Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Som v 31.týždni a mám zlé pečenové testy

Choroby a komplikácieTretí trimester31. týždeň tehotenstvaVyšetrenia počas tehotenstva
krisztina004
7. júl 2020

Aké skúsenosti máte vy ? Čo by som mala urobit?
S-Bilurbin konjugov: 5,09 µmol/L (0-5)
S-AST 0,97 µkat/L (0,2-0,55)
S-ALP 2,82 µkat/L (0,54-1,66)
S-ALT 1,33 µkat/L (0,13-0,58)

malebiele
7. júl 2020

@krisztina004 a nijak sa ti k tomu nevyjadril, nikde ta neposlal? beries nejake lieky?

..inak tie vysledky nie su az tak zle, su len mierne zvysene, nemas momentalne nejaky zapal, nezvyknes mat zlcnikove kamene?

kiki68
7. júl 2020

Toto su dost vysoke hodnoty, mne vcera v 41tt na porodnici povedala lekarka, ze keby jej vyjdu pecenove zle tak ma ani domov po veci nepusti. Cize sa divim. Skus sa obratit na porodnicu ked tak

malebiele
7. júl 2020

@kiki68 paneboze to ju preco tak strasite ze su dost vysoke hodnoty?? toto vobec niesu vysoke hodnoty, mierne zvysenie sa povazuje do 5-nasobku normy tychto hodnot 🙈 nepoznate jej zdravotny stav, mozu suvisiet s x faktormi, ktore dane hodnoty zvysuju a tym padom su pre nu tieto hodnoty este "v norme"

rea_ch
7. júl 2020

Nie su vysoke tie hodnoty, ja som uz 1 a pol tyzdna v nemocnici svoli zlym hodnotam a mala som ich o dost vyssie ako ty. Ja som uz 37.tt. Gynekolog by ti mal robit opakovane odbery a ak sa zhorsia potom ta asi posle na hospitalizaciu ale ak nie tak mozno len nasadi lieky. Nepovedal ti nic viac k tomu?

ladybug138
7. júl 2020

Ahoj, aj ja som mala horsie pecenove testy, ale nie v tehotenstve, ale z liekov a dali mi volnopredajne Essentiale forte, 2 tyzdne som uzivala a vysledky dobre 🙂

renatka1985
7. júl 2020

@malebiele Pani hlada lekarsku radu na konovi, musi pocitat s tym, ze si vypocuje aj nejaku tu smrtelnu diagnozu.

@krisztina004 ak mate obavy, konzultujte s inym gynekologom.

malebiele
7. júl 2020

@renatka1985 😂😂

krisztina004
autor
7. júl 2020

Piatok musím íst na krv, potom neviem ako dalej. Tie testy urobil obvodný. Dnes som bola u gynekológa. Sestrička išla vnútri, ukázala jej moje hodnoty a povedal nech idem piatok na krv. Sestrička povedala že nič nebudú urobit, len sledovat, ked nezhoršuje tak aj do konca vydržím. Len som čítala že kvôli tomu môže aj bábätko zomriet z ničoho nič.

renatka1985
7. júl 2020

@krisztina004 nestresuj sa Mamicka. Lekar zvolil spravny postup - rozsirene odbery. Drzim palce

krisztina004
autor
7. júl 2020

Inač L thyroxin beriem ráno. Femibion 2 a magnosolv. Kamene nemám ale piesok povedali na ultrazvuku ked som bola v 21.týždni.

krisztina004
autor
7. júl 2020

@renatka1985. Ďakujem! 🙂

malebiele
7. júl 2020

@krisztina004 tak tie hodnoty mozu byt aj z toho piesku zvysene + tiez z toho co beries.. ale naozaj nie su az take strasne, hlavne bud v klude a necitaj sprostosti... ak by bolo ohrozene babo, necakali by a riesili to... si sledovana, to je zaklad 🙂

krisztina004
autor
7. júl 2020

@malebiele Máš pravdu. Ďakujem, pekný deň! 🙂

vivien16
7. júl 2020

@krisztina004 ja som mala podobne hodnoty a poslal má na gastro/sono brucha, kde mi Dr predpísal ursosan. Mala som ísť na ďalšiu kontrolu, ale dovtedy som aj porodila 😂

mishkamishka
8. júl 2020

@krisztina004 Ahoj, ja mam podobnu skusenost. Niektore zeny mavaju tzv. tehotensku cholestazu - chorobu, kedy pecen nestiha zataz pri tehotenstve. Do krvi prenika kyselina cholova? (nepamatam presny nazov, ale vygooglis), ktora sposobuje svrbenie pokozky. Ide aj cez pupocnik k dietatu a ak jej prenikne privela, moze sposobit az smrt plodu (unikne smolka, zakali plodovu vodu). Zisti sa to tak, ze sa zena zacne stazovat, ze ju nahle vsetko svrbi - najma dlane a nohy a ma zhorsene pecenove testy. Ja som to dostala obe tehotenstva v 36 tyzdni. Podla vysledkov z krvi ma prvykrat rovno dali na rizikove, dali ursosan a mala sla von na vyvolavacku tyzden skor - pre istotu. Druhy krat som mala lepsie vysledky, dali mi essentiale forte a ursosan, kazde tri dni na odber krvi a liecba teda doma - ambulatne. Ukecala som doktora, lebo uz som mala doma dieta, bolo tazke len tak dva tri tyzdne lezat na rizikovom. Ale rovno mi povedal, ak by sa mi krv zhorsovala, musim na rizikove. Maly tiez sa po Hamiltonovom hmate narodil tyzden pred terminom. Takze zaver? Ziadnu paniku, daj si tvaroh, kolko zvladnes, najma rano, takisto rano pohar vlaznej vody s citronovou stavou, pecenovu dietu (najdes odporucania na webe, najma nie vela tukov), chod na tie odbery a podla vysledkov ti odporucia, co robit. Essentiale nie je na predpis, ursosan uz ano. U mna bolo vsetko ok, deti obe uplne v poriadku. Choroba odznie okamzite po porode.

Tu začni písať odpoveď...

Odošli

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre