche to vzdy preslo. Ale tak nejak som citila, ze to nie je ono. Nakoniec mi praskla voda pred obedom, na detskom ihrisku..az do samotneho porodu takmer ziadne kontrakcie. Poslickovia boli horsi ako porod. Ale byt prvorodicka, uz davno som v porodnici.

kukulienka999
4. dec 2022

Ale kontrakcie nie sú tvrdnutie brucha…
Pre istotu chod, prinajhoršom ta poslu domov. Daj vedieť, ako si pochodila držím place 🙏🙏

nejdemaprihlasit
4. dec 2022

@mamulik10 určite smer nemocnica a držím palce ❤️

mamamasama
4. dec 2022

@kukulienka999 nie každá žena prežíva kontrakcie rovnako. Nepočula si ešte o prípadoch, keď ženy porodili v spánku?

anjelicek26
4. dec 2022

Dufam, ze si uz v porodnici.

svetlonos
4. dec 2022

@mamamasama
o tom mi zrovna hovoril kolega v sobotu. Jeho mama sa doma zobudila, ze sa nieco deje. Porodila ho potom za 15 minut 🙂 Kontrakcie v spanku vobec necitila.

bessdonna
5. dec 2022

@svetlonos boze moj chudera zena.vzdy hovoria porodne asistentky,ze sa netreba ponahlat a treba cakat na 5minutove kontrakcie

maria898
5. dec 2022

@mamulik10 ja som to twkto mala pred par dnami a som 35tt a potom ked aom si lahla to uplne preslo...

kukulienka999
5. dec 2022

@mamamasama 😮 absolútne, akože viem, že kazda má kontrakcie iné, ako aj všetko na našom tele jw individuálne, ale teda taký pôrod mat, asi za odmenu. Mna teda kontrakcie boleli riadne, ale takto mi tvrdlo brucho asi 2 týždne pred pôrodom cca hodinu v kuse. Potom to na stastie preslo

mamulik10
autor
8. dec 2022

@maria898 ahoj aj mne to našťastie prešlo a mala som aj prehliadku u gyn 😃 teraz a krčok zatvorený žiadna zmena na nom a malý sa uz aj pekne otočil dole hlavičkou. Bolelo to ale nič co by sa nedalo zvládnuť. Teraz 2 dni sa cítim uzasne 😃☝🙏