Plodová voda pomaly uniká
Ahojte,
Koľko môžem čakať keď mi plodová voda len pomaly uniká? Som prvorodička, 40+3tt takže netuším. V noci som prvýkrát mala dosť mokrú intimku - popísala by som to ako extrémne vzrušené mokro, čiastočne slizove, viac vodové.
Teraz ráno mi uniklo po kuse dvakrát znova.
Nemocnicu mám 5 min autom, takže nechcem panikáriť a trepať sa tam priskoro. Bolesti zatiaľ ma len pichá v krížoch, nič pravidelné.
Ďakujem 😊
@ankare len som sa chcela zastat inej baby a napisala som to, co bolo povedane mne, ze ak to tecie po kvapkach, nemusim urgentne letiet do nemocnice. Kazdy ma snad vlastny usudok, pozna svoje telo a vie vyhodnotit situaciu, ci je to ok alebo uz nie.
Kazdopadne, autorka je uz v nemocnici, tak predpokladam, ze do vecera uz budu dvaja a tato debata je tymto uz bezpredmetna 🙂
Baby ako viete, ze je to plodova voda a nie moc? Ja som raz nejake odborne video pozerala o porode, tak hovorili, ze je tazke to rozlisit. Mne ked praskla, tak jej bola plna dlazka. Nemudrujem, pytam sa...
@zuzana9393 ono je to dosť ťažko rozlíšiť, podľa mna, keďže tehotenstvo zvyknú sprevádzať Výtoky. Ja som dakedy až legíny mala mokré. Keď si si nie istá, treba si dať obyčajnu bielu vložku a na pohotovosti Ti tak kvapnu roztok. Keď sa to zafarbí, je to plodovka.
U mňa to bolo jednoznačné. Posledný týždeň som mávala slabšie kontrakcie často a práve počas takejto kontrakcie mi v ľahu rupla voda. Prvo som si myslela,že mi kosť praskla,haha. Až som ucitila mokro medzi nohami. Mne odtekala po troskách.
Ešte je tam rozdiel, že moc vieš zadržať, plodovku nie.
@zuzana9393 podla toho Ako mne praskla voda tak bud to nepachne nijako, o par hodin mi vytiekol v sprche zvysok a to zapachalo ako muzsky ejakulat. To bol neskutocny zapach a intenzivny. Ale do 4 hod od toho momentu som porodila. Moc pachne inak. Ale istota je ist na porodnicu a nech to checknu oni na vlozke.
@zuzana9393 v pôrodnici dajú vložku a Temešvaryho roztok , zafarbí sa namodro je to plodovka..inak žena nevie presne,ale je to taký zvláštny pocit .. moč skôr pri smiechu alebo pri kychnuti a toto je také zvláštne celodenne ..
Pri prvej my zacala voda odtekat o 23 00, sla som hned do porodnice a mala sa narodila o 8 45. Pri druhom o rok a 2 tyzdne neskor 😀 my voda zacala odtekat slabunko o 4 30 prvy krat a maly bol na svete uz o 6 30. Pri oboch som nemala ziadne komplikacie a ani kontrakcie. Poslednych 10 minut pred porodom som mala silne kontrakcie, to bolo vsetko. A teda pri druhom som velmi rada ze som aj hned vyrazila do porodnice, kedze to mame skoro hodku cesty 😀
@sash102 dobrý večer , ako to dopadlo v nemocnici , prišli ste skoro ? Alebo čo vám povedali ??
Ahojte 🙂
Tak som sa k tomu konečne dostala a napíšem ako som dopadla. O 11 som už bola v nemocnici, vyšetrená a odhadla som to správne, pretože krátko po hospitalizácii mi odtiekla skoro celá voda. Nikto nepanikáril, že som neprišla s prvou kvapkou vody.
Pôrod sa nerozbiehal, večer o 6 som dostala vyvolávací gél a samozrejme antibiotiká a našťastie zabral a ráno o pol 5 už mladý muž kričal na všetkých zúčastnených 😃
Obaja sme v poriadku a doma. Ďakujem ešte raz za všetky rady a podporu.

@sash102 ja som skôr myslela príklad aj únik moču 🙈 ja som to mala občas 😬..ale každopádne asi to bude pôrod ❤️ držím palce a daj vedieť ako si dopadla 🍀