icon

Masáž hrádze pre ľahší pôrod

matilda1990
5. sep 2017

Ahojte. Mam intímnu otazku. Zaujimalo by ma ci som jedina, zacali sme s masazou hradze pre lahsi porod, avsak ta moja hradza ma od posvy po konečník len nejakych 2,5cm zda sa mi to strašne malo a bojím sa aby som sa nepotrhala az po konecnik. Zeny ako to mate vy? Blbe odpovede si prosim odpustite. Dakujem

eny27
5. sep 2017

Skor by som odporucila kombinovat masaz s pouzivanim balonika Aniball pre nacvik porodu. Ak bude potreba tak vas aj tak nastrihnu,ale strihaju to nie ku konecniku,ale šikmo k svalu. Mne ani jedno nepomohlo,maly mal 4570g ;)

matilda1990
autor
5. sep 2017

@eny27 cize sa nemusím báť ked tam mam malo tkaniva ze sa hlavicka neprepcha? Si ma teraz trosku upokojila lebo uz som. Mala katastroficke scenáre v hlave. Nam PA balonik neodporúča

nika898
5. sep 2017

@matilda1990 myslim ze sa nemusis bat. Ja som nepouzivala ani balonik a ani som si nemasirovala hradzu. Doktorka ma pri porode nastrihla sikmo, nie kolmo na konecnik a mala som len dakych 4-5 stehov 🙂 a ak by ta aj museli nastrihnut odporucam sprej chlorofil urychluje hojenie. Ja som bola fit uz do 2 tyzdnov 🙂

evittam
5. sep 2017

@matilda1990 Nic som nemasirovala, nie c dom nepoužívala a nemám žiadny nástrih.

evittam
5. sep 2017

*nic som

janulka1802
5. sep 2017

Tak to je individualne záleží od pružnosti pri prvom som bola na cimpr-campr a pri druhom len 4 stehy paradicka

mattkapd
5. sep 2017

Žiaden balonik A ani by som to nerobila ale je to na každej ..žiadna masáž A som bez nastrihu A teda hradzu má každá žena krátku však pošvy vchod je len kúsok od riti. .Ale hlavne žiaden stres. .

matilda1990
autor
5. sep 2017

@mattkapd ako si to pekne napisala s tou ritou, az som sa zasmiala schuti :D

majkafujavica
5. sep 2017

Preco neodporucate balonik?

matilda1990
autor
5. sep 2017

@majkafujavica pôrodná asistentka nam neodporuca zdovodu hygieny a ze má skúsenosti zesastym zeny dotrhali same 🙄

majkafujavica
5. sep 2017

@matilda1990 fuuuha, mne to tiez moj Dr.neodporuca ale zas mam znamu gynekologicku a vravela, ze to babam pomaha, tak neviem. Pri prvom porode som nedopadla velmi dobre,tak som chcela nieco robit preto,aby som predisla dotrhaniu.

matilda1990
autor
5. sep 2017

@majkafujavica tak kazda sme iná. Mna caka prvy porod, ale ideme len masírovať ved tym môžeš v podstate aj naťahovať a pride mi to šetrnejšie ako ten balonik.

sense
5. sep 2017

Ja som len masirovala hradzu, nastrih som nemala ...sice som sa natrhla , mala som jeden stich, porod bol ale vakuovy....a fit som bola dve hodiny po porode

yollanda
5. sep 2017

Ziadna masaz nepomoze 😂

denisa098
5. sep 2017

Treba sa ukludnit,pocuvat lekara pri porode. NEBOJ. DAS TO.🙂 budes mat krasne babatko.

nika898
6. sep 2017

Inak k tomu baloniku ja som sa tiez doktora nato pytala a pozer na mna ako keby som spadla z marsu 😀 je to proste individualne. Skor som za tu masaz lebo masaz masiruju aj doktori pri porode aby sa predislo dotrhaniu a nastrihu 🙂

ifana23
13. nov 2017

A v ktorom týždni ste začali s masážou hrádze? Lebo som čítala rôzne info...

matilda1990
autor
13. nov 2017

@ifana23 okolo 36tt ale uz som po porode a nepomohlo😅

djubka
13. nov 2017

Mam tri deti, stredne mam nastrih sikmo, neviem od coho to zalezi, mamicke gratulujem!

ifana23
13. nov 2017

@matilda1990 ďakujem, však za vyskúšanie nič nedám...keď pomôže, pomôže, a keď nie, tak nie 😉

matilda1990
autor
14. nov 2017

@ifana23 jasne, drzim palce 🙂