icon

Priberanie v tehotenstve: Koľko je v poriadku?

17. feb 2024

Ahojte budúce maminky, pred tehotenstvom som mala 60 kg meriam 172cm teraz som 30 tt a vážim 74kg . Termín mame koncom apríla (ešte dva mesiace) 😳 . Kg mam len v brušku. Inak sa citim dobre , nejem velke porcie ale častejšie .Dám si aj ovocie aj sladké.Ved to načo mam chuť, nebudem v tehu držat dietu .To my prijde divné.Čo si o tom myslíte ? V člankoch píšu ze pribrat max 15kg ale moja lekarka ked som sa jej nato spýtala z úsmevom povedala ze je to v poriadku . Okolie sa pohoršuje a mne to prijde velmi ľuto . Vraj je to veľa .

thereisabear
17. feb 2024

Absolútne by som to neriešila. Aj tak s tým nič nespravíš, pokiaľ neješ ozaj extrémne. Ja som pri prvom jedla málo a nič sladké, pri druhom všetko a veľa a pribrala som úplne rovnako.

bublinka1426
17. feb 2024

neries clanky kopec zien rodi 100kg a su tu.
dolezite je ze nemas komplikacie.

anjelicek26
17. feb 2024

Si vysoká,tak sa ti to rozlozi. Ja mam +8kil pri 153cm... to máš podobne pri tej vyske,bruško ako slon,termín až o 6 týždňov. A ja dufam,ze aj pekne vydrži do terminu,je ešte maličký podľa sona. Lekár nakazal pribrat (mne) koľko sa da,nech priberie aj maly... schudneme potom...

deti95060810
17. feb 2024

@anjelicek26 Lekár nakazal pribrat (mne) koľko sa da,nech priberie aj maly - zo vážne? som mylsela že bábo si zoberie aj keby žena nepriberie takmer nič... resp. že to spolu nesúvisí.

deti95060810
17. feb 2024

autorka, však zatiaľ máš 14 kg...možno už len zo 4-5 kg ... však to nie je zas tak hrozné.

anjelicek26
17. feb 2024

@deti95060810 no môj lekár vravel,že je to jedine,co viem ovplyvniť.. maly je tri tyzdne pozadu.. bud priberie, alebo ho o desať dní vyberu...a tomu by som sa fakt rada vyhla...

miskamisiq
19. feb 2024

Ja som vazila 64 kilo pred pôrodom. Počas pôrodu som pribrala na 84 kilo. Jedla som ako vždy, niekedy aj menej, keďže mi bývalo zle. Nechápala som, keď ručička na váhe ukazovala stále viac. Do troch mesiacov po pôrode mi ostali navyše 3 kilá, takže žiadny stres 🙂

makodob
1. mar 2024

Ja to mám takmer rovnako ako ty, len termín je začiatok mája. Ja som pri predchádzajúcich tehu pribrala vždy cez 30kg. Teraz som šťastná, že je to o polovicu menej 😅 vždy som po porode schudla, takže sa nestresuj, to priberanie je aj hormonálne, nie vždy záleží na tom, aké množstvo jedla zješ.