icon

Kontroloval vám gynekológ na koľko cm ste otvorené v 40. týždni?

26. máj 2022

Môj doktor ma odoslal na hospitalizáciu. Nepovedal mi ani odhadovanú veľkosť plodu a ani nepozrel či sa otváram. Vie skontrolovať či sa otváram aj cez UZ?

zapalkazapalkova
26. máj 2022

Mna vôbec vaginalne nevysetrovali počas poradni az pri prijme v porodnici 42tt a to som bola uz na 7 cm 😂

bajka16
26. máj 2022

To je nejaká blbosť. Mňa vždy pozrel pár dní pred termínom ešte na poradni. Nehovoriac o veľkosti plodu to sledoval až dokonca

petamich
26. máj 2022

mne tiez vzdy kontroloval krcok a ci sa otvaram, naposledy v piatol na kontrole v 41tt (prenasala som) a v pondelok som porodila a velkost plodu tiez pozeral

pribinak
26. máj 2022

Stav krčku vidí aj cez sono, čiže nemusí nutne robiť robiť vaginálne vyšetrenie (veľmi závisí aké kvalitne vybavenie ma lekár a či sa špecializuje aj ako pôrodník)
Co sa týka váhy plodu, kľudne si sa mohla opytat ak tá to zaujíma

Ak aj vagin. vyšetrenie, ak si mala záujem, kľudne si ho mohla požiadať, na to tam ten lekár je

tosomja
26. máj 2022

Nrvysetroval má zospodu, až v nemocnici na príjme. Ale zakaždým mi povedal miery

autor
26. máj 2022

@bajka16
@petamich veď práve že aj mňa predošlý gynekológ sledoval a aj kontoloval vaginálne aj miery bábätka mi priebežne vravel.
Dokonca dnes sa tváril prekvapene keď som ho poprosila aby mi povedal odhadovanú váhu dieťatka.

petamich
26. máj 2022

cudne sa mi to zda 🤷‍♀️

autor
26. máj 2022

@petamich mne tiež.

bajka16
26. máj 2022

A to už ako dlho ťa nesleduje? Sono ti robí vôbec? To má robiť na úplne každej poradni

ajka0207
26. máj 2022

A dôvod hospitalizácie?

autor
27. máj 2022

@bajka16 sono sa nerobí na každej poradni. Za celé tehotenstvo tuším mac 3x prepláca poisťovňa, jedine že je indikácia tak sa robí aj viac krát.

autor
27. máj 2022

@ajka0207 rizikové tehotenstvo.

ajka0207
27. máj 2022

To je nejaký zvláštny postup. Ty už si v 40. týždni? Však hadam ťa v nemocnici vyšetria už poriadne. V 40. týždni nemusí vyšetrovať či sa otváras a ani robiť sono. Ale ak si riziková tak to je iná situácia.