Očkovanie proti čiernemu kašľu v tehotenstve

monika_baricic
4. mar 2017

Ahojte.Mozno tu uz tato tema bola, popravde velmi som sa doteraz takymto diskusiam vyhybala, ale uz sa mi neda. Lekar mi pri poslednej tt poradni (som v 29tt) polozil otazku ohladom ockovania proti ciernemu kaslu. Ake su vase nazory na to? Vobec neviem co si mam o tom mysliet... Dat sa zaockovat alebo nie? Nie je to pre babo nebezpecne? 😕

n0mi
4. mar 2017

Protilatky mas dozivotne ak si bola ako doeta zaockovana, takisto protilatky prechadzaju placentou k dietatu a prve tri mesiace zivota babatka ma protilatky od teba, potom sa uz ockuje. Ja som sa nedala zaockovat.

mishkamishka
4. mar 2017

ahoj. ja by som sa urcite za ziadnu cenu nenechavala ockovat pocas tehotenstva. proti nicomu. vobec sa divim, ze to gynekolog navrhuje. zvycajne radia tehotnym vyhnut sa vsetkym absolutne nevyhnutnym medikaciam. vies trocha po anglicky? popatraj na anglickych a americkych strankach, tam najdes skusenosti ovela viac ako u nas, urcite aj s ockovanim pocas tehotenstva.

mishkamishka
4. mar 2017

aha napr. tuto http://articles.mercola.com/sites/articles/arch...

v skratke co tam pisu - vakcina proti chripke ani TDaP nebola testovana na neziaduce ucinky u tehotnych zien, obsahuje genotoxicke latky, bbrrrr, kopec inych veci, ja by som do toho nesla ani za nic. ale oficialne stanovisko je, ze je to bezpecne pre matku aj plod. rozhodnut sa musis sama, je to tvoje telo a tvoje dieta.

candii
4. mar 2017

Urcite NIE!

jeennyv
4. mar 2017

@monika_baricic moj nazor, ze co to je za lekara...ockovanie, pchanie sa kde cim v tehu..nikdy...

maciatkolulu
4. mar 2017

@n0mi protilatky proti ciernemu kaslu ma dozivotne????😉 Prosim ta, ked si si nie ista, tak nepis radsej, pretoze protilatky proti CK nie su dozivotne.....
A ockovat proti comukolvek v tehotenstve za ziadnych okolnosti, neverim tomu, ze ti to ponukol, alebo dal takuto moznost tvoj gynekolog

petruldo
4. mar 2017

@n0mi mňa na škole učili, že protilátky na dieťa prechádzajú iba po prekonaní ochorenia. Z očkovania NIE.

stormie
4. mar 2017

@n0mi ockovanie nezabezpecuje dozivotnu imunitu - precitaj si pribalovy letak. Iba prekonanim choroby ziskas dozivotnu imuntu

monika_baricic
autor
4. mar 2017

Baby dakujem za nazory. Lekar sa ma to pytal ci budem mat o to zaujem. Tak isto ako sa ma pytal na jesen ci sa chcem dat zaockovat proti chripke. Nedala som sa lebo si myslim ze zena by sa v tehotenstve nemala dat ockovat a pchat do seba neviem ani ake latky...som chcela len vediet ci su podobne zmyslajuce maminy..

teegreen
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
regina14
14. mar 2017

Ked som chodila do poradne v Belgicku, hovorili mi, ze vsetky mamicky v tretom trimestri ockuju proti ciernemu kaslu, aby zabezpecili detom protilatky pocas prvych troch mesiacov, nakolko maju neuveritelne zvyseny pocet pripadov a malicke babatka pred ockovanim to ohrozuje, ale cez ockovanie matky sa to da krasne obist.
U nas nie je taky vyskyt cierneho kasla tak by som na to asi kaslala, ale nemyslim, ze je to hazardovanie s nikoho zivotom ;)

teegreen
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre