Príliš veľké bábo v 36. týždni
Som v 36.tyzdni a Dr. nameral prilis velke dieta. Malo by to byt dievcatko a predpokladana vaha 4290g v 36.tyzdni. Moze tam byt nejaka odchylka? Kolko zvykne babo pribrat v poslednom mesiaci? Je vaha este v norme? Mate niekto skusenost prosim? Prvy syn mal 3840 gramov pri narodeni v termine
mne v pôrodnici na uvz "namerali" 3300 g a nakoniec sa malá narodila s 2900 g, takže indi-vindi, to je vždy len tipovanie váhy podľa rozmerov
@mmaatt asi by som sa teda dost zlakla, patkilove dietatko 🙂 uz tie moje cez styri mi prisli velke
@celasapremenim však doktor keď videl hlavičku, tak povedal panebože to je veľká hlávka, no a bolo to kopec "srandy". Ale malá sa narodila zdravá a to je najdôležitejšie. Najlepšie na tom bolo, že na druhý deň som takmer ani nevedela, že som rodila. Nič ma nebolelo. Bol to lepší pôrod ako syn, ktorý bol menší a mal o kilo menej.
@mmaatt inak tomu fakt verim, ja som tiez nemala problemy po detoch a boli vacsie a boli tam mamy, co mali velke problemy po dvojkilovych detoch 🙂 vidis a pritom uz predpoklad cez 4,5 kg dava niektorym porodnikom indikaciu k cisarskemu rezu, pritom to tak podla mna mnohokrat urobia zbytocne
tak nakoniec sme mali 50cm a 3800g,babo sa narodilo v 38.tyzdni.
@sesilia moze kludne byt aj to, ze dieta je zle vypocitane, zena niekedy otehotnie aj mimo termínu, kedy si mysli, ze otehotnela ale co si mysli lekar, lebo kludne moze mat aj prvy mesiac este napr. menzes...a nevie, ze je tehu.. takze podla mna to vysvetluje castokrat aj vacsie deti na dany tyzden tehotenstva a pripadny " predcasny" porod vacsieho dietatka ..
musime to brat tak,ze stale tu tie USG len stroje a teda neda sa na to 100% spolahnut. Take dokonale to asi nie je. A lekar ked je odbornik,to mozno urcuje aj podla skusenosti z praxe,ze toho videl velmi vela. Ved to tam maju kazdy den v pocte niekolko kusov 😉

@vejula to mne povedali tri kila a bolo 4,05, ano mas pravdu, moze byt velmi nepresny :D
@sesilia neboj sa, ak ta to trosku ukludni, rodila som chlapca s hmotnostou 4250, som drobna, ide o hlavicku, hlavicka, obvod, sa este pri porode stiahne, lupienky lebky do fontanely, tym sa startuje imunita dietata, velka vyhoda prirodzeneho porodu, myslim si, ze nie je rozdiel pocitovy rodit vacsie dieta a mensie, samozrejme s dvojkilovym ho neporovnavam, ale s takym, ako si mala to prve, bude to uplne v pohode