icon

Problémy so spánkom počas tehotenstva

medvedik79
25. jan 2013

Mate prosim vas niekto problemy so spankom v tehu ??? ☹

martinasara
19. apr 2013

@romanula no veď to chuderka,asi sa tam riadne puci. ...Veď na poslednom 3D USG MALA NOZKU O ČELO OPRETU.Čakám,že sa trochu pootoci,ale ona už pomaly nebude mať kde.Už bola raz velmi bolbo otocena,take tlaky som mala na mechúr,že som myslela,ze sa pohnem tak inkontinencia,ale toľko som do nej stuchala,že sa inak otočila a bolo fajn.Chi Chi Chi tiež sa ukludnujem tým,že každé tehotenstvo iné,no.veď mi aj povedal,že má to prejde pri 3 dieťati,ale možno už pri druhom nie,som optimistka

romanula
20. apr 2013

@martinasara 😀 tak som zasa tu...a presna jako hodinky, co uz.... idem zehlit.

zinhka
20. apr 2013

@romanula ahoj, toto je tiez moja hodinka 🙂 klobuk dolu za to zehlenie 🙂

maria200981
20. apr 2013

pozdravujem...som dalsia v klube

martinasara
20. apr 2013

@romanula Jaj,no čo ,to bude cvik...ako maťo palica,nespim vodne,nespim v noci 3 dni som ja na pomoci,chi,moja obľúbená rozprávka...Chi Chi chi Ale sa teším na malú,veď stojí to za to...Mne je už z tej nespavosti smiešno,teraz by som chodila na nočné...Jaj to by bola paradicka 🙂

romanula
20. apr 2013

@zinhka no zehlim uz pre maleho, a musim inak by ma porazilo od jedu, ze vstavam o 3 a ked zehlim tie male vecicky tak sa tesim a ani mi to nevadi....tak sa tu rano zasa stretneme 😀

romanula
20. apr 2013

@martinasara no neboj sa, ty to o 6 taky nemas boh vie co.... 😀 a ved to jak som pisala zehlila som 2 hodiny, a tie male vecicky a tak ma to uz ani nerozculuje ze nespime, uz sa tesim, no nocne by tiez neboli zle, len neviem co by som s takym bruchom jeste mohla robit. JAj a moja mama je najmudrejsi, ked mi stale nadava ze nespim, ze maly bude nespavec, a kdesi cosi, ale povedz mi co mam robit? Ked sa mi jednoducho nechce, co tam mam kukat do stropu dve hodiny? To ma vie vytocit, ze co nespis.... 🙄

zinhka
20. apr 2013

Klub nocnych sov 🙂 ja si skor citam, chodim na jogurty a tesim sa z kopkania babulky 🙂

martinasara
20. apr 2013

@romanula no mňa tie reči tiež vytacaju,vyspí sa teraz kým môžeš...no neporazí ťa a ešte ked u dajú recept,že ako,resp.vysvetlia čo je to spánok,lebo ja som už zabudla,od decembra je to dávno...no keby o šiestej o piatej som to vzdala a to som si ľahla do postele o polnoci a ani neviem koľkokrát som bola na tom wc milovanom a to polohovanie ani nehovorím,kým sa napolohujem som cula jak nikdy a bludný kruh začína...kto nezažil,nepochopí...nie

romanula
22. apr 2013

ahojte žienky, jste tu niektora? My zasa nespime.... už nemam ani co žehlit.

trinixy
22. apr 2013

@romanula tak prid ku mne ja mam zehlenia habadej...len momentalne som v praci tak sa mi neda zehlit ale spat by som spala aj za troch 😉

romanula
22. apr 2013

@trinixy co si na nocnej? A co robis? Ked sa mozes spytat? Ja by som ti aj vyzehlila, nejako ma to ukludnuje... pozeram ze mas velku a malu slecnu ako spolu vychadzaju, ked je tam taky vekovy rozdiel? Lebo ja mam 7 rocnu a teraz cakam a tak ma zaujima, ci sa surodzenci aj spolu hraju, ale su kazdy niekde inde....

trinixy
22. apr 2013

@romanula no ja som momentalne na 24 a robim vbare herni ci ako to nazvat...no moje slecny su ako pocasie premenlive...ked sa mala narodila mala sa tesila strasne postupne zistila ze s takym malym sa nic neda robit ale nikdy na nu neziarlila coho som sa strastne bala a teraz fakt je to len o nalade mladsia samozrejme ze beha za starsou a ta ju niekedy neche ani vydiet inokedy sa zahraju naozaj je to podla ich nalady..a mladsia je teraz dost mrchava starsiu sticuje kope jazyk jej vyplazuje aj dnes pri ranajkach furt do nej pchala rohlik a kricala Isa papaj tak ju vola nie Vanesa ale Isa ale ona sa svojho ani nechytila ale ju komanduje ..a ty sa ako citis .. 🙂

romanula
22. apr 2013

@trinixy jaj to je vlastne super, take naladicky maju aj dospeli... 😀 no aspon si ma ukludnila ze neziarlila, aj ja sa toho bojim, lebo moja mala je taky moj cukricek, a teraz jeste cakam chlapca, tak mam z toho trochu obavy, vies, ako to vlastne budem citit ja, aj ti tu robotu zavidim, mozno nie je co, ale zavidim ti ze si medzi ludmi. Ja uz som od decembra na PN, a bola som zvyknuta z roboty stale sa rozpravat a hovorit a teraz som doma a tak nejak mi to chyba. Jeste k tomu sme s muzom dostahovani na vesnici, tak tu vela ludi nespoznam, tak je mi obcas smutno. Inac fajn, dakujem za opytanie, len nemozem spavat a musim byt na diete, lebo mam cukrovku a z toho som na nervy, ze si nemozem dat co chcem.... 😀 a prosim ta aj tam mas volakych ludi teraz? Nebojis sa tam sama?

trinixy
22. apr 2013

@romanula ani noha tu nieje a ci sa bojim zvykla som si ..aj my sme sa prestahovali na dedinu ked som bola tehotna..inac som robila do 8 mes. a potom som bola doma a hrabalo mi z toho manzel furt v robote a mala bola strastne mrchave dieta a tak som si ju naozaj uzila vazne oddreta materska a som aj rada ze som uz v praci sice mi vecne chybaju ked som tu tak dlho ale aspon si trosku oddychnem a potom mam dva dni volno takze v poho..inac ja som sa tiez moc nevyspala posledne mesiace tehu..ale zato mala mi to spocitala aj s urokami este aj teraz sa bars kedy zobudi a musi putovat medzi nas do postely a tym padom mam po spanku...tak ti drzim palce nech je to spachtos ja som strasne chcela pri obidvoch chlapca a nevydalo tak to mas fajn ze bude parik

romanula
22. apr 2013

@trinixy vsak si jeste celko mlada, tak tretie by aj mohol byt chlapec.... 😀 no ja sa bojim ze ked sa narodi ani on tomu spanku moc neda. Prave ze moja bola a je take bezproblemove dieta a vies ako sa to hovori, kazde je ine....aj vlastne tehotenstvo u malej som bola uplne v pohode, teraz mam asi vsetko, migreny kazdy mesiac, myomi na maternici, cukrovku, teraz jeste aj zle pecenove testy no uzivam si to, co ti poviem. Aj ja rozmyslam ze sa velmi rychlo vratim do roboty aj kvoli peniazom aj kvoli tomu aby som bola medzi ludmi.

martinasara
22. apr 2013

Potrebovala by som narkozu kazdy večer,lebo budiť sa každé 2 hodiny a hodinu zaspavat je fakt o drzku...ešte sa čudujem,že niesom na psychiatrii,no co ...
Nemate problémy aj s klbami,ja poslednu dobu mám pocit,že mi vypadnú bedrové kĺby ...

romanula
22. apr 2013

@martinasara no ahoj s tou narkozou to neni zly napad ja od 2 od rana nespim, vydrzim tri hodiny a potom neviem zabrat... aj mna to vytaca uz neskutocne, lebo cez den by som spala az by som brecela, ale je mi luto spat, lebo je krasne vonku. A me obcas chytne bedrak, ze vraj som citala nekde ze sa ti roztahuje panva ze sa pripravuje na porod, tak neviem.

martinasara
22. apr 2013

@romanula chi,tak my sme jak dvojčatá s tým spánkom...Jaaaj,ja viem.,že to bude asi tým roztahovaním panvy,len som jak kacer,a kazí mi to ten super spánok...A hovoria že to je až ku koncu,no ja už dva mesiace len nadavam a teraz som už jak rozsypany tank a myslím že to lezanie,už tretí mesiac mi k tomu len prispieva.Zase len vydržať mi ostáva...tiež by som len plakala,ale bojím sa,že ked 🙂 začnem, tak už neprestanem...chi

romanula
23. apr 2013

@martinasara no myslim ze nam zbyva uz jen se smat, brecet nema cenu. Ja jsem bola vcera na 4D ultrazvuku a videla som maleho a normalne sa smal, sedel si v tom bruchu jak žaba na vode a smial sa, vies ake to bolo zlate? To stoji za to.... a dneska som spala asi 7 hodin....ZAZRAK, samozrejme s jednou WC zastavkou na zachod, ale podarilo se. Nedivim se, kdyz jsem vcera cely den behala a od 2 od rana nespala. Me vies co viacej trapi nez klby, ze mi maly tlaci na konecnik a ked vela chodim, tak jako by sa mi stale chcelo na velku a pritom nechce.... a to je vies ake hnusne, ked som na nakupe tak sa vzdy musim zastavit a pockat kym to prejde, no vetsiu polovicu uz mame za sebou.... 😀

martinasara
23. apr 2013

@romanula no určite sa smial,že ako s tebou manipuluje už teraz...chi,no dúfam,za aj ja budem raz toľko spať,lebo to je fakt na nervi...Chi,zaujímavé tie tlaky...dnes idem aj ja na poradňu,dúfam,že vsetko bude oo starom...a možno mi malá tiež zamáva...

romanula
24. apr 2013

@martinasara no ahoj tak jak jsi dopadla na poradni? Vsetko o.k. dufam, a mala co? No jasne ze sa smial, je mu tam v tom bazenu dobre, to len ja chatram.... dneska som zase spala, len s jednou prestavkou. Vies co, dosla som na to, ze ked sa zobudim musim zostat v posteli, aj ked sa prevalujem, tak zacat pocitat ovecky, alebo myslet na nieco pekne, len nesmiem zlest dole a pustit si telku alebo pocitac, jednoducho sa donutit . 😀 to je rada, co? Necham si to patentovat... 😝

martinasara
24. apr 2013

@romanula ahoj, no ta poradna to bolo zase super, odisla som z nej vystrasená ako blázon....Povedal, ze malá ma pupočník okolo krku, to je super, nie...zase budem spať kľudne 😢 Celú noc som nespala, len som sa budila a plakala a predstavovala vsetky mozne scenáre a samu seba ľutovala, ze uz je toho na mna veeeeeeela 😖 .Potom po poradni som išla za mojim porodnikom, na prvé stretnutie a ten mi rozculene len povedal,že nechápe tých svojích kolegov, co zenu vystrasia na smrt, ked im povedia, ze dieta ma pupocník okolo krku a aj tak sa s tým neda do porodu nic robit a je to len zbytocný stres....Teraz budem chodit asi kazdý týzden na monitor a chudera mala, uz sa v brusku nevyspí, lebo stale do nej supem, ked sa dlho nehýbe..ach jaj...
A este bonus, ked sme isli z poradne v priebehu 30 min nám vykradli auto, tak sme strávili 4 hod. na polícii...to bol den co

romanula
24. apr 2013

@martinasara jaaaj moja tak to je mi luto, ale neboj sa malej sa nic nestane, ty deti vedia co maju robit v tom bruchu, to je jasne ze to ma omotane, ja myslim ze ty deti to maju takto vsak nie je mozne aby nemali ked sa tam tolko hemlesia, nic sa neboj bud v klude, keby sa volaco stalo tak to citis a hned si zavolaj zachranku a oni ta budu monitorovat tak budu vedet. A keby aj volaco, uz si v 34 aj keby sa mala teraz narodila tak je v pohode, uz je velka. Hlavne nestresuj, uz ste to dotiahli az sem, tak to doklepete az do konce, uvidis to bude v pohode, musis tomu verit. A s tym autom to ma taky mrzi, zrovna potrebujes jeste viacej stresu, ale aspon vam to neukradli to auto.... take mensie zlo... hybaj niekam von, sa prejst, alebo na kavu ke kamoske, to ti pomoze, hlavne nesed doma a moc nerozmyslaj a moc necitaj na nete.... drzim palce a ozvi sa

cetera
24. apr 2013

Mozem vas poprosit o like na komentar s menom Andrea Tkacova, vopred dakujem https://www.facebook.com/masodomov.sk?ref=ts&fr...

martinasara
24. apr 2013

@romanula Ďakujem za povzbudivé slová...Chi s tou krádežou,vôbec mi nebolo ľúto tých ukradnutých veci,ani som s toho nestresovala,lebo už má vystresoval v poradni a boli to len veci a veci sa dajú kúpiť...a tiež som povedala,že aspoň auto neukradol...lebo ked si ho pekne odomkol,tak už stačilo naštartovať a v živote by sme to auto už nevideli...ale zároveň to bolo zaujimave,ked nám brali DNA na porovnanie vzoriek a tak,jak NSIS...aj porodnik mi hovoril,že každé 3 dieťa sa rodi s pupocnikom okolo krku a že pokiaľ má dobre prietoky tak nieje sa čoho báť,no ale psychika nepustí...a vôbec mi nepridáva babi to,že kamoske zomrelo dieťa,prestalo mu biť srdce v deň ked išla do pôrodnice na kontrolu a vieš asi čo nasledovalo,jaaj

romanula
25. apr 2013

@martinasara ahoj ocuj takto ale nesmies ani len uvazovat, to co sa stalo kamaradke je hrozne vobec si to neviem predstavit, ale stava se to, ano stava, ale ty na to nesmies ani len myslet, bude to v pohode, malinka bude zdrava krasna a silna, dosli ste az sem, tak to nesmies vzdat, musis si to stale dookola hovorit, ze to bude v pohode, a hlavne tomu musis verit. Kazda maminka se boji, uz od prvniho ultrazvuku a budes se bat do konce zivota o svoje deti, to je asi prirozene, ale ty musis byt ted jeste v klidu, vim jake to je, a vim jak te ovlivnuje psychika, ale rikej si dokola ze to bude dobre, nic jine, a ver tomu, uvidis aj to tak bude.... Neboj se, bez ven a vychutnavej si slunicko a teploucko, a hlavne v klidu, jo? Bude to dobre, proste bude.... musi byt drz se a ozvi se pa

martinasara
25. apr 2013

@romanula Jaj ja myslím pozitívne,ale keďže som zdravotnicka,tak to je o to horšie...tá,mala má tak trápi,to bude ale anjelik... 🙂
Veľmi sa na ňu tešíme,veď už len mesiac a budem pusinkivat malý vonavy uzlicek lásky.Som si vsimla,že ráno už tu nechodis...už asi spis...Ja teraz tiež viacej spim,nie lepšie,ale viac.Budim sa stále každé dve hod.,ale unavená,že nevladzem ani po schodoch vyjsť...Potom sa zobudím už akože vyspata o 5 tej,ale nevstavam,ustim telku a po dvoch hodkach este zaspim...VZajtra idem zase na monitor a v nedeľu za porodnikom,tak dúfam,že ked niečo,tak sa to poriesi..a ja budem apelovať na časté kontroly...potom sa ozvem čo bolo na poradni,zajtra už 35 tt,tak to je už za rohom

romanula
25. apr 2013

@martinasara ty si zdravotacka? No o to horsie.... takk na vsetko co vies zabudni, lebo by si bola stale v nervoch... 😀
ja mam taku doktorku ze hoci mam len zhorsene pecenove testy uz ma chcela posielat do nemocnice, je strasne pedantna. Za co som aj vdacna. Uz to mas za chvilu, ja som malu rodila presne v 38 tt, a urcite keby to mas zle uz ta nechaju v nemocnici, uvidis. Ja kupodivu nejako spim, posledny tyzden asi, zobudim sa zajdem na vecko a idem si lahnut, aj to prikladam tomu ze som skoro cely den vonku na zahrade, po obede normalne som taka unavena, ze skoro spim vestoje, jako by som sluzila 24 hodinovku, ale nejdem si lahnut vzdy to nejako prejdem, a vecer idem do postele okolo 22 hod. a spim. Ja to mam jeste na dva mesiace, ale to vis, aj ja sa tesim, ale na pusinkovani mam ja maly 7 lety uzlicek, takze ja se pusinkuju uz ted.... 😀 tak at ti to dobre dopadne a ozvi se zajtra pa

martinasara
26. apr 2013

@romanula no žijem,to bol deň ,som prežila infarkt...ráno som bola na poradni,tam mi natocili monitor a dr.zhodnotil,že je ok...tak som išla k sestre počkať na manžela,ked skončí v práci,bolo okolo 13 hod,ked som zaspinila a keďže mám ten kŕčok zasity,tak som poucena,že sa mám hneď hlásiť u lekára...keďže lekár bol niekde na obede,tak som volala sestricke,že idem teda radsej na porodnicu na pohotovosť...tam som skoro zomrela od strachu pri tom čakaní ked mi točili monitor...už som si predstavovala vsetky možné scenáre...no vieš zdravotnicka...ukludnil má až lekár,ked povedal,že to je len stará krv,takže zrejme z utorkového vyteru na poradni...a musím povedať že má ten vyter veľmi bolel až som sa strhla,alle som sa robila,že nič,ale mala som chuť skriknut a kopnúť ho medzi zuby...takže to naozaj nebolo normalne...Jaj tí poviem...doktor sa smial,že už asi ani viacej vystrašená byť nemôžem,keďže stale niečo mi pribudne a veru,že nedá sa byť už viacej vystrašená...ale nakoniec som išla domov vysmiata a cestou som malej kupila svetrik na cestu domov z nemocky ...aby som zmenila myšlienky...Jaj,ešte niekolko takých dní a osivejem