icon

Posledné dni do pôrodu,už neviem čo robiť 🤷🏻

vojtasova
19. feb 2020

Babuľkyy, maminky (marcové) ...
Som dnes 38+2 tt (prebiehajúci 39tt) včera kontrola,podľa ktg - všetko v poriadku ..👌
Otvorená som na 1 cm .. zdá sa mi,alebo som len v takom strese..proste príde mi to malo .. ešte budem prenášať 🙄🤔
Do pôrodu mám 14 dní ..+ -
Môj deň niekedy je taký že mám len tvrdnutie bruška,čo predychavam... Krúti sa,ako vrtuľkaa
A ...sem tam tlaky,pichanie do pošvy .. a bolesť kríže.. také menštruáčne bolesti .. ktoré začnú,a potom prestanú ... 🙄😟🤷🏻
Čakáme asi na ocka,keď príde s práce ... Očividne sa Šimonkovi nechce ísť von .. mám strach.. ako prežívate dní ..posledné vy prvorodičky..a viac ?;)🤔 Máte aj vy pocit,že vám čas ide neskutočne pomaly? To čakanie
..a ten čas kým sa postavíte s postele 🌞😁😁 ledvaa idem ako tuleň ktorá tiež tak ..🥰🥰 dám ešte podotazku..
Cumlíky bibs s kaučuku nazor ?
skúsenosti s kozmetikou sophia.la girafe..a zvlášť na tvár..aj pre deti a dospelé na vyrážky? Počula som že pomáha..ďakujem za rady,a zverejnenie..💝❤️🤰🤰

Strana
z2
matya12
19. feb 2020

@vojtasova ja som zacala 40 týždeň a stále nič... A to som bola cely čas presvedčená ze to bude v 38 tyzdni ak nie skor.

sonik123456789
19. feb 2020

Aj ja chcem kúpiť bibs 🙂 určite lepšie ako silikónové cumliky

vojtasova
autor
19. feb 2020

@matya12 však ? Tiež tak..🤔 cítim sa už unavené..🙄 vyčerpane..a som aj nepríjemná aj na manžela..pretože toho je námna veľa no ..🤷🏽‍♀️🥱😐😐

vojtasova
autor
19. feb 2020

@sonik123456789 no Oto mi ide,a hlavne sú od 0-6mes..
A tak musíte iné kupovať na viac krát ..lebo nemáte jeden .. od toľkých mes.
A za druhé dajú sa krásne kombinovať k oblečeniu 🤰❤️💝😚😚

diaalex
19. feb 2020

@vojtasova ja som síce rodila v decembri, ale u mna to bola skôr zvedavosť, odtečie mi voda? Začnú kontrakcie? 😁 a jasne naplánovala som si pečenie, varenie, upratovanie 😁 nejak mi nedochádzalo, že aj rodiť budem 😁 cumlík používam avent ultra soft 0-2m 🙂

vojtasova
autor
19. feb 2020

@diaalex 😂😂😂😂😂ale tak všetko dobré dopadlo nie ?😚👣🤰 Si myslíte že u mňa zvedavosť rolu nehrá ?🥱 už som s toho na prášky 😳

mogaa
19. feb 2020

@vojtasova no najvyšší čas začať umývať okná 😉a ešte niečo popratať, prípadne presťahovať izbu a hned to bude tu😉

lusika33
19. feb 2020

naši všetci traja po termíne a myslím, že to nebude inak ani teraz... to len ti pôjdu pomaly dni, keď ti uplynie termín pôrodu a nič náš stredný až týždeň po termíne a ani pri jednom nič nepomohlo na vyvolanie s tých babských rád...

river_song
19. feb 2020

Pred prvym porodom som bola na poradni tiez nejako na začiatku 39 tyzdna, nič sa nedeje, rodit vraj nejdem.. do pár dní bola malá na svete, jedneho pekného večera mi rupla voda a bolo.. takže neries ci si alebo niesi otvorená, to môže aj nemusí nič znamenať.. pride keď to má prist (strašné klišé, ja viem).. samozrejme nešetri sa a bud aktivna, ked už nič iné, tak ti aspoň rýchlejšie ubehne ten čas..😏

alison11
19. feb 2020

Ja som mala cumlíky nuk a od mliečka sa zanášali neviem kaučukové aké sú ale pri druhom som nekupovala cumlíky vôbec až keď začali zúbky ísť dovtedy ani nechcel bol kojení do 11mes. a to cumlík pri zúbkovaní a na spanie len bral ináč nechcel,takže jedna rada ak tak jeden si kúp a odlož netlač na dieťatko nie každé chce cumlík a ak sa zanesie ani vyváranie nepomôže iba ak sa Ti bude dať rozobrať a vymyť aj zvnútra a poriadne vysušiť ináč začne plesnivieť.Ja som prvého porodila po termíne 7dní a to som aj rýľovala záhradku a otvárala sa od 34tt a pri druhom od 30tt som mala kľudový režim a porodila som ho deň pred termínom ale tie posledné týždne najmä 9mesiac celý som ledva čakala aby ubehol už lebo sa mi spať nedalo sotva som sa vliekla,zadýchala spotila sprchovala sa denne,proste hrozné.

vojtasova
autor
19. feb 2020

@lusika33 no sa teším 🙄

diaalex
19. feb 2020

@vojtasova jasne, v piatok na kontrole ešte to na porod nevyzeralo a v sobotu ráno som sa cudne cítila, šli sme na pohotovosť a rodila som 😁😁 ale stihla som napiecť na Vianoce 😂 tá zvedavosť je hnusná 😁

sense
19. feb 2020

Dcera sa narodila 38+0 a dva dni.pred porodom som.nebolaotvorena vobec.... porod bol vyvolavany

paulinkaa2
19. feb 2020

@vojtasova ja som čakala že mi odtecie voda a nič. Ráno som bola na poradni cez deň som zbierala slivky a večer sim ležala 2h v bolestiach pokiaľ mi docvaklo po sprche ze ja rodím. Konttakcie každých 5m tak sme uz aj utekali do porodnice.
A cumliky sme skúšali asi 5 a vyhrala zn BIBS. Tak odporúčam tie.

queen_mary
19. feb 2020

Ty mozes chcet cumlik aky chces, dieta si vyberie samo, aky a ci vobec

ajka0207
19. feb 2020

@vojtasova ja len k tomu otvoreniu na 1 cm, ja som tak bola este desat hodin po odteceni plodovej vody, takze na 39.tt to nie je malo.

lilka5566
19. feb 2020

@queen_mary presne to ma hneď napadlo, mojej dcére som vyskúšala asi 15 druhov kým sme našli taky ktorý bude ochotná cucat 😁

queen_mary
19. feb 2020

@lilka5566 sak toto 🤣

linda2111
19. feb 2020

@queen_mary presne, všetky druhy som skúšala dookola, už som bola na nervy, no nakoniec si nejaký vybrala slecinka 😉

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
martinka13
19. feb 2020

Posledné dni pri oboch tehotenstvach boli moja nočná mora. Radšej 5xrodit, ako prežiť raz posledné týždne. Bola som ako hroch , nič som nevládala, ani jesť. Už nebolo kam stravu posielať 🙂. Za mňa pôrod bol vykúpenie. Nech Vám to rýchlo ujde.

maminuska
19. feb 2020

pre mňa boli pôrody vyslobodenie, hlavne pri posledných dvoch , kde som síce pribrala len 7 kg ale bola som už ako slon . Ani spať, ani poriadne dýchať , ani sa ohnúť , pri chôdzi boli deti už tak nizko že som mala dojem že mi vypadnú keď som kráčala, bolesti chrbta neskutočné , pipina celá opuchnutá a fialová , vystúpené žily na nohách , neustále cvrkanie si .

vojtasova
autor
19. feb 2020

Akurát som teraz začala mať tlaky na konečnik ako na stolicu čo myslíte?:/ Začíname rodiť či je to normálne ?

nika3136
19. feb 2020

@vojtasova
Nestresuj sa. Zbytocne sa pozorujes a sledujes kazdu vec. Tak hlavicka zatlacila trosku na konecnik, nic sa nedeje.
Ak budes takato premotivovana, mozes si pokojne privodit cisarsky, to chces?
Uvolni sa, oddychuj, pozeraj tv s vylozenymi nohami a uzivaj si beztarostne noci a rana.
Ked zacnes rodit, budes to vediet.
Odtecie voda alebo pridu kontrakcie. To, ze si na 1cm neznamena, ze sa budes otvarat pomaly alebo rychlo. Hlavne NESTRESUJ

bibih
19. feb 2020

No ja som bola otvorena na 1cm na poradni okolo 11stej doobedu a vraj to ani nevyzera na porod. O 19stej som dosla naspat do nemocnice s bolestami otvorena na 8,5cm 🙈 Takze tak.. 1cm neznamena nic. Moze sa to zmenit aj za 10 hodin 😉

alienkami
19. feb 2020

@vojtasova sleduj či je to pravidelné, daj si teplú sprchu. Ak je to planý poplach, tak to prejde... ak nie, teplá voda to môže popohnať. Ja som rodila obe 5-6 dní po termíne. Termín je len orientačný. Kľudne sa môže rodiť aj v 42. tt

vojtasova
autor
19. feb 2020

Ďakujem vám za rady 💝💝

evalin88
20. feb 2020

Ja som bola v 40 tt na 1 cm. Maly sa,natodil 40+6. Vyvolavackou ale uplne v pohode. Pre mna to bol mensi stres, lebo som uz bola v nemocnici den vopred.

alison11
25. feb 2020

@vojtasova presne ako píšu vyššie,skús si dať na kríže teplú sprchu ak sa bolesti budú stupňovať a a intervaly budú pravidelné tak sa rozbieha pôrod len predýchavaj aby bábo malo dosť kyslíka ak by prestaly či boli nepravidelné tka to pôrod ešte nie je.

timszaboova
1. mar 2020

@vojtasova ahoj ja mam termin zajtra a stále nič sa nedeje, už ani nemôžem spať, taky strach ze koľko ešte.. A manželom sme vyvolávali, mala som vanu čaj upratala som cely byt a potom prišli asi poslickovia ale dosť to bolelo teda veľmi ze ak to majú byť kontrakcie a ma to byt každých 5 minúť asi sa zbláznim.. Tak uz som taka teraz že sa bojím, chcem už aby bolo bábo vonku ale taky mam strach z pôrodu ze kľudne by som ho nosila v sebe aj do leta, aj keď sa ledva hybem.. Vy ste ako zvládli? 🙂

Strana
z2