O týždeň rodím a niečo na mňa lezie
Žienky prosím vás, kto máte skúsenosť s chorobou pred/pri pôrode? O pár dní mám naplánovanú sekciu, ale dnes sa cítim katastrofálne, štípu ma oči, bolí ma hlava, cítim sa na horúčku, ale tú nemám 😱... Rodili ste niektoré sekciou choré? Ak áno, ako ste sa zotavovali?
@w3ronika77 ja som mala akutnu sekciu chora, hned po mi nasadili antibiotika dokonca. Zotavila som sa v pohode, na druhy den som uz chodila.
Tak ktovie kedy to reálne bude...pôrod môže byť v termíne plus mínus dva týždne...
Pokiaľ budeš mať príznaky respiračného ochorenia asi ti v pôrodnici spravia covid test a dovtedy sa k tebe budú správať ako k pozitívnej.
Najlepšie keď si zavoláš do pôrodnice kam ideš rodiť.
Každopádne dovtedy sa kuriruj a nezabudni so sebou sprej do nosa...blbo sa ti bude predýchavat keď budeš mať plný nos...
zavolaj tam,ožno ťa otestuju a odrodia čím skôr
@w3ronika77 Ja som mala taku nadchu, ze koniec 🙈. Ale ubezpecili ma, ze ked budem akokolvek kychat, jazva vydrzi 😁. Nakoniec celkom v pohode. Drzim palce.
@iritka ďakujem, zajtrajšok prelezim určite, ale v pondelok mam predoperacne, v utorok covid test (kvôli tomu, že sekcia je plánovaná a epidemiologicka situácia sa zhoršila), a vo štvrtok nastupujem do pôrodnice.... Dúfam, že to prejde ako tak dovtedy ...
@alurabe no super🙂... A to si mala angínu, či zapal nejaký, keď ti dali ATB? Lebo ja sa cítim tak na chrípku a na to antibiotika nezaberajú :(
@cee_68 no kychanie a kašeľ sú hrozne pri rezanom bruchu... Ja sa cítim tak na chrípku, ale bez nádchy chvála Bohu zatiaľ... Ďakujem 😉
Ja som bola chora, tiez pri sekcii... akoze konec :( to som mala len obycajnu nadchu ale nemohla som normalne siakat silnejsie, zatekalo mi to a potom som nemohla kaslat. :/ chuda spolubyvajuca, nic sa nevyspala co som chrapala 😀😀
@w3ronika77 ja som bola tyzden pred sekciou u dr, tiez som sa tak na chrípku citila, nic mi nedala dr. ale bolo mi stale horsie a horsie, pri sekcii som mala aj teplotu, tak mi radsej nasadili antibiotika, pomohli mi, neviem ale co som mala.
Neviem,ci tehotne mozu,ale cesnak a cibulovy caj je liek u nas v rodine. A fakt do 2 dni si z najhorsieho vonku. Ja ked citim,ze na mna nieco ide,jem cesnak. Vela nemozem,tak max.3 struciky. Navarim cibulovy caj 1,5 litra pijem doobeda,poobede cca 1 liter. Na druhy znova to iste. Cibulovy caj pijem,kym nie som zdrava a vela lezat,vypotit sa. A naozaj do 2-3 dni ani naznak choroby.
Ak môžeš...zozen si esencialny olej z Oregana (najlepšie z Doterry ten sa môže vnutorne). A 3x denne kvapku na lyžičku medu zjesť. Na virozu zaberá najlepšie.
Ja som 28tt a mala som minulý týždeň presne také...ze začalo to akoby chrípkou (nádcha kychanie...)...nasadila som oregano a ešte pár mojich obľúbených olejcekov do difuzera...A skončilo to stvordnovou fakt miernou nádchou (nos som mala . volný...len taky "chuchmavy" trochu).
A rob si vyplachy nosa teplou slanou vodou, ja pridávam kvapku oleja Ravintsara na deci vody. Toto zaberá neuveriteľne.
@w3ronika77 no..ja som bola prechladnuta, keď mi robili sekciu..ale len trochu.. ešte dva týždne po pôrode som mala nádchu..sekcia nejak prebehla, horšie bolo po nej, keď mi hlieny zatekali a mňa dusilo na kašeľ, rána ma z toho bolela..to bolo nepríjemné. Našťastie som veľa nekaslala, ale aj tak..
Ďakujem za rady žienky 🙂 dnes mi je trocha lepšie, snáď to všetko dobre dopadne 🙂

zalahni do postele, uzivaj vitaminy a oddychuj, do tyzdna by si mohla byt fit.