Som v 36. týždni a bábo je otočené hore hlavičkou

renata1981
14. apr 2020

Ahojte žienky. Chcem sa opýtať ci ma niektorá skúsenosť s podobným prípadom. Som v 36tt malinka bola otočená dole hlavičkou už hádam dva mesiace. Vo štvrtok som mala poradňu na šťastie všetko o. K ale fazuľka sa otočila hore hlavičkou. Doktor bol aj prekvapený ze sa to nestáva často v takom vysokom štádiu tehotenstva. Ak sa mi neotoci do 23ho kedy mam poradňu tak ze bude plánovať cisársky. Mate s tým volaktora skúsenosť že sa vám bábätko otočilo naspäť dole hlavičkou? Nechcela by som ísť cisárskym

veronikaszabova
14. apr 2020

@renata1981 sestre sa mala otocila par hodin pred porodom.

kittykat22
14. apr 2020

@renata1981 ahoj, mne sa otocilo mimco 37+1. Je to velmi neobvykle, ze sa dietatko otoci tak neskoro. Mala som koli tomu CS. Cisarsky bol super 🙂

emma_932
14. apr 2020

Aj mne sa otocil asi mesiac pred porodom, hned ma hospitalizovali, chceli spravit cisarsky, nastastie som mala dohodnuteho Zahumenskeho v Ruzinove, a on ho otocil. Trvalo to minutku, druhy den som isla domov, maly sa narodil v termine, prirodzene.

kristina2412
14. apr 2020

@renata1981 mne sa tiež tak otočila v 37 tt keď som prišla o týždeň , zase bola otočená späť. A to bola veľka, mala cez 4,5 kg keď sa narodila.

renata1981
autor
14. apr 2020

Dakujem😊

eriksonka1234
14. apr 2020

@renata1981 aj mne sa syn otočil cca v 32tt.hore hlavou a už tak zostal, rodila som sekciou, aj keď to najprv vyzeralo na spontánny pôrod, odtiekla mi voda a začali kontrakcie, nakoniec ho stihli vybrať, normálny pôrod by neprežil. Takže ja ďakujem Bohu a MUDr. Mytnikovej, že ho zachránila.

evkamotka
14. apr 2020

Mne sa otocil KAZDY JEDEN BOZI TYZDEN INAK od 35tt az do 41tt! Neskutocne. Nakoniec zostal priecne. A preco ti nespravia obrat plodu?

veronikavaneska
15. apr 2020

Aj mme sa otočili a dvojičky 😉

hrasocek12
15. apr 2020

Mne sa otocila tiez a potom sa o mesiac otocila spat a uz ostala dole hlavickou 🤗

juliet86
15. apr 2020

baby iba sa spytam. som v 32hom tyzdni a babo je stale hlavou hore. mam mat obavy? zvykne sa to nejako riesit? ? ? dakujem a gratulujem ze vam to tak dobre dopadlo

pieksamaki
15. apr 2020

@renata1981
Som rodila KP prirodzene....cisarsky mi zamietli...ze som bola tretorodicka...
Vzdy je to individualne....
Poinformuj sa o otoceni babatka v brusku ako pisu baby....
Konzultuj s lekarom..on vie najlepsie odhadnut ake velke je babo....atd

renata1981
autor
15. apr 2020

Doktor sám povedal ze keď sa neotoci tak pôjdem cisárskym

kikulienkadd
15. apr 2020

Ahoj,1.syn sa mi otočil v 37.tt,ale nakoniec bol kvôli nepostupujúemu pôrodu aj tak cisársky.

cammille
15. apr 2020

@renata1981 mne sa to stalo pri dvoch detoch 😊 dcerka bola do 35tt pekne hlavivkou dole, a zrazu v 35tt sa otocila zadockom...ale o 2 tyzdne cca 37 tyzden sa otocila naspat do spravnej polohy😊
A potom takisto pri najmladsom syncekovi, presne to iste do 34tt bol hlavickou, v 35tt zadockom..v 36tt zas naspat hlavickou😊 a potom uz tak ostal😊
Drzim palce, nech sa aj tvoje babatko spravne otoci😊

kika2810
15. apr 2020

Baby a tie otocky babatiek ste v tak vysokom stadiu citili alebo nie?

drozdajkahra
15. apr 2020

Sú cviky na to aby sa bábo otočilo, staci kuknúť na nete, toto mi poslala kamoška, po cvikoch sa jej otočilo bábo
Cvičenie je zjavne najrozšírenejšou laickou metódou na otočenie bábätka. Najčastejšie sa odporúčajú tieto cviky:

Kľaknite si na kolená s mierne roztiahnutými nohami, aby malo bruško dosť miesta, a oprite sa o dlane. Chrbticu prehnite (prehnite sa tak, aby ste mala kríže vyššie než bedrá) a podľa chuti v tejto polohe zotrvajte. Môžete sa tiež spustiť hrudníkom až na podložku a ruky si dať pozdĺž tela.
S plným žalúdkom, a pokiaľ možno i s plným močový mechúrom si ľahnite na chrbát. Pokrčte nohy v kolenách a položte si panvu tak, aby bola približne 30 cm nad podložkou.
Vydržte tak asi 5 až 10 minút, potom sa pregúľajte do kľaku a oprite sa o ruky. Tento postup zopakujte 3-krát denne. V prvej fáze cviku sa môže stať, že sa vám bude horšie dýchať kvôli tomu, že maternica s plodom tlačí na pľúca. Cvičenie v takom prípade prerušte a v kľaku, opretá o ruky, sa dostatočne vydýchajte.

Pokiaľ cítite, že sa dieťa otočilo, urobte drep so široko rozkročenými nohami, aby hlavička dieťatka zostúpila čo najnižšie.
Alternatívou k predchádzajúcemu cviku je tzv. indický most. Východzia poloha je pri ňom rovnaká, len panvu nemáte podloženú, ale držíte ju vlastnou silou zdvihnutú.

evitka83
15. apr 2020

@renata1981 Mne sa syn otocil v 35 tt a uz tak zostal, skusali aj obrat vonkajsimi hmatmi. Nevydalo. Pred 5 tyzdnami somporodila syna KP prrodzne 3700g, doktorka vravla, ze sekciu netreba, mal dobre ulozene nozky. Ja som v zasade nebola proti.Osbne pre mna lahsi porod ako dceru hlavickou

coochy
16. apr 2020

chvala bohu, ze u evitky vsetko dobre dopadlo. Moje babo zatial neni otocene, ale este mam casu a casu ale doktor mi vravel, ze nech sa nenecham hlavne nahovorit na porod nozkami na pred, lebo ked sa hlavicka na konci zasekne tak amen tma. Ze taky porod sprevadza take velke riziko pre babo ze si mysli, ze to za prirodzeny porod nestoji.

evitka83
16. apr 2020

@coochy ale moj syn nesiel nozkami, ale ritkou. Zavisi ako tam to dieta sedi. Ja som mala stastie, ze naliehal na porodne cesty zadkom. Keby tam mal nozky, tiez by som sla sekciou.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre