Kontroloval vám gynekológ na koľko cm ste otvorené v 40. týždni?
Môj doktor ma odoslal na hospitalizáciu. Nepovedal mi ani odhadovanú veľkosť plodu a ani nepozrel či sa otváram. Vie skontrolovať či sa otváram aj cez UZ?
To je nejaká blbosť. Mňa vždy pozrel pár dní pred termínom ešte na poradni. Nehovoriac o veľkosti plodu to sledoval až dokonca
mne tiez vzdy kontroloval krcok a ci sa otvaram, naposledy v piatol na kontrole v 41tt (prenasala som) a v pondelok som porodila a velkost plodu tiez pozeral
Stav krčku vidí aj cez sono, čiže nemusí nutne robiť robiť vaginálne vyšetrenie (veľmi závisí aké kvalitne vybavenie ma lekár a či sa špecializuje aj ako pôrodník)
Co sa týka váhy plodu, kľudne si sa mohla opytat ak tá to zaujíma
Ak aj vagin. vyšetrenie, ak si mala záujem, kľudne si ho mohla požiadať, na to tam ten lekár je
Nrvysetroval má zospodu, až v nemocnici na príjme. Ale zakaždým mi povedal miery
cudne sa mi to zda 🤷♀️
@petamich mne tiež.
A to už ako dlho ťa nesleduje? Sono ti robí vôbec? To má robiť na úplne každej poradni
A dôvod hospitalizácie?
@bajka16 sono sa nerobí na každej poradni. Za celé tehotenstvo tuším mac 3x prepláca poisťovňa, jedine že je indikácia tak sa robí aj viac krát.
@ajka0207 rizikové tehotenstvo.
To je nejaký zvláštny postup. Ty už si v 40. týždni? Však hadam ťa v nemocnici vyšetria už poriadne. V 40. týždni nemusí vyšetrovať či sa otváras a ani robiť sono. Ale ak si riziková tak to je iná situácia.

Mna vôbec vaginalne nevysetrovali počas poradni az pri prijme v porodnici 42tt a to som bola uz na 7 cm 😂