icon

Poloha bábätka koncom panvovým

sodomi
31. aug 2012

Ahojte, chcem sa spytat, ci nemate skusenost s tym, ze babatko je v brusku od zaciatku tehotenstva len v polohe "koncom panvovym" t.j. hlavickou hore.
Som v 34. tyzdni tehotenstva, pohyby citim neustale a teda aj dost intenzivne. Cakam kym sa pretoci hlavickou dolu, aby som mohla rodit prirodzene, len mi zacali vrtat v hlave zaznamy v tehotenskej knizke, kde ta poloha je 6x posebe zaznacena "koncom panvovym". Navyse mi doktor naposledy pri ultrazvuku povedal, ze babatko ma mensiu hlavicku (nic zavazne), len ze to moze byt aj kvoli tomu, ze ma hore v bruchu menej miesta. Nestretli ste sa s tym?

Strana
z2
monika2712
5. sep 2012

@fukasova hej predpokladam ze uz predoperacne lebo aj anesteziologicka mi tam este daco dopisovala ked som bola na pouceni o EPI ktore mi sice bude nic ale dokina chcela aby som to mala absolvovane.

fukasova
5. sep 2012

@monika2712 aha no ved uvidíš, držim prsti aby boli výsledky dobre,všetko už maš nachystané do porodnice?

monika2712
5. sep 2012

@fukasova no posledne mi robili krv pred par tyzdnami, nie tak davno a jedine co som mala zle bolo nizsie zelezo, ktore teraz beriem, takze dufam, ze bude vsetko OK a cisarak mi dovolia.

tasiko
5. sep 2012

@sodomi moja dcerka bola KP odvtedy,co zacali sledovat ako je ulozena,teda od 21tyzdna.Bola mensia a nakolko doktor mi raz povedal ze je dole hlavickou,boloto v 30tt- som sa s nim stavila ze to tak nie je,samozrejme som mala pravdu. Mala som malo plodovej vody,pred sc uz ani kvapku.doktori ma skoro mesiac strasili roznymi diagnozami suvisiacimi s velkostou dcerky,zufala som po nociach v nemocnici cez mobil googlovala rozne nazvy co vyslovili- ju vzdy namerali -4tt aj viac,pocuvala som rozne degeneracie a podobne veci,nic prijemne.chcm ti len povedat,ver svojmu babatku, urcite je ok,ja som vedela ze sa nepretoci.
Sara bola malinka 2800/47cm ale uplne zdrava- apgar10/10
Prajem ti aby babo bolo uplne ok,a uz len tesenie sa z neho 😉

fukasova
6. sep 2012

@monika2712 tak to som aj ja mala ale mne železo zle robilo tak som si dala feroglobín-je strasne sladky sirup a nasej malej sme ho davali lebo sme do nej nemohli dostať maltofer

monika2712
6. sep 2012

@fukasova aj mne je z neho zle, ale snazim sa to nejak prekonat 😒

fukasova
6. sep 2012

@monika2712 u mna to bolo už na nevydržanie a aj som vracala tak som radsej prešla na ten sirup a vysledky sa zlepšili aj mne aj malej 🙂

monika2712
6. sep 2012

@fukasova mne z toho len netravi, stale sa mi grga ked si ho dam a mam taky pocit tazoby, ale doktorka, ze treba to vydrzat, ze telo si zvykne , ale znizila som si davku na 1 denne z dvoch.. uvidim ci uz budu po tyzdni lepsie vysledky.

zlobinka
6. sep 2012

moja bola tiez kp zadocek..prenasala som a nakoniec na 10den po termine mi spravili cisarsky...po znamosti,lebo strasne chceli,aby som rodila normalne..bola som tri dni v nemocnici a davali mi vyvolavacku a nic...malej sa nechcelo...mna strasili cele tehu,ze mala je o dva tyzdne mensia,tiez ze ma mensiu hlavicku....dva dni pred narodenim robili sono aj v den pred narodenim a povedali,ze ak bude mat 3300g tak je vela,ze kp zadocek sa rodia do 3500g v pohode...mala sa narodila a mala 3670g..sono vobec nie je presne...inak potom bal na siroko, deti polohou kp zadocek,maju s klbikmi problem,tak radsej pre istotu preventivne... 😉

fukasova
6. sep 2012

@monika2712 jeminku že musiš len vydžať,moja my povedala že ak my nerobí dobre mam si dať to čo my neškodí,pevne verím že budeš mať dobre vysledky a dufam že sa ty aj polepší 🙂

monika2712
6. sep 2012

@fukasova no jaj celkovo taku super doktorku v porodnici ze som z nej uz na prasky ! 😠

fukasova
6. sep 2012

@monika2712 to ty verím ale ešte to vydrž ved za chvíľku už budeš mať maličkého pri sebe a na ňu ani nepomyslíš 😉

milka1978
7. sep 2012

@sodomi Ahoj ... ja som tiež mala prvé bábo KP-čko od začiatku tehotenstva ... hlavičku mal pod ľavým rebrovým oblúkom, zadoček hneď bole v ľavo a nožičky smerom hore z ľava do prava .... nemala som žiadne problémy v tehotenstve .... ešte ma ani záha nepálila akurát ma drobec strašne kopal ... pretože mal málo miesta, keďže podľa lekárky bol "neprirodzene" otočený .... a narodil sa sekciou ..... iné komplikácie som nemala ... teraž čakám druhé a od žačiatku som mala drobca hlavičkou a teraz pred začiatkom 8. mesiaca keď mi robila lekárka ultrazvuk, mi povedala, že bábo je zase KP-čko aby som spala na pravej strane, aby sa naspäť vytočil ale pochybujem, že sa mu to už podarí .... stále cítim ako ma kope v podbrušku takže tam bude mať nožičky a tiež ma asi čaká sekcia .... takže držím palčeky

olinkaolinka
30. apr 2016

@sodomi ahoj. Prepac, nakoniec sa ti babo otocilo?

olinkaolinka
30. apr 2016

@sodomi ahoj. Prepac, nakoniec sa ti babo otocilo?
@dulkagabulka ahoj. Nevies tie cviky na otocenie plodu dat niekam sem? Dakujem

jarica75
3. máj 2017

Ahoj ,moj malý bol KP od začiatku ,napriek cvičeniu ,akupunktúre a moxovaniu sa až do konca tehu neotočil nakoniec som rodila prirodzene v Kochu.🙂

livia158
28. júl 2017

Ak to niekomu pomoze, ja som isla do Brna na otocenie plodu vonkajsimi hmatmi a vdaka tomu som potom mohla rodit spontanne, inak by bol mozny len cisarsky kedze babo malo nozicky dole

Strana
z2