Poraďte meno pre chlapca Zn: už nám to horí😀
Aké by ste zvolili krstné meno pre chlapca, syna dvoch Slovákov, keď priezvisko je maďarské, problematicky vyslovitelne(9 z 10 ľudí ho skomoli), keď ešte nie ste 100% rozhodnuta, či budete zit s dietatom na Slovensku, alebo v Nemecky hovoriacej krajine? manžel nechce meno po sebe a odmieta sa aj vzdať toho priezviska, ktoré sa dieťa ani do 18tky nenaučí vyslovovať🙈🤣. Dakujem🙏🙏🙏
Nedá sa vám to priezvisko poslovenčiť, aby sa to lepšie vyslovovalo? Mne sa páčia tradičné slovenské mená. Moji synovia sa volajú Filip a Michal.
V dnešnej dobe je to už asi jedno. Pokojne choďte aj do exotiky. Ale ak do toho mena chcete vniesť aspoň kúsok Slovenska, vyberte také, čo sa používa u nás aj v zahraničí ...
Peter, Filip, Richard, Lukáš, Jakub, Robert, Tomáš, Dávid....
https://www.modrykonik.sk/som-tehotna/chlapcenske-mena/
Len zo zaujímavosti... to nevysloviteľné priezvisko neprezradíš? 😀 Si tu anonymne, také priezvisko určite nemáte len vy,....
Peter, Robert, Daniel, Richard, Roland, Viktor, Oliver, Oskar, Felix
úúúplne medzinárodné meno
na priezvisko som zvedavá aj ja 🙂
No,kym nelezis v kontrakciach a nie si rozhodnuta pre meno ako ja,tak vam to nehori 😉 dobre vyberte.
Hm....takže hľadáme niečo krátke, nekomplikovane, čo sa rovnako píše v slovenčine, maďarčine, pripadne v nemčine a angličtine. dosť bude mať chlapec v živote problémov s priezviskom.
Len tak zbežne som prebehla kalendár mužských mien a najlepšie mi vychádza Daniel. Pripadne ešte Gabriel. Tie sa píšu a znejú dobre aj ako medzinárodné.
ako pise ckatka - daco, co pises a citas rovnako v Nemecku aj na SVK a je jednoduche a asi aj kratke (neviem, ci hovorime o tom priezvisku vyssie, alebo inom). My mame v DE rodinu -chlapca s menom Max, to mi napadlo ako prve 🙂 A potom je kopa mien, co sa vyslovuju rovnako - Peter, Alex, Filip, Marko, Adam, ... zalezi na tvojich preferenciach
@zuzka565 wow, to je ako ten porotca Simon Cowell.Mne to meno znie skoro ako anjelsky
@martinajurkechova ja som nad tým uvažovala(minimálne odstrániť časť s “gye”, lebo to je kamen úrazu, ale bolo by to prácne a asi aj nákladné(vymenit všetky doklady, pochodit banky, poistovne, katastre, zamestnávateľov, mobilných operátorov, dodávateľov služieb, lekarov, som tu nahlásená aj na cudzineckej polícii, čiže vybavovat nove doklady o pobyte,..) Muž je v tomto normálny, povedal mi pred svadbou, že si môžem kľudne nechat priezvisko svoje po svadbe, aj ho dat detom, ale on si ho vraj nechce zmeniť kvôli dedkovi a že by mal pocit, že prišiel o svoju celoživotnú identitu, tak som si ho zobrala, nech sme jednotní ako rodina, ale veľmi som to oľutovala. Každá navsteva lekara, úradu je len o tom priezvisku, už sa má aj pýtali, či mám muza Vietnamca💁♀️ Dala som si priezvisko bez ova, že bude lahsie vyslovitelne, ale je to hrozne, v praci si každý hneď mysli, že som Maďarka, či inej národnosti a tak aj Slováci na mna idu v cudzom jazyku, keďže krstné meno mám take univerzálne😕
@lintu veru, že ho mame už len my. Ja, muž a svokra. Muž mal nejakých príbuzných v Amerike, Holandsku a už sú aj ti mŕtvi. Tak som sa tesila, keď som sa dozvedela, že cakame najprv dceru, že to priezvisko zanikne a zbaví sa ho po svadbe a just ho syn bude držať pri zivote dalej, možno ešte ďalšie generacie🤷🏻♀️
Dakujem dievcata, padli tu niektoré dobre tipy, ktoré som zvažovala, že sú take univerzálnejšie, lebo som práve nechcela, aby sa dieťa volalo exoticky a v De, či na Sk bol problem s výslovnosťou, tak skusim nejaké vybrat. Inak sa mi tuto noc snivalo, že dieťa sa narodilo a nedala som mu žiadne meno🤭 takze to už musím rozlúsknuť, nech môžem ist kľudne rodit😀
My máme syna, volá sa Peter a som celkom spokojná s tým menom. Ale maďari majú radi aj Zoltán, Tomáš. Priezviská sú aj dlhé, to by som sa nepokúšala meniť.
Ja mám Emanul Tadeáš a Samuel Jozef a páči sa mi aj Rafael,Nathaniel,Ariel,Joachim,Teodor,Timotej,Šimon,Martin,Matej,Lukáš
A moja sesternica z Maďarská má albánca a tiež uvažovali na univerzálnom mene detí a dali Anna a Dominik keďže tie mená aj tam sú a žijú v De 🙂
Marcel.Aj ja mam doma.Je ich malo a super na fesaka.Sice nie je top medzi tymi zahranicnymi skomoleninami.jednoduche.pekne.

Martin, Peter, Michael