icon

Môže žemlovka v treťom trimestri uškodiť bábätku?

nikol889988
22. dec 2020

baby co vy a zemlovka v tehotenstve ? som 37tt a dnes som si dopriala poriadny kus zemlovky a potom ma napadlo ze tam sa vlasne pecivo maca do zltok a na vrchu su bielka... Su sice zapecene ale v podstate su to surove vajicka... myslite ze to nejak moze uskodit ? dakujem

Strana
z2
kikaaa444
22. dec 2020

Praženica sa robí tri sekundy a tiež nie je surová 😂😂 panenko skakavaa až sa mi nechce verit že tato diskusia je ozaj reálna

elizabet173
22. dec 2020

@veronikaszabova herecka zistila, ze je truba, tak uz tu nema ucet

ladyvi
22. dec 2020

Trosku sa zastanem autorky, ja som sa nad tym minule tiez pozastavila. Moja zemlovka ostala totalne vlacna a mala som pochybnosti ci vajicka presli pecenim. Recept vravi 20minut,moja bola c v rure 40minut a ziadalo by sa jej este 20. Odchadza mi spodne pecenie a uplne to citit,neviem odhadnut ci su veci upecene dostatocne. Kolace casto surove zdola. Chcelo by to vymenit ruru, ale presne pri zemlovke som sa takto naposledy pozastavila ako autorka,ze dufam, ze sa z toho cela rodina nepo💩me. A nepripadam si vobec stupidne😂

elizabeth88
22. dec 2020

Tak sa chcela uistit.Kazdy to tehotenstvo preziva inak.Mozno v nej hlodal nedobry pocit z toho polosuroveho vajicka a chcela sa uistit,ze je to naozaj o.k.,dnesna doba a google naozaj robia z mamiciek zbytocne ustrachane .Ved nemusi byt pre to hned hlupa,ci?😉

nikpa
22. dec 2020

@nikol889988 a podľa teba 5min v rozohriatej rúre nestačí na vajíčka? Veď to nie je mäso. Ja by som sa pozrela ako volaktore ženy vychovávajú svoje deti 🙏🙊

sara07
22. dec 2020

@thoughtfulweirdo
https://dennikn.sk/minuta/2198898/?ref=mpm
asi ti to celé neotvorí tak to skopirujem ale už som čitala že v krvi, v stene čreva našli mikroplasty
Vedci po prvý raz objavili mikroplasty v placente. Obávajú sa, že malé čiastočky plastov môžu negatívne ovplyvňovať vývoj plodu a zdravie detí, ktoré s nimi prišli do kontaktu už pred narodením.

„Je to, ako keby sa vám narodilo dieťa kyborg: už nie je zložené len z ľudských buniek, ale zo zmesi biologického a anorganického materiálu. Matky boli v šoku,“ citovali noviny The Guardian šéfa výskumného tímu Antonia Ragusa.

Skupina talianskych gynekológov a pôrodníkov skúmala vzorky placenty šiestich zdravých tehotných žien, ktorým sa narodili zdravé deti. U štyroch z nich sa našla najmenej desiatka čiastočiek mikroplastov, celkové množstvo však bude zrejme mnohokrát vyššie, pretože analýzou prešli len zhruba štyri percentá placenty.

Znečistenie mikroplastmi prakticky zasiahlo celú planétu. Našli sa v Antarktíde aj na Mount Evereste, ľudia ich vo veľkom konzumujú spolu s jedlom či vodou a takisto ich vdychujú. Ich účinky na zdravie zatiaľ nie sú preskúmané. (čtk, guardian)

thoughtfulweirdo
22. dec 2020

@sara07 Ďakujem krásne, tak toto je veru masaker. Ale ani sa niet čo čudovať 😕

robin30
22. dec 2020

@taskataska pokial nejaky predtym mali 🤭😁

mandarinka555
22. dec 2020

@taskataska Ak ho teda vôbec niekedy mali....myslím ten "zdravý rozum"

elisaelisaday
22. dec 2020

Z odborneho hladiska ma autorka uplne opodstatnene obavy, zamysla sa spravne! V pripade zemlovky sa jedna najma o bielkovu penu. A nejde len o to, ze je autorka tehotna. Zemlovka s bielkovou penou sa radi k rizikovym jedlam z hladiska crevnych infekcnych ochoreni (salmoneloza).

miriam11
Odpoveď bola odstránená
jankapepe
22. dec 2020

@nikol889988 ako môžu byť zapečené vajcia surové?????????

jankapepe
22. dec 2020

@elisaelisaday ťa bielkova pena prejde tepelnou úpravou pri cca 180 stupňoch!! Niekoľko minút!! Aké tam je riziko prosím???

babydesire
23. dec 2020

@tamtamka26 psst,skoro som sa nahlas rozosmiala a to nesmiem v tejto hodine kde okrem.mna vsetci spia 😂😂😂😂😂

babydesire
23. dec 2020

Prepac,to ako vazne? Este kebyze sa zamyslas nad rumovymi pralinkami,,alebo ze si cistila sprchovy kut savom a nadychala si sa, ale toto..neprehanajme..ja som sa pri dcerke omylom napila palenky,mojou reakciou bolo,ze som to hned vyplula do dresu..a muzovi napisala spravu ze malem nam vozral nenarodenu dcerku 😅😅😅😅 kedze ma naupozornil ze v tej flaske neni mineralka

marienkagu
23. dec 2020

@taskataska ja sa tu pri ranajkach ohromne s mužom bavím..... milujem to tu :D

sara07
23. dec 2020

@thoughtfulweirdo ved prave sa môžeme čudovat taky drasticky narast opozdenej reči , my sme v 3 rokoch už básničky a pesničky vedeli čisto , adhd, rôzne alergie a intolerancia, v našej bytovke z 10 detí čo sa v posledných 5 rokov narodili proste niečo má , opozdeny vyvoj tam je proste, a to nie je o tom že by sa tym detom nevenovali, praveže sa mi zda že až moc , aj motoriku sme mali inde v 3 rokoch sme si vedeli zaviazat na mašličku topanky toto ledva spravny tvar guličky ušula
v každej triede v škôlke je proste čast pozadu doslova a tomu aj kresby zodpovedaju , ked 4 ročny mavali inde a to v časti u deti o venovani alebo chceni rodičov uč proste nie je

stanulienkat
23. dec 2020

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ ludstvo smeruje k zaniku

elisaelisaday
23. dec 2020

Slovensko ma jeden z najvyssich vyskytov crevnych nakaz z celej (!) Europy, rovnako tak salmonelovych epidemii. Fakt dohladatelny na strankach ECDC.
Konkretne zemlovka bola uvadzana ako pri velkych epidemiach napr. v r. 2014 (okr. Zvolen, skoro 40 chorych), r. 2016 (okr. Martin, 22 chorych), r. 2016 (okr. Trebisov, 46 chorych), r. 2007 (okr. Bratislava, 43 chorych)... Je ich viac (plus rodinne a sporadicke vyskyty). Vsetko mozne dohladat vo vyrocnych spravach UVZ SR.
Ano, prave pri tomto jedle je riziko nedostatocneho tepelneho spracovania vajec.
nikol889988 Nechcela som vas strasit,len odpovedam na vasu otazku a ano, zamyslate sa dobre, nepytate sa uplnu "hovadinu", prave naopak! Pretoze citam, ze sa tu zosypala vlna kritiky. Neopravnene.

ladyvi
23. dec 2020

@elisaelisaday toto je super prispevok 😂 tu sa ukazalo, ze ta otazka az taka hlupa nebola, a blbo z toho nakoniec vysiel niekto iny, nie autorka 👍

zuzi15
26. dec 2020

@nikol889988 nič si z nikoho nerob. A vy ženy by ste mohli prestať takto urážať niekoho, koho ani nepoznáte. Sa tu zamýšľate nad stupiditou... Máte pravdu.. Ja sa tiež zamýšľam... Nad vašou. Normálne sa za vás cítim trápne. Takto niekoho zhodiť.. Hamba.. Kam to ľudstvo spejeme. Nevieme niečo povedať normálne? Musíme hneď urážať a zhadzovať a vysmievať sa? Prepáčte, ale dotklo sa ma to aj za autorku.

slniecko187
27. dec 2020

urobila si mi chute... a neboj je to v pohode nic ti nebude

elizabeth88
27. dec 2020

@zuzi15 Tiez si myslim,ze to prehanali...

h_petra
27. dec 2020

Paneboze

h_petra
27. dec 2020

Ženské veselo obhajujú sem tam pohár vína v tehotenstve, ale zo žemľovky panika.
Neuveriteľné...

piskota81
27. dec 2020

To fakt toto 🙏

slniecko187
27. dec 2020

ale no zeny nebudte take zle mozno sa ozaj bala ze sa daco stane 😉 aj ked take sa pytat je trosku blbe... a teraz aj mna ukamenujte 😀😀😀🤪

makrelkam
23. jan 2021

@nikol889988 prave som ju dojedla 🙈🙊mnam🤩🤣

zdenin
7. feb 2023

Ja skapem no

Strana
z2