Neotočené bábätko v 33. týždni
Keď sa mi bábätko stále neotocilo dole hlavičkou (33 týždeň) znamená to, že je nejako choré?😔
Preco by malo byt chore? Je ok. Moj sa neotocil do 37 tyzdna. Teda potom mu “museli” pomoct. A je ok nic mu neni.
Ja som cvičila mačací chrbát a dcéra sa pretočila a ja som nemusela ísť na cisársky.
prečo by malo byt choré?? veľa deti sa vôbec neotočila. Potom buď nasleduje pôrod KP čo ja by som nesla nikdy alebo cisarak kvôli polohe
Čítala som, že keď sa dieťatko neotočí tak je to buď preto, že má pupocnu šnúru okolo krku alebo má nejakú vadu... 😔
citala si to v relevantnych medicinskych zdrojoch?
Prosiiim ta, no stress, moja sa v 33tt otocila dole ritkou a v 38tt si to rozmyslela a pretocila sa naspat dole hlavou. Dieta nemusi mat vadu ani pupocnik okolo krku, len je proste viac aktivne alebo vymysla a jednoducho sa nechce pretocit. Hlavne klud 😉 skus cvicit ten macaci chrbat 👍
Tak uz tolko necitaj😊 moje babatko sa otocilo az v 38tyzdni, dalsie v 36tt..a su zdrave a nemali ani pupocnu snuru okolo krku...naopak, dcerka bola pekne otocena od asi 30tt a mala pupocnu snuru omotanu 2x...takze nestresuj, v 33t ma babatko este dost casu sa otocit😊
moja segra čakala dievčatko, ktoré sa neotočila. Porodila cisarakom, dnes má 5 rokov a je úplne zdravá
Ak by malo vadu ( teda zdravotný problém, lebo vadí mize mat skôr nejaká vec ) tak by to doktor videl na sone alebo by si mala zle výsledky krvných testov
Nič take však nepíšeš, cite, vadu máš buď ty, alebo zdroje ktoré čítaš
Moja sa neotočila až do konca tehotenstva. V poslednom týždni ju otočili manuálne v nemocnici. Deň na to som rodila,všetko bez problémov, šnúra nebola okolo krku a dcérka je zdravá.
Ani jedno ani druhé... Nie každé sa otočí. Syn sa neotocil. Plánovaní cisársky v 39tyzdni všetko prebehlo v poriadku a nič mi nie je okrem občasnému zápalu svindlov 😁
Mne pomohlo spávať na druhom boku,ako som bola zvyknutá 🙂 no stres 😉
to je este 7 tyzdnov do konca tehotenstva, kopec casu, citala som uz o vela pripadoch, kedy sa babatko otocilo v den porodu, ma este cas, hlavne sa nestresuj zbytocnostami, to je ovela horsie
Joj nie je choré.... KP detičky sú úžasné ❤️💙💚💜 ja mam doma 4m od 33tt bola zadockom a hlavku mi tlačila pod rebra.... Bála som sa o nu, ze jej niečo bude, ze bude mat otlačenú hlavičku od rebra, ze bude mat smiešnu ju a je to to najkrajšie dieťa na svete.... Jeden problém bol, že musela som ist na sekciu a všetky cviky som robila ale existujú a nic nepomohlo aby sa otocila.... Kľudne mi napíš správu.... Niekdy je to kvôli šnúre krátkej, inokedy kvôli placente alebo jednoducho nechce byť dole hlavou dobre sa jej tak sedi.... Moja sedela v takom klbku a ešte v den sekcie mi museli robiť sono aby som bola pokojná, ze je stále naopak.... Keby sa otocila, tak utečiem im zo stola porodného
Mne sa tiež neotočilo, dr povedala že bude lenivé 😃 narodila sa o 3 tyždne skôr cisarskym a všetko v poriadku....neviem či je lenivá ale niekedy naspí toho dosť 😎
Čosi, není choré neboj....mne celý čas MUDr. Vravela že pôjdem cisár kvôli tomu, no ako mi pukla voda aj mala sa otočila
Moja sa pretača každé dva dni, dnes som začala 36tt, čakám v akej polohe ostane.... dúfam že hlavkou nadol.... Poriadne to boli keď začne ten svoj kotrmelec
Moje prve dieta sa neotocilo vobec a nie je nijako chore. Ja si skor myslim, ze on si proste chcel robit veci po svojom, mohli sme mu dohovarat kolko sme chceli 😀
Druhe bolo nejaky cas priecne, ma skoro porazilo, lebo cez detský zadok v boku sa fakt neda zohnut, potom sa otocil hlavou dole. Tiez mu nic nie je
Mne sa síce nemal kedy syn otočiť, keďže sa narodil v 29tt,ale ja som bola uložená priečne a musela som ísť von cisárskym.som zdravá ako repa,v detstve som dokonca bola oveľa šikovnejšia ako rovesníci,len tá tvrdohlavosť mi zostala😃
Tak prestan citat blbosti..je milion dovodov, preco sa babätko neotoci a vacsina z nich je uplne banalna ( je mu takto lepsie, ma kratku pupocku snuru, nema az tak vela miesta na otocky,...)
Tiez mam doma velmi sikovne dievcatko,ktore sa od 22tt neotocilo 🙂 dôvod neznamy...sla som sekciou 🙂
Poznam maminku, ktorej sa otocilo pocas toho ako sa pripravovala na porod KP mala dievcatko. Pred pôrodom jej este robili ultrazvuk a bola hlavičkou dole.
Od 37. tyzdna mozte aj s manzelom mat vasnive noci, tiez to zvykne pomoct
Porodila som v 37tt, v piatok. Pamatam si, ako sa planoval cisarsky, kvoli tomu, ze maly nebol pretoceny (v utorok este nebol, bola som na usg). V stredu, 2 dni pred porodom, som bola u hematologicky na kontrole. Plna cakaren, nemala som si kde sadnut. Tak som sa oprela o stenu a cakala som na rad. V tom sa mi maly zacal asi pretacat, bolo to dost bolestive, nevedela som ani, ci idem rodit, ci co sa deje. Pustili ma rychle sadnut. Do pol hodiny to preslo. Vo stvrtok bolo vsetko ok a v piatok rano mi odtiekla plodova voda, vecer som porodila. Cize to pretacanie som citila, babo sa vie otocit aj v den porodu, takze v 33 tt by som si hlavu z toho nerobila.
.. moja sa neotočila vôbec a porodila som ju prirodzene bez cisárskeho. 👊
Moja mala sa otocila den pred planovanou sekciou v 39 tyzdni.dovtedy bola priecne.
Pocitila som obrovsky pohyb v bruchu mala som pocit, ze sa mi zlomili rebra velmi zvlastny pocit🙂) a ked mi rano robili este sono uz bola pekne hlavickou dole.
Niekedy byva dietatko otocene koncom panvovym ked je problem s placentou(placenta previa).
A mozu sa vyskytnut potom pocas rastu po porode nejake odchylky ak bolo dietatko zle ulozene.
Niektore maju vytocenu nozicku a take veci ale to je minimum pripadov.
mohla by si prosim dat link ze kde si to citala? By som si pozrela ake ine pecky su tam popisane 🙄😂
moja tretia sa neotocila vobec, do konca bola v brusku priecne a je uplne v poriadku. prve dve deti boli riadne a aj narodene prirodzenym porodom a tretiu som myslela ze pojdem rovno na porodny stol a nakoniec bol z toho cisarsky. takze nestresovat.
Neznamená to, že je chore,moze sa otocit aj pri porode a moze sa rodiť aj kp.. 😊
@zuzuliennka1 to áno a naj keď sa dieťa otočí zas naopak dieťa u dr dole hlavou a v nemocnici na príjmu hore hlavičku .alebo ako píšeš v deň pôrodu sa otočí tak ako má .

Nie nie je choré a navyše ešte sa môže otočiť