icon

Meno pre synčeka po ockovi?

molnmon
3. dec 2018

Ahojte, stale sa nevieme rozhodnut pre mena po nase dietatko. Pisem mena, lebo nevieme pohlavie a vyberame tak pre obe varianty. U dievcatka mame problem, ze sa nam toho paci vela :D ... no u chlapceka opacny. Ja som bola vzdy velmi proti davat mena po rodicoch, no teraz ako som tehotna to nejako prehodnocujem a zacina sa mi pacit, ze by sa pripadny syncek volal po manzelovi - Daniel. Pride mi, ze neni vela peknych mien pre chalanov, tym nechcem nikoho urazit, ale volako sa nam tazko vybera. U dievcatka zasa je tolko krasnych, ze nevieme, co s tym....Zoja, Nina, Meda, Malvina, Dorota, Marina, Miriam, Monika, Klara, Denisa, Natalia, Viktoria.....vazne nevieme :D

orieska325
4. dec 2018

Nase deti maju mena po nas,rodicoch..manzel je moja laska od zakladnej skoly mne to pride prirodzene a obaja sme to takto chceli..je to kazdeho osobna vec presne ako to ci da meno jedno a slovenske ci bude mat dietatko mena 3 a zahranicne..teraz som si davala robit tetovanie a mam naa vsetkych na 1 mieste👨‍👩‍👧‍👦❤za mna mas aaanooo

h2
4. dec 2018

Malvína je krásne meno, volá sa tak moja neter, som prekvapená, koľkým sa nepáči.
Môj syn sa volá Viliam, je to meno po dedovi, mužovom otcovi, ktorý už dávno zomrel. Ja som veľmi proti pomenovávaniu detí podľa príbuzných, ale v tomto prípade som urobila výnimku, lebo nielen, že som tým mužovi urobila radosť, ale hlavne sa mi to meno veľmi zapáčilo. A určite neľutujem. Ďalšie dieťa už mať nebudem, ale ak by som čiste teoreticky mala ešte syna, volal by sa Eduard.
Ináč, moja kolegyňa má muža aj syna tiež Daniela, je to naozaj krásne meno.

alantroj
17. dec 2018

Kludne daj po otcovi. Ja som tiez nechcela - muz je Jaroslav, ale cestou do porodnice resp na sale som si to rozmyslela. Moj muz je strasne spokojny so svojim menom, to asi málokto 🙂 A syn ma teraz 4 a hlavne ked kricim ze upratovat, tak sa pyta a ktrory? Ja - Jarko maly? Mne to pride vzdy smiesne. Inak syn sa v otcovi velmi vidi a preto sa mu rata ze ma rovnake meno.
Tie dievcenske sa mi pacia skoro vsetky.

kvetinka75
17. dec 2018

mne sa vždy páčilo meno Jakub. Viem, že teraz ich je veľa ale ešte keď nebolo moderné, mne sa veľmi páčilo. A dievčenské by som dala Júlia. Po babke. Inak páči sa mi aj Máša. Nad tým som rozmýšlala pre dcéru ale nenašla som ho v kalendári, bolo by mi ľúto že nemá meniny a oslavovať pri inom mene sa mi zdalo od veci.

deni73
17. dec 2018

Daniel je pekné meno, len veľmi rozšírené, ako aj David a Dominik. My máme Viktora, po ockovi. 🙂

nelinka2009
19. dec 2018

aj pre chlapca mas pekne: David, Nathan, Filip, Gabriel, Matej, Michal...

h_petra
19. dec 2018

@alantroj náhodou je to super, že Tvoj muž je veľmi spokojný so svojim menom. Ja mu rozumiem, ja mám tiež svoje meno veľmi rada. Píšeš, že asi málokto je s menom spokojný, mne zas príde čudné, ak niekto nie je.

petkaaa
25. dec 2018

@orieska325 nič v zlom, veď každý nech dá meno ake sa mu páči, ale obe deti aby mali meno po rodičoch,to mi príde už trochu uletené 🙈

orieska325
25. dec 2018

@petkaaa nazvite si to ako chcete,krasne sviatky

luccki
27. dec 2018

No asi je to v prvom rade na vas. Za mna medzi top mužské mena patrí lukas, ale Manzel sa vola lukas a preto som nechcela syna lukasa. Moja sestra aj mama sú Ľubice a uz im navždy ostane stará lubica a mala lubka. Aj napriek tomu, že mala lubka ma uz pomaly 30. Preto som bola Proti. Ale ak to vám nevadí, tak prečo nie?!

iwesska
27. dec 2018

@asia83 Ako sa da Danielovi povedat skaredo? Akoze Dano? Ved to je normalna skratka,nie nadavka.

iwesska
27. dec 2018

@deni73 Co je velmi rozsirene? Sama mam Daniela a je jediny v celej triede a v rocniku z vyse 80 deti su AZ dvaja. V skolke bol tiez sam v triede.

suzie28
27. dec 2018

@nellka21 😂😂 sestra sa tiež bránila že nedá meno po otcovi a má doma 8r Jaroslava mladšieho 😂😂😂😂😂všetci sme boli v šoku keď švagor volala z pôrodnice že jarko je už na svete .. čudovali sme sa že sa sestra vzdala a dala meno po mužovi ale sama povedala že jej to bolo už jedno keď ho zbadala a mala v náručí .... ale malému tak to meno sedí že si ho nevie nikto predstaviť volať iným menom ...ale hlavne je aby dieťatko bolo zdravé tie ostatne veci okolo nie sú dôležité ... 👌

domculik
27. dec 2018

@molnmon Daniel je pekne meno, aj ja som ho zvazovala pre druheho... lebo prvy mal meno po ockovi ! 😂😂😂. nehovorim ze som zastanca davania mena po otcovi, ale konkretne v mojom pripade to uz bol 4. za sebou iduci dedic tohto mena v rodine, tak sa mi to zdalo mile 🙂 a zaroven sa mi to meno pacilo, takze preco nie ?

simonkaba
27. dec 2018

Dorotku mam krsniatko (krasne meno) a Ninka je neterka 🙂 Mne sa z tych tvojich velmi paci aj Marina ci Malvina... urcite lepsie ako tie zahranicne mena k slovenskym priezviskam... Daniel je tiez pekne meno, mne by nevadilo dat po muzovy Peter keby uz daavno nemam vybrane jasne chlacenske meno - Jurko ❤️

johanna_b
27. dec 2018

inac je zaujimave kolko zien je proti davaniu mena po muzovi a su to prave tie zeny, co bachnu detom najtuctovejsie mena, cize sice nie po otcovi, ale 10 spoluziakov sa vola tak isto

petkaaa
27. dec 2018

@johanna_b Nevidím žiadny súvis medzi tým nedať meno po otcovi a dať tuctové meno 🙄 napríklad ja tiež nechcem dať meno po otcovi ale páčia sa mi "obyčajné" mená... nechápem ak má rýdzo slovenské priezvisko a meno Nathaniel, Elias, Noe, Bentley.... lebo maminke sa páčilo, ale že celý život si ľudia budú klepať na čelo, to už nerieši...

johanna_b
27. dec 2018

@petkaaa súhlasím s tebou

montemotherone
27. dec 2018

@molnmon nerozmýšľaj príliš. Ak to tak cítiš, nech sa volá po otcovi

sense
27. dec 2018

Meno Daniel je pekne, a vobec by.mi nevadilo ani to ze sa tak.otec vola, z duevcenskych sa mi paci len Viktoria...ale kazdemu sa paci ine...

dadus_ka
27. dec 2018

Ja som chcela tiez po tatovi aby sa volal syncek Marian, on je čech tak to má s krátkým a. Lenže mužovi sa páčil Dominik tak bude Dominik 😀😜. Najprv som si nevedela zvyknut (malý sa ešte len narodí v januari) ale pocas tehu sa mi to zacalo páčiť. Nedá sa mu škaredo povedať a budem ho volať Dominko, Domčo, Domko....

mirkabav
27. dec 2018

Zoja, Meda, Malvina, Dorota, Marina...nič v zlom, ale skôr nie. netrestajte si deti takýmito menami, budú vás neskôr neznášať za to :D

asia83
27. dec 2018

@iwesska Prosím vás, čítajte dvakrát, keď nerozumiete na prvýkrát. Mne sa meno Daniel nepáči. To je všetko k tomuto menu, čo som napísala. Potom som písala o tom, AKO sme vyberali meno MY. Konečná.

iveta143
27. dec 2018

moj syncek sa vola Patrik...tiez to nieje velmi rozsirene meno

iveta143
27. dec 2018

ja som tiez nechcela aby sa deti volali po nas..no vyberala som tak, aby to dobre znelo s priezviskom.

petkaaa
27. dec 2018

@mirkabav tiež nechápem čo za meno je Meda 😀

iwesska
27. dec 2018

@asia83 Ja nie som ziadna kontesa,tak mi nemusis vykat😁 Ved prave,ze Daniel sa ti nepaci,lebo vy ste vyberali tak aby sa dietatu nedalo skaredo povedat. Z toho mi logicky vychadza,ze toto je jedno z tych mien,ktoremu sa prave skaredo povedat da. Viem citat,dokonca na prvykrat😁 Ked sme uz pri tom porozumeni,autorka tiez nebola zvedava na to,komu sa Daniel nepaci😁

iwesska
27. dec 2018

@mirkabav Beriem tvoj nazor,ze sa ti urcite mena nepacia. Ale ako mozes na klasicke slovenske mena povedat,ze je to "trestanie?" Ja by som rodicov napriklad rodicov milovala rovnako aj keby mi dali meno Marina,ale zial nedali,a aj tak ich mam rada. To kazda musi byt Lili a Sofia,aby mala rada svojich rodicov,ci?

evabb35
27. dec 2018

@molnmon Nedávala by som meno po otcovi. Je to strašne nepraktické. Nikdy neviem, či mamička má na mysli otecka alebo syna - najmä keď z malého synčeka vyrastie dospelý syn a už sa nepoužíva v spojení malý Karol. Veľmi často sa mu hovorí malý a meno zanikne úplne, akoby Karolom ani nebol. Samozrejme najlepšie by bolo, keby také meno nemal nikto z predkov v rodine, resp. ani iniciály. A samozrejme treba ísť aj na facebook a zistiť koľko je užívateľov s takým menom a priezviskom a keď sa ukáže viac ako 10, tak je to otázne. U dievčat je príliš veľa s menom :Nina, Natalia, Viktoria - tieto určite nie
Volila by som niečo z týchto:
Meda, Malvina, Dorota, Marina, Miriam, Monika, Klara, Denisa,Zoja a treba počítať s tým, že deti mená skracujú, takže Monike budú hovoriť skôr Mona, Miriam skôr Mira, Dorote skôr Dora a Malvíne budú hovoriť ako? Zoja - tam budú skôr si zamieňať s menom Zora

johanna_b
27. dec 2018

@iwesska no zbohom, to by som skor neznasala rodicov za to ze sa volam Sofia ako polovica deti na Slovensku. Nechapem to vobec.