icon

Príliš veľké bábo v 36. týždni

sesilia
20. jún 2014

Som v 36.tyzdni a Dr. nameral prilis velke dieta. Malo by to byt dievcatko a predpokladana vaha 4290g v 36.tyzdni. Moze tam byt nejaka odchylka? Kolko zvykne babo pribrat v poslednom mesiaci? Je vaha este v norme? Mate niekto skusenost prosim? Prvy syn mal 3840 gramov pri narodeni v termine

Strana
z2
celasapremenim
21. jún 2014

@vejula to mne povedali tri kila a bolo 4,05, ano mas pravdu, moze byt velmi nepresny :D
@sesilia neboj sa, ak ta to trosku ukludni, rodila som chlapca s hmotnostou 4250, som drobna, ide o hlavicku, hlavicka, obvod, sa este pri porode stiahne, lupienky lebky do fontanely, tym sa startuje imunita dietata, velka vyhoda prirodzeneho porodu, myslim si, ze nie je rozdiel pocitovy rodit vacsie dieta a mensie, samozrejme s dvojkilovym ho neporovnavam, ale s takym, ako si mala to prve, bude to uplne v pohode

mmaatt
21. jún 2014

@sesilia pokiaľ si ja pamätám, tak ak je to nad 4 kg, tak merania sú už dosť nepresné. Mne namerali v 38 týždni 4400g a o 2 dni som prirodzene porodila 5000g dievčatko. Ale váha môže kolísať aj smerom dole, nielen hore..., prvý syn mal 4000g a odhad bol cca 3500g

hrjanka
21. jún 2014

mne v pôrodnici na uvz "namerali" 3300 g a nakoniec sa malá narodila s 2900 g, takže indi-vindi, to je vždy len tipovanie váhy podľa rozmerov

celasapremenim
22. jún 2014

@mmaatt asi by som sa teda dost zlakla, patkilove dietatko 🙂 uz tie moje cez styri mi prisli velke

mmaatt
22. jún 2014

@celasapremenim však doktor keď videl hlavičku, tak povedal panebože to je veľká hlávka, no a bolo to kopec "srandy". Ale malá sa narodila zdravá a to je najdôležitejšie. Najlepšie na tom bolo, že na druhý deň som takmer ani nevedela, že som rodila. Nič ma nebolelo. Bol to lepší pôrod ako syn, ktorý bol menší a mal o kilo menej.

matrix87
22. jún 2014

@sesilia ja som rodila v termine, a malemu odhadoval doktor v 38tt 4500g, nakoniec sa narodil s vahou 4080g, takze je to fakt len odhad priblizny...

celasapremenim
22. jún 2014

@mmaatt inak tomu fakt verim, ja som tiez nemala problemy po detoch a boli vacsie a boli tam mamy, co mali velke problemy po dvojkilovych detoch 🙂 vidis a pritom uz predpoklad cez 4,5 kg dava niektorym porodnikom indikaciu k cisarskemu rezu, pritom to tak podla mna mnohokrat urobia zbytocne

sesilia
autor
6. júl 2014

tak nakoniec sme mali 50cm a 3800g,babo sa narodilo v 38.tyzdni.

katrin21
6. júl 2014

@sesilia moze kludne byt aj to, ze dieta je zle vypocitane, zena niekedy otehotnie aj mimo termínu, kedy si mysli, ze otehotnela ale co si mysli lekar, lebo kludne moze mat aj prvy mesiac este napr. menzes...a nevie, ze je tehu.. takze podla mna to vysvetluje castokrat aj vacsie deti na dany tyzden tehotenstva a pripadny " predcasny" porod vacsieho dietatka ..

kiki68
7. júl 2014

musime to brat tak,ze stale tu tie USG len stroje a teda neda sa na to 100% spolahnut. Take dokonale to asi nie je. A lekar ked je odbornik,to mozno urcuje aj podla skusenosti z praxe,ze toho videl velmi vela. Ved to tam maju kazdy den v pocte niekolko kusov 😉

Strana
z2