Meno pre synčeka po ockovi?
Ahojte, stale sa nevieme rozhodnut pre mena po nase dietatko. Pisem mena, lebo nevieme pohlavie a vyberame tak pre obe varianty. U dievcatka mame problem, ze sa nam toho paci vela :D ... no u chlapceka opacny. Ja som bola vzdy velmi proti davat mena po rodicoch, no teraz ako som tehotna to nejako prehodnocujem a zacina sa mi pacit, ze by sa pripadny syncek volal po manzelovi - Daniel. Pride mi, ze neni vela peknych mien pre chalanov, tym nechcem nikoho urazit, ale volako sa nam tazko vybera. U dievcatka zasa je tolko krasnych, ze nevieme, co s tym....Zoja, Nina, Meda, Malvina, Dorota, Marina, Miriam, Monika, Klara, Denisa, Natalia, Viktoria.....vazne nevieme :D
Marina je naj!
@simona232323
@seva22 Kazdemu sa paci nieco ine 🙂
@simona232323 to ano,ved preto by sme im tu nemali hovorit,ze nam sa ich vyber mien nepaci;) a suhlasim s
@molnmon ze pre chlapca sa meno vybera horsie...este ze cakame babu;)
Ja by som po manzelovi nedala...pretoze v ich rodine je otec Stano a jeho brat tiez...A ked sa o nich rozprava, tak aby sa vedelo o ktorom je rec, tak ich rozlisuju stary Stano a mlady Stano...kym bol maly, tak maly Stano...znie to hrozne.
Súhlasím že nedať po mužovi, brat sa tak volá, a tiež nevieme kedy o kom sa hovorí, problém s poštou,lebo rovnaké mená, atď.
Daniel je nadherne meno, ale ak by sa tak volal moj muz, tak ho synovi nedam (toto je nevyhoda, vziat si muza s peknym menom 😉 ) Ale ja som zatazena na mena s dvojhlaskami (akymikolvek), takze ja som mala siroky vyber od Adriana cez Daniela, Gabriela, Rafaela az po Viliama (no vacsinu, kde sa nasla dvojhlaska)
Ja zas mam opacny problem.pre dievcatko mam jasne: alexandra..ale chlapca neviem si vybrat.paci sa mi vela mien( benjamin richard florian dalibor kristian david ....)
Tiež sa mi to nepaci, mam bratranca Jana a jeho otec je tiez Jan, kym sa jeho rodicia nerozviedli tak to bol maly Janko a stary Jano. Lenze melmu Jankovi tak hovorime doteraz a uz ma 23 rokov😀 tak isto je aj moj manzel mlady Jaro a jeho tatko stary Jaro. Kamaratka ma tiez manzela Daniela a dala synovi Damian. Teta ma manzela Mariana a syna Marca.... Podobne mena ale uz ich nikto nedeli na stary a mlady.
mne sa meno môjho muža veľmi páči, ale z princípu by som ho synčekovi nechcela dať. Inak, chlapčenské sa aj nám zle vyberá ☹ mne sa páči cca 6 mien z celého kalendára, ale mužovi ani jedno z nich.
My sme sa tiež veľmi rozhodovali, či dať meno po manželovi ale oveľa viac otrepanejšie ako je Daniel ale dali sme ho nakoniec malému a poviem Ti že som veľmi rada, iba preto, že ako rástol vyzeral ako manžel aj vlastnosťami aj výzorom, takže mu to meno veľmi pasuje. Dcére sme dali iné meno nie po mne a teraz je ešte maličká, ale každý ju volá podľa mňa lebo výzorovo sa na mňa veľmi podobá, keď pozriem fotky z detstva, takže niekedy ľutujem že sme jej nedali meno po mne ale vybrali sme jej pekné meno Petronela. Takže či už sa rozhodneš rozhoduj sa hlavne srdcom a intuíciou, my sme mali vybrané 3 mená a v okamihu keď sa narodila a sestrička sa opýtala ako sa bude volať hneď zo mňa vyhrklo to jedno meno. Takže niekedy to stačí nechať na poslednú chvíľu. Uvažovali sme ešte Livia alebo Zoja.
@molnmon my sme tiez dali meno po muzovi - Daniel. Povodne sme vybrali Juraj (Jurko), ale manzel v poslednej chvili vyhlasil, ze Juraj nie, lebo ho budu volat Duro😀. Tak je syn Daniel. Vyberal manzel, kedze dcere som vyberala ja. Ale priznam sa bez boja, ze ani po roku som si velmi nezvykla, ze mam doma dvoch Danielov😋
Mne sa napr Dorotka paci😉
Mne sa tiež nepáči ak sa dáva meno po otcovi, ako keby iné mená neexistovali, ešte keď sa tak volá starý otec a prastarý otec 😨 ... a dievčenské meno Meda tiež prehodnoť 😉
My sme tiež nechceli dávať meno po otcovi, ani sám môj muž to nechcel, hoci má pekné meno, nevadilo by mi tak nazvať syna. Ale jeho starší brat sa volá po otcovi a nevníma to pozitívne, takže za nás nie. Ale súhlasím, že mužské mená sa vyberajú veľmi ťažko, je málo pekných a to sú tie klasiky, čo sa tak volá “každý”. Ženských mien je veľa nádherných. Verím, že vyberiete dobre a hlavne tak, aby ste obaja boli spokojní.
Aj ja mam syna po partnerovi jozef..aj jeho otec a dedko su jozefovia..a nehovorime im vobec maly velky jozef..vobec nelutujem 🙂
Baby vy mate problémy.. Môj manžel je Jozef a za toho andela nechce iné meno pre malého ako Jozef!! Už nemám nervy na to a nič ho nedokáže presvedčiť o inom mene... 🤧🤧🤧
@nellka21, aj ja mam doma Jozefa a o tejto variante som nediskutovala ani omylom. Vysvetlila som muzovi, ze je skvostny chlap, zial, s otrasnyn menom, a vlastne dieta nemienim takym trestat. Na dva dni sa odul a potom ho to zase preslo. Keby bol este vacsi jesitak, tak by som ustupila a bola ochotna pripustit Jozefa ako druhe meno (mozno, 😉 tato nudzova varianta nebola potrebna)
U chlapceka po oteckovi a dievcatko sme riesili spolocne a hned na prvom mene sme sa zhodli s muzom.
Klarka, Natalka, Vikinka krasne..Daniel tiez velmi pekne..treba troska zladit aj s priezviskom..nevadi ze sa tak vola manzel, ak to jemu tebe hlavne nie, dajte vy. VASE babetko, vasa volba.. Chlapcenske Matusko, Marek, Risko, Rastik, Vladko..? Z tradicnejsich..novsie Damianko, Teo..?
@molnmon Danielka mame aj my 😉 krasne meno 🙂 ale nema ho po muzovi..tiez to neznasam.ked daju rovnake mena po rodicoch..odveci
Podobne Danielovi je Damian..nepaci sa ti?
A mame aj Vikinku 🙂
Soňa.....najkrajšie meno
Nas je Daniel po ockovi 🙂 tiez sme nevedeli vybrat chlapcenske a toto je krasne 🙂

@molnmon Tak podla mna Meda,Malvina ,Dorota ,Marina a Miriam asi nie ...