icon

Pomôže mi Aniball, aby som nemala nástrih?

veronikabo
22. sep 2020

Pomôže aniball tomu Aby som nemusela mat nastrih ? 😋

Strana
z2
ckatka
22. sep 2020

Ak ho budeš používať podľa návodu a pravidelne s ním cvičiť tak je veľká pravdepodobnosť ze áno pomôže.
Na druhej strane môžeš povedať že nastrih odmietas a tým pádom ti ho spraviť nesmú. Mozes to nechať na prírodu a roztrhnut sa ako telo bude potrebovať. 😉 Možno viac ako by strihali a možno menej.

Faktom je ze cvičenie s aniballom alebo epinom plus nejaký vhodný predporodny kurz (napríklad hypnoporod), vyrazne znižuje riziko ze tvoj pôrod skončí poraneniami. Cvičenie plus správne dýchanie plus výber vhodnej polohy pre tvoje telo plus sebavedomie ze to dokážeš robia divy.

lucinka1988
22. sep 2020

@veronikabo mne ako prvorodičke pomohol a pred druhým pôrodom ho určite použijem zas

chrumka333
22. sep 2020

@veronikabo môže pomôcť aj nemusí 🙂 ja som bola bez nástrihu, avšak nemenej dôležitu úlohu zohrávajú aj iné veci, t.j.poznanie svojho tela, práca s panvovym dnom, správna technika dýchania sebavedomie, poloha pri pôrode...

andrea_ff
22. sep 2020

@veronikabo ano, mne pomohol.

tinqua
22. sep 2020

@veronikabo nic s tym nepokazis a ci ti pomoze uvidis, ale vies...nastrih je vec, ktorej sa zeny najviac boja a pritom vacsina zien povie, ze je to ta posledna vec co ich v tom momente trapila, ja by som mala radsej nastrih ako si vytrpela pri porode to co bolo a nakoniec skoncilo akutnou sekciou 🤷‍♀️

sono2
22. sep 2020

Používala som. Dcéry mali obrovske hlavy 37cm
Pri cvičení som dala 30 cm maximálne.
Roztrhla som sa tak normálne nie malo ani veľa. Za dva týždne som nevedela, že som rodila sadla som si hneď. Pri druhej som roztrhla to isté čo šili. Za týždeň som nemala žiadne pocity. Všetko bolo zahojené.
Ja osobne by som sa strihať určite nedala. Tu to ani nerobia. Roztrhanie sa hojí lepšie

whatever1
22. sep 2020

@veronikabo toto je veľmi diskutabilne. Ja som nemala nástrih a aniball som nepouzivala. Ak by som ho používala a nemala nastrih tak by som to mala pripisovať aniballu?

kataka10
22. sep 2020

@veronikabo ja som pouzivala (nacvicene 26cm) a porodila som bez nastrihu, mala som iba 2-3 kozmeticke stehy. Takze ja osobne odporucam. Nie je to 100%-na istota, ale napr. mne sa ta investicia oplatila.

veronikabo
autor
22. sep 2020

@kataka10 ak sa môžem spýtať tak koľko stojí ten aniball a kde by sa dal kúpiť ? 😉

vilma7
22. sep 2020

Mne určite pomohol 2x, na nete sa da kúpiť, možno aj v lekárni.

anjelaa
22. sep 2020

Ja som nepoužívala a neroztrhla som sa ani pri jednom. Prišlo mi to neprirodzene, telo sa vie pripraviť si myslím, ale ak si s anibalom ok, prečo nie.

alikal
23. sep 2020

nastrihu sa zas tak bat nemusis, mne ho spravili , dost velky nejake 4cm, a na druhy den som normalne sedela a na treti uz to bolo zahojene, proste spravila to dobre. kamoske ho neurobili ani na jeden porod, dotrhali ju obaja synovia tak ze este rok behala po doktoroch, mala bolesti, jazvy vnutri, nemohli mat sex s muzom a podobne. ak sa nastrih spravi dobre, nedam na to dopustit, uz za dva tyzdne som ani nevedela najst kade mi to strihla v zrkadle

esyco123
23. sep 2020

@veronikabo Necvičila som s ničím. Pomohol mi predpôrodný kurz. Žiadny nástrih, nič.
Môžeš cvičiť koľko len chceš a aj tak sa buď natrhneš alebo budú musieť spraviť nástrih. Btw. je tu o tom diskusii viac než dosť. 😉

esyco123
23. sep 2020

@vilma7 Ako vieš, že bez neho by si nerodila rovnako?

extempore
23. sep 2020

@alikal hej, teraz Ok, super. A o par rokov budes mat problemy s inkontinenciou a pod. príjemnými vecami. Problem našich “doktorov” je, že robia paušálne epiziotomie ako na bežiacom pase. Co sa tyka ani anibalu je to len hračka pre ženy, ktore sa boja pôrodu a tak zaplatia za kazdu kravinu.

tomcimka
23. sep 2020

Mne hrozilo zaseknutie bábätka a preto ma musela doktorka preventívne nastrihnúť. Takže mne by cvičenie s anibalom vôbec nepomohlo. Nakoniec pôrod prebehol v poriadku na tri zatlačenia.

ckatka
23. sep 2020

@tomcimka videla som krásne video o polohe panvovych kosti pri rôznych pôrodných polohách. Najmenší priestor bol v polohe na chrbte a nohy hore (klasická pôrodná poloha na SK), o niečo väčší priestor bol v polohe na styroch s kolenami.na široko, väčší priestor.bol.v polohe na štyroch s kolenami mierne pri sebe a členkami od seba...A uplne najväčší priestor bol na štyroch ale s jedným kolenom.vpredu a druhým vzadu. Taka ta poloha ako,keď pri behu startujes zo zeme.
Čiže správna voľba pôrodnej.polohy môže znamenať žiadne poporodne poranenie. Na chrbte toho miesta toľko nie je.

alikal
23. sep 2020

@extempore ak aj za par rokov budem mat problem s inkontinenciou, nemusi byt nastrihom, ta moja kamoska co mala tie dva "prirodzene" porody s nou ma problem uz teraz a to hovorim, riesila jazvy, bolesti a stipanie pri sexe rok, teraz ju caka treti porod a je k smrti vydesena. a co sa tyka tej pausality, mna sa doktorka opytala ci mi to moze spravit, lebo dcerka mala cez 4 kila, a ja som suhlasila, kamoska je zdravotna sestra na gynekologii a bavili sme sa o tom predtym. ja nelutujem a ak sa budem o par rokov pocikavat fakt si nemyslim ze to bude tym ale tymi dvomi tehotenstvami a povolenym panvovym dnom na ktore vacsina zien necvici aj keby mala

kika52621
23. sep 2020

@veronikabo ja som anibal neskúšala malý bol veľmi nízko a hrozil predčasný porod aj som kvôli tomu ležala 5 týždnov v nemocnici.....ale odporúčam ti pozrieť si toto video čo sa týka odmietnutia nástrihu

https://www.youtube.com/watch?v=BdXA_-OM5ks
razdvastyri
23. sep 2020

Mne pomohol - fyzicky aj psychicky (sebadovera, ze to to telo fakt zvladne atd). Tiez som ale rodila v gravitacnej polohe (v podrepe) a mala "osvietenu" porodnicku, takze tazko povedat, co z toho bol ten hlavny faktor. Babam, co sa porodu resp. nastrihu boja by som Anibal ale uz len kvoli tej skusenosti nacviku a zvysenej sebadovere urcite odporucala. Aj za vacsie sprostosti zeny vyhadzuju pri porode peniaze (za mna napr. za epidural)

kataka10
23. sep 2020

@veronikabo okolo 50 eur. Priamo na stranke aniball.sk sa da objednat. Ja som kupovala v Gravfit v Petrzalke ale mali tu istu cenu ako vyrobca.

sono2
23. sep 2020

@ckatka toto je všetko krásne.
Akurát ja som sa už nevládala po 3 hodinách tlačenia držať na kolenách. Tak sa mi podarilo na chrbte.
Druhú na kolenách, držala som sa rampy na pár zatlačení nakoľko som mala bolesti veľmi krátko, mala som silu tlačiť dlho a telo si už pamätalo pôrod.
Ja osobne si túto polohu čo píšeš neviem predstaviť

sono2
23. sep 2020

@alikal Ja som mala obe dcéry veľké 4,6 a 4,5 kg
Hlavy mali 37cm. Keď som začala cvičiť pri prvej som začínala na 16cm do konca som mala 30cm
Pri druhej začala na 20cm dala 30 dcéra sa narodila o 5 dní skôr oba pôrody som sa roztrhla na druhý stupeň šitie mi absolútne nevidno, nemám žiadne pocity ani pri prvom sexe fakt nesklamem.
Prvý bol zahojený za dva týždne druhý som do týždňa nevedela ze som rodila.
Prečo ju odrádzaš a ešte takto?
Ja mam dobru skúsenosť ako čítaš. Rodila som v rakúsku tu sa nadstrihy nerobia. Rodila ma 25 ročná kočka a všetko prebehlo perfektne.

alikal
23. sep 2020

@sono2 ja neodradzam, praveze som len chcela povedat ze nastrih nemusi byt koniec sveta, a ze bez nastrihu nie je zarucene ze nebudes mat komplikacie. je to strasne individualne, ale hrozne vela zien ma z nastrihu hororovu paniku a pocuvaju len prirodzene, prirodzene. tak som chcela ze ja mam proste dobru skusenost aj s nastrihom

vilma7
23. sep 2020

@esyco123 lebo si to neviem ani len predstaviť, so sestrou, sesternicou máme ca rovnako široké panvy, deti ca približnú pôrodnú hmotnosť a obe booi potrhané, šité, takže je predpoklad a dosť vysoký, že mne velmi pomohlo to cvičenie.

rubinka
23. sep 2020

@veronikabo - v živote som toto čudo nepoužila ani si to nehodlam kúpiť a porodila som 4 deti bez problémov.

ckatka
23. sep 2020

@sono2 normálne klaknes a jednu nohu dáš dopredu a opries sa o ňu. Fakt akoby ten nízky štart. A opreta samozrejme

angelsue712
23. sep 2020

@veronikabo poviem ti, že som ho chcela používať, mam ho doma ale nemohla som. Bolo mi z toho zle, bolelo to, pálilo... Zbytočne som s tým bojovala. Radila som sa s gynekologickou a ta zhodnotila, že to v takom prípade nemám používať, keď to telo neprijíma. Porodila som bez nástrihu s 2 kozmetickými stehmi. Takže, podľa mňa je to fajn vec, ale nie vždy to tej žene sadne, nakoľko ta panva sa inak správa pred pôrodom a počas neho.

sono2
23. sep 2020

@ckatka si tak rodila?

amelie2017
23. sep 2020

u nas v Spain sa cvicenie s anibalom alebo tym druhym bonikom doma neodporuca, len so specislnym fyzioterapeutom alebo porodnou asisystetkou. Ja som to nechcela, nevedela som si to predstavit, umelo si ju natahovat. Nastrihu som sa nevyhla, nie umelemu nasilu, ale mali sme problem a nastrih pomohol. Stehy sa mi rozpadli, zdlhaveeee bolestive hojenie, ale nepouzijem to ani pre 2. porode.

Strana
z2