Som v 37 týždni. Ako zistím, že prichádzajú konktrakcie?
ahojte baby, určite ste túto tému už stokrát rozoberali... nehnevajte sa že to znova začínam a prosím vás nedávajte mi linky o minulých diskusiách o tejto téme. poraďte mi vy! som prvorodička, čakám dievčatko a som v 37. týždni... už sa mi to blíži a som aj trochu nervózna, mám všelijaké pocity... chcem sa vás opýtať, ako viem že mám kontrakcie? som prvorodička, neviem si to ani predstaviť čo by som robila kebyže ma to chytí 🙂 ďakujem 🙂
@ladyka8 tak ja ich prezivam akurat teraz, takze moje vyzeraju asi tak, ze zacitim bolest v podbrusku, nieco ako menstruacnu, a zaroven ma tlacia aj krize, takze zozadu z krizov mi prechadza bolest dopredu do podbruska. a okrem toho mi brucho stvrdne.
pri prvom porode som mala tieto bolesti tiez a bez toho aby odtiekla plodova voda sa mi nakoniec kontrakcie dostavovali kazdych 6-7 min, vtedy ma manzel zobral do nemocnice. a vodu mi prepichli az tam.
inac ak mas uz tie prave kontrakcie pred porodom, ze uz fakt mas termin a vsetko, ved v 37tt by sa babo este von chystat nemalo, tak potom radia radsej chodit a lezat, nie sediet. max na fitlopte, lebo potom si tlacis na krcok a sa nebudes otvarat.
ako prvorodicke ti velmi drzim palce aby si mala co najlepsi porod, ono je vela veci co ta na nom aj prekvapi, ako napr. tie tlaky, ako keby si sa mala pototo 😅 😝 to vsetko patri k tomu a veru je co predychavat. drzim palce nech to zvladnete na 1 😉
Ja som to tusila od rana /pri prvej dcerke/, nechutilo mi jest, take pichanie som citila od piateho mesiaca tehu /mala som rizikove tehotenstvo/, ale poobede ked muz odchadzal do poobednej smeny, tak som mu povedala, ze ho asi zavolam spat. Zacala som mat pravidelne bolesti /v podbrusku, krize ma neboleli vobec. Cuduj sa svete, ale na 2 hodiny som tvrdo zaspala. Ked som sa zobudila, tak som si povedala, ze to boli len poslickovia, ale akonahle somsa postavila s postele, tak som sla od bolesti do kolien. Kontrakcie boli pravidelne, kazdych 5 minut, tak som manzela odvolala z prace a o 10 minut sme leteli do nemocky. O 3 hodinky bola dcerka na svete. Neboj sa toto spoznas. Akonahle budu akekolvek bolesti - ci uz krize, alebo pichanie v podbrusku, tvrdnutie brucha pravidelne, tak chod do nemocnice. Drzim Ti palce, nech to mas uz za sebou a nech je babenko zdravucke.
Ahojte.Ja mam termin 4.2.2012, teda som v 35.tyzdni a vcera vecer ma zacalo boliet pod bruskom - nieco ako menstruacne bolesti a dnes to samozrejme pokracuje. Nie je to caste,ani pravidelne skor kratkodobe a dost intenzivne. Moze to znamenat, ze sa moja malinka pyta na svet??? 🙂
@majuska23988 mne to tak zacinalo, ze som kontrakcie zacala citit ako slabe menstruacne bolesti, no po dvoch hodinach uz boli take silne ze som uz isla na "vec"
@rora no ja mam niekolko sekundove bolesti cca kazdu hodinu a uz pomaly 24 hodin.Tlaci ma pritom aj zospodu.Mam sa zacat balit alebo mam pockat?? 😕
majuska23988 no na tvojom mieste by som uhanala do nemocnice... 😉
@majuska23988 tie bolesti mam aj ja neboj uz dobre 2tyzdne, to este nic neznamena 😉
ja som tiez cakala na pravidelne kontrakcie dva dni a nedockala som sa ☹ a keby som nesla do nemocnice tak porodim asi doma,takze akekolvek kontrakcie i tie nepravidelne by som urcite nebrala na lahku vahu 🙂
no kazdopadne je to u kazdeho individualne a nic netreba podcenovat 😉
@majuska23988 urcite chod do nemocnice, tam ta prehliadnu a aj skontroluju babu ozvy atd. prinajhorsom ta poslu domov, no urcite necakaj a chod
Ahojte ,ladyka8 uz je mamina 🙂
Cavte.som v 37 tyzdni.no stala sa mi taka vec,ze som behala rychlo k lekarke po vysledky posledne.ked som prisla domov tak som zacala mat bolesti v dolnej casti chrbta a podbrusku az k posve.n cim to je.ci tym pretazenim,alebo ci uz začali kontrakcie.inak bolest pretrvava stale

@lennusska Karolínka je tiež veľmi krásne meno. pri mojom mužíčkovi ale mená vyberať nie je ľahké 🙂 pre neho je všetko "cigánske" 🙂