Môj partner odmieta ísť k pôrodu
Áno chápem na jednej strane niektorí muži proste nejdu lebo nemusia krv atď. Na druhej strane mi to príde smutné akože nechciet vidieť prichádzať na svet svoje dieťa. Nechať partnerku si to odsrat samu. Nazvať pôrod nechutným. Úplne nefer smutné sebecké. Som na neho nehnevana a prešla ma chuť zdieľať s nim čokoľvek čo sa týka tehotenstva. Úplná sebeckost a hlúposť pretože ja žena matka tam budem v bolestiach ja si to odrodim a on si bude kľudne sedkat a necha ma v tom samu. Nechytí ma za ruku. Nebude po mojom boku v takej ťažkej chvíli. Myslím že ma to úplne od neho odluci a potom už všetko zvládnem asi aj radšej sama. Nie je tak ženy? Asi každý chce sa oprieť v takejto situácii o takto blízku osobu ktorej sa to mimochodom aj týka. Rada by som mu to ozrejmila ako to vidím a ako ho potom budem brat ale neviem ako
Moj pri prvom porode bol,bol mi tam na 2 veci....na nic a na to,ze som ho mala chut zabit 🤣navrhni mu nech je s tebpu pred porodom,samotny porod nech pocka na chodbe a po porode potom nech je zase pri tebe. Lebo pocas samotneho porodu tam bude zbytocne,nahodou tam odpadne a nikto nebjde mat cas ho tak ratovat. Moj muz 2 porod nestihol a jediny cas kedy mi tam chybal bolo po porode ked aom tam 2 hodiny lezala na sale a cakala. A nemysli si,ze ked bude pri porode bude mat citovy vztah k dietatu🤦♀️moj aj bol pri porode a ziadne citaky sa nediali,je to chlap,nie zena,ten sa nerozcitlivie ked uvidi porod,moze sa stat opak,ze ta bude potom ako zenu odmietat a bide mat traumu...chlap ai buduje k dietatu cestu postupne,noe hned po porode. Moj muz pri prvom bol ako hlupak,nezapajal sa,nevedel co a ako,trvalo mu niekolko tyzdnov kym pochopil,ze je z neho otec.....pri druhom to bolo uz ine,skor si nasiel cestu k malemu lebo uz vedel co ho caka😄takze ako pisu baby,netlac na pilu lebo dosiahnes opak. Navrhni kompromis,pred a po porode nech je pri tebe,pocaa samotneho porodu ti aj tak nepomoze.drzim palce😊
to, že je ľahostajný voči vášmu prvému dieťaťu, určite nie je tým, že nebol pri pôrode. Tam bude niečo iné divné v tom človeku, s takým by som si druhé dieťa asi nerobila. A jeho účasťou pri pôrode jeho vzťah k druhému dieťaťu nevylepšíš, zvlášť keď tam byť nechce. Chcel vôbec to dieťa, keď mu nezáleží ani na tom prvom? A tak čiste objektívne esteticky, pôrod nie je krásny, ani žena pri ňom nie je krásna, ani to novorodeniatko na prvý pohľad nie je krásne - isteže je to najšťastnejšia chvíľa v živote ženy, ale muž nie je obliaty hormónmi, vníma to inak
A este k tomu komentaru,kde su ti chlapi??? Aki???? Pred rokmi sa nerobila ziadna drama pri porode,zena sla rodit,muz makal v praci alebo sa staral o deti doma....chlapi boli vzdy rovnaki a ano znasaju horsie pohlad na ihly,krv atd,vzdy to tak bolo. Ty si si v hlave ulozila,ze nebude pri porode=nebude mat puto s dietatom🤦♀️to je somarina ako traky,chlap nie je zena,nebiju ho hormony po porode. Ja som pri prvom porode necitila nic,dali mi dieta kukala som ako puk na neho,necitila som nic,starat som sa postarala co najlepsie ale city a puto prisli az po niekolkych dnoch,ked som si uvedomila,ze som uz mama....pri druhom to bola laska hned,uz som bola "pripravena" alebo ako to nazvat.....a ty naozaj necakaj,ze ked ta bude vidiet chlap trpiet,ze si ta hned zacne vazit a zrazu sa zmeni🤦♀️moze sa zlaknut toho co vidi a nepostavi sa mu aj pol roka pri tebe lebo bude z toho v soku.....skus ten kompromis ako som pisala,pred a po.
Mm najprv nechcel ale potom zmenil nazor A bol pri vsetkych 3 porodoch. Prvy trval 37h a ako tu Niekto pisal bolo to ako Rachel. Ja zas vo filmoch nevidim ziadne romanticke ale prehnane reakcie ženy kričia drtia mužom ruky nadavaju im su zlostne. Hah v realite si zena kusne do jazyka a predychava. Pri tom prvom dlhom mi nosil dzus a vodu a jeho ticha pokojna pritomnost ma ukludnovala. On nie je daky sentimenalny typ a vidiet ma trpiet mu nejake muky nerobilo( co si tu ženy naivne myslia ako by to ich chlapi prezivali horsie ako oni 🤣)Ja mam vraj vysoky prah bolesti nerobim cirkus ked rodit.Ja som ho tam chcela aj preto nech prave vidi tu realitu porodu Svokor vecne mlel o tom ako jeho mama porodila 10deti a hnet v ten den išla makat. (Svokra bola 2t v nemocnici) a potom ked sa mala konecne narodila bol hnet zalubeny oči uplne dojate. Nechcela by som pri porode ako ine baby ze kamosku lebo snou som nesplodila a Mamu uz vobec nie Lebo ona je Strasne stesujuca ked je Niekto chory alebo tak ona to Strasne moc preziva boji sa .. ked som rodila v 18tt tak Tam tiez chcel byt a trpela som tisic krat viac ako pri porode živeho babatka hoci ma fyzicky nic nebolelo len som tam cakala a plakala. Nemusel ma utešovat lebo matka anjelika sa musi z toho dostat sama. Ale bol tam lebo sme team. Pri Tretom porode s oxytocinom bez epi dostal aj ulohu tlačit mi na panvu Lebo tlak mal pomoct cervixu tak sa tesil ze moze nejak pomoct a tlačil tak ze to bolelo viac ako kontrakcie-sme sa smiali. Ze tomu dal 120%.. a ked som bola uz blizko porodu chcela som ist na wc - u nas nerobia klistir a zrovna ten den som rano nebola doma na wc ., Tak mà uz nepustili ze mi padne babo do wc., midwife proste chytila do bavlnenej plienky 💩 a ocistila ma a par minut na to sa narodil maly. Mm mi len povedal ze dost to smrdelo 😅🤣poslala som potom midwife krasnu kyticu kvetou s podakovanim za porod a vobec mi to Nie Je trapne . Je to ludske. Nech mà mm svoje muchy mà som rada ze bol vzdy somnou .-A nikdy som sa mu neznechutila. Sex sme mali v teho vzdy aj v TP a potom vydrzat 6t.. najlepsie na mm je ze ked sa nahodim tak nezvykne chvalit ale ked sa niekedy zobudim strapata spotena unavena a on mi z nicoho nic povie ze aka som krasna a vrhne sa na mna
Nasilu ho tam nedostaneš. Mohol by ale ist stebou a zostat tam popripade odist v druhej fazy porodu na chvilku von.. no mam pocit ze Ta vo vela veciach sklamal ako partner aj ako otec a preto Ta to tak velmi boli je to posledna kvapka. Ci by to zvysilo jeho zaujem o babatko neviem. Mozno je ten typ co nema trpezlivost a zaujem o miminko ale vie sa venovat uz vacsiemu dietatu ktore vie hovorit, Podla mna to vobec nie je sebecke ze ho tam chces skor je sebecke ked tam panko nebude hoci vie ze ho tam velmi chces Lebo prenho je to “nechutne” ale plodit nechutne nebolo, A tie reci ze v minulosti muzi cakali v cakarni alebo v bare s cigaretkou., nie je len jedna minulost .. na divokom zapade osamele farmy muzi museli pomoct zenam odrodit ked tam nik nestihol prist .. v jaskyniach tiez nemali zdravotny personal.,rozne situacie rozne zvyky a doby kazdemu vyhovuje inak. Ktore muza nechcu pri porode a planuju dalsich 50r pred chlapom predstierat ze ich prd nesmrdi -ich vec. Ty chces muza pri sebe a mal by pri tebe byt. Len neviem
Teraz cez covid Mozno to ani nebude dovolene a tu sa teraz uplne zbytocne trapiš. Vztah k babatku si moze budovat aj kazdodennou starostlivostou- moze ho kupat alebo uspavat na rukach atd.
Aha rozumiem... teba ani tak netrapi ze nechce byt pri porode ako skor to ze nemal citovu vazbu a zaujem sa starat o prve dieta a nechces aby to tak dopadlo aj s druhym. Mne to pride akoby bol taka ta stara skola. Porod aj babatko (kojenie, prebalovanie, bozkavanie nozicek) je podla neho zenska zalezitost a on tam nepatri.... az neskor, ked je dieta vacsie a da sa s nim napriklad sportovat, tak pride jeho cas.
Pola mna nie je zaruka ze si vytvori citovu vazbu ak bude pri porode. Vztah sa praveze robi tou kazdodennou starostlivostou a castym kontaktom a ked toto nerobil pri prvom, tak preto sa mu tam nevytvorilo to puto. Ja by som sa skor snazila ho zapajat do starostlivosti hned po narodeni.... prebalovanie, kocikovanie, uspavanie a ak nebudes kojit aj krmenie... to vsetko zvladnu chlapi ale niekedy ich treba zapajat.
Ahoj dovolím si nesúhlasiť.,...môj muž síce pri pôrode bol...lebo chcel sám od seba.... žiadne tlaky naňho typu musíš si sebecký a pod...môj pôrod bol síce celkom rýchly o pol 8 mi praskli vodu... Prišiel o pol 9 a celú dobu tam bol v podstate k ničomu lebo bolesti som si musela vytrpieť sama.. Si žena si na to vstavaná... zvládneš to neboj ...ako pomôže to na psychiku ale ja som bola radšej keď sedel a nechytal sa ma....a 22:48 bola malá na svete ...a ver mi že nebudeš mať čas na a to držanie za ruku a mojkanie....môj muž mal tiež zmiešané pocity keď to videl ten celý priebeh....ale aspoň videl čo ženy musia vydržať...a že to není hop na kravu a je tela 😁✌️
Moj bol ale chcel zdrhnut lebo vedla v boxe rodila ina pani a vrieskala, zvracala, bolo mu to blbe a velmi neprijemne.nakoniec zostal, ale nenutila by som ho.
Môj nebol tiež, neznáša nemocnice, a pocit, že nemôže pomôcť, keď vidí človeka trpieť by ho dlho mátal. Ale napíšem ti, čo som ja zažila. Mladá baba, tiež hrozne chcela muža pri pôrode, tak pre pokoj v rodine bol..a vieš čo? Vôbec ich to nezblížilo, naopak, keď si vyžral, to si z nej všade len srandu robil, že ako tam vzdychala, a revala a ......no debil, ale to vedľajšie...takže nieje všetko tak, ako v telke ukazujú ☺️ aj chlapom môže z toho stresu prepnúť, a potom s tým žiť musíš 😊
Mne príde zase kontraproduktívne ho k tomu nútiť. Ja mám na to trochu iný názor, prítomnosť pri pôrode by mala byť vzájomná dohoda obidvoch a najmä dobrovoľná. Pôrod stále vnímam ako ženskú záležitosť a myslím, že pre zachovanie zdravého vzťahu a istej chémie aj po pôrode nie je vždy vhodné, aby tam bol aj partner. Ja som mala napríklad predstavu takú, že pri samotnom pôrode-2.fáze manžel nebude, ani on nechcel, ani ja. Bol pri mne keď som mala tie najsilnejšie kontrakcie, čo mi veľmi pomohlo, ale potom som ho poslala von a lepšie som urobiť nemohla. Ja som proste nechcela, aby ma pri tom videl, mne stačil personál, krorýkoľvek to zvládol na 1* a manžel by tam akurát tak odpadával, lebo mu nerobilo dobre už ani to, keď ma videl, ako trpim pri bolestiach, bol z toho vykoľajený viac ako ja. Potom prišiel, až keď som držala malého na rukách. A podotýkam, mame veľmi pekné 12 ročne manželstvo. Teraz ma to čaká zas a urobím to presne tak isto. Takže prítomnosť otca pri pôrode nie je celospoločenská povinnosť a už vôbec nie, pokiaľ sa na to jeden z partnerov necíti. A ešte dodám, že moj manžel je ten najlepší otec, akého moj syn môže mať, aj keď ho nevidel, ako zo mňa vyšiel..
Môj manžel nebol ani pri prvom ani pri druhom. Pri prvom ho doslova natlačila sestrička na sálu, ale pri pohľade naň, som ho pekne krásne vypoklonkovala 😉. Čakal nervózne vonku pred dverami, deti videl dá sa povedať ako prvý. Ten druhy pôrod bol predčasný s komplikáciami, tak som bola šťastná aj za to, že stihol dobehnúť, keďže som bola hospitalizovaná. A poviem Ti, že nič to nebralo na našom vzťahu, ani na jeho vzťahu k deťom. Je to milujúci a obetavý manžel a otec. Poznám dokonca prípad, kedy manžel stratil "záujem" o manželku po pôrode. Priviesť dieťa je ten najkrajší zážitok v živote ženy a nenechaj si ho pokaziť tým, že si budeš tvrdohlavo stáť za svojím. Možno sa naozaj na to necíti, tak ako môj. Chlapi sú padavky😉.
Zaujimave posudzovat ludi podla toho ci idu alebo nejdu k porodu. Neprajem ti to, ale veci sa mozu v minute skomplikovat a muz tam aj tak nebude moct byt. Ja som mala trikrat cisarsky a nemohol tam byt alr nesiel by ani keby som rodila normalne a ja som to respektovala. Neviem si predstavit ze by mna niekto do nieco takehoto nutil. A zabila si ma vetou ze si to mas odsrat sama.... Hlavne ze je pre teba porod krasny zazitok. Hlavne by si mala pochopit ze nie vsetci ludia si rovnaki. Mojej kamosky muz bol pri porode, tvaril sa prikladne a potom ju po dvoch tyzdnoch fajne strepal. Ja len k tomu kde su taki chlapi......
Názor on podľa mňa nezmení. Nechala by som to tak a rešpektovala jeho rozhodnutie, hoci pre tehotnú ženu to počuť je to veľmi zraňujúce. Akože vieš... možno on už pôrod videl alebo ma vedomosť od kamarátov, kolegov. Môj muž bol pri oboch, pri jednom zaspaval od vyčerpania, nakoniec akútna sekcia, takže žiadna veľká show sa nekonala a pri druhom sa z toho spamätával asi 2 mesiace, hovoril, že sa strašne bál o mňa aj o malú. Včera strihal kačicu špeciálnymi nožnicami, tak som sa ho pýtala, či mu to nepripomína niečo, hneď bol zelený 😁 Proste chlap nie je chránený hormónmi, on to vnima veľmi triezvo. A za seba poviem, že pri tom druhom pôrode, ktorý som reálne zažila celý vrátane dlhého tlačenia, som bola aj rada, že v zornom poli mam 3 ženy. Dokonca aj za ruku ma držala žena
Môj najprv nechcel nakoniec bol....
Netlac na pílu možno si to rozmyslí... A nemyslím ze je to od neho sebecké... Ci tam bude al nie od makáš si to ty.... Nemusí ist o krv, nemusí mu robiť dobre vidieť ako trápis...
A poznám pár kde si to žena vydupkala a chlap mal potom psych. Blok.... Takže Netlac na neho
Ja som tiež odrodila deti bez manžela. Ani som ho tam nechcela mať, našťastie on sa tam ani nehrabal. Počas prvého pôrodu bol v práci, počas druhého strážil doma syna a pekne čakal na telefóne. A obidve deti (aj mňa) ľúbi najviac na svete, život by za nás troch položil.
Strašne to prežívaš. Podľa mňa vám to celkovo vo vzťahu škrípe a myslíš, že týmto si ho pripútas. Len aby úplne nezdupkal.
A napríklad mne ten pôrod nepripadal krásny. Bolo to zaujímavé, rýchle, ale že by bol krásny to nie. Bola som šťastná, že som porodila to ano, ale nejak som to nevnímala. Tá láska k deťom prišla postupne,až keď som už s nimi bola na izbe.
Znie to tak, že máte úplne iný problem ako účasť pri pôrode
Precitala som len par komentov, ktore su zvacsa proti tebe, tak ja ti pridam moj nazor, ze podla mna mas uplnu pravdu ty a ja by som reagovala rovnako. Moj muz chvalabohu pri porode byt chcel, ale ja som stale hovorila, ze keby nechcel, aj tak nema na vyber. Jednoducho ja som 9 mesiacov tehotna s nasim doetatom co je narocne samo o sebe, ja musim to doeta porodit v bolestiach a nikto sa ma nepyta ci mi nie je zle z krvi a podobne. Raz je to moj muz, ma 9 mesiacov na to aby sa na to pripravil psycky ak to nezvlada a ked ho tam ta zena vyslovene chce a potrebuje, tak podla mna, to je ozaj najmenej co moze pre nu urobit po celom tehotenstve a porode, ktory podstupi ona, ze tam stoji pri hlave a drzi ju za ruku. Uz akoze ozaj chlap, ktory toto nie je ochotny urobit pre tehotnu manzelku, ktora ho o to vyslovene prosi a zalezi jej na tom a ma arugementy akoze je mi zle z krvi a podobne je co za chlapa. To mozem aj ja povedat, ze je mi zle z krvi a teda co nebudeme mat dieta vobec, lebo ani ja nechcem byt pri porode? Raz je to chlap co vedel to dieta urobit, chce byt otec rodiny, co tiez nie je lahke, tak toto hadam musi zvladnut. A ze nema ako pomoct? No ako komu..mne na tom velmi zalezalo, aby pri mne bol, rodila som skoro 24 hodin, kedze porod nepostupoval a cely cas bol pri mne a neskutocne mi pomahal a podporoval ma cely cas. Keby som tam bola cely ten cas sama v tych bolestiach, bolo by mi velmi tazko. Takto aj napriek dlhemu a tazkemu porodu mam nanho krasne spomienky, lebo sme to spolu prezili a ja som tam nesedela sama na cakacke v strachu a kontrakciach, ale bola som tam s nim, co ma hladkal, upokojoval, sprchoval a so vsetkym pomahal. Aj som sa od bolesti povracala, aj som urcite nevyzerala jak princezna z rozpravky, aj bol pri tlaceni a absolutne ziadnu traumu z toho nema. Teraz som tehotna znova a vobec neuvazuje ze by nesiel. Pre mna to boli krasne chvile a som strasne rada, ze sme v tom boli spolu. Ani nehovorim potom o bondingu, led bol syn na svete a spolu sme ho privitali a uzili si to. Ak to inak nepojde, tak sa s nim dohodni aspon na tom, nech je s tebou na tej cakacke a pri bondingu ak to vasa nemocnica dovoli a nech pocka vonku pocas toho tlacenia. Ak by ani na to nepristupil, nakopala by som ho do zadku.
Keby ma žena opustila len preto, lebo som pôrod nazval nechutným, tak by som oľutoval ešte aj to, že som sa zúčastnil aktu darcovstva spermii. Pozri sa na to inak. Ty tam cele hodiny predychavas bolesti. Lieta okolo teba personál, zavše ti ocumuje v chlapovej pritomnosti susulu, kontroluje množstvo prstov. Na sále z teba vypadne dieťa cele krvave, mazlave, zmodrete, ešte stále z teba trčí šnúra. Ty tam jacis, doktor taha von krvavu placentu. Polonahu, vyflusnutu, ti eventuálne zasiva trhliny. Chlap tam akurát bezmocne môže stáť a kukať ako puk. Teba aj tak zaujima len dieťa... Som sebec, keď toto nepotrebujem mať ako spoločný zážitok, na ktorý budeme raz spomínať pri krbe a pohári vínka? Ps: bol som pri 3 pôrodoch a kľudne pojdem aj na ďalší. Ale nijaké wow to nebolo, pre nikoho z nás.
Máte nezrelé decko, nie muža. Nuž, to ste si vybrali. Určite by mal myslieť na vás, podporu počas pôrodu, nie na seba. Nemôžete niekoho pretvoriť, zmeniť. Trebalo to riešiť keď ste sa zoznamovali. Neverím, že iba teraz sa prejavil ako detinský zbabelec.
A šak ako čo? To by si bola spokojnejšia keby tam bol z donútenia lebo ty chceš? To že nechce byť pri pôrode neznamená, že nechce vidieť svoje dieťa.
Ano je to sebecke. Neviem preco ho k tomu nutis ked to nechce. Nie vsetko je vzdy taknako vo filmoch. Ty by si sa isla pozerat keby mu operovali napr. brucho? Viem ze sa to neda porovnat s tvojhonpohladu s porodom ale pre muzov to nie je taka romantika
A to aky bude mat vztah k dietatu nezalezi ci tam bude alebo nie.
Skor by som povedala ze ty si rozmaznana. Ale taky clovek si to nepripusti. Bezne rodili zeny bez muzov a nebrali to ako tragediu. To len tetaz zeny chcu ovsetkom rozhodovat. A kde su ti muzi? Mozno aj tvo je muz,, a stoji si za svojim rozhodnutim ako sa podvolit niecomu co si 8ba ty zmyslis. Ked nema muz svoj nazor nie je chlap a ked ho ma tak zase je chudacik sebecky? Myslim ze problemom si ty a komunokacia medzi vami a nie samostny porod.
Ty máš nejakú predstavu, čo tam ten muž bude robiť , ale z toho ako si ho opisala si myslím že žiadne za rucicky a podávanie vodicky nebude a budete sa navzájom akurát stresovat. Jedna vec je keď tam obaja chcú byť a rozumejú si, z toho čo píšeš to tak nevyzerá.
Ja som tam napríklad muza moc nechcela ale sa nasackoval a akurát mi zral nervy. Síce to potom dopadlo sekciou a tam už som bola rada ze bol pri mne, ale predtým mohol byť kľudne v bufete. 😅
skús mu navrhnúť, že by bol pri tebe na boxe do samotného pôrodu ako podpora a potom by počkal v takej miestnosti pre otcov cez samotný pôrod ... môj muž tak bol - on síce pri pôrode chcel byť, ale poslali ho tam a malého nakoniec videl skorej než ja
mame 3 deti, manzel nebol ani pri jednom porode - a som rada. on krv a bolest zvlada perfektne, ale je neskutocny detailista a tak som sa bala, ze by tadil lekarom ako co a kde urobit. urcite by kontroloval aj vzor stehu po porode a kvalizu uzlikov 🙂
Aby si nepisala neskor,ze muz s tebou nesexoval 7 mesiacov,lebo ta videl pri porode.
Citove puto sa neutvara tym, ci chlap bol pri porode alebo nie. To by vsetky deti az po mileniove (tam niekde zacal boom ocka pri porode) mali pri sebe otcov bez citu. A tomu tak rozhodne nie je. Otec pri porode moze byt pomoc pre matku (ale aj nemusi) a rovnako takuto ulohu moze zastat mama, sestra kamaratka, dula.... Ak si ta muz nevazi, tym, ze bude s tebou pri porode sa to nezmeni. Ale beriem, ako mala pomsta sa ti moze trosku ulavit ked ho donutis tam ist. Kazda akcia ma vsak reakciu....

@andreatytler A ty si tomu svojmu len chcela ukázať, ako "trpíš" ? No a vetou "treba ho zobrať nakrátko" , si to zaklincovala....Len bacha, aby ti nezdupkal....