Som prvorodička v 37. týždni a čakám dieťa, ktoré má už cez 3 900 g
Ahojte mamicky 🙂 Podobnych diskusii je tu uz viacero, ale aj tak mi to neda. Som prvorodicka, v 37tt a moje babo ma podla utz uz cez 3900g 🙈 Do TP mam este vyse tri tyzdne a normalne sa bojim, ze babo bude mat 5kg! Je to asi genetika, lebo nam sa v rodine vseobecne rodia vacsie deticky, ale toto sa mi zda uz prilis...
Chcem sa spytat - tie co ste mali v poslednych tyzdnoch tehotenstva velku odhadovanu vahu, ake deticky sa vam nakoniec narodili? Vyssiu vahu mi namerala dvaja lekari nezavisle od seba, tak predpokladam, ze sa velmi nemylia... 🤷♀️
...to nie je prrsne, pred porodom v den terminu odhadovali 4300g tak ma nutili do vyvolavaneho porodu, kt. som nechcela, nakoniec som 10 dni este prenasala a narodil sa s vahou 3820...
Mojim dvojickam na UZV odhadli v 36.tyzdni kazdemu cez 3300g, bola som obrovska, preto mi naplanovali cisarak v 37.0 tt. Nakoniec mali 3030g a 3120g.
@alex666 pri najstarsej dcerke vraveli ze bude velka mysleli ze okolo 4 kg mala nakoniec 4,5 kg..ale zaseklo sa to nepostupoval dlhu dobu porod so zelenou vodou tak sla sekciou..pri mladsej mi vraveli ze bude este vacsia v den terminu mala mat podla sona 5 kg a mala "len" 4200...najmladsi mal dva tyzdne rped terminom 3900....skusenost moja nestresuj sa tym aj tak to neovplyvnis..ako ma byt bude aj porod moze byt uplne v pohode..;) p.s. pri tej druhej som pribrala 8 kg dokopy vracala vkuse aj tak bola velka....tiez mi povedali ze genetika..nic s tym nespravis tak sa netrap;)
@vojkri 🙂 sranda, casto sa stava, ze prve dieta je najmensie a dalsie su vacsie a vacsie, aj ked je to individualne,a le ty si to mala presne naopak. 🙂
@alex666 inak moja kolegyna mala 3 synov a rodila prirodzene a bez problemov. a mali taketo miery 4300g/54cm, 4700g/57cm, 4300g/54cm. ( pripadne ti dvaja mali mozno 53cm, uz neviem presne)
V 37 týždni uz v podstate kedykoľvek môžeš začať rodiť, a aj keby nie, pochybujem, že bábätko v tomto štádiu by za pár týždňov dokázalo už pribrat tak veľa. Nijako to neovplyvnis, zbytočne sa stresovať teraz vopred
Moj teda este stihol dat skoro pol kila od 36tt ale 5kg to az nebude 🙂))
Vdaka baby, za povzbudenie. Vcera som sa dozvedela, ze babo je uz zostupene dolu, krcok otvoreny na 1cm, takze porod moze byt skor. Co mi vyhovuje 🙂
Mne na prijme na poslednom sone, pred pôrodom povedal ze bude mat cez 4 kila co som sa tiež zlakla a nakoniec mala 3630 g 🙂 držím palce 🙂
Tak 5 kg asi mať nebude 🙂, a je to váha odhadom, čiže môžu sa mýliť. Mne v 36t odhadovali 3600g, rodila som 40+5 vyvolávačka 2 dni, 4260g a 54cm, hlavička až 38cm!!!. Takže podľa mňa nejde ani tak o váhu, lebo môže mať bacuľaté nožičky a to je pri pôrode jedno. Radšej sa nestresuj, pôrodníka na to upozorni, budú s tým rátať a budú aj k tebe sa milšie správať. Pri mne stáli do konca 2 tými, jeden čakal na cisársky a potom vtipkovali že ani nemajú čo robiť 😉
Prvy syn-vobec mi nepovedali, vzdy len ze je o 2 tyzdne vacsi, narodil sa 38+4 s vahou 4160 a 56cm. Druhy syn- od 32tt bol vacsi, mimo tabuliek lekar ma sledoval. Aj ked v 12tt zodpovedala velkost. V 36tt+6v jeden den meral moj gynekolog odhad vahy 4100g a v nemocnici odhad 4300g, o tyzden odoslana na prijem na vyvolanie. Rodila som v 37+5 a vaha 4500g. Takze celkom im to vyslo. A najvacsia zahada pre mna bola, ze som za cele tehotenstvo pribrala 3kg.

Tak u mojej povedali hze bude mat 3600 bola by najvacsia zo vsetkych a mala 2950